Tsjechië en de EU

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij hebben dat een paar jaar geleden ook gedaan. Ruim 300 kg appels uit onze boomgaard naar de stokerij in Sobotka gebracht (stokerij is tevens grafdelver en grafstenenhouwerij, goede combinatie, geeft te denken...) en Calvados van laten maken.
Na een maandje of 5 belden ze op dat alles klaar was en of wij even de 21 liter (!!) Calvados kwamen afhalen..

We hebben het nog niet op nu, enkele jaren later...
 

Ad Verschoor

Donateur
Herverdeling van vluchtelingen: Tsjechië zag en ziet het niet zitten

Het is in een notendop het probleem waar de EU de afgelopen twee jaar tegenaan liep. De EU-landen spraken met elkaar af dat ze Griekenland en Italië zouden helpen bij de opvang van vluchtelingen. Elk land zou duizenden vluchtelingen uit die landen overnemen. Vandaag lopen die afspraken af. Conclusie: de theorie was mooier dan de praktijk.

Oost-Europese landen zagen de plannen vanaf het begin niet zitten. Polen en Hongarije namen helemaal geen vluchtelingen op. Tsjechië hield het bij 12 mensen, terwijl de Europese Commissie er meer dan 2000 had voorzien.

Bijna geen enkel EU-land haalde de doelstelling. In de kaart hieronder zie je per land in het groen hoeveel van het afgesproken aantal vluchtelingen er zijn opgevangen.

xxl.jpg

De Europese landen, op deze kaart gerangschikt op locatie, die mee deden aan het akkoord NOS
Het verzet in Oost-Europa gaf andere landen de kans om ook achterover te leunen. Als zij niets doen, hoeven wij ook niet. En zo mislukte het hele plan. Ooit zouden 120.000 mensen van Italië en Griekenland de rest van Europa in worden gestuurd. Uiteindelijk zijn het er nog geen 30.000 geworden.

Dat is maar goed ook, vinden ze in Tsjechië. Politicus Jan Hamacek zag het plan vanaf het begin niet zitten. "Wij geloven niet dat quota een oplossing zijn. We kunnen mensen niet dwingen om hier te blijven, dus vertrekken ze waarschijnlijk al snel naar landen als Zweden en Duitsland en is het allemaal voor niets geweest."

Tsjechische politici hebben altijd gezegd dat immigranten terroristen zijn. Daardoor is er nu eigenlijk geen weg meer terug.
Tomas Jungwirth - Mirgratie-expert
Zo denken alle grote partijen in Tsjechië erover, net als hun kiezers. Meer dan 90% van de Tsjechen zegt bij opiniepeilingen dat ze niet willen dat vluchtelingen zich permanent in hun land komen vestigen. Tsjechische politici weten: als ze daar tegenin gaan, zijn ze bij de volgende verkiezingen hun zetel kwijt. En dus is er geen enkele grote Tsjechische partij die dat doet.

"De politici hebben de angst tegen migranten zelfs aangewakkerd", zegt Tomas Jungwirth, een migratie-expert van verschillende Tsjechische hulporganisaties. "Ze hebben altijd gezegd dat immigranten terroristen zijn, die er alleen maar op uit zijn om onze cultuur kapot te maken. Daardoor is er nu eigenlijk geen weg meer terug."

Onpopulair
Tsjechië wil geen migranten, maar veel migranten willen ook niet naar Tsjechië. Vorig jaar kreeg het land zo'n 1500 aanmeldingen. Ter vergelijking: Nederland kreeg er meer dan 30.000. De kleine moslimgemeenschap in het land zegt dat ze met de nek worden aangekeken.

xxl.jpg

'Tsjechen noemen ons terroristen en schelden ons uit'

De oude afspraken over het herverdelen van vluchtelingen lopen dus vandaag af. De Europese Commissie komt waarschijnlijk nog deze week met een nieuw plan om de lasten van migratie eerlijk over de lidstaten te verdelen. De kans is groot dat Tsjechië en andere oost-Europese landen daar opnieuw voor gaan liggen.

