Het Tsjechisch Forum

nov
28
Door zeeuwsvlaampjes
(104 Bekeken / 0 Leuk/interessant)
1 Reacties
Hallo,

Wij gaan volgend jaar medio januari naar het Reuzengebergte en hebben al een aantal keren quad gereden. Dat was prachtig, maar nu was het idee gerezen om een sneeuwscootertocht te maken.
Heeft iemand tips of een site waar we dat kunnen gaan doen?

Met vriendelijke groet,
Peter
nov
25
f82277b5063ada5a960b6a0b4459c2a8.jpg
Door kuurgast
(108 Bekeken / 2 Leuk/interessant)
0 Reacties
What’s in a name? Praag gaat de rijke geschiedenis achter straatnamen verklaren

Praag 1 is van plan om in de hele wijk blauwe plaquettes te plaatsen naast iconische rode straatnaamborden, die het grootste deel van het middeleeuwse hart van de stad omvatten, inclusief Staré Město en de Joodse wijk en, aan de andere kant van de Moldau, het grootste deel van Malá Strana en Hradčany bij de Praagse Burcht.Tot dusver heeft het stadhuis 73 straten geselecteerd binnen het project. Velen zijn natuurlijk vernoemd naar beroemde Tsjechen, zoals František Palacký en Josef Jungmann, leidende figuren van de National Revival-beweging van de 19e eeuw, of de dichter Jan Neruda.

Maar hoe heetten de straten honderd jaar geleden, toen Duits de dominante taal was in Praag? Of in voorbije eeuwen? Waarom hebben sommige namen standgehouden, en wat was hun oorsprong?

De...
nov
24
Door PuNkEnStEiN
(124 Bekeken / 6 Leuk/interessant)
2 Reacties
Tsjechisch hert gaat op de loop met geweer van jager

Bron: nu.nl - 24 november 2020

Tijdens een jachtpartij in Tsjechië heeft een hert een geweer van een jager gestolen. Het dier ontfutselde het vuurwapen met zijn gewei en wist vervolgens te vluchten.

De Tsjechische politie spreekt over een ongebruikelijk voorval, waarbij een hert de rollen omdraaide. Het dier, bang gemaakt door een hond, rende naar een van de jagers, haalde de mouw van de jas van de man open en dook met zijn gewei onder de riem van het geweer, zei de politie dinsdag.

Het "gelukkig ongeladen" geweer, dat de jager over zijn linkerarm had geslagen, gleed over het gewei van het hert en verdween met hem, aldus de politie. Een andere jager zag het 'gewapende' hert...
nov
24
Door ptrbuurmn
(289 Bekeken / 0 Leuk/interessant)
1 Reacties
Hi, ik heb gelezen dat cannabis in Praag niet strafbaar is en dat je alleen een kleine boete kunt krijgen? Weten jullie of dit klopt en of dit alleen in Praag geldt?