Tsjechië en de EU

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Vašek, 11-01-2006.

 1. Dat weet ik Jan, maar in de Nederlandse vertaling was dat weggevallen...
   
 2. Nieuws

  Nieuw benoemde Tsjechische premier, klaar om de strijd aan te gaan tegen migrantenquota's in Brussel

  [​IMG]
  photo: (radio.cz) foto: (radio.cz)


  Slechts enkele dagen voor een geplande EU-top over migratie, heeft Praag de lancering aangekondigd van een Visegrad-groepsproject om de Libische grensbescherming te versterken en de benarde toestand van vluchtelingen in het land te verbeteren. De Tsjechische Republiek, die nu wordt geconfronteerd met een rechtszaak wegens het feit dat zij geen vluchtelingen opvangt, is van mening dat de crisis buiten Europa moet worden opgelost.

  Precies op de dag dat hij tot premier werd benoemd, werd ANO-leider Andrej Babiš geconfronteerd met zijn eerste grote probleem. De Europese Commissie heeft aangekondigd een rechtszaak tegen de Tsjechische Republiek, Polen en Hongarije aan te spannen wegens het niet nakomen van hun plicht en rekening te houden met het toegewezen aantal vluchtelingen volgens het herverdelingsmechanisme van de EC. Premier Babiš beschuldigde zijn voorganger in functie Bohuslav Sobotka ervan te slapen op het werk, door niet actiever te zijn in Brussel om de positie van het land uit te leggen en een dergelijke situatie te vermijden.

  "Ik heb deze ongelukkige situatie geërfd en ik zal de Europese Commissie nu moeten overhalen om de rechtszaak in te trekken, om haar ambtenaren ervan te overtuigen dat quota niet het antwoord zijn. De oplossing voor deze crisis ligt buiten Europa en we moeten andere EU-lidstaten overtuigen om deze visie te ondersteunen. "

  Volgens de nieuwssite ihned.cz zal de pas verkozen Tsjechische premier zijn argumenten steunen met geld - en is van plan om aan te kondigen dat de Tsjechische Republiek 20 miljoen kronen ter ondersteuning van Libië zal verstrekken op de EU-top in Brussel, een vorm van hulp die het al enige tijd biedt.

  Ondertussen heeft het kantoor van de vertrekkende regering vrijdag aangekondigd dat de Tsjechische Republiek samen met haar partners in de Visegrad-vier (Slowakije, Polen en Hongarije) een gezamenlijk project lanceert om de Libische grensbescherming te helpen versterken en de benarde situatie van de honderdduizenden te verbeteren van vluchtelingen in het land. De vertrekkende premier Bohuslav Sobotka schreef dat het gezamenlijke project een van een aantal Tsjechische activiteiten is die gericht zijn op het helpen oplossen van de migrantencrisis.

  De individuele financiële bijdragen van de Visegrad-groep gaan naar het EU-noodtrustfonds voor Afrika, dat twee jaar geleden werd opgericht ter ondersteuning van Afrikaanse landen van herkomst en doorreis van migranten. Eerder dit jaar keurde de Tsjechische regering 25 miljoen kronen goed als hulp aan Libische kustwachten die bendes mensen-smokkelaars voor de kust van het land bevechten. Onlangs lanceerde de Tsjechische Republiek een samenwerkingsproject met Italië ter ondersteuning van Ivoorkust, dat zou moeten helpen de levensomstandigheden in het land te verbeteren en migranten te helpen naar huis terug te keren.

  Het land is ook erg actief geweest in Jordanië waar het heeft betaald voor de elektrificatie van het vluchtelingenkamp Zaatari, waar ongeveer 80.000 vluchtelingen verblijven. Vorig jaar stuurde de Tsjechische regering 40 miljoen kronen naar Jordanië om wooneenheden te financieren voor ongeveer 2.000 vluchtelingen en via de regeringen MEDEVAC-hulpprogramma Tsjechische artsen hebben duizenden vluchtelingen geopereerd die medische zorg nodig hadden.

  Premier Babiš zei dat de vertrekkende regering niet heeft gewezen op het belang en de omvang van deze hulp in Brussel en op de noodzaak dat de EU een andere aanpak kiest voor het oplossen van de migrantencrisis, en zegt dat hij deze tijd nu moet herstellen. De vertrekkende minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec, protesteerde dat hij veel pogingen daartoe had ondernomen en wenste het nieuwe kabinet een kort "geluk" in zijn inspanningen.