Bron: nos.nl
 
Er is sprake van dat er nog eens 50.000 "vluchtelingen" zullen worden toegelaten in de EU, maar de EU landen worden niet meer verplicht ze op te nemen, de landen zullen met financiële steun vanuit Brussel worden "aangemoedigd" hier aan mee te doen. Het verzet van Centraal Europa heeft dus succes gehad en Bondskanselier Merkel en haar verantwoordelijke politici staan een proces te wachten omdat zij tegen de wet in de grenzen hebben opengesteld, ook voor mensen die helemaal geen vluchteling zijn, maar economische migranten, daarbij hebben zij het Dublin akkoord genegeerd en dus de wet overtreden. Dit heeft in heel Europa veel onrust veroorzaakt en de nodige doden tot gevolg gehad. Een van die gevolgen is dus dat de EU aan het uit elkaar vallen is. Het United Kingdom heeft het voortouw genomen en als Brussel zijn koers niet wijzigt zie ik nog wel enkele andere landen volgen, waaronder de landen van Centraal Europa.
 
Laatst bewerkt:
illegalentripoli-2048x1220.jpg

Illegalen komen met een bootje aan in Tripoli, nadat ze uit het water zijn gered - Foto: AFP
migratie
Na mislukt herverdelingsplan komt EU met iets anders

Door Elif Isitman - 27 september 2017
De Europese Unie heeft weer een nieuw plan bedacht om de aanhoudende migrantenstroom het hoofd te bieden. De komende twee jaar wil de Europese Unie 50.000 asielzoekers opnemen uit Afrika en het Midden-Oosten. Lidstaten die zich hiervoor aanbieden, krijgen een vergoeding van 10.000 euro per migrant.
De plannen worden woensdag gepresenteerd. Eurocommissaris Dimitris Avramopoulos kwam al eerder met het idee, maar toen ging het om een aantal van 38.000 migranten.
Tienduizenden migranten die naar Europa willen

Dat aantal is een maand later dus verhoogd. Avramopoulos wil samenwerken met de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, om te bepalen welke migranten kunnen worden opgenomen. Het plan van de Europese Commissie is bedoeld om de last voor Afrikaanse landen te verlichten. Onder meer in Libië verblijven tienduizenden die naar Europa willen. Toen Avramopoulos eind augustus met het plan kwam, had nog geen enkele lidstaat zich gemeld.

Hoe Europa alsnog de grenzen sloot

Landen zijn, anders dan bij het controversiële herverdelingsplan, niet verplicht om mee te werken, maar de Europese Commissie doet wel een dringend beroep op hen. De grenzen van Europa kunnen niet dicht, vindt de Commissie. Volgens EU-ramingen zouden er wereldwijd 1,2 miljoen asielzoekers op zoek zijn naar een nieuw thuis.
Opname migranten kost veel moeite

De Europese Commissie heeft nog steeds grote moeite met de herverdeling van een eerdere groep migranten, uit de vluchtelingencrisis in 2015. Oost-Europese landen als Hongarije, Tsjechië, Polen en Slowakije weigeren het afgesproken aantal mensen op te nemen. De deadline voor die herverdeling loopt in september af.
De deadline voor het nieuwe plan is vrij strak: de Commissie geeft de lidstaten tot eind oktober de tijd om plaatsen beschikbaar te stellen. Het is de bedoeling dat EU-lidstaten migranten opnemen die nu in vluchtelingenkampen zitten in Libië, Egypte, Ethiopië, Niger, Tsjaad en Soedan. Ook Syriërs die in opvangcentra verblijven in Turkije, Jordanië en Libanon komen in aanmerking voor het programma.
De Europese Unie probeert al enige tijd migratie via de Middellandse Zee terug te dringen via ontwikkelingssamenwerking. Afgelopen zomer probeerde vooral Italië in samenwerking met Libië de stroom migranten vanuit Afrika te verminderen. Zo zette Italië de marine in tegen bootjes met migranten en mensensmokkelaars. Hulporganisaties klaagden dat de Libische kustwacht het vuur opende op hun boten; Libië zegt dat het slechts om waarschuwingsschoten ging. Drie hulporganisaties staakten daarop hun acties voor de Libische kust, omdat ze de veiligheid van hun medewerkers niet meer konden garanderen.
 
