Het Tsjechisch Forum

sep
05
https://regionieuwshoogeveen.nl/wp-content/uploads/2019/09/martin-hoogeveen-stedenband-800x445.jpg
Door Ad Verschoor
(135 Bekeken / 2 Leuk)
0 Reacties


Cultuuruitwisseling Stedenband

Hoogeveen/Martin - In maart van dit jaar vond in Martin, de Slowaakse partnerstad van Hoogeveen een eerste ontmoeting plaats tussen personen die in Hoogeveen, Martin en de Tsjechische stad Jicin direct betrokken zijn in het veld van de cultuur. Tamboer-directeur Pieter-Bas Rebers, Scala-manager Gerrit-Jan Rutgers, cultuur-wethouder Erik Giethoorn en twee leden van het Stedenbandbestuur voerden een eerste verkenning uit naar mogelijke samenwerking tussen cultureel actieve inwoners van de drie steden.

Als vervolg hierop komen op uitnodiging van Hoogeveen vertegenwoordigers van Martin en Jicin dit weekend de start van het cultuurseizoen, UitdagenD Hoogeveen, bijwonen. In het programma is tijd ingeruimd voor een korte...
aug
12
https://cdn.verkeersbureaus.info/wp-content/uploads/2019/03/tsjechie-cesky-krumlov.jpeg
Door Ad Verschoor
(251 Bekeken / 3 Leuk)
0 Reacties
Hier vind je de mooiste kastelen van de wereld

Wil jij je tijdens de vakantie een echte prins of prinses voelen? Breng dan een bezoek aan een van de vele mooie kastelen, burchten en chateaus in Tsjechië.

Ben je al eens in Tsjechië geweest? Het zal je niet zijn ontgaan dat Tsjechië het land is van burchten, kastelen en chateaus. In het land vind je er meer dan 1200. In het romantische stadje Český Krumlov vind je een waardevol kasteelcomplex. Het hele complex telt meer dan 40 gebouwen, 5 binnenpleinen, een bijzonder baroktheater en een fantastisch park.

Waar voorheen modderpoelen en moerassen waren, vind je tegenwoordig een uniek cultuurlandschap met vijvers, bossen en monumenten. Één van deze monumenten is chateau Lednice. In de 19e eeuw werd besloten dat een zomerpaleis in Lednice een geschikte locatie zou zijn voor de feesten en ballen voor de...
jul
20
Door elske
(865 Bekeken / 0 Leuk)
11 Reacties
Vandaag staat er een leuk stukje bij ons in de krant (ED magazine) over boemelen door Bohemen.
jul
14
Door Franciene
(1.471 Bekeken / 1 Leuk)
22 Reacties
Hallo allemaal,

Ik woon al een aantal jaren in Tsjechië, en ben een paar weken geleden met mijn Tsjechische partner hier getrouwd.

Ik wilde de naam van mijn partner overnemen + mijn eigen naam behouden, dus op onze huwelijksakte staat mijn naam als "Franciene Daňková Oost". Ik was in de veronderstelling dat mijn naam op deze manier veranderd zou kunnen worden op mijn Nederlandse ID en paspoort, maar inmiddels heb ik van de ambassade begrepen dat ik op mijn Nederlandse document altijd mijn meisjesnaam zal behouden. Het enige wat ze kunnen toevoegen is een regel dat ik de echtgenote ben van Jan Daněk.

Alleen nu ben ik bang dat dit problemen gaat opleveren, omdat ik niet de vrouwelijke vervoeging "Daňková" op mijn documenten heb, terwijl ik die hier in Tsjechië nu juist wel wilde gebruiken.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik hoor het graag!

Groetjes,
Franciene