  [​IMG] Author: Český rozhlas Radio Praha Auteur: Český rozhlas Radio Praha

  Source: Bron:

  [​IMG] Added: 11.12.2017 Toegevoegd: 11.12.2017
   
  Kohout en lexHeezius vinden dit leuk/interessant.
 3. Het lijkt mij de juiste aanpak, nu hopen dat de andere staten van de EU zich bij dit plan aansluiten.
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Koude douche voor Netanyahu: EU eensgezind over Jeruzalem
  Gisteren, 21:29
  Buitenland
  [​IMG]
  Netanyahu vanochtend in Brussel met de EU-ministers van Buitenlandse Zaken AFP
  De Israëlische premier Netanyahu is er bij zijn eerste bezoek aan Brussel niet in geslaagd van ook maar één EU-lidstaat steun te krijgen voor de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Gesterkt door president Donald Trump, die afgelopen woensdag Jeruzalem erkende als hoofdstad, probeerde de Israëlische premier ook in Brussel voet aan de grond te krijgen.

  Eerder lieten twee EU-lidstaten, Tsjechië en Hongarije, doorschemeren Israël tegemoet te willen komen. Kort na Trumps erkenning van Jeruzalem stak de Hongaarse president Orban een stokje voor een gemeenschappelijke EU-afwijzing van de Amerikaanse stap. Daarom kwam Brussel niet verder dan een afkeurende verklaring van EU-buitenlandchef Mogherini.

  Tsjechië was meer uitgesproken: president Zeman zei op de televisie dat Trumps beslissing hem "echt gelukkig" maakte. "Vroeger of later zouden we de VS kunnen volgen en de Tsjechische ambassade verplaatsen naar Jeruzalem", voegde hij eraan toe.

  'Andere landen volgen'
  Met die welwillende reacties in het achterhoofd zei Netanyahu afgelopen week op een persconferentie: "We hebben al contact met andere landen die met zo'n zelfde erkenning zullen komen als Trump."

  Later krabbelden zowel Tsjechië als Hongarije terug. Praag zei alleen West-Jeruzalem als Israëlisch grondgebied te beschouwen en Hongarije verklaarde nog altijd voorstander te zijn van een twee-staten-oplossing met de Palestijnen, waarbij de gevoelige kwestie Jeruzalem pas later wordt geregeld.

  Doodklap voor vredesproces
  Vanmorgen, tijdens een werkontbijt met de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel, stuitte Netanyahu op een muur van verzet. De ministers zeiden eensgezind de erkenning te beschouwen als een doodklap voor het vredesproces met de Palestijnen. Ook vreest de EU voor oplopende spanningen en oplaaiend geweld in het Midden-Oosten.

  "Ik heb ook aangegeven dat Nederland het geen goede stap vind", zei minister Zijlstra achteraf. "De regering is tegen eenzijdige stappen. Daarom zullen we ook de Palestijnse staat niet eenzijdig erkennen."

  Reality check
  In het vliegtuig terug naar Israël zei Netanyahu tegen journalisten dat hij de Europeanen had verteld dat ze moeten "stoppen met het in de watten leggen van de Palestijnen, want die hebben een reality check nodig."

  Bron: nos.nl
   
 5. Ik vraag me wel af waarom Zeman en Orban teruggekrabbeld hebben, daar zijn ze de personen niet na. Daar zal ongetwijfeld de nodige druk op uitgeoefend zijn. Ik ben benieuwd wanneer boven water komt door wie en wanneer.
   
 6. In verband met een door mij eerder geplaatste opmerking betreffende de aanmatigende houden van Duitse politici t.o.v. andere EU landen een treffend stukje van GeenNieuws.com, ik heb de niet relevante stukken verwijderd.
  Met Martin Schulz naar het Vierte Reich
  Geplaatst op 10 december 2017
  [​IMG]
  Het hoge woord was er dan eindelijk uit. En niet alleen bij de Duitse SPD aanvoerder Martin Schulz, ooit beroepsdrinker en boekhandel bediende in een boekenwinkeltje in Würselen nabij Aken, maar ook zijn politieke CDU concurrenten juichten het idee van de Verenigde Staten van Europa luidkeels toe, voorafgegaan door de CDU premier in Nordrhein Westfalen, Armin Laschet, en een trouwe teckel van Angela Merkel.