Ze geven 10.000 euro per migrant.
Dan zal er nog veel geld bij moeten lijkt me, en degene die geen geld hebben blijven daar in de ellende zitten omdat ze de overtocht niet kunnen betalen.
Ze kunnen beter daar iets regelen dan komen ze waarschijnlijk ook uit, met 10.000 per vluchteling.
 

Ad Verschoor

Donateur
Europees akkoord pakt ‘sociale dumping’ aan
Zelfde arbeidsvoorwaarden voor Oost-Europese werknemer, maar niet voor chauffeurs
Tholen – De Europese ministers van Sociale Zaken hebben gisteren een akkoord bereikt om de concurrentie op de arbeidsmarkt van werknemers uit lagelonenlanden in Oost-Europa aan te pakken. Het akkoord moet een einde maken aan 'sociale dumping.' Voor vrachtwagenchauffeurs wordt een uitzondering gemaakt.

In het akkoord worden de arbeidsvoorwaarden op een gelijk niveau getrokken. Dat betekent dat een Oost-Europese werknemer tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden werkt als zijn collega's in het gastland. Buitenlandse werknemers moeten bijvoorbeeld het cao-loon betaald krijgen in plaats van het minimumloon dat voorheen gold. Daarnaast hebben ze ook recht op bijvoorbeeld een dertiende maand en andere cao-afspraken. Tot slot werd er ook besloten om de maximale uitzendperiode te beperkten tot 12 maanden met een mogelijke verlenging van zes maanden op verzoek van de werkgever.

EU%20council.jpg

De twee ministers uit Estland. Kaia Iva, Minister voor Sociale Bescherming en Jevgeni Ossinovski, minister voor Gezondheid en Werkgelegenheid.

"Ik geloof dat we een gebalanceerd akkoord hebben bereikt," aldus Jevgeni Ossinovski, minister in Estland en momenteel voorzitter van de Europese Raad. "We hebben een stevige basis voor het akkoord dat is bereikt." Van de 28 lidstaten stemden alleen Polen, Hongarije, Letland en Litouwen tegen. Verenigd Koninkrijk, Ierland en Kroatië onthielden zich van stemming, al toonden deze landen zich wel een voorstander van het akkoord, aldus de voorzitter.

Uitzondering voor transportsector
Het akkoord maakt een uitzondering voor de transportsector. Voor vrachtwagenchauffeurs blijven de huidige regels van kracht. Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Spanje en Portugal maakten zich zorgen over de gevolgen voor de chauffeurs uit hun landen. De Europese ministers konden het niet eens worden over het antwoord op de vraag in welk land een internationale vrachtwagenchauffeur werkt. Het vraagstuk over de chauffeurs wordt in een andere overlegronde over mobiliteit meegenomen.

Er geldt een overgangstermijn van vier jaar, vanaf 2021 zijn de nieuwe regels van kracht, mits het Europees Parlement instemt met het akkoord. De oude regels werden in 1996 voor het eerst geïntroduceerd. Onder deze oude regels waren de loonkosten voor Oost-Europese werknemers goedkoper dan voor werknemers in landen in West-Europa. onder andere Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk noemden dit 'sociale dumping' waardoor oneerlijke concurrentie ontstond op de arbeidsmarkt.

Bron: agf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Digitaal nieuws in Nederland goedkoper - als Tsjechië wil
Begin volgend jaar worden digitale nieuwsproducten in Nederland eindelijk goedkoper. Tenminste, als Tsjechië wil.

