Het Tsjechisch Forum

sep
23
Door Ad Verschoor
(295 Bekeken / 1 Leuk)
4 Reacties
Najaarsbijeenkomst VNTS op 3 november 2018

Nog ruim twee maanden en dan verwachten we veel leden tijdens onze jaarlijkse najaarsbijeenkomst op zaterdag 3 november in het Luthers gemeentecentrum, Maanderweg 27 in Ede. Goed bereikbaar met de trein, uitstappen in Ede-Centrum of Ede-Wageningen en dan nog een stukje lopen. In het oktobernummer van Ahoj! zullen we een kaartje opnemen met de route. De locatie is in het centrum van Ede met betaald parkeren, ook hiervan volgt nog een opgave.

De bijeenkomst staat in het teken van 100 jaar Tsjecho-Slowakije.

Het programma voor deze middag:
14.30 uur - ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
1.:00 uur – opening
Daarna kunt u genieten van:
• tweemaal een optreden van Vinočanka
• een demonstratie glas graveren door Jana Mikulcová
• een tentoonstelling in het kader van het eeuwfeest
• de verkooptafels waar u ook al...
sep
18
Door Erikita
(437 Bekeken / 0 Leuk)
3 Reacties
Dag allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier voor het laatst was, ik hoop dat iedereen het goed maakt!

Ik ben momenteel in Praag en ga hier de komende tijd een aantal cursussen volgen en aan mijn design portfolio werken.

Voor de komende 6 maanden (of een gedeelte ervan) vanaf +/- 1 oktober a.s. ben ik op zoek naar woonruimte, bv. een kamer met huisgenoten, of misschien heeft iemand een oppas nodig voor hun huis terwijl ze in Nederland zijn? Uiteraard tegen vergoeding.

Het hoeft niet in Praag te zijn, het liefst ergens in de buurt in een dorp, dichtbij de natuur.
Andere regio's in Tsjechie zijn eventueel ook een optie.

Ik hoor het graag!

Groetjes,
Erika
sep
15
Door Stadla
(297 Bekeken / 0 Leuk)
1 Reacties
Eerst een anekdote. Speelt 50 jaar geleden. Ik introduceerde als jong ingenieur bij de Heidemij het gebruik van luchtfoto's voor het maken van plannen. Samen met een oudere collega, toen mijn chef, ging ik naar de directeur van de fotogrammetrische dienst van het Kadaster in Den Haag. Wij boden hem een lunch aan op een plek die hij kon uitzoeken. In het centrum van Den Haag waren wij beiden niet bekend met eetgelegenheden. Onze gastheer bracht ons naar Hotel des Indes, een van de meest chique lokaliteiten. We hielden ons groot maar bestelden iets simpels. Na afloop reisden we via Rotterdam naar 's-Hertogenbosch. Komend door Rotterdam zag mijn collega een broodjeszaak en stopte voor het vullen van onze magen en kocht broodjes salami. Hierna kwam het probleem dat we de kosten wel door de Heidemij wilden laten betalen. Sjoemelden wat met declaraties voor het goede doel.
Ik heb nu een...
sep
03
Door MSU
(312 Bekeken / 0 Leuk)
4 Reacties
Hoi! Ik heb een vraagje en de HR afdeling van mijn nieuwe werkgever is niet echt behulpzaam dus daarom vraag ik het maar even hier. Ik moet een crime register extract aanvragen en die moet ik inleveren op mijn eerste werkdag. Nu ga ik 4 dagen voordat ik begin met mijn baan naar Praag toe maar dat blijkt te kort te zijn om een crime register extract aan te vragen en hem ook daadwerkelijk te krijgen (ze doen er max 20 dagen over). Weet iemand of ik dit misschien op internet al kan aanvragen? Ik heb zelf gegoogled maar kom er niet uit. Alvast bedankt!