  En of dat al niet genoeg was, kwamen uit Frankrijk dezelfde geluiden uit de mond van de Franse president Macron, die net als Merkel zich zelf al ziet als de toekomstige heerser over Europa. Ja en dan kon Nederland natuurlijk niet achterblijven, en mummelde onze nieuwbakken minister van BuZa dat het een goede zaak was dat er nu meer duidelijkheid was gekomen in de Brexit onderhandelingen, zodat we eenmaal verlost van die Britten, kunnen gaan werken aan een sterk verenigd Europa, iets dat die eiland bewoners met hun steeds maar opgeworpen tegenargumenten in feite blokkeren.

  En om de in Brussel zetelende centrale macht nog eens te accentueren, werd er nog een rechtszaak tegen Hongarije aangegooid met soortgelijke dreigingen tegen Polen en Tsjechië, omdat die landen in de optiek van scherprechter Frans Timmermans wel EU centen aan willen nemen, maar daarentegen hun land niet willen blootstellen aan moslim terreur en daarom geen moslim vluchtelingen aan willen nemen.

  Een opvallende “discriminatie ” uit Brussel, want in het lader van het door de EU bedachte herhuisvestingsplan, waarbij ieder EU land een aantal gelukszoekers dient op te nemen, alles volgens een eveneens in Brussel bedachte formule , blijkt dat slechts minder dan 50% van de aldus aan een volledige goed ingerichte woning te helpen handophouders inmiddels hun huisje Weltevree gevonden hebben, maar dat zelfs Nederland nog niet aan de gestelde hoeveelheid criteria heeft voldaan.

  Intussen werd het ademloos toeluisterende journaille te verteld dat de EU zich onverminderd gaat inzetten voor vredesinitiatieven tussen Israël en de Palestijnen, hetgeen aantoont hoe wereldvreemd dit stel nietsnutten meent in hun arrogantie de Europse burgers voor de gek te kunnen houden, hetgeen spijtig genoeg ook nog bij de meesten lukt.

  Maar daagt er een sprankje hoop ? De man die zich zelf al op een balkon in Berlijn of Brussel , de menigte ziet toespreken, beloofdde ook nog middels tweets in Duits en Engels, dat die landen die niet aan de creatie van het nieuwe (EU) Vierte Reich deel willen nemen AUTOMATISCH worden uitgesloten en niet meer mee mogen spelen in dit balletjeballetje spel.
  [​IMG]

  Kunnen wij Schulz niet helpen, met z'n allen op hem stemmen, hem de hemel in prijzen, als hij in ruil daarvoor maar zijn belofte waar maakt. Inmiddels vegen wij Rutte of zijn meehuilende opvolgers de tent uit, laten dan in 2025 weten dat wij niet aan die Verenigde Staten van Europa mee willen doen en….. het wonder geschiedt, automatisch staan we buiten. Geen lange Exit onderhandelingen, nee gewoon AUTOMATISCH eindelijk weer baas in eigen buik, hekje om ons polder landschap, eens goed huishouden in het COA bestand, onwillige politici mogen onder geleide vluchten naar Brussel om daar politiek asiel aan te vragen en een “wedje ” er zal geen Nederlander naar Brussel komen, om te demonsteren voor hun terugkomst.

  En dat is onze kerstwens, nu maar afwachten.
   
  Kohout vindt dit leuk/interessant.
 7. Nou, dat is nog eens een objectief stukje journalistiek; daar hebben we wat aan.
   
 8. De bewuste website brengt ook geennieuws.kom nou !
   
 9. Net zo objectief als het NRC stuk over de MH17, het gemiddelde NOS item over Israel en de Palestijnen en de juigitems over de multiculturele samenleving in DWDD en Pauw.
  Niet dus.

  Ik krijg het idee dat de MSM vrijwel geen van allen meer objectief nieuws brengen. Geennnieuws.kom is geen MSM en zo te lezen is dat maar goed ook. Zelfs de bedoelde humor (ja toch, hoop ik?) is ernstig flauw.