Dit land blokkeerde in juni in zijn eentje een voornemen hiertoe in het Europees Parlement. Binnenkort volgt een tweede poging, zei Mediaminister Arie Slob maandagmiddag in de Tweede Kamer.

Voor traditionele papieren media geldt een btw-tarief van 6 procent. Voor digitale producten is het tarief 21 procent. Een meerderheid in de Tweede Kamer én in het Europees Parlement probeert al enige tijd de digitale tarieven in lijn te brengen met die van gedrukte kranten en tijdschriften. Aanpassing van de richtlijn vergt unanimiteit in het Europees Parlement. ,,Dus mocht u partijgenoten in Tsjechië hebben’’, zei Slob tegen de aanwezig Kamerleden, ,,dan moet u misschien eens contact met ze opnemen.’’

Bron: lc.nl
 
Ik vraag me af wie er nog zit te wachten op de MSM, hetzij als drukwerk, hetzij digitaal. Het alternatieve circuit brengt je gratis nieuws, nieuws wat meestal geboycot wordt door de MSM, maar wat heel wat interessanter is. Dat is het leuke van het internet, als je overal ter wereld vrienden hebt zitten, vertellen die je wel wat er bij hun gaande is en hoef je dat niet, voor je ingekleurd, te lezen bij de MSM. Voor wat de stemming betreft, misschien hebben de Tsjechen wel een reden om het papieren nieuws goedkoper te houden dan het digitale, wie zal het zeggen.:fluit:
 
Nou, als ik dit artikel lees, praten ze daar niet zozeer over balkanisering van Nederland, maar praten ze er over dat het zo'n grote rotzooi is bij het internationaal gerechtshof in den Haag dat er cyaankali naar binnen kan worden gesmokkeld om zelfmoord te plegen. Dit naar aanleiding van de zelfmoord van Slobodan Praljak.
 

kuurgast

Donateur
Voor vrachtwagenchauffeurs wordt een uitzondering gemaakt.
9.10.2017 Tsjechië controleert vrachtwagenchauffeurs op documenten volgens richtlijn EU.

Controle op het wegvervoer: werkgevers uit de oude lidstaten houden zich niet aan de wettelijke verplichtingen.
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft in samenwerking met het ministerie van Arbeid en Sociale Zaken een buitengewone preventieve actie gestart gericht op het controleren van wegvervoerders uit het buitenland. De controles namen eind september deel aan grensovergangen bij Rozvadov en Hatě. Het doel was om buitenlandse werkgevers die actief zijn in het internationale goederenvervoer te informeren over een nieuwe taak die volgt uit de Wet op de werkgelegenheid. Uit de controles bleek dat werkgevers uit de "oude" lidstaten het slechter hadden met de naleving van de nieuwe wet dan hun collega's uit de nieuwe lidstaten.
Geen van de chauffeurs uit Duitsland, Oostenrijk, Italië of andere landen was op de hoogte van de taken in verband met hun verzending naar de Tsjechische Republiek en ze waren verrast om te horen hoeveel documenten ze nodig hadden om mee te nemen.
Als er tekortkomingen werden geconstateerd, werd de bestuurder alleen op de hoogte gebracht van de wettelijke taken en kreeg hij een informatiebrochure met de verplichting om kopieën te hebben van documenten waaruit het bestaan van een in het voertuig vertaalde werkrelatie, vertaald in het Tsjechisch.
Googel vertaling van bron mdcr.cz/Media.

Zie ook PDF Informationen zur neuen Pflicht betreffend der übernationalen Erbringung der Dienstleistungen.

Het betreft de Wijziging van Richtlijn 2006/22/EG wat betreft de handhaving en vaststelling van specifieke regels voor de terbeschikkingstelling van bestuurders in de wegvervoersector artikel 2.
 

Ad Verschoor

Donateur
Brussel bijt door: Drie landen voor Hof om weigeren asielzoekers
Europa sleept drie lidstaten voor het Hof omdat zij weigeren asielzoekers op te nemen. Het gaat om Polen, Tsjechië en Hongarije.

