Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Dubbel verlies Krajicek

De rol van tennisster Michaëlla Krajicek bij het challengertoernooi in Johannesburg is uitgespeeld. De als tweede geplaatste Nederlandse verloor vrijdag zowel in het enkel- als dubbelspel.

Krajicek was individueel in de kwartfinales niet opgewassen tegen de Slowaakse Kristina Kucova. De als zesde geplaatste Slowaakse zegevierde in drie sets: 6-3 4-6 6-4.
In het dubbelspel moesten Krajicek en haar Tsjechische partner Andrea Hlavackova hun meerdere erkennen in het Brits-Oekraïnse duo Cavaday/Tsoerenko: 7-6 6-2.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Youzhny en Berdych spelen finale München

De 26-jarige Rus Mikhail Youzhny (ATP-64) en de 23-jarige Tsjech Tomas Berdych (ATP-28) spelen morgen de finale van het met 450.000 euro gedoteerde ATP-toernooi van München.

In de halve finales won Youzhny met 3-6, 6-3 en 6-4 van de Duitser Daniel Brands (ATP-141). Ook vierde reekshoofd Berdych had tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP-40) drie sets nodig: 6-1, 5-7, 6-2. (belga/bf)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Zege Tomas Berdych in München

Tomas Berdych heeft zondag het ATP-toernooi van München gewonnen. De als vierde geplaatste Tsjechische tennisser was in de finale tegen de Rus Mikhail Youzhny net wat beter in de beslissende tiebreak: 6-4 4-6 7-6 (5).
Het was voor de 23-jarige Berdych zijn vijfde toernooizege op de ATP Tour.

sportwereld.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Misa Krajicek strandt in kwalificatie

Roland Garros 2009 gaat aan de neus van Michaëlla Krajicek voorbij. De beste Nederlandse tennisster van dit moment werd bij de eerste de beste gelegenheid uit het kwalificatietoernooi gekegeld.

Misa Krajicek was tegen Simona Halep uit Roemenië op papier veruit de favoriete. Maar zij kon dat geen moment waarmaken. De Roemeense bivakkeert op de 257e positie van de WTA ranking; Krajicek had zich de laatste weken teruggeknokt naar de 128e plaats.
Maar dat verschil kwam geen moment tot uitdrukking. Simona Halep won met 6-4 en 7-5, nadat ze in de tweede set een 2-4-achterstand ongedaan had gemaakt.
Van de vijf Nederlandse deelnemers in Parijs wist Krajicek als enige geen wedstrijd te winnen.
Zij kan zich dus nu al gaan voorbereiden op het grasseizoen.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Roland Garros: Krajicek ook niet in dubbel

Tennisster Michaëlla Krajicek doet niet mee aan het dubbelspel op Roland Garros. Haar Duitse partner Sabine Lisicki heeft zich teruggetrokken. Dat meldt de website van Krajicek.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Roland Garros: eerste ronde

Volgende speelsters hebben hun wedstrijden verloren:

-Petra Cetkovska
-Barbora Zahlavova Strycova
-Zuzana Ondraskova
-Nicole Vaidisova
-Klara Zakopalova

Gaan door naar de tweede ronde:

-Lucie Hradecka
-Iveta Benesova
-Lucie Safarova

Bij de heren verloren:

-Jan Hernych
-Jiri Vanek
-Tomas Berdych

Gaan door naar de tweede ronde:

-Radek Stepanek
-Ivo Minar
 

Freddy2005

† In Memoriam
Roland Garros: tweede ronde

Alleen Iveta Benesova en Radek Stepanek gaan door naar de volgende ronde. Alle andere speelsters en spelers verloren hun wedstrijden in het enkelspel.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Roland Garros: derde ronde

Iveta Benesova verloor van de Servische Ana Ivanovic. De titelverdedigster gunde Benesova slechts twee games, 6-0 6-2.

Radek Stepanek verloor van de Kroaat Marin Cilic met 1-6, 6-7 en 3-6.
 

