Politiek

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Bartiku, 16-03-2005.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]

  Babis volgende week beëdigd als premier

  De Tsjechische president Milos Zeman zal Andrej Babis, de leider van de nationaal-populistische protestbeweging ANO, woensdag beëdigen als regeringsleider. Dat heeft Babis donderdag gezegd na overleg met Zeman.

  De multimiljardair, omstreden door een aanklacht wegens fraude, werd na de verkiezingsoverwinning in oktober 2017 premier. In januari raakte hij bij een stemming het vertrouwen van het parlement kwijt.

  In Tsjechië biedt de grondwet de president tijdelijk de mogelijkheid een regeringsleider in functie te houden zonder toestemming van de volksvertegenwoordiging. Dat mag zolang geen andere kandidaat erin slaagt een parlementaire meerderheid te verwerven.

  Om door te regeren moet Babis wel voldoende (gedoog)steun hebben. Daarvoor wil hij een coalitie smeden met de sociaaldemocraten. De communistische partij staat al achter hem, maar zal geen ministers leveren. De leden van de sociaaldemocratische partij moeten zich nog uitspreken over regeringsdeelname. Het ziet ernaar uit dat ze in meerderheid ja zullen zeggen.

  Bron: nu.nl
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Duizenden mensen protesteren tegen nieuwe regering Tsjechië

  Duizenden Tsjechen zijn dinsdagavond in Praag de straat op gegaan om te protesteren tegen premier en multimiljardair Andris Babis en diens beoogde regering.

  De leider van de populistische ANO-beweging wil een coalitie met de sociaaldemocraten vormen. De kritiek richt zich echter vooral op de gedoogsteun van de communistische partij (KSCM) die nodig is voor een werkbare meerderheid.

  Die mogelijke steun komt precies zeventig jaar na de machtsovername door de communisten in het voormalige Tsjechoslowakije en ruim 28 jaar na de democratische omwenteling, lichtte de organisatie van de betoging toe.

  "Schande, schande", riepen de demonstranten die zich dinsdag hadden verzameld op het Wenceslasplein in het centrum van de Praag. Een petitie tegen de voorgenomen coalitie is al door een kwart miljoen mensen ondertekend.

  [​IMG]

  Vertrouwen

  President Milos Zeman zal Babis woensdag voor de tweede keer beëdigen. In Tsjechië kan een regeringsleider tijdelijk in functie gehouden worden zonder toestemming van de volksvertegenwoordiging. Dat mag zolang geen andere kandidaat erin slaagt een parlementaire meerderheid te verwerven.

  In januari verloor Babis het vertrouwen van het parlement. Dat had vooral te maken met het strafrechtelijk onderzoek dat naar de 63-jarige ANO-oprichter is ingesteld wegens misbruik van subsidie. Het verwijt dat hij ooit collaboreerde met de communistische geheime dienst wijst Babis van de hand.

  Bron: nu.nl
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Babis weer beëdigd als premier Tsjechië

  PRAAG - De Tsjechische multimiljardair Andrej Babis krijgt ruim zeven maanden na de verkiezing in zijn land een tweede kans om een regering te vormen. President Milos Zeman beëdigde Babis voor de tweede keer als premier.

  De ANO-beweging van Babis won vorig jaar de verkiezingen, maar zijn minderheidsregering leed in januari een nederlaag bij een vertrouwensstemming in het parlement. De multimiljardair wil nu een nieuwe coalitie smeden met de sociaaldemocraten en gedoogsteun van de communistische partij.

  Het lot van die beoogde coalitie ligt in handen van de leden van de sociaaldemocratische partij CSSD. Zij mogen zich in een partijreferendum uitspreken over regeringsdeelname. De uitslag van die raadpleging wordt later deze maand verwacht. ANO en de CSSD beschikken samen over 93 van de 200 zetels in het Lagerhuis.

  Bron: telegraaf.nl
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Miljonair aan de macht in Tsjechië

  [​IMG]

  ELDERS - Regeringsvorming is tegenwoordig vrijwel overal in Europa een langdurig en moeizaam proces. In Tsjechië wachten ze al meer dan een half jaar op een stabiele regering.

