Het Tsjechisch Forum

jun
15
http://www.grootsneek.nl/wp-content/uploads/2018/06/33828824_1610752519043698_7118529897911287808_o-702x336.jpg
Door Ad Verschoor
(264 Bekeken / 1 Leuk)
6 Reacties

Studenten steken de handen uit de mouwen in Tsjechië

Sneek – Een groep studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde van ROC De Friese Poort uit Sneek is dinsdagavond teruggekomen van een bijzondere excursie.

Zij zijn naar het Tsjechische dorpje Němčovice geweest (70 kilometer van Praag). Het dorp telt 128 bewoners. De communistische tijd heeft er duidelijk sporen achter gelaten; het is er erg sober en je merkt grote culturele verschillen. De studenten zijn er in een gesponsorde bus van Dalstra Reizen naar toegegaan om het e.e.a. in het dorp op te knappen. Met name een hondenopvang en een speeltuin.

Bron: grootsneek.nl
jun
12
https://cdn.verkeersbureaus.info/wp-content/uploads/2018/06/colours-ostrava-foto-matyas-theuer-banner.jpg
Door Ad Verschoor
(198 Bekeken / 3 Leuk)
2 Reacties
De leukste zomerevenementen vind je deze zomer hier in Tsjechië

In de zomermaanden wordt er van alles georganiseerd in Tsjechië. In het centrum van historische steden, bij kastelen en burchten en op andere unieke locaties kun je genieten van muziek, dans en films. Bezoek één – of meer – festivals en proef de onvergetelijke sfeer van een Tsjechische zomer.

Muziekfestivals in Ostrava
In de Moravische stad Ostrava vinden in juli twee grote muziekfestivals plaats. Beats for Love is een dance festival en diverse Nederlandse artiesten treden op, zoals Dannic, Rodg en Noisecontrollers. Het festival wordt gehouden op een bijzondere locatie, namelijk het industrieterrein Dolní Vítkovice dat industrieel erfgoed is. Een week later vindt op dezelfde locatie het grootste...
mei
24
Door Tabe
(521 Bekeken / 14 Leuk)
13 Reacties
Het eerste jaar dat wij , Doety en ik, niet in Tsjechië zijn. Zoals in mijn vorige topic "Tabe kijkt vooruit" al is verteld, ons huisje in Zbyslav is verkocht. We zijn daardoor geen miljonair geworden maar we hebben het tegen een redelijke prijs aan een Tsjech kunnen verkopen. Eigenlijk al binnen twee weken. Fysieke problemen van ons beiden was de reden om er mee te stoppen. Achterstallig onderhoud, de lange reis door Duitsland waren bij het plussen en minnen toch de redenen die de doorslag hebben gegeven. Op tijd, zoals ons nu wel gebleken is. Gelukkig gaat het ons momenteel met de gezondheid best redelijk, maar we merken beide dat we toch wel een dagje ouder worden. Beiden de 70 gepasseerd. De operatie bij Doety is goed geslaagd, en ze loopt nu (bijna) weer als een kievit. Zelf ben ik aan de pillen voor "de suiker en de hoge bloeddruk". En ben , zoals op de Avatar te zien is,...
mei
22
Door JMDL
(464 Bekeken / 1 Leuk)
5 Reacties
Hallo allemaal,

Ik had 2 maanden geleden besloten om naar Spanje te vertrekken, in de tussentijd heb ik een baan aanbod gekregen in Tsjechie die ik eigenlijk niet kon weigeren. Daarom heb ik deze ook geaccepteerd!
Aankomende vrijdag vertrek ik dan ook van Spanje naar Tsjechie!

Het punt is, ik ben nog nooit in Tsjechie geweest! Ik weet vrij weinig van dit land.
Ik ben momenteel zoekende in Brno naar een huisje.
Hebben jullie eventueel wat tips voor mij wat handig is om te weten in dit land?

Qua wat ik heb gevonden op het internet over Tsjechie heb ik er veel zin in om hier te gaan wonen!

Alvast bedankt allemaal!