Vice-Commissievoorzitter Frans Timmermans maakte dit vanmorgen bekend bij de presentatie van een nieuwe asielagenda van de Commissie. Solo-optredens zoals van deze drie landen ondergraven de effectiviteit van het Europese migratiebeleid en zijn asolidair, aldus Timmermans. Vooral Griekenland en Italië, de belangrijkste landen van aankomst, lijden daaronder. ,,Naar de rechter lopen, is altijd het laatste wat je doet”, aldus Timmermans, maar de opstelling van de drie landen liet Brussel geen andere keus. Wel zei hij dat Brussel nog steeds hoopt ‘op een uitweg’. Die is er als de drie hoofdsteden alsnog hun opstelling wijzigen en asielzoekers opnemen.

De weigering van de drie landen heeft betrekking op het spreidingsplan dat de 28 lidstaten in het najaar van 2015 overeenkwamen voor aanvankelijk 160.000 asielzoekers uit Griekenland en Italië. Later bleek het om veel kleinere aantallen te gaan. Inmiddels zijn zo’n 30.000 asielzoekers ‘herplaatst’ en zijn er nog enkele duizenden te gaan. Als Polen, Hongarije en Tsjechië die alsnog opnemen, kan Brussel de gang naar de rechter stopzetten. Voor Brussel is het belangrijk dat alle landen meedoen, omdat het voor de toekomst een asielbeleid wil dat ook op spreiding is gebaseerd.
Snor drukken
Leiders van de 28 lidstaten bespreken die plannen op hun top eind volgende week. Timmermans vindt dat geen enkel land zijn snor kan drukken als de nood aan de man is. ,,Als een land onder de voet wordt gelopen, dan moet het kunnen rekenen op de solidariteit van anderen.” De situatie, schetste hij, is nu wel veel beter dan twee jaar geleden. Door de asieldeal met Turkije en een betere afgrendeling van de centrale Middellandse Zee zijn de migratiestromen over de Egeïsche en Middellandse Zee grotendeels opgedroogd, maar de keerzijde is dat veel migranten in Griekse opvangcentra en Libische detentiekampen opnieuw een gruwelijke winter dreigen in te gaan. Volgens Timmermans doet Brussel er alles aan, in Griekenland zelf en in Libië in samenwerking met de VN en particuliere hulporganisaties, om de situatie voor gestrande en/of gedetineerde migranten te verbeteren.

Bron: ad.nl
 
Het houd maar niet op he?, goed, even een tipje van de sluier oplichten. Merkel Duitsland is omringd door andere Europese landen en als zodanig nooit met problemen van "vluchtelingen" geconfronteerd vanwege het Dublin accoord. Merkel Duitsland was altijd een groot voorstander van het Dublin accoord, de landen waar de vluchtelingen aankwamen, daar moesten ze asiel aanvragen. Dat kwam Merkel Duitsland bijzonder goed uit. Door een vergissinkje van Merkel kwamen in 2015 veel meer vluchtelingen Duitsland binnen dan ze eigenlijk bedoeld had, ze wilde eigenlijk alleen de 3000 opnemen die in Hongarije over de straat liepen. Toen het uit de klauwen begon te lopen maakte Merkel Duitsland een ommezwaai van 180 graden en toen moesten we ineens allemaal solidair zijn. Is het dan zo raar dat de Vysegrad landen nu een middelvinger opsteken en zeggen bekijk het maar? Eerst wilde Hitler Duitsland Europa onder de knoet hebben, nu zit datzelfde Europa onder de knoet van Merkel Duitsland. De poppetjes veranderen, de intentie niet. Hier in Tsjechië houden ze met argus ogen Merkel Duitsland in de gaten. In Zittau krijgen Tsjechen die daar boodschappen doen al briefjes achter de ramen dat de Duitsers Sudetenland terug willen hebben. Van de Polen wilden ze al een schadevergoeding vanwege voormalig Duits grondbezit wat nu in bezit is van Polen, omdat Polen na de oorlog wat op de kaart naar het westen opgeschoven is. Duitsland is bezig heel Europa zijn wil op te leggen. In Tsjechië willen we geen "vluchtelingen", 80% van de bevolking is daar op tegen.
 