Freddy2005

† In Memoriam
IFT Nottingham

Krajicek in tweede ronde op gras

Michaëlla Krajicek heeft maandag de tweede ronde bereikt van grastoernooi in Nottingham, onderdeel van het ITF-circuit. De Nederlandse tennisster had weinig moeite met de als zevende geplaatste Italiaanse Alberta Brianti: 6-1 6-3.

Krajiceks volgende opponente is de Britse Jocelyn Rae.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
IFT Nottingham: Krajicek kwartfinaliste

Michaëlla Krajicek heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het challengertoernooi in Nottingham.

De Nederlandse was met 6-4 7-6 te sterk voor de 18-jarige Engelse wildcardspeelster Rae, die de nummer 750 van de wereld is. Krajicek bezet momenteel de 128e plaats op de wereldranglijst.

In de volgende ronde staat de Nederlandse tegenover de als eerste geplaatste Yanina Wickmayer. De Belgische was vorig jaar op het gras in Birmingham te sterk voor Krajicek in twee sets.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Navratilova noemt kreunende tenniss(t)ers "valsspelers"

Eindelijk iemand die het luidop durft zeggen, en ze is niet van de minste! Ook Martina Navratilova ergert zich blauw aan de kreunende tenniss(t)ers die de tegenstanders uit hun concentratie willen halen. De tennislegend noemt hen onomwonden "valsspelers" en vindt dat er moet opgetreden worden tegen die vervelende geluidjes op de court. Game, set and match, Martina Navratilova!

Martina Navratilova, winnares van 18 grand slams, deed haar uitspraken tijdens een viering voor haar dienstbetoon aan het tennis voor de bobo's van de tenniswereld. "Roger Federer maakt geen enkel geluid als hij op de bal mept. Het gekreun heeft een ontoelaatbare limiet bereikt. Het is eenvoudigweg valsspelen. En het is tijd dat er iets aan gedaan wordt."

Namen noemde Martina niet, maar iedereen die het tennis een beetje volgt, kent de orgastische kreten van de Serena's en de Maria's op de court wel. Dit jaar spanden Michelle Larcher De Brito en Victoria Azarenka op Roland Garros mee de kroon.

Navratilova herinnert zich nog hoe het kermen begon met haar rivale en vriendin Monica Seles. "Ik kon gewoon het slaan van de bal niet meer horen en wist niet goed wat ik ermee moest. Moest ik naar de scheids stappen, of rechtstreeks naar Monica? Monica was een vriendin, dus uiteindelijk heb ik het haar zelf gezegd."

In 1992 klaagde Navratilova al over de storende gilletjes van Seles en wist ze dat er meer aan de hand was dan enkel de tegenstrever te irriteren. Ervaren spelers gaan namelijk ook op het slaggeluid af - de trilling van de racketsnaren bij aanraking met de bal - om de snelheid van de bal in te schatten. Die nuttige info gaat natuurlijk verloren als er iemand wat gaat bovenschreeuwen.

"De spelers zelf zitten in een lastige positie om iets te ondernemen", zegt Navratilova. "Het is aan de arbiters om te reageren." Na haar speech werd Navratilova door de tennisbonzen straal genegeerd. Maar de tenniskreten zouden wel op de agenda staan van het Grand Slam Commitee dat vandaag in Parijs bijeenkomt. (jv)

hln.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wimbledon in gevaar voor Stepanek

De 30-jarige Tsjech Radek Stepanek (ATP 19) heeft zich gisteren aan de enkel geblesseerd. Daardoor komt zijn deelname aan Wimbledon, dat op 22 juni van start gaat, in het gedrang. Dat maakte René Kloc, de dokter van de tennisser, vandaag bekend.

"Zijn aantreden op Wimbledon is onzeker. Zijn ligamenten zijn niet afgescheurd, maar er is wel vochtophoping aanwezig", aldus Kloc. Door de blessure zal de tennisser twee à drie weken aan de kant staan.

