Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Clijsters in een uur voorbij Krajicek

Door de regen in Rosmalen moest Kim Clijsters vijf uur wachten eer ze de baan op kon voor haar demonstratiematch tegen Michaëlla Krajicek. De match zelfde duur maar een uur. Kim won met 6-1 en 6-3.

Door de aanhoudende regen waren de grasbanen in Rosmalen lange tijd onbespeelbaar. Het showduel tussen Clijsters en Krajicek (WTA 126) zou om 11u beginnen, maar kon uiteindelijk pas om 16u van start gaan.

Toen de speelsters eindelijk de baan op konden, liet Clijsters er geen gras over groeien. Na 25 minuten had Clijsters de eerste set beet met 6-1. De tweede set was iets evenwichtiger, maar toch was het opnieuw Kim die het na 40 minuten met 6-3 haalde.

sport.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek doet nog mee in Rosmalen

Michaëlla Krajicek heeft maandag in Rosmalen een indrukwekkende zege behaald. De twintigjarige speelster uit Almere versloeg in de eerste ronde van het Ordina Open de Italiaanse Sara Errani in twee sets: 6-4 6-2. Ze speelt in de tweede ronde tegen de Duitse Kristina Barrois, die zondag de als achtste geplaatste Russin Elena Vesnina overtuigend versloeg (6-4 6-3).

De zege van Krajicek was tamelijk verrassend. De nummer 126 van de wereldranglijst had eerder in Nottingham, Birmingham en Rosmalen, waar ze zondag kansloos onderuit ging tegen Kim Clijsters in een demonstratieduel, op gras niet veel gepresteerd. Errani was als nummer 42 van het mondiale klassement favoriet, maar stapelde na een goed begin (3-0 voor) plotseling fout op fout.

De Nederlandse blondine profiteerde knap van de merkwaardige inzinking bij haar opponente uit Bologna. Krajicek steeg boven zichzelf uit en sloeg zeker in de slotfase van de tweede set een aantal prachtige ballen. De dolgelukkige winnares kreeg na de wedstrijd een klaterend applaus van het enthousiaste publiek waarop ze emotioneel reageerde.

Krajicek was in tranen en kon aanvankelijk geen woord uitbrengen. „Deze overwinning betekent heel erg veel voor mij”, stamelde ze nadat ze weer een beetje tot zichzelf was gekomen. „Ik heb een heel moeilijk jaar achter de rug. Er is veel gezegd en geschreven over mij. Nu heb ik laten zien dat ik er weer ben en dat ik nog steeds een vechter ben. Dat wil ik in de tweede ronde weer bewijzen. Maar eerst ga ik heel even genieten van deze zege. Ik speel supergraag hier in Rosmalen.”

Krajicek, die het grastoernooi op het Autotron als 'groentje' won in 2006, doelde met haar woorden op de blessures aan knie en pols die haar in het afgelopen jaar veel last bezorgden. Ze is eigenlijk pas een paar maanden helemaal fit, maar dat was aan haar recente resultaten op de tennisbaan niet af te lezen. Haar overwinning op de schutterende Errani kwam voor Krajicek op het juiste moment. Het vormde voor haar de bevestiging dat ze nog wel degelijk meetelt in het WTA-circuit.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Michaëlla Krajicek heeft haar stunt tegen Sara Errani geen goed vervolg kunnen geven. In de tweede ronde van de Ordina Open bleek de Duitse Kristina Barrois een maatje te groot: 6-4 6-3.

Krajicek had het tegen Barrois, die de 69e positie op de WTA-ranglijst inneemt, een stuk moeilijker. Ze startte nerveus en leverde direct haar eerste servicegame in. Die klap kwam de Nederlandse niet meer te boven. Barrois speelde zeer degelijk en behield vrij gemakkelijk haar eigen servicegames. Zo stond ze Krajicek in de eerste set geen enkele breakkans toe.

In de tweede set leek Krajicek aanvankelijk haar zenuwen naar de achtergrond te hebben gedrongen. Ze behield haar eigen opslagbeurten, pakte enkele knappe punten, maar boog uiteindelijk in de vijfde game. Nadat een schitterende rally in het voordeel van Barrois uitviel, knakte er iets bij de Nederlandse. Barrois pakte iets later haar derde breekkans, en daarmee de 2-3 voorsprong in games.