  Als je in Tsjechie jezelf alleen laat informeren door NOVA, PRIMA TV c.s. dan ben je ook enorm slecht geinformeerd en zeker niet objectief. Het lijkt Nederland wel....
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 10. Nou, ik vind het nogal wat als een leider van een politieke partij die een behoorlijke verkiezingsnederlaag heeft geleden nog steeds arrogant genoeg is om te verkondigen dat er een verenigde staten van Europa moet komen en dat een ieder EU lid wat het er niet mee eens is automatisch dan de uit de EU is. Typisch Duitse houding, het gebeurt zoals wij dat voorstellen en anders dan pleur maar op, wat moet ik er anders van maken? Het is zijn eigen Tweet.
   
  Kohout vindt dit leuk/interessant.
 11. Mag een politieke partij na een verkiezingsnederlaag dan geen standpunten meer innemen? Is dat arrogant? Dat hun visie niet strookt met jouw opvattingen, dat kan natuurlijk, maar dan nog...
   
 12. Natuurlijk mag een leider van een politiek partij die een nederlaag geleden heeft nog een standpunt in nemen. De arrogantie zit niet in het in nemen van een standpunt, de arrogantie zit in het in nemen van een standpunt waarbij mensen die het er niet mee eens zijn uit de Europese boot gegooid worden, automatisch. Als je een verkiezingsnederlaag geleden hebt, zo groot als de sociaal democraten in Duitsland, dan past je een zekere bescheidenheid en niet het gorilla gedrag van de heer Schultz die zich op de borst trommelt van dat iedereen die het niet met hem eens is maar op moet pleuren, automatisch.
   
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Rutte voert 'heftig' debat met Europese collega's over verplichte asielquota

  'Het was heftig', zei premier Rutte na afloop van het debat met zijn Europese collega's over verplichte asielquota. De Tsjechische premier Babis noemde het 'stormachtig'. In de vroege uurtjes van de vrijdagochtend blijken de loopgraven allerminst verlaten. Maar wel werd tijdens het 2,5 uur durende debat her en der een laddertje geplaatst om er komende maanden uit te klimmen.

  Rutte zelf nam geen blad voor de mond. Al direct bij aankomst in Brussel donderdag sabelde hij de 'gift' van Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije (35 miljoen euro voor Libische grenswachten om migranten buiten Europa te houden) neer als een 'schaamteloos verhaal'. 'Denk niet dat jullie het opnemen van vluchtelingen kunnen afkopen', zei Rutte. Zijn Slowaakse collega Fico beet terug: 'Er bestaat geen mensenrecht om naar Europa te komen.'

  [​IMG]
  Emmanuel Macron, Donald Tusk, Angela Merkel en Mark Rutte. © ANP

  Dat het debat over de asielquota stevig zou worden, was verwacht. Zeker nadat EU-president Tusk de kwestie op scherp zette met zijn oproep af te zien van de in zijn ogen funeste - want splijtende en ineffectieve - verplichte Brusselse asielquota. Een eerste overleg eerder deze week tussen de politiek adviseurs van de premiers ontaardde nog net niet in een handgemeen. De leiders waren volgens betrokkenen minder agressief: 'Er werd tenminste niet met messen of water gegooid.' Rutte was er laconiek onder: 'We kunnen tegen een stootje. Tusk heeft het debat gekregen waarom hij vroeg.'

  Hoewel de stroom migranten die Europa bereikt fors is gedaald, vergeleken met 2015 en 2016, zijn de leiders er niet gerust op. Eén vonkje in Libië en Syrië en de massale uittocht naar Europa start opnieuw, zeker omdat de bevolking in Afrika aanzienlijk sneller groeit dan de economie. Vandaar dat de lidstaten al twee jaar praten over meer investeringen in Afrika, betere controle aan de Europese buitengrenzen én, het meest controversiële voorstel: asielquota voor de lidstaten om de asiellast eerlijker te verdelen.

