Het Tsjechisch Forum

jul
14
Door Franciene
(284 Bekeken / 0 Leuk)
10 Reacties
Hallo allemaal,

Ik woon al een aantal jaren in Tsjechië, en ben een paar weken geleden met mijn Tsjechische partner hier getrouwd.

Ik wilde de naam van mijn partner overnemen + mijn eigen naam behouden, dus op onze huwelijksakte staat mijn naam als "Franciene Daňková Oost". Ik was in de veronderstelling dat mijn naam op deze manier veranderd zou kunnen worden op mijn Nederlandse ID en paspoort, maar inmiddels heb ik van de ambassade begrepen dat ik op mijn Nederlandse document altijd mijn meisjesnaam zal behouden. Het enige wat ze kunnen toevoegen is een regel dat ik de echtgenote ben van Jan Daněk.

Alleen nu ben ik bang dat dit problemen gaat opleveren, omdat ik niet de vrouwelijke vervoeging "Daňková" op mijn documenten heb, terwijl ik die hier in Tsjechië nu juist wel wilde gebruiken.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik hoor het graag!

Groetjes,
Franciene
jun
27
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/65135770_338499123711344_8768111327454429184_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQn-jiCXL5NVOfIH5B6sBrdORdSXYVT8AFFYZP4TvjceYe_ZxcKOSNAIDLO40Q2zQk8&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=3953fc387c695c14ea14be8edb26b328&oe=5D7948A5
Door kuurgast
(227 Bekeken / 1 Leuk)
0 Reacties
Nieuw pretpark in Most (regio Ústí nad Labem)

De nieuwe attractie van Most is een 3D-doolhof met een toren.

Vrijdag 28 juni wordt een gloednieuw en aantrekkelijk pretpark op de heuvel in het hart van park Šibeník in Most ingewijd. Het Most-project is uniek qua grootte, locatie in het stadscentrum en daardoor gemakkelijk bereikbaar. Het Funpark is ontworpen voor alle leeftijden, van kinderen tot tieners, volwassenen en senioren. Helaas niet geschikt voor rolstoelers.

Het doolhof is ontworpen als een drie verdiepingen tellend gebouw met een hoogte van maximaal 10 meter. Het bevat 25 verschillende touwhindernissen en 19 overdrachtspunten. Het beschikt over een 26-meter hoge uitkijktoren met een wenteltrap. De toren kijkt uit over het stadscentrum en de lokale heuvels van Hněvín, Širák en Ressl.

De samenstelling van de doolhofelementen is...
jun
26
http://e89pfle.cloudimg.io/s/resizeinbox/864x529/http://www.stedebouwarchitectuur.nl/static/site/img/module/content/article/34049/header.jpg
Door Ad Verschoor
(194 Bekeken / 0 Leuk)
0 Reacties
Benthem Crouwel Architects ontwerpt appartementen Praag

Benthem Crouwel Architects is door de jury unaniem gekozen als winnaar van de competitie voor een nieuw appartementencomplex in Praag. Het plan werd samen met het lokale bureau RA15 gepresenteerd in een prijsvraag, georganiseerd door Penta Real Estate.Voor de prijsvraag schreven zich 160 internationale kandidaten in, waarna er 44 bureaus doorstootten naar de finale. Vijf bureaus streden in de laatste ronde tegen elkaar. De jury was vooral onder de indruk van het voorstel van Benthem Crouwel Architects om een groot, publiek toegankelijk park in het plan op te nemen.

[​IMG]...
jun
12
Door Plantage Bohémien
(759 Bekeken / 9 Leuk)
19 Reacties
Wat te doen als je graag in vrijheid in de natuur wil leven/wonen/werken/rentenieren, en je hebt geen grote zak met geld.

Aan de straat leven maakt niet iedereen gelukkig, zeker mij niet, en dan zoek je alternatieven. In Frankrijk heb ik een tijd geleefd en genoten van de ruimte en de natuur, en ook van de de vele mensen die zich op een alternatieve manier door het leven slaan. Is natuurlijk verschillend per streek, in arme delen van het land zijn de kosten lager, maar toch is Frankrijk over het algemeen een duur land, wat de mogelijkheid beperkt om te overleven.

Duitsland heb ik ook rondgekeken in het verleden, meest in het oostelijk deel, maar er is veel bureaucratie, en ook vaak onzekerheden over bijvoorbeeld bestemmingsplannen, waar je jaren later nog mee geconfronteerd kunt worden.

Nederland kennen we allemaal wel wat daar mogelijk is, dat is bijna niets. In een bos wonen is...