Voetbal

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Freddy2005, 06-01-2009.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechisch voetbal getroffen door groot corruptieschandaal

  De Tsjechische voetbalbond wordt momenteel opgeschrikt door wat het grootste schandaal in de moderne geschiedenis van het Tsjechische voetbal zou kunnen blijken te zijn.

  Roman Berbr maakte maandag bekend dat hij zijn functie als vice-voorzitter van de Tsjechische voetbalbond neerlegt. Berbr is een van de 20 mensen die door de Tsjechische politie worden beschuldigd van corruptie door manipulatie van wedstrijdresultaten in de lagere divisies van de Tsjechische voetbalcompetitie. Berbr en drie anderen die bij het schandaal betrokken waren, werden zondag in hechtenis genomen.

  De beslissing werd aangekondigd na een speciale vergadering van het uitvoerend comité van de Tsjechische voetbalbond. Deze eindigde in het ontslag van de leden van de commissie van scheidsrechters, waaronder de voorzitter en de voormalige Tsjechische bondscoach Jozef Chovanec, die naar verluidt zijn positie gebruikte om de selectie van scheidsrechters te manipuleren.

  Alleen Tomáš Bárta bleef over, die werd genomineerd door de bond. Voorlopig wordt een overgangscommissie ingesteld. Gezien de gebeurtenissen overwoog ook de voorzitter van de vereniging, Martin Malík, om af te treden. Uiteindelijk besloot hij deze stap niet te nemen, ook om de zaak op te helderen.

  ---------------------------

  Verdere aftredens bij Tsjechische voetbalbond wegens corruptieschandaal

  Ex-scheidsrechter Dagmar Damková, voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de Tsjechische voetbalbond, heeft ontslag genomen als lid van de commissie van de Tsjechische voetbalbond. Dat deed ze nadat haar partner, de plaatsvervangend voorzitter van de Tsjechische voetbalbond (FAČR), Roman Berbr, maandag al zijn voetbalposten had neergelegd. Dat maakte een woordvoerder van de vereniging woensdag bekend.

  Dit gebeurde in verband met een nieuw corruptieschandaal. Scheidsrechters in de lagere Tsjechische competities zouden zijn omgekocht om de resultaten van voetbalwedstrijden te beïnvloeden. Damková had een zeer succesvolle carrière als scheidsrechter, waar ze leiding gaf aan een Olympische finale en andere grote wedstrijden.

  Bronnen deutsch.radio.cz + english.radio.cz.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Ontwikkeling Cerny blijft niet onopgemerkt in Tsjechië

  De Tsjechische bondscoach Jaroslav Silhavy heeft Václav Cerny opgenomen in zijn voorselectie voor de volgende interlandperiode. Een mooie beloning voor de 23-jarige aanvaller, die bij FC Twente helemaal opleeft. Zijn debuut in het nationale elftal van Tsjechië maakte hij nog niet.

  [​IMG]

  Mogelijk beleeft hij in november zijn vuurdoop in het nationale team, als Tsjechië één oefenwedstrijd en twee duels in de Nations League afwerkt. De Tsjechen nemen het op woensdag 11 november in een vriendschappelijk duel op tegen Duitsland. Op zondag 15 november en woensdag 18 november treft Tsjechië respectievelijk Israël en Slowakije.

  Na moeizame jaren bij Ajax en FC Utrecht gaat het Cerny bij FC Twente voor de wind. Met drie doelpunten en drie assists kent hij een sterke start van het nieuwe Eredivisie-seizoen.

  Bron: fcupdate.nl
   

Deel deze pagina