Het Tsjechisch Forum

jul
05
Door Stadla
(272 Bekeken / 0 Leuk/interessant)
8 Reacties
Deze bijdrage is niet van toepassing op een situatie waarbij men op vakantie in Tsjechië verblijft.
Wanneer je een verzekering afsluit, is het heel normaal dat je informatie ontvangt over de uitkeringen die de verzekeringsmaatschappij zal doen wanneer je een beroep doet op zo'n uitkering. Wanneer je in Tsjechië woont, ben je verplicht verzekerd tegen ziektekosten. Toen ik me bij de belangrijkste maatschappij aanmeldde en naar de voorwaarden vroeg, kreeg ik daarover geen informatie. In Nederland kun je heel gemakkelijk nagaan waar je op kunt rekenen. Vooreerst gaat het mij over een vergoeding van de medicijnen die ik gebruik. In Nederland betaal je, wanneer je geen andere kosten hebt afgezien van bezoeken aan de huisarts, de eerste 385 euro per jaar zelf. Ik vertelde dat wel eens bij een apotheek in Tsjechië. Nu ik verzekerd ben in Tsjechië dien ik alle medicijnen zelf te betalen. Dat...
jul
01
Door Erik&Jana
(736 Bekeken / 0 Leuk/interessant)
22 Reacties
Vrienden,

ik moet regelmatig geld overschrijven tussen mijn geboorteland en Tsjechie.
Van bank naar bank is dat geen probleem. Enkel de wisselkoersen zitten mij soms dwars.
Wellicht een enorme bron van inkomsten voor de overheid. Waarom zouden ze bijgevolg overgaan naar de euro.

Heeft er iemand van jullie ervaringen met TransferWise ?
Ik gebruik uitzonderlijk nog wel eens Western Union, maar die zijn erg duur.
Is TransferWise een beter alternatief voor WU?

Groeten,

Erik
jun
28
Door Nathalie L.
(248 Bekeken / 0 Leuk/interessant)
5 Reacties
In verband met de Corona tijd werd de datum voor het inleveren van de belastingaangifte verlengd tot 1 juli. Nu las ik dat dit zelfs wordt verlengd tot 18 augustus. Geldt dit alleen voor de particuliere belastingaangifte, of ook voor de S.R.O.'s? Kan iemand mij uit de brand helpen?

BEDANKT!!!
jun
16
https://freshgadgets.nl/wp-content/uploads/2020/06/prvok-3d-print-huisje.jpg
Door Ad Verschoor
(244 Bekeken / 4 Leuk/interessant)
2 Reacties
Prvok: een drijvende woning uit de 3D-printer

De Tsjechische industrieel ontwerper Michal Trpak en het bouwbedrijf Buřinka slaan de handen ineen voor Prvok, een tof, drijvend huisje, gemaakt van beton uit de 3D-printer. Volgens de makers kan een dergelijk huisje worden neergezet voor 50 procent van de kosten van een vergelijkbare, op traditionele wijze gebouwde woning.

Ook prettig is de aanzienlijk lagere uitstoot van CO2 en de bouwsnelheid, die grofweg zeven keer hoger ligt. Met een oppervlakte van 43 vierkante meter plus een slaap-, woon- en badkamer is Prvok van alle gemakken voorzien. Interessant zijn de duurzame opties, zoals een groen dak en een douche waarvan het water wordt hergebruikt.


[​IMG]...