We leven in een vrij land en een ieder mag vinden wat hij of zij wil. Die 180 graden zwaai van de Duitse politiek is bekend, bekijk uitlatingen van Merkel voor 2015 en van na 2015. Die briefjes in Zittau achter de ruitenwissers zijn ook niet gelogen en de claim op Polen ook niet. Je kunt het er niet mee eens zijn, maar het zijn wel feiten, net zoals het een feit is dat heel Europa danst naar de pijpen van Merkel Duitsland sinds er geen tegengas meer komt van het VK. Duitsland beslist wat er gaat gebeuren en de rest heeft maar te volgen of kan een "proces" tegemoet zien, dan wel sancties.
 

Ad Verschoor

Donateur
EU-president Tusk wil af van Europese asielquota: "Deze aanpak werkt niet"

EU-president Tusk wil af van de Europese asielquota. De verplichte spreiding van vluchtelingen leidt volgens hem louter tot diepe verdeeldheid tussen de lidstaten. De oproep van Tusk stuit op grote bezwaren van Den Haag, Berlijn, Rome, Athene, Stockholm en de Europese Commissie, die vinden dat alle EU-landen solidair moeten zijn met Italië en Griekenland waar de meeste migranten arriveren.
Volgende week donderdag proberen de Europese regeringsleiders nieuw leven te blazen in de migratievoorstellen van de Commissie. Volgens Tusk is dwang bij het herverdelen van migranten een doodlopende weg. "Verplichte quota zijn een splijtzwam gebleken, deze aanpak werkt niet", schrijft Tusk in zijn nog vertrouwelijke uitnodigingsbrief aan de leiders voor de EU-top van volgende week.

Nieuw voorstel
De onwil bij vooral Polen, Tsjechië en Hongarije om hun grenzen open te stellen, verziekt al anderhalf jaar de sfeer tussen de lidstaten. Volgens Tusk spinnen alleen de Poolse partijleider Kaczynski en de Hongaarse premier Orbán garen bij het even verhitte als vruchteloze quotadebat: hun populariteit in eigen land groeit naarmate het verzet tegen de Brusselse asielquota voortduurt. De Polen, Tusk en Kaczynski zijn gezworen vijanden.

In zijn uitnodigingsbrief vraagt Tusk de leiders of ze het met hem eens zijn dat "een op consensus gerichte aanpak" (geen dwang meer) de weg voorwaarts is in het migratiedebat. Dat staat haaks op het vorig jaar gepresenteerde Commissievoorstel voor een nieuw Europees asielstelsel dat uitgaat van automatische en verplichte spreiding van migranten als een lidstaat de toevloed niet meer aankan. Over dat voorstel onderhandelen de lidstaten sindsdien zonder wezenlijke voortgang.

Verplicht asielquota
Volgens Tusk is het hoog tijd voor "herstel van vertrouwen" tussen de lidstaten en "begrip voor elkaars beperkingen". EU-ambtenaren benadrukken dat de leiders nooit voor verplichte asielquota waren, het was de Commissie die dit idee op tafel legde. Najaar 2015 gingen de lidstaten akkoord met de (eenmalige) verplichte spreiding van 160.000 vluchtelingen die in Griekenland en Italië vastzaten. Het verzet van Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Roemenië werd weggestemd. De woede daarover leidde ertoe dat uiteindelijk slechts 32.000 migranten daadwerkelijk zijn overgeplaatst.

Nederland, Duitsland en Zweden - landen die verhoudingsgewijs veel vluchtelingen opnamen - hebben net als Italië en Griekenland steeds benadrukt dat alle landen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Den Haag dreigde eind 2015 zelfs met een 'mini-Schengen' waarbij de onwillige Oost-Europese lidstaten uit de Schengenzone zouden worden gegooid.