Ook in deze set wist Krajicek nimmer gevaar te stichtten in de servicegames van Barrois. Sterker nog, de Duitse kreeg op 5-3 een eerste wedstrijdpunt en hoefde er amper voor te werken om deze te benutten. Krajicek miste een doodeenvoudige volley en verdween daardoor roemloos van het toneel.

-----

Michaëlla Krajicek was zwaar teleurgesteld na haar verlies in de tweede ronde van de Ordina Open. "Ik speelde wisselvallig en maakte meer fouten dan in de eerste wedstrijd", zei de Nederlandse. "Daarnaast speelde mijn tegenstandster Barrois ook erg sterk."

Krajicek kon geen enkele keer een vuist maken tegen de Duitse Kristina Barrois. "Ze speelde erg goed, de druk lag iedere keer bij mij." Op matchpoint tegen kreeg de 20-jarige Nederlandse een ogenschijnlijk makkelijke bal te verwerken, maar die sloeg ze meters uit. "De bal draaide erg raar weg, heel jammer dat de wedstrijd zo moest eindigen", zei een teleurgestelde Krajicek.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek wel succesvol in dubbel

Na haar uitschakeling in de tweede ronde van het enkelspel was Michaëlla Krajicek dinsdag wel succesvol in het dubbel bij de Ordina Open in Rosmalen. Met haar Belgische partner Yanina Wickmayer was ze in de eerste schifting met 6-4 6-3 te sterk voor de Griekse Eleni Daniilidou en de Duitse Jasmin Wöhr.

Bij de mannen wonnen Raemon Sluiter en Peter Wessels met 7-6 (3) 6-7 (4) 10-3 van de Tsjech Frantisek Cermak en de Slowaak Michal Mertinak.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek wijst verzoening met Bollegraf af

Michaëlla Krajicek ziet niets in een verzoeningsgesprek met bondscoach Manon Bollegraf. „Het klinkt hard, maar voordat ik terugkeer in het Fedcupteam moet zij eerst weg zijn als captain”, liet de 20-jarige tennisster dinsdagavond in Rosmalen weten na haar zege in het dubbelspel.

Technisch directeur Rohan Goetzke en bondsvoorzitter Karin van Bijsterveld drongen dinsdag tijdens het Ordina Open aan op een verhelderend onderhoud tussen de twee kibbelaars.
„In het belang van het Nederlandse tennis is het natuurlijk heel belangrijk dat Michaëlla beschikbaar blijft voor de nationale ploeg”, erkende Van Bijsterveld, die voor Goetzke een belangrijke rol als bemiddelaar zag weggelegd.
„Jammer, er zal niets veranderen aan mijn standpunt”, benadrukte Krajicek. De tennisster leeft sinds begin dit jaar in onmin met de captain van het Fedcupteam.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek naar laatste vier dubbel

Michaëlla Krajicek heeft met haar partner Yanina Wickmayer de halve finales in het dubbelspel bereikt op de Ordina Open. Het Nederlands/Belgische koppel was met 6-1 7-6 (1) te sterk voor Petra Cetkovska en Vladimira Uhlirova.

In de halve finale staan Krajicek en Wickmayer tegenover het als derde geplaatste koppel Liga Dekmeijere/Raquel Kops-Jones.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek in dubbelfinale Rosmalen

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft zich donderdag verzekerd van een plaats in de finale van het dubbelspel van de Ordina Open. Met haar Belgische partner Yanina Wickmayer was de Nederlandse in de halve eindstrijd met twee keer 6-4 te sterk voor de Letse/Amerikaanse combinatie Liga Dekmeijere en Raquel Kops-Jones.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek verliest in dubbelspelfinale

Michaëlla Krajicek heeft vrijdagavond bij het grastennistoernooi van Rosmalen naast de titel in het dubbelspel gegrepen. De 20-jarige speelster uit Almere verloor met haar Belgische partner Yanina Wickmayer in de finale van het Italiaanse koppel Sara Errani/Flavia Pennetta. De setstanden waren: 6-4 5-7 13-11.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wimbledon

Bij de heren gaan volgende spelers naar de tweede ronde: Radek Štěpánek, Tomáš Berdych en Ivo Minar.

Jan Hernych haalde de tweede ronde niet.

Bij de dames is het heel wat slechter !

Alleen Iveta Benešová gaat naar de tweede ronde.

Nicole Vaidisova (*), Petra Kvitova, Klara Zakopalova, Petra Cetkovska, Lucie Safarova (*), Lucie Hradecka (*) en Barbora Zahlavova Strycova (*) haalden allen de tweede ronde niet.

