Het Tsjechisch Forum

okt
27
Door kuurgast
(172 Bekeken / 0 Leuk/interessant)
5 Reacties
Nepbericht biedt kortingsbon Albert aan, leidt naar frauduleuze website

Via WhatsApp en Messenger wordt een frauduleus phishing-bericht onder Tsjechische gebruikers verspreid; het biedt digitale voordeelcoupons aan ter waarde van 3.000 Kč van Albert-supermarkten. Het bericht bevat een link die de gebruikers naar een frauduleuze pagina leidt. Vervolgens worden ze aangemoedigd om persoonlijke informatie in te voeren, inclusief creditcardgegevens, en om het bericht verder te delen. De zwendel is nog steeds actief en verspreidt zich snel, aldus het antivirusbedrijf Avast.

Het nepbericht informeert over een bon van de Albert-supermarkt, die de ontvangers van het bericht gratis kunnen krijgen als ze hun persoonlijke gegevens invoeren. De website zal ook basisvragen stellen zoals "Hoe bent u op de hoogte van dit aanbod?" en "Bent u een vaste klant van Albert...
okt
27
https://ci4.googleusercontent.com/proxy/gUb1b1KF7dFsm8iCA2jvVJ5cHNOyZCFV0j1reCHWjhWLCh-yB8ZzOxifV6Nc7LfoSwT8w1x1yuN50YrJ0fEq6ilB1NUqrtHl-gftCyUrsnk2hI2-gDayb6TghtUBSoZASRnlhh_FDE1xEt8ctzYS8QC3Pua0Gw=s0-d-e1-ft#https://mcusercontent.com/98bdbed274e30838a0973e14a/images/3942bd66-a6c0-4864-a08f-d1bf758534ff.jpg
Door zapalky
(80 Bekeken / 1 Leuk/interessant)
0 Reacties

Feestelijk online-concert om de oprichting van Tsjechoslowakije te vieren

De Dag van de oprichting van onafhankelijk Tsjechoslowakije is in Tsjechië een van ’s lands belangrijkste nationale feestdagen. Dankzij de Tsjechische Centra kunt u nu de opnamestream van Dvořáks Nieuwe wereld bekijken.

De beroemde Symfonie no. 9 in e-mineur, op. 95 ‘Uit de Nieuwe wereld’ van Antonín Dvořák uit 1893 werd ter gelegenheid van de 100e verjaardag door de Tsjechische filharmonie en onder leiding van Václav Neumann in het Rudolfinum gespeeld.

Op onze Facebook pagina kunt u de stream volgen van dit feestelijke concert dat 49 minuten duurt.
https://www.facebook.com/TsjechischCentrumNederland

Bron: http://hague.czechcentres.cz/
okt
21
https://www.tsjechie.net/forum/media/kaartje-1-frantiskovy-lazne-en-omgeving.22790/full
Door Leo
(483 Bekeken / 12 Leuk/interessant)
17 Reacties
Niet lang nadat we in de zomer van 2019 twee heerlijke weken in de regio Hradec Králové door hadden gebracht stond vast: ook in 2020 gaan we weer naar Tsjechië.
Waar precies wisten we nog niet, behalve dan waar we de laatste twee dagen wilden doorbrengen.
De Drachenstich van Furth im Wald (zie verslag 2018) was zo goed bevallen, dat wilden we nog een keer zien. Daarnaast hadden we gelezen dat er even verderop in het dorp Waldmünchen ook een meerdaagse openluchtvoorstelling gedurende de zomer plaatsvindt: “Trenck der Pandur”, handelend over de historische figuur Freiherr von Trenck (van afkomst Hongaar) die met zijn lijfwachten in 1742 door de dorpen in het Beierse woud trok.
Omdat ondergetekende zelf in het weekend van 9 en 10 augustus in Heerlen naar het Notorious IBE hiphop-festival wil, vrouwlief in verband met workshops rondom de...
okt
16
Door kuurgast
(300 Bekeken / 2 Leuk/interessant)
1 Reacties
Ook in Tsjechië kwamen ongevraagde zaden uit China terecht. Autoriteiten dringen er bij mensen op aan om ze niet te zaaien.

De eerste vielen in de VS en Canada op de deurmat; daarna volgden Duitsland en België. Nu dus ook in Tsjechië.

Het Tsjechische Landbouwinstituut ontving twee meldingen dat mensen in Tsjechië ongevraagde partijen zaden uit China hadden ontvangen. Als iemand ze ontvangt, mogen ze ze niet zaaien, zei Ivana Kršková, woordvoerster van het Centraal Instituut voor Landbouwinspectie en Testing (ÚKZÚZ). In sommige Europese landen hebben mensen op deze manier al duizenden zendingen ontvangen; een soortgelijke situatie werd in de zomer door de Verenigde Staten aangepakt.

Scam, grap of bioterrorisme? Mysterieuze pakketten met verdachte zaden komen vanuit China.
Zendingen verschijnen als ongevraagde "geschenken", hebben geen fytosanitair...