  In oktober vorig jaar mochten de Tsjechen een nieuw parlement kiezen. Grote winnaar was de partij van multimiljonair Andrej Babiš (op de foto links, met de Bulgaarse premier Borissov). Maar de minderheidsregering die hij op gezag van president Zeman vormde werd begin januari weggestemd. Nu heeft Zeman begin deze week Babiš voor de tweede keer benoemd als premier van een nieuwe minderheidsregering. Daaraan zullen ook de sociaal-democraten deelnemen. Als de leden tenminste in meerderheid akkoord gaan. Op 15 juni is er een partij-referendum. De nieuwe regering zou het met gedoogsteun van de communisten voorlopig uit moeten kunnen houden in het parlement. Dinsdag kwamen duizenden mensen op de been om te demonstreren tegen de beoogde nieuwe regering.

  De bezwaren tegen Babiš, zowel in als buiten het parlement, hebben te maken met een rechtszaak die tegen hem loopt wegens fraude met EU-gelden. Een politiek geïnspireerde ‘pseudo-case’ volgens hemzelf. Andrej Babiš is ondernemer en de op een na rijkste man van het land, een Tsjechische kopie van Donald Trump. Hij is rijk geworden met het landbouwconcern Agrofert. Intussen bezit hij ook verschillende grote media. In de vorige regering was hij minister van Financiën en vice-premier. Met zijn anti-establishment partij ANO (Actie van Ontevreden Burgers) beloofde hij zijn land weer gezond te maken door het als bedrijf te gaan leiden. Maar vanwege het fraude-onderzoek weigerden andere partijen tot nu toe met hem als premier een regering te vormen.


  President Milos Zeman, die vanwege zijn stijl van optreden ook met Trump wordt vergeleken, is begin dit jaar herkozen. Hij heeft anders dan zijn Amerikaanse voorbeeld weinig macht, maar hij moet wel de premier benoemen en er is er maar een die dat volgens hem kan worden en dat is zijn vriend Andrej Babiš, die zijn rijkdom overigens voor een belangrijk deel ook aan de president te danken heeft. Nu heeft Zeman de sociaaldemocraten overgehaald toch met Babiš in zee te gaan. Ze hebben bedongen dat de premier aftreedt als hij veroordeeld wordt. Het alternatief, waarmee Zeman heeft gedreigd, is een regering van ANO met de extreem-rechtse SPD (Partij voor Vrijheid en Directe Democratie) van Tomio Okamura (die ook nog de gedoogsteun van de communisten nodig heeft). De SPD zit in Europa op één lijn met anti-immigratiepartijen als het Front National (inmiddels Rassemblement National) van Marine Le Pen, de PVV en andere populisten.

  Enkele maanden geleden sneed zaakwaarnemend premier Babiš de SPD de pas af door de voorwaarden voor een beoogd exit-EU referendum te verzwaren. ANO is eurosceptisch, of, zoals een commentator schreef meer ‘euro-opportunistisch’. Ondanks vele bezwaren wil de partij Tsjechië wel binnen de EU houden. De extreem-rechtse SPD wil breken met de EU en heeft een veel verdergaand standpunt inzake immigratie en de omgang met Roma. Maar ook Babiš is tegen het migratiebeleid van de EU en verwerpt op voorhand nieuwe verdelingsvoorstellen van de Duitse premier Angela Merkel.

  Lety

  Babiš wil als het hem uitkomt ook wel hengelen naar de steun van het xenofobe deel van de Tsjechische bevolking. Twee jaar geleden besloot de regering een varkensboerderij te verplaatsen voor de inrichting van een gedenkplaats op het terrein van het voormalige concentratiekamp voor zigeuners in Lety. Dat leidde tot hevige protesten van extreem-rechtse groepen. Babiš’ poging hen naar de mond te praten (‘het was geen concentratiekamp’) viel bij de overige partijen bepaald niet in goede aarde. Een paar maanden geleden is de boerderij definitief ontruimd. Gisteren zijn er nog borden met haatdragen teksten aangetroffen, volgens een website van Roma afkomstig van dezelfde groep die zich eerder heeft verzet tegen de aankoop en verplaatsing van de boerderij.

