Het Tsjechisch Forum

feb
17
https://www.zoover.nl/blog/wp-content/uploads/2019/01/De-mooiste-natuurgebieden-van-Tsjechi%C3%AB-Nationaal-Park-%C5%A0umava.jpeg
Door Ad Verschoor
(125 Bekeken / 3 Leuk)
0 Reacties
Ontdek de mooiste natuurgebieden van Tsjechië

De natuur in Tsjechië heeft uitgestrekte bossen, woeste rivieren, spiegelgladde meren en ruige bergketens. Of je nu rust zoekt of graag in beweging bent, Tsjechië is perfect voor een natuurrijke vakantie. Wat zijn de mooiste natuurgebieden van Tsjechië? Zoover zet ze op een rijtje.
  • Šumava
  • Podyjí
  • Krkonoše
  • Boheems Zwitserland

Indrukwekkend: Nationaal Park Šumava
We trappen af met een van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië: Nationaal Park Šumava. Een bezoek in de zomer betekent eindeloze en dichte bossen, kristalheldere gletsjermeren, hoge hellingen en mysterieuze venen, gehuld in de mist. Een wandeling naar de toppen van de omringende bergtoppen is een ongelooflijke ervaring. Dankzij de makkelijk begaanbare paden en het...
jan
17
https://cdn.verkeersbureaus.info/wp-content/uploads/2019/01/reisinspiratie-tsjechie-2019.png
Door Ad Verschoor
(478 Bekeken / 2 Leuk)
0 Reacties
Dit zijn de plekken waar je heen moet in Tsjechië

Op zoek naar een bestemming met veel mooie natuur en pittoreske steden die nog redelijk onontdekt zijn? Dan is Tsjechië het overwegen waard. Dit Centraal-Europese land ligt minder ver dan je zou denken en is uitstekend bereikbaar. Na 900 kilometer rijden of vijf kwartier vliegen ben je er al. Benieuwd wat je in Tsjechië allemaal kunt zien en doen? Laat je inspireren door deze top tien van leukste bestemmingen voor dit jaar.


1. Maak een culinaire reis in Praag
Praag is één van de mooiste Europese hoofdsteden. Slenterend door de kronkelige straatjes kan je genieten van prachtige historische gebouwen, maar wist je dat Praag ook een foodwalhalla is. In de stad zijn boerenmarkten, gezellige bars, knusse lunchrooms, eigenaardige cocktailbars en chique...
dec
30
upload_2018-12-30_8-54-29.png
Door Ad Verschoor
(787 Bekeken / 0 Leuk)
3 Reacties
Toeristische agenda januari 2019

Praag - Dinsdag 1 - Nieuwjaarsconcert door het Praags Philharmonisch Orkest in het Rudolfinum (www.praguephilharmonic.com)

Hradec Králové - Zaterdag 12 - "Winterrun" hardloopevenement (www.winter-run.cz)

Praag - Vrijdag 18 - Weens Gala Bal in Zámek Žofin (www.ballderoesterreicher.cz)

Brno - Zaterdag 19 - "Winterrun" hardloopevenement (www.winter-run.cz)

upload_2018-12-30_8-55-50.png ...
okt
24
Door kuurgast
(725 Bekeken / 0 Leuk)
11 Reacties
Povinné očkování = vaccinatieverplichting voor Tsjechische kinderen

Voor kinderen in Tsjechië is over het algemeen de vaccinatieplicht van toepassing.
De vaccinatiegraad in Tsjechië is 95 procent. Het verplichte vaccinatiesysteem werd decennia geleden geïntroduceerd door de communisten. Tegenwoordig wordt het regelmatig aangepast aan de nieuwste medische kennis, maar de vaccinatieplicht blijft.
Vaccinatie is de beste bescherming tegen ziekte, het beschermt niet alleen de getroffen persoon, maar ook de hele samenleving. Dit is het belangrijkste argument van degenen die verplichte vaccinatie ondersteunen.
De meerderheid van de ouders in de Tsjechische Republiek laat hun kinderen vaccineren, ondanks enig voorbehoud en onzekerheid.
De vereniging Rozalio vecht al vele jaren tegen vaccinatie in Tsjechië.

Als er schade ontstaat, kunnen ouders in de toekomst...