Het is niet zijn eerste blessure van het jaar. De eindwinnaar van de toernooien van Brisbane en San José liep eerder in mei al een bloeduitstorting aan de linkerknie op tijdens de Masters 1000 in Madrid. Op Roland Garros in Parijs ging Stepanek er in de derde ronde uit tegen de Kroaat Marin Cilic. (belga/svm)
 

Freddy2005

† In Memoriam
IFT Nottingham: verlies Krajicek

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd de halve finales te bereiken van het grastoernooi van Nottingham. De Belgische tennisster Yanina Wickmayer was in drie sets te sterk voor de Nederlandse: 6-0 6-7 6-2.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Roland Garros: dubbelfinale voor Lukas Dlouhy

De Tsjech Lukas Dlouhy en de Indiër Leander Paes (de derde reekshoofden) spelen de finale tegen Belgisch-Zuid-Afrikaanse duo, Dick Norman en Wesley Moodie. Zij haalden het in hun halve finale van de eerste reekshoofden, de Canadees Daniel Nestor en de Serviër Nenad Zimojic met 7-6 (7/4) en 7-6 (7/5).
 

Freddy2005

† In Memoriam
Roland Garros: Dlouhy en Paes winnen dubbelspel

De Tsjech Lukas Dlouhy en zijn Indiase partner Leander Paes hebben zaterdag bij de Open Franse tenniskampioenschappen de titel in het dubbelspel veroverd. Het als derde geplaatste koppel won in de eindstrijd van Wesley Moodie uit Zuid-Afrika en de Belg Dick Norman: 3-6 6-3 6-2.

Leander Paes werd direkt na de winst door Martina Navratilová met een dikke knuffel beloond. Met dubbelpartner Leander Paes (1973) won ze in 2003 zowel de Australian Open als Wimbledon, stonden in 2004 wederom in de finale van de Australian Open en in 2005 in de finale van Roland Garros.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Birmingham: Krajicek op randje kwalificatie

Michaëlla Krajicek is één winstpartij verwijderd van kwalificatie voor het WTA-toernooi van Birmingham. De 20-jarige Nederlandse tennisster versloeg in de eerste kwalificatieronde het Britse talent Jocelyn Rae.

Vorige week speelde Krajicek ook al tegen Rae, toen was ze in twee sets te sterk op het gras van Nottingham. In Birmingham ging het iets moeizamer en had de Nederlandse drie sets nodig: 3-6 7-6 (2) 6-2. De Engelse Rae sloeg twintig aces tegen Krajicek.
In de beslissende ronde staat Krajicek vandaag tegen Tatiana Pouchek. De Wit-Russin is de nummer 173 van de wereld.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Birmingham: Krajicek uitgeschakeld

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd het hoofdschema te bereiken van het grastoernooi in Birmingham. De Nederlandse tennisster verloor maandag in de laatste kwalficatieronde in drie sets van de Wit-Russische Tatjana Poetsjek: 3-6 6-4 3-6.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Birmingham: Wickmayer speelt tegen Krajicek

Niet de Estse Kaia Kanepi, maar de Nederlandse Michaella Krajicek wordt de tegenstandster van de Belgische Yanina Wickmayer in de tweede ronde van het WTA-grastoernooi van het Engelse Birmingham.

Kanepi (WTA 24) heeft forfait gegeven met een blessure aan de linkerknie. Wickmayer (WTA 61) speelt daardoor tegen een 'lucky loser' uit de kwalificaties, de Nederlandse Michaella Krajicek (WTA 126).

De 19-jarige Wickmayer won al twee keer van Krajicek. Vorig jaar haalde ze het in Birmingham al met 6-3 en 6-4 en vorige week nog toonde onze landgenote zich ook in het ITF-toernooi van Nottingham sterker dan de Nederlandse (6-0, 6-7 (7/9), 6-2).

sport.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Birmingham: Wickmayer weer te sterk voor Krajicek

Michaëlla Krajicek heeft donderdag de tweede ronde van het tennistoernooi in Birmingham verloren. De Belgische Yanina Wickmayer was met 6-2 6-4 te sterk voor de Nederlandse. Krajicek moest vorige week in Nottingham ook al voor haar buigen.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek treft Sara Errani

Michaëlla Krajicek treft in de eerste ronde van de Ordina Open de Italiaanse Sara Errani. De winnares van 2006 start het toernooi met een demonstratiewedstrijd tegen Kim Clijsters.
 
Bovenaan