  Bron: sargasso.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische sociaaldemocraten geven steun aan nieuwe regering

  De Tsjechische sociaaldemocratische partij CSSD heeft in een intern referendum gestemd voor een coalitie met de nationaalpopulistische protestbeweging ANO. Met de steun van de sociaaldemocraten is Tsjechië een stap dichter bij het vormen van een meerderheidskabinet, meldt CSSD-partijleider Jan Hamacek vrijdag.

  Samen hebben de partijen CSSD en ANO geen meerderheid in het kabinet. Daarom richten ze de pijlen nu op de communistische partij voor gedoogsteun. Als de communisten deze regering steunen, hebben ze 108 van de 200 zetels in het Tsjechische parlement in handen.

  ANO-leider Andrej Babis werd na de verkiezingsoverwinning in oktober 2017 premier, maar is omstreden wegens een aanklacht tegen fraude. In januari raakte hij in een stemming het vertrouwen van het parlement kwijt.

  Ondanks het gebrek aan vertrouwen bleef Babis toch de premier in Tsjechië. In Tsjechië biedt de grondwet de president tijdelijk de mogelijkheid een regeringsleider in functie te houden zonder toestemming van de volksvertegenwoordiging.

  Bron: nu.nl
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De teller is op 258 771 blijven staan.
   
 7. Dat is ook een teken van democracie. De schreeuwende minderheid krijgt niet altijd haar zin.
   
  A.Smit vindt dit leuk.
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Het is een rotsachtige weg naar de nieuwe regering in Tsjechië.

  De sage over de vorming van een nieuwe regering gaat verder, met alle ogen nu op een geplande ontmoeting later deze week tussen president Zeman en Miroslav Poche, de kandidaat van de sociaal-democraten voor buitenlandse zaken in een voorgestelde minderhedencoalitie met ANO.
  Premier-kandidaat Andrej Babiš presenteerde zondag zijn voorstel voor een nieuwe kabinetsformatie aan de Tsjechische president ter goedkeuring, twee dagen nadat sociaal-democraten in het centrum van links - na een partijreferendum - hadden ingestemd om deel te nemen aan de centrale ANO-partij van de heer Babiš in een coalitieregering . Maar de politieke onzekerheid is nog niet voorbij, de nominatie van de minister van Buitenlandse Zaken is controversieel.

  De sociaal-democraten dringen aan op een kandidaat voor de minister van Buitenlandse Zaken - huidig lid van het Europees Parlement Miroslav Poche - die publiekelijk is afgewezen als ongeschikt door de Tsjechische president Miloš Zeman.

  President Zeman zei via een woordvoerder dat hij de heer Poche deze week zou ontmoeten - maar alleen om hem persoonlijk te vragen opzij te gaan. De sociaal-democraat-leider, Jan Hamáček, weigert ondertussen iemand anders voor te stellen omdat al zijn partijkeuzes voor kabinetsposten werden aangekondigd vóór hun referendum. De heer Hamáček zei ook dat hij pas op zondag had gehoord dat de communisten een regering inclusief Poche categorisch zouden verwerpen.

  De Tsjechische Republiek is nu sinds de parlementsverkiezingen in oktober geen volwaardige regering meer. De heer Babiš heeft de steun van de communisten nodig om medio juli een vertrouwensstemming te behalen.
  Bron goochel vertaling van radio.cz/en.

  Lees meer over Milos Zeman , Andrej Babiš en Miroslav Poche op radio.cz/de + radio.cz/en.
   
 9. De zwijgende meerderheid gelukkig ook niet altijd. En zo houdt het elkaar toch een beetje in evenwicht. :)
   
  kobus vindt dit leuk.
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische president benoemt spoedig kabinet

  PRAAG (ANP /RTR ) - De Tsjechische president Milos Zeman heeft zondag gezegd dat hij verwacht op korte termijn het nieuwe kabinet te benoemen, na acht maanden van politieke instabiliteit. Premier Andrej Babis, de leider van centrumpartij ANO, heeft een coalitie gevormd met de sociaaldemocraten. Zeman vertelde in de krant Blesk dat hij maandag de kandidaat-ministers ontmoet, waarna dinsdag of woensdag de regering een feit kan zijn.