  Rutte is erg voor zo'n 'én-én-én-aanpak'. 'Als we toelaten dat landen gaan shoppen en alleen eruit halen wat ze bevalt, verpulvert de EU', aldus Rutte. Hij weet zich gesteund door Italië en Griekenland (die de meeste migranten opvangen), Duitsland, Zweden, België en Luxemburg. Daartegenover staan de Oost-Europese en Baltische lidstaten die in Brussel vastgestelde quota als een aanslag op hun soevereiniteit zien. En op hun veiligheid: volgens de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken zijn met de migranten ook terroristen naar de EU gekomen die hier nu dood en verderf zaaien.

  Uitstel dreigt

  'De posities zijn niet echt veranderd', concludeerde bondskanselier Merkel na het leidersdebat. 'Er is nog een hoop werk te doen.' Volgens betrokkenen dringt 'een grote middengroep van lidstaten' er bij de twee uitersten (Italië en Hongarije) op aan zich komende maanden inschikkelijker op te stellen. Zij beseffen dat de quotakwestie volgende zomer opgelost moet zijn. Daarna dreigt uitstel tot najaar 2019 vanwege de Europese verkiezingen en de komst van een nieuwe Europese Commissie.

  Rutte hintte vrijdag op mogelijke oplossingen waar hij verder niets over wilde zeggen 'omdat de kansen op succes dan snel verdampen'. Tijdens het diner prees hij evenwel het voorstel van EU-voorzitter Estland, door de opstellers zelf al 'de moeder aller compromissen genoemd'. Dat voorstel voorziet weliswaar in quota, maar met uitzonderingen en voorwaarden waardoor uitstel ervan mogelijk is. Ook andere leiders toonden zich gecharmeerd van de Estse ideeën. Rutte: 'Dit moet op te lossen zijn, ook zonder te veel gezichtsverlies.'

  Bron: volkskrant.nl
   
 14. Oostenrijk heeft zich in deze bij de V4 aangesloten, dus de verdeeldheid wordt alleen maar groter.
   
  Olivier en Kohout vinden dit leuk/interessant.
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië wil snelle hervorming asielstelsel

  De Tsjechische premier Andrej Babis wil dat nog tijdens het EU-voorzitterschap van Bulgarije een verandering van het systeem van herverdeling van migranten in gang wordt gezet. „De vluchtelingenquota zijn niet effectief en verdelen Europa”, zei Babis maandag in Sofia na een ontmoeting met de Bulgaarse premier Boiko Borisov.

  De hervorming van het asiel- en migratiebeleid in Europa staat hoog op de agenda van het Bulgaarse voorzitterschap in de eerste helft van 2018. Er moet een compromis gevonden worden, liet Borisov weten.

  Babis en de Bulgaarse president Roemen Radev waren het tijdens een gesprek met elkaar eens dat door een hervorming van het asielbeleid de illegale toestroom van migranten naar EU-landen tot een minimum moet worden beperkt.

  Tijdens een speciale bijeenkomst in 2015 besloten de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU met meerderheid van stemmen 120.000 vluchtelingen uit Italië en Griekenland, te herverdelen over andere EU-landen. Tsjechië en drie andere Oost-Europese landen stemden daar tegen.

  Bron: rd.nl
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 16. Het begint nu toch wel de spuigaten uit te lopen. In de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, zie je bij de campagneposters van Zeman, alleen maar kretologie over en tegen de instroom van asielzoekers en de Islam. Terwijl Tsjechie godbetert vorig jaar slechts geen tot een handvol asielzoekers heeft opgenomen.

  Het lijkt mij dat Tsjechie wel andere issues heeft om discussie over te voeren. Betaalbare huurwoningen in de steden, armoede door schulden, rammelende Trias Politica en rechtspraak, devaluatie van sommige universitaire studies, etc. Ga daar eens campagne op voeren in plaats van details waar vrijwel geen enkele Tsjech ooit in levende lijve mee te maken zal krijgen.
   
  JanAverink, dennuzzz, lexHeezius en 3 anderen vinden dit leuk/interessant.
 17. Je moet ook niet inspelen op wat de mensen willen maar op waar ze bang voor zijn. Vermoed dat er nog dorpen zijn waar ze nog nooit een zwarte gezien hebben, behalve dan op Tv Nova. En dat juist waar Zeman zijn stemmers weg haald.
   
