Het Tsjechisch Forum

feb
24
Door rainbow
(1.223 Bekeken / 3 Leuk)
5 Reacties
Wie op zoek is naar inspiratie, kan hier nog wat reislectuur downloaden:

http://ceskysight.nl/brochures-tsjechie/

Veel leesplezier!
mrt
26
Door Kde domov můj
(127 Bekeken / 0 Leuk)
9 Reacties
https://www.cd.cz/de/info/aktuality/-33792

Behoorlijke drastische maatregelen dus van de Ceske Drahy.

Als je geen smartphone hebt - zoals ik, ik snap die dingen niet - kan je op onbemande stations geen kaartje kopen. Treinpersoneel verkoopt geen kaartjes en een pc heb je natuurlijk onderweg in het bos niet bij je, bovendien zonder wifi doet een pc niets.
Betalen met een Nederlandse bankpas heb ik in het verleden wel geprobeerd, maar dat ging altijd fout in Tsjechie. Moest ik uiteindelijk toch nog contant betalen. Nu betaal ik alles contant in Tsjechie, daar een Nederlandse bankpas blijkbaar toch niet geschikt is. Ik zou wel een Tsjechische bankrekening kunnen openen als contant geld straks geweigerd blijft. Ik weet niet of dat mag als niet-Tsjechische ingezetene.

Smartphones zijn me echt te ingewikkeld, ik heb het...
mrt
16
Door Stadla
(477 Bekeken / 0 Leuk)
12 Reacties
In mijn omgeving heb ik al die jaren nog nooit een wasserette gevonden. Zijn die er buiten Praha?
feb
05
Door Stadla
(2.739 Bekeken / 1 Leuk)
62 Reacties
Daar ik mijn huis in Nederland heb verkocht en geen adres meer heb, is het tijd geworden mij definitief in Tsjechië te vestigen. Ik heb al vele jaren daar onroerend goed zodat ik voldoe aan de gestelde eisen.
Heb een formulier gedownload en ga daarmee plus twee pasfoto's en de nodige documenten die ik vermoedelijk nodig zal hebben, naar het kantoor Liberec van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Trek een nummertje en moet ruim 2 uur wachten tot ik aan de beurt ben. Ik spreek geen woord Tsjechisch en maak in het Engels mijn excuses daarvoor. Pak mijn meegebrachte spullen uit en wacht op wat komen gaat. De juffrouw achter het loket spreekt een zin in het Tsjechisch uit die ze vele malen herhaalt. Ik zoek een pen om die zin fonetisch op te schrijven in de hoop dat ik daar wat verder mee kom. Ik laat me natuurlijk niet wegsturen. Heb veel documenten bij me en heb ruim 2 uur moeten...