(*) Deze speelsters komen later nog uit in het dubbelspel.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wimbledon

Zopas heeft Radek Štěpánek na een vijfsetter de volgende ronde bereikt.

Ook Tomáš Berdych gaat een ronde verder.

Ivo Minar en Iveta Benešová haalden de derde ronde helaas niet.

Iveta Benešová komt wel nog in het dubbelspel in actie.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wimbledon

Zowel Berdych als Štěpánek gaan verder in het tornooi.

De Tsjechische giant killer, Tomáš Berdych (foto), haalde het makkelijk van de Rus Nikolay Davydenko.
Setstanden: 6-2, 6-3 en 6-2.

Radek Štěpánek haalde het na vijf sets van de Spanjaard David Ferrer met 7-5, 7-5, 3-6, 4-6 en 6-4.

idnes.cz

ELV2c0c94_MDF64256.JPG
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wimbledon

Tomáš Berdych heeft zijn wedstrijd tegen Andy Roddick (USA) verloren met 7-6, 6-4 en 6-4.

Radek Štěpánek heeft zijn wedstrijd tegen Lleyton Hewitt (Aus) verloren, na een goede start, met vijf sets 4-6, 2-6, 6-1, 6-2 en 6-2.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Berdych en Stepanek spelen tegen Argentinië

Tomas Berdych (ATP 20) en Radek Stepanek (ATP 23) vormen het hart van de Tsjechische ploeg die van 10 tot 12 juli in Ostrava Argentinië ontmoet in de kwartfinales van de Davis Cup. Dat maakte captain Jaroslav Navratil woensdag bekend.

Naast Berdych en Stepanek zijn ook Ivo Minar (ATP 78) en Lukas Dlouhy (ATP 67) geselecteerd.

nieuwsblad.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek naar kwartfinales in Boston

Michaëlla Krajicek heeft donderdag de kwartfinales bereikt van het ITF-toernooi in Boston. De Nederlandse tennisster versloeg Kai-Chen Chang uit Taiwan met 6-4 6-0. De als eerste geplaatste Krajicek treft in haar volgende partij de Japanse Ryoko Fuda.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek naar halve finales Boston

Michaëlla Krajicek heeft vrijdag de halve finales bereikt van het ITF-toernooi in Boston. De Nederlandse tennisster was in twee sets te sterk voor qualifier Ryoko Fuda uit Japan: 6-4 6-3. Voor een plek in de finale speelt de als eerste geplaatste Krajicek tegen een Amerikaanse, Madison Brengle of Alexandra Stevenson.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek in finale in Boston

Michaëlla Krajicek heeft zaterdag de finale bereikt van het ITF-toernooi in Boston. De 20-jarige speelster uit Almere was in drie sets te sterk voor de Amerikaanse Madison Brengle. De setstanden waren 4-6 6-4 6-2.

Krajicek speelt in de finale tegen de winnares van het duel tussen de Canadese Rebecca Marino en de Amerikaanse Alison Riske.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek wint toernooi Boston

Michaëlla Krajicek heeft het met 50.000 dollar genoteerde toernooi van Boston gewonnen. De Nederlandse, als eerste geplaatst in de Amerikaanse stad, won met 6-3 en 6-4 van Rebecca Marino.

De toernooiwinst levert de Nederlandse tennisster 70 punten voor de wereldranglijst op, daardoor stijgt ze op de wereldranglijst ongeveer naar plaats 112. Momenteel staat Krajicek 141e.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Marino neemt revanche op Krajicek

Voor tennisster Michaëlla Krajicek zit het toernooi van Grapevine in Texas er al na één ronde op. De Nederlandse werd woensdag uitgeschakeld door Rebecca Marino uit Canada: 6-7 (6) 7-6 (2) 4-6.

Krajicek stond zondag ook al tegenover Marino, in de finale van het ITF-toernooi in Boston. De tennisster uit Nederland was toen in twee sets te sterk voor haar Canadese opponente.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Davis Cup

Tsjechië en Argentinië wonnen op de eerste dag van hun ontmoeting elk één partij. Thomas Berdych zette de thuisploeg in een zware vijfsetter tegen Juan Monaco op voorsprong: 6-4, 2-6, 2-6, 6-3, 6-2.

Juan Martin del Potro trok de stand vervolgens gelijk in zijn partij tegen Ivo Minar: 6-1, 6-3, 6-3.
 
Bovenaan