  De laatste hobbel was de post Buitenlandse Zaken . Zeman wees de linkse genomineerde Miroslav Poche af, omdat deze zich niet genoeg verzet tegen het opnemen van migranten. Het is niet duidelijk of er een acceptabel alternatief is gevonden. Mogelijk wordt de buitenlandminister pas later bekend.

  ANO, de winnaar van de verkiezingen in oktober 2017, en de CSSD, de grote verliezer, hebben slechts 93 van de 200 zetels in het parlement. De gedoogsteun moet komen van de pro-Russische communisten. Zij hebben gezegd daartoe eventueel bereid te zijn, maar een definitief besluit is nog niet genomen. Miljardair Babis kijkt liever naar de EU dan naar Moskou.

  Bron: Europa-nu.nl
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische communisten weer in machtspositie

  PRAAG - Tsjechië heeft woensdag een nieuwe regering gekregen die geen meerderheid heeft in de tweehonderd zetels tellende Tsjechische Tweede Kamer. De nieuwe premier Andrej Babis gaat voor gedoogsteun aankloppen bij de communisten. Die krijgen hiermee voor het eerst een vinger in de pap sinds de communistische dictatuur eind 1989 ineenstortte in toenmalig Tsjechoslowakije.

  [​IMG]
  Babis (links) hoopt op de steun van de communisten.

  Babis leidt een partij (ANO) die zich afzet tegen de gevestigde orde, maar wel voor goede relaties met onder meer de EU en de NAVO is. Babis' regering heeft inclusief de vijftien zetels van zijn sociaaldemocratische coalitiepartners 93 zetels. De communisten hebben er vijftien.

  Zij lijken Babis best te willen steunen, maar ze hebben ook eisen, zoals het verminderen van de bijdragen aan de NAVO. De partij van de Tsjechische communisten, de Communistische Partij van Bohemen en Moravië (KSCM), komt zaterdag bijeen om een standpunt in te nemen.

  Bron: telegraaf.nl
   
 12.  
 13. Is wat voor te zeggen, het idéé dat de natuur zelf alles wel oplost kan ik niet onderschrijven, veel bossen, ook hier in het nationaal park, zijn gewoon productie bossen, met voornamelijk Douglas dennen.
  Met de huidige klimaat verandering, droogte, stormen, gaat dat niet goed zonder verzorging, veel bergtoppen zijn al helemaal kaal, is ook niet wat een toerist wil zien.
   
  A.Smit vindt dit leuk.
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Betogers voor het parlementsgebouw in Praag tijdens het debat over de regering van premier Babis. © EPA

  Regering Tsjechië overleeft vertrouwensstemming

  Bijna negen maanden na de verkiezingen heeft de Tsjechische minister-president Andrej Babis een verplichte tweede vertrouwensstemming overleefd. Voor de minderheidsregering van zijn populistische ANO-partij en de sociaaldemocratische CSSD stemden donderdagochtend 105 van de 200 parlementsleden.

  De nieuwe regering is omstreden, omdat zij de gedoogsteun krijgt van de communisten. Die krijgen zo voor het eerst weer regeringsinvloed sinds de communistische dictatuur eind 1989 ineenstortte in toenmalig Tsjechoslowakije. De conservatieve oppositie had kritiek op het gedoogakkoord met de linkse partij, die in haar programma een vertrek uit de NAVO bepleit. ,,Hoever zal de macht van de communisten reiken?", vroeg de voorzitter van de Burgerdemocraten (ODS), Petr Fiala.

  Onlusten
  Aan de stemming ging een debat vooraf dat zestien uur duurde. Ondertussen protesteerden buiten honderden mensen. Toen Babis op een gegeven naar buiten liep om met de demonstranten te praten, werd hij bekogeld met waterflesjes.

  [​IMG]
  De Tsjechische minister-president Andrej Babis tijdens de vertrouwensstemming in het parlement. © EPA

  Babis bezwoer de parlementariërs dat hij Tsjechië op een Westerse koers houdt. Hij kondigde ook aan de Tsjechische belangen in Europa actief te zullen verdedigen. ,,We willen geen immigratie", zei de multimiljardair. Uiteindelijk kreeg zijn regering de steun van 105 van de 196 aanwezige afgevaardigden.

  Stemming verplicht
  De Tsjechische grondwet bepaalt dat de minister-president binnen dertig maanden na zijn beëdiging een vertrouwensstemming organiseert. De regering van Babis verloor in januari de eerste. Toen was er nog geen steun van een andere coalitiepartner. Daarna benoemde president Milos Zeman Babis voor de tweede maal.

  Bron: destentor.nl
   
 15. kuurgast

  kuurgast Donateur

  In Tsjechië is de tweede minister van het nieuwe kabinet al afgetreden na beschuldigingen van plagiaat.

  De Tsjechische minister van Arbeid en Sociale Zaken, Petr Krčál, heeft zijn ontslag aangekondigd, slechts enkele weken nadat hij is benoemd. Het nieuws kwam een dag na berichten dat de sociaaldemocratische politicus een groot deel van zijn universitaire proefschrift had geplagieerd.

  Minister van Arbeid en Sociale Zaken Petr Krčál zei in Praag dat hij de regering en zijn partij niet wilde belasten. Krčál is van de sociaal-democraten, de junior-partner in de coalitie met de ANO-beweging van premier Babis. De minister wordt ervan verdacht in 2007 door een medestudent hele passages van zijn bachelorscriptie te hebben gekopieerd.

  De leider van de sociaal-democraten, Jan Hamáček, zei dat de heer Krčál zou worden vervangen door Jana Maláčová, een hoge ambtenaar bij het ministerie van Arbeid en Sociale Zaken.

  Nog maar een week geleden heeft de Tsjechische minister van justitie Taťána Malá ontslag genomen wegens plagiaat.
  Taťána Malá nam vorige week ontslag als minister van Justitie, na 13 dagen in functie en nog voordat het parlement een motie van vertrouwen kon aannemen in het nieuwe kabinet van ANO en de CSSD. Critici riepen haar op om af te treden na verdenking van plagiaat in verband met haar stellingen aan twee verschillende universiteiten enkele jaren geleden.
  Bronnen oa praguemonitor.com + knack.be.
   
 16. Een bachelorscriptie aan een universiteit....
  Als hoogleraar mathematische fysica blijf ik dat een vreemd fenomeen vinden..

  Ook veel Nederlandse universiteiten en hogescholen zijn hier in meegegaan. Met het vreemde fenomeen dat je op een HBO een bachelor en een masterstudie kunt volgen en ditzelfde ook op een universiteit kunt doen. Om dan toch nog een beetje uiterlijk onderscheid te kunnen maken heeft men het over toegepast onderzoek (HBO) en wetenschappelijk onderzoek (WO). Maar de benoeming van de bama-structuur blijft gelijk. Uiteraard zit er een wereld van niveauverschil in HBO master en WO master, maar dit mag je niet al te duidelijk laten blijken...

  Het devalueren van het (wetenschappelijk) onderwijs gaat voort. Iedereen is tegenwoordig student, kinderen studeren af op de HAVO en ik kwam zelfs de term summa cum laude voor een VMBO scholier (sorry, student) al tegen in de krant.
  Sorry hoor, ik waardeer iedereen en heb vrijwel iedereen even hoog zitten, maar is dit gelijkheidsdenken - in Tsjechie maar nog veel meer in Nederland- niet een klein beetje doorgeslagen?
   
  Azum en zapalky vinden dit leuk.
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechische media staat vol met het artikel van The New York Times over dit onderwerp.

  Er zijn enkele journalisten al enige tijd aan het onderzoeken waar Milos Zeman zijn geld vandaan haalde voor zijn verkiezingscampagne. Nu hebben ze een link naar Russisch geld vanuit een kring rondom Poetin ontdekt.
  Wordt vervolgd..........
   
 18. cor

  cor

  komt bekend voor.......
   
 19. kuurgast

  kuurgast Donateur

  ODS bekritiseert ČT / Tsjechische tv voor het niet uitzenden van een deel van een persconferentie.

  Jana Havelková ODS-woordvoerster:
  "Vandaag heeft de Tsjechische televisie niet willekeurig de traditionele verklaring van president Petr Fiala uitgezonden vóór het begin van de vergadering van de kamer van afgevaardigden. Het was geen toeval, het was geen technisch probleem, maar zoals ze me op de Tsjechische televisie vertelden, was het een intentie. Omdat ze geen betrekking hadden op de Kamer van Afgevaardigden, maar op de verkiezingscampagne. Het is niet waar. De voorzitter stelde eenvoudig dat de regering geen nieuwe inhoudelijke wetsontwerpen had voorgelegd aan de vergadering die zou voldoen aan de programmaverklaring van de regering of een ernstig systeemprobleem in de Tsjechische Republiek zou oplossen. We denken dat het een legitieme politieke mening was.

  Ik wil een beroep doen op de Tsjechische televisie namens de ODS ,
  om de regels te publiceren - in de veronderstelling dat het een document is wat onbekend voor ons zal zijn, op basis waarvan het een dergelijke beslissing heeft genomen. Omdat we niet willen geloven, dat een dergelijke beslissing zou worden genomen op basis van een ad hoc subjectieve beoordeling van televisiepersoneel. En we willen hopen dat de reden niet was, dat we kritiek hadden op het onvermogen van de premier om concrete oplossingen aan te dragen aan de kamer van afgevaardigden en zijn onwil om te discussiëren met politieke tegenstanders.
  Omdat we vóór de huidige persconferentie geen regels of waarschuwingen hebben ontvangen, vragen we de Tsjechische televisie om haar fout te corrigeren en de persconferentie in zijn geheel uit te zenden. Het spijt me heel erg voor de hele situatie, omdat niet alleen ik, maar alle ODS-leden altijd zorgden voor goede relaties met de Tsjechische tv en we ons werk altijd verdedigden."

  Deel van de uitgeknipte tekst:
  "Zelfs na een pauze van bijna twee maanden in de Kamer van Afgevaardigden, doet de regering geen enkel fundamenteel voorstel dat de echte problemen van mensen in dit land zou aanpakken - belastingen, heffingen, bureaucratie, pensioenhervorming of gezondheidszorg, of iets dat ondernemers zou helpen. Tegelijkertijd geeft de overheid afstand van haar agenda, geschreven in haar eigen programmaboek. Sinds Andrej Babiš de leiding heeft horen we steeds beloften, maar zijn regering heeft geen plannen en als republiek verspillen we tijd." zei ODS-voorzitter Petr Fiala.
  De hele tekst van Fiala zijn inleidende toespraak werd later op Facebook gepubliceerd.

  Hij belooft alleen maar en vermijdt discussie.
  ODS-voorzitter Petr Fiala drong er bij premier Adrej Babiš, het hoofd van de ANO-beweging, op aan om met elkaar te praten. Volgens de sociaal-democraten heeft de huidige premier tv-gesprekken met politieke tegenstanders vermeden sinds de laatste verkiezingen, aldus de partij in een persbericht. Babis reageerde nog niet op de uitdaging.
  Babiš is de afgelopen maanden enkele keren op televisie verschenen. Aan het einde van de vakantie accepteerde hij een uitnodiging van Jaromir Soukup op TV Barrandov, een paar dagen later kwam de premier naar Prima TV. In beide gevallen was de enige tegenstander slechts een moderator.
  Bronnen oa facebook ODS + zpravy.aktualne.cz.
   
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië overweegt om ambassade naar Jeruzalem te verhuizen

  Tsjechië overweegt om zijn ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Het EU-land zou daarmee het voorbeeld volgen van de Verenigde Staten eerder dit jaar.

  De opening van een Tsjechisch cultureel centrum in Jeruzalem in november kan gezien worden als "een eerste stap", zei de woordvoerder van president Milos Zeman gisteren. Hij zegt dat de beslissing alleen "in overeenstemming met het internationaal recht" kan genomen worden.

  Palestijnen hopen dat Oost-Jeruzalem op een dag de hoofdstad wordt van hun toekomstige staat. Israël beschouwt Jeruzalem als zijn enige en ondeelbare hoofdstad sinds het in 1967 het oostelijke gedeelte annexeerde.

  Het sociaaldemocratische regime in Tsjechië is een nauwe bondgenoot van Israël.

  Bron: demorgen.be
   

Deel deze pagina