Het Tsjechisch Forum

aug
11
Door kuurgast
(99 Bekeken / 2 Leuk/interessant)
0 Reacties
Dit is vooral interessant voor hen die wonen/werken in Praag:

93% minder buitenlandse toeristen in Praag, meer en goedkopere flats beschikbaar


Er zijn meer appartementen beschikbaar voor langetermijnverhuur in Praag en de huurprijzen dalen als gevolg van het coronavirus, waardoor de kortetermijnverhuur aan toeristen is beperkt.
Het grootste aantal beschikbare appartementen in Praag bevindt zich in nu Praag 5 en Praag 2.
Artikel news.expats.cz.

Lees ook andere artikelen:
7 stiekeme huisbaantrucs om op te letten bij het huren in Tsjechië....
jul
20
Door Charrel
(671 Bekeken / 2 Leuk/interessant)
8 Reacties
Hoi
Ik ben serieus op zoek naar mensen die samen met mij een bedrijfje willen beginnen in Tsjechie. Iets met planten, horeca meubelen. Ik sta open voor een idee. Wij wonen zelf op de grens Zuid Bohemen en Hoogland.
Ik hoor graag van jullie.

Mvrg
Charrel van Leeuwen
jul
05
Door Stadla
(545 Bekeken / 0 Leuk/interessant)
9 Reacties
Wanneer je een verzekering afsluit, is het heel normaal dat je informatie ontvangt over de uitkeringen die de verzekeringsmaatschappij zal doen wanneer je een beroep doet op zo'n uitkering. Wanneer je in Tsjechië woont, ben je verplicht verzekerd tegen ziektekosten. Toen ik me bij de belangrijkste maatschappij aanmeldde en naar de voorwaarden vroeg, kreeg ik daarover geen informatie. In Nederland kun je heel gemakkelijk nagaan waar je op kunt rekenen. Vooreerst gaat het mij over een vergoeding van de medicijnen die ik gebruik. In Nederland betaal je, wanneer je geen andere kosten hebt afgezien van bezoeken aan de huisarts, de eerste 385 euro per jaar zelf. Ik vertelde dat wel eens bij een apotheek in Tsjechië. Nu ik verzekerd ben in Tsjechië dien ik alle medicijnen zelf te betalen. Dat komt mij gezien het feit dat de lonen hier lager liggen dan in Nederland vreemd voor. De prijzen...
jun
16
https://freshgadgets.nl/wp-content/uploads/2020/06/prvok-3d-print-huisje.jpg
Door Ad Verschoor
(373 Bekeken / 4 Leuk/interessant)
2 Reacties
Prvok: een drijvende woning uit de 3D-printer

De Tsjechische industrieel ontwerper Michal Trpak en het bouwbedrijf Buřinka slaan de handen ineen voor Prvok, een tof, drijvend huisje, gemaakt van beton uit de 3D-printer. Volgens de makers kan een dergelijk huisje worden neergezet voor 50 procent van de kosten van een vergelijkbare, op traditionele wijze gebouwde woning.

Ook prettig is de aanzienlijk lagere uitstoot van CO2 en de bouwsnelheid, die grofweg zeven keer hoger ligt. Met een oppervlakte van 43 vierkante meter plus een slaap-, woon- en badkamer is Prvok van alle gemakken voorzien. Interessant zijn de duurzame opties, zoals een groen dak en een douche waarvan het water wordt hergebruikt.


[​IMG]...