Migratiebudget
Ook Nederlands eurocommissaris Timmermans (Betere Regelgeving) zei vandaag dat geen enkel land zich aan het asielprobleem kan onttrekken. De Commissie stapt naar het Europees Hof van Justitie om ervoor te zorgen dat Polen, Hongarije en Tsjechië alsnog hun quota opnemen.
Tusk pleit verder voor een forse verhoging van het migratiebudget. De Commissie verhoogde die uitgaven al van de geplande 9,6 miljard naar 22 miljard euro (2015-2018). Tusk wil af van de ad hoc 'bedelacties' bij de lidstaten en vraagt de leiders in de volgende meerjarenbegroting structureel meer geld voor migratie (opvang asielzoekers, investeringen in de thuislanden, betere grensbewaking) te reserveren. De Commissie steunt hem daarin maar de lidstaten zijn afhoudend. Zij vrezen kortingen elders in het EU-budget of een verhoging ervan.

Bron: demorgen.be
 
Het punt is dat Brussel onder aanvoering van Merkel Duitsland met gedramdrein hun zin willen doordrijven. Dit is niet iets wat heel Europa unaniem wil. Natuurlijk is het zwaar balen voor Italië en Griekenland dat de mensen daar aan land komen, maar daar zijn ze ook zelf bij nietwaar? Als je toestaat dat NGO's jouw land als aanvoerhaven voor boten vol gelukszoekers gebruikt en daar niets tegen onderneemt, in tegendeel, zelfs volop meewerkt en dan verlangt dat de rest van Europa dit spelletje meespeelt heb je ergens een schroefje los. Deze landen zijn de buitengrenzen van Europa en hebben als zodanig die grenzen te bewaken. Punt. Hiermee was Merkel Duitsland het voor 2015 roerend eens. En laat Merkel Duitsland nu niet ineens de beschermer spelen van de zielige Grieken. Diezelfde zielige Grieken heeft ze zwaar onder druk gezet om de banken in Europa overeind te houden, op een zodanige wijze dat deze Grieken het bloed van Merkel en haar vazallen wel zuipen kunnen. Als de Centraal Europese landen niet zo onder druk waren gezet en niet zo weggezet als kleine kindertjes die wel mee mogen spelen, maar eigenlijk alleen voor spek en bonen en verder braaf moeten doen wat Mutti Merkel met haar vazallen zegt, was het nooit zover gekomen. Dat is echt weer op de Teutoonse wijze geschied, slikken of stikken. Als in fatsoenlijk en goed overleg met de Centraal Europese landen was gesproken, om dan b.v. toch de christelijke vluchtelingen op te nemen die in elk AZC een hondenleven hebben tussen de meerderheid van Mohammedanen ben ik ervan overtuigt dat daar aan meegewerkt zou zijn. Ook president Zeman was niet onwillig om vluchtelingen op te nemen, vrouwen, kinderen, ouden van dagen. Het gros van de vluchtelingen wordt echter gevormd door jonge viriele mannen die in heel Europa stevig rotzooi zitten te trappen. Natuurlijk zit daar hier niemand op te wachten. Zeman zei terecht dat deze jonge mannen moesten strijden voor de vrijheid van hun land in plaats van hier een heenkomen te zoeken. En dan wordt er gezegd, jaaaa, maar die mensen willen eerst hier komen op de onveilige reis en dan hun familie over laten komen, bullshit. Geen hond, geen kat laat zijn familie achter in gevaar en smeert hem zelf, dan ga je met je complete gezin. Dat is de mening van de Idioot hier, maar idioten mogen er ook zijn, vond Dostojewski ook, heeft er zelfs een boek over geschreven, zeer lezenswaardig.
 
De jonge mannen die hier heen komen zijn meestal van betere afkomst, en weggestuurd door hun familie. Het is beter om een zoon levend in het buitenland te hebben dan gesneuvelt voor het vaderland. Maar nu dwalen we af.
 
Bovenaan