Het Tsjechisch Forum

apr
22
Door Spookie21
(16 Bekeken / 0 Leuk)
0 Reacties
Hallo,

Wat is wijsheid? Wanneer je in Tsjechië woont en daar ook je belasting afdraagt, maar je inkomen komt vanuit Nederland, is het dan handiger/verstandiger om dit over te laten maken naar een Nederlandse bankrekening of op een Tsjechische?:denk:
apr
19
Door 36r
(124 Bekeken / 0 Leuk)
4 Reacties
Hallo!

Ik woon al een jaar of 5 in Tsjechië en heb een jaar of 3 jaar een trade license. Werk uitsluitend voor NL bedrijven.

In NL heb ik (helaas) nog een Holding, daar gebeurt alleen erg weinig mee. Deze holding is wel 40% aandeelhouder in een werkmaatschap X. Deze werkmaatschappij (ook een BV) stuur ik een aantal facturen per jaar, vanuit mijn trade license in CZ.

Mij vraag is de volgende:

Kan ik naast mijn trade license een SRO op richten, waarbij de SRO dus 40% aandelen heeft in werkmaatschappij X en de factuurstroom vanuit mijn trade license blijft lopen?

Of ben ik verplicht deze (trade license) op te heffen en mij zelf in dienst van de SRO te plaatsen?

Wellicht dat iemand hier ervaring mee heeft, enig hulp zou meer dan welkom zijn!

Dank!

Deze hele holding constructie is > 10 jaar gelden opgericht voor de (bekende) aansprakelijkheid. Fiscaal heb ik er...
apr
18
Door Spookie21
(133 Bekeken / 2 Leuk)
2 Reacties
Terwijl ik in een soort roes zit die volledig draait om het verhuizen en wonen in Tsjechië, word ik ook even met de neus op de feiten gedrukt.
Alhoewel ik twee prima Engels sprekende makelaars heb gevonden, die mij fantastisch helpen met het zoeken naar een appartement om te huren, zit ik zelf ook elke dag met mijn neus op internet om te zien of er iets is opgezet waar ik blij van word. En ja hoor, daar zag ik een heel mooi appartement, gemeubileerd en dicht bij het centrum.
Ik was zeer verbaasd over de prijs, maar ondanks mijn onderbuikgevoel besloot ik toch te reageren. Ik heb een behoorlijk goeie vertaal app., dus toen ik afgelopen maandag reactie, was ik verrast en blij ( en kreeg direct weer dat onderbuikgevoel) en besloot middels de app te reageren en wat vragen te stellen. De volgende dag kreeg ik een e-mail terug met allemaal info en géén antwoord op mijn vragen. Wel een foto...
apr
17
Door MSU
(314 Bekeken / 0 Leuk)
13 Reacties
Hi,

Ik heb nogal wat gezeur met mijn huurbaas.
Hij wil mijn borg gebruiken voor dingen die vorige huisgenoten/bewoners hebben gedaan (en waarvoor hij van sommige ook al borg heeft gehouden), bouwt opeens zonder mijn toestemming het huis om en ik moet per direct naar een andere kamer toe en nu komt hij aanzetten dat ik niet op tijd heb opgezegd dus ik moet nog een maand huur betalen terwijl ik op tijd heb opgezegd maar niemand van hen heeft op tijd gereageerd.

Er wordt slecht gecommuniceerd. Ik heb het gevoel dat hij alles doet om maar geld te kunnen vangen en wil dit aankaarten bij een huurcommissie zodat hopelijk nieuwe bewoners minder problemen krijgen. Weet iemand of dit bestaat en zo ja hoe ik daar terecht kom?

Alvast bedankt.

Groetjes.