  JanAverink, lexHeezius, corenjan en 3 anderen vinden dit leuk/interessant.
 18. Vriendin van mij, die ik al ken vanaf de basisschool, was ooit met haar man bij ons in huis voor een paar dagen. Op dag 2 wilden wij wat gaan zwelgen in jeugdsentiment en gingen we samen (vriendin en ik) naar onze dorpskroeg. Zij is Indonesisch en dan van de donkere soort. Wij kwamen de kroeg binnen op vrijdagavond, dus erg druk en de hele kroeg viel in een keer stil. Alsof ik met een marsmannetje binnenkwam. Ik had haar hier al een beetje voor gewaarschuwd, maar toch komt die stilte als een donderend geweld binnen. Schandalig!
   
  lexHeezius, Kohout en zapalky vinden dit leuk/interessant.
 19. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Dat is "politieke oorlog' voeren met inzet van alle beschikbare middelen.
  Milos Zeman is al jaren bezig met zijn campagne voor te bereiden en angst opwekken.
  Propaganda is niet mogelijk zonder een vijand, dus in de Tsjechië gaan de discussies over "corrupte politici" "donkere mensen", "feministen", "Duitsers", "ISIS-terroristen", "Joden", "lesbiennes", "multi-cultis" ," Moslims "," neo-marxisten aan de universiteiten " de" Praagse cafébezoekers ", wat je maar kunt bedenken. Zijn essentiële potentieel is de angst die ze opwekken.

  Zie de kerstboodschap van Zeman waarin hij niet verder komt dan veiligheid , lage werkeloosheid en tegenstrijdigheden omtrent de minderheidsregering.

  In de eerste ronde van de verkiezingen wilde Zeman niet deelnemen aan een tv-debat omdat hij geen campagne wilde voeren. Nu wilde hij zelfs 4 tv-debatten voeren om zo zijn tegenstander naar beneden te halen wat hij eerder ook heeft gedaan met Karel Schwarzenberg. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van beschuldigingen aan het adres van Schwarzenberg , die later niet op waarheid bleken te berusten , maar toen was het kwaad al geschied. Zo was er een advertentie die, bijvoorbeeld verklaarde dat Schwarzenberg "maakt de weg vrij voor de terugkeer van de woning aan de nakomelingen van oorlogsmisdadigers" en dat hij de naoorlogse verdrijving van de Duitsers als oneerlijk beschouwde.
  Jiri Drahos heeft ingestemd met twee van de vier debatten met Milos Zeman, de resterende zendtijd zal de huidige president vullen met een monoloog zonder ongemakkelijke vragen. Helaas bleken veel van zijn uitspraken niet op waarheid te berusten , zie praguemonitor.com.

  Er is in kaart gebracht waar Milos Zeman de afgelopen jaren in het land is geweest om contact te hebben met de bevolking. Binnen een straal van 20 kilometer was het voor iedere burger mogelijk om hem te ontmoeten en naar hem te luisteren. Dit was een grote permanente campagne , Zie kaart.
  Dit was gratis promotie voor hem , want de regio's betaalden deze bezoeken en overal praatte hij over de miljoenen moslims die naar Europa komen als de grenzen niet dicht gaan.
  Verder is hij helemaal dol op zijn Chinese contacten die grote investeringen zouden doen in Tsjechië. Handelsovereenkomsten ter waarde van ongeveer 60 miljard kronen waar tot nu toe niet veel van terecht is gekomen.

  De 50.000 vluchtelingen die naar Tsjechië zouden komen ivm quotum waar Zeman continu over spreekt , zijn slechts 1450 mensen. tyden.cz. In feite heeft hij hier helemaal geen zeggenschap in , zie manipulatori.cz.
   
  Laatst bewerkt: 24-01-2018
  zapalky, Olivier en bruinh vinden dit leuk/interessant.
 20. Ik heb even de uitslagen van ons dorp bekeken. 62% van de stemmen voor Zeman, 23% voor Jiri Drahos en de andere kandidaten steeds 3 a 4%. Motivatie van veel dorpsgenoten:"Zeman is goed voor Tsjechie en de Tsjechen, hij is tegen asielzoekers en de Islam, en staat voor een sterke Tsjechische inbreng".

  En om met Kobus te spreken; de enige donkere persoon die ze waarschijnlijk ooit gezien hebben, is mijn jeugdvriendin. Zucht...
   
  JanAverink, zapalky, kobus en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina