Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek meteen tegen nummer één

Michaëlla Krajicek mag dan een wild card voor het kwalificatietoernooi van Miami hebben gekregen, of ze daar van kan profiteren wordt een lastige opgave. De loting koppelde Misa Krajicek namelijk aan Elena Vesnina, die als eerste in het kwalificatie-evenement is geplaatst.

De Russische staat op de 55e plaats van de wereldranglijst en dat is bijna honderd posities hoger dan Krajicek, die na een verloren jaar tracht de top-honderd opnieuw in te duiken.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Miami Krajicek haalt hoofdtoernooi

Michaëlla Krajicek is sterk gestart in het kwalificatietoernooi van Miami. De Nederlandse, die van de organisatie een wildcard kreeg voor de kwalificaties, won van de als eerste geplaatste Elena Vesnina.

De eerste set ging gelijk op, maar op een 6-5 voorsprong kreeg Krajicek haar eerste setpoint. Die benutte ze niet, maar in de tiebreak sloeg de 20-jarige Nederlandse toe: 7-5. De tweede set ging een stuk gemakkelijker. Krajicek pakte een dubbele break op de Russin en de winst leek al bijna in de tas. Vesnina zette nog even aan en pakte één servicebreak terug, maar de winst kwam voor Krajicek niet meer in gevaar: 6-4.

Michaëlla Krajicek heeft het hoofdtoernooi van Miami gehaald.

De Nederlandse versloeg in de beslissende ronde Camille Pin: 7-6 (3) 6-1. Krajicek keek de hele eerste set tegen een break achterstand aan, maar toen de Francaise mocht serveren voor de set, brak de 'Kleine Kraai' terug. Via de tiebreak wist de Nederlandse de set te pakken. In de tweede set was Krajicek op stoom en met drie breaks sleepte ze de wedstrijd binnen.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Goede loting voor Krajicek.

Michaëlla Krajicek voegde zich dinsdag als qualifier toe aan het spelersveld voor het WTA-tennistoernooi in Key Biscayne. Loting bepaalde dat ze het in de eerste ronde moet opnemen tegen een andere qualifier, de Japanse Ayumi Morita. De vrouwen stonden al twee keer eerder tegenover elkaar. In 2004 won Krajicek, begin dit jaar was Morita de beste.
Het toernooi in Miami begint op woensdag. Maandag werden de geplaatste speelsters al ingedeeld in het speelschema.

sport1.nl

Op nu.nl staat nog het volgende:
Bij winst (op Morita) wacht Krajicek een moeilijke opgave: Nadia Petrova, de Russiche nummer 9 van de wereld.
 
Krajicek naar tweede ronde in Miami

MIAMI - Tennisster Michaëlla Krajicek heeft de tweede ronde van het hoofdtoernooi van de Sony Ericsson Open in Miami bereikt. De Nederlandse nummer 154 van de wereldranglijst versloeg de Japanse Ayumi Morita met veel moeite in drie sets.

Volledig artikel op nu.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Miami

Krajicek nipt ten onder tegen Petrova

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om Nadia Petrova te verslaan in de tweede ronde van het prestigieuze WTA-toernooi van Miami. De Nederlandse tennisster won de eerste set van de als negende geplaatste Russin, maar leverde de tweede en derde set in. Petrova won met 3-6 6-4 6-2.

Krajicek gaf maar liefst 14 breakpoints weg aan Petrova, maar de nummer negen van de wereld benutte er slechts vijf. Zelf kreeg de Nederlandse zeven kansen op een servicebreak, maar ze maakte er drie.
Met de verdiende punten uit het kwalificatietoernooi en de eerste ronde wordt Krajicek weer beste Nederlandse op de wereldranglijst.

telesport.nl
 
Krajicek klimt 18 plaatsen op ranglijst

Gkelzen op nu.nl

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft de weg omhoog op de wereldranglijst weer gevonden. De Almeerse steeg dankzij haar prestaties in Miami achttien plaatsen op de maandag uitgebrachte ranking.

Krajicek staat nu 136e en is nu ook weer de hoogste Nederlandse.

Krajicek speelt deze week in het ITF-toernooi in het Belgische Torhout, met een prijzenpot van 100.000 dollar (74.000 euro). Maandag komt ze met de Belgische Yanina Wickmayer uit in het dubbelspel.

In het enkelspel moet Krajicek het opnemen tegen de Poolse Urszula Radwanska, de nummer zes van de plaatsingslijst.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wickmayer/Krajicek vechten zich naar kwartfinale

Yanina Wickmayer en Michaella Krajicek hebben zich zonet geplaatst voor de kwartfinales in het dubbelspel. Hun Tsjechische tegenstandsters, Tereza Hladikova en Michaela Pastikova, bleken een lastige klant en er kon pas afstand worden genomen in drie spannende sets.

Wederom was het NO AD-systeem een belangrijke factor in deze dubbel. De eerste set ging nipt verloren met 4-6 maar Wickmayer en Krajicek vochten zich terug de match in met krachtige baselineslagen. De tweede set kantelde in hun voordeel en in de supertiebreak stoomden beide meisjes door naar matchwinst. 4-6,6-3 en 10-7 was het verdict.

koddaertladiesopen.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wanneer men "No-add" speelt, is de game gewonnen na het eerstvolgende punt bij de stand 40-40 (deuce). De ontvanger beslist in deze situatie of het punt van links of van rechts wordt aangevangen.

No add is dus geen advantage telling, dit om de tijdsduur te beperken van de diverse spellen.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek wint van Radwanska

Michaëlla Krajicek heeft de tweede ronde van het 100.000 dollar toernooi in Torhout bereikt. De Nederlandse tennisster werkte zich langs de als zesde geplaatste Urszula Radwanska: 7-6 (5) 6-7 (5) 6-2.

Krajicek speelt in de tweede ronde tegen de Francaise Aravane Rezai.

telesport.nl

Krajicek wint duel ter talenten

Michaëlla Krajicek (WTA 136) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Koddaert Ladies Open. In een duel der talentjes won ze van zesde reekshoofd Urszula Radwanska (WTA 84) met 7-6, 6-7, 6-3. In de wispelturigheid van de wedstrijd kon je merken dat de twee meisjes nog erg jong zijn, Krajicek is 20 terwijl Radwanska net achttien is geworden. In de tweede set kreeg de Nederlandse reeds een matchbal maar die kon ze niet verzilveren. Uiteindelijk haalde ze het toch in drie fel betwiste sets.
In de tweede ronde neemt Krajicek het op tegen wildcard Arevane Rezai (WTA 94). Ook dat is een wedstrijd om naar uit te kijken.

www.koddaertladiesopen.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
McCaw wil geen lastige vragen

Michaëlla Krajicek en haar trainer Allistair McCaw (34) meldden zich in Torhout een uurtje na haar veelbelovende zege op het Poolse talent Urszula Radwanska monter in de perskamer van het Koddaert Ladies Open, een 100.000 dollar-toernooi van het ITF-circuit. Maar aan lastige vragen had het duo geen behoefte.

De Zuid-Afrikaanse trainer maakte op ondubbelzinnige wijze duidelijk dat er over drie onderwerpen geen enkele vraag gesteld mocht worden: niet over haar ouders, niet over (vermeende) relaties en niet over het spraakmakende artikel in De Telegraaf. "Als je het daar niet mee eens bent, kunt je beter meteen opkrassen”, benadrukte hij.
Krajicek, tegenwoordig woonachtig in Florida, hield zich zelf overigens niet helemaal aan de stalorders van McCaw. Ze liet spontaan weten dat ze volgende week even op bezoek gaat bij haar ouders voordat ze in Zuid-Afrika deelneemt aan het volgende ITF-toernooi. "Even gezellig hallo zeggen, ik heb mijn ouders al een hele tijd niet gezien. Dat ik geen contact meer met hen zou hebben, is allemaal onzin.”

telegraaf.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rezai overklast Krajicek

Eén van de topaffiches van vandaag was de partij tussen de talentvolle Krajicek (WTA 154) en de krachtige Rezaï (WTA 102). Beide speelsters hebben hun kunnen reeds gedemonstreerd in het verleden. Krajicek is nog steeds die beloftevolle youngster die de kwartfinale bereikte van Wimbledon in 2007. Rezai kon dankzij haar agressief tennis overwinningen op Serena Williams en Maria Sharapova op haar naam schrijven. Een affiche die niet zou misstaan op een derde ronde van de US Open.

De match echter draaide uit op eenrichtingsverkeer. Rezaï bleek veel te sterk en overpowerde Krajicek bijna heel de match door. De match werd een droge 6-3, 6-0 overwinning voor de Française die zeker aanspraak kan maken op de titel hier in Torhout.

koddaertladiesopen.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Marbella: Serena Williams krijgt weer klop

Het overkomt Serena Williams niet vaak, maar de Amerikaanse tennisster leed in het Spaanse Marbella haar tweede achtereenvolgende nederlaag van dit seizoen.

De 27-jarige Tsjechische Klara Zakopalova, de mondiale nummer 95, versloeg de nummer een van de wereld op gravel met 6-4 3-6 6-1.

In de tweede ronde van hetzelfde toernooi verloor Nicole Vaidisova van Roberta Vinci (Ita) met 6-3 en 6-3.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wickmayer en Krajicek op 1 stap van dubbelfinale

Wickmayer is samen met Michaella Krajicek het derde reekshoofd, ze hebben zich voor de halve finales van het dubbelspel geplaatst op de Koddaert Ladies Open in Torhout. Het Belgisch-Nederlandse paar nam met 6-3 en 6-2 de maat van de Britse Anna Smith en de Zwitserse Stefania Boffa. De Griekse Eleni Daniilidou en de Duitse Jasmin Wöhr zijn de volgende tegenstanders.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek bereikt dubbelspelfinale Torhout

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft donderdag met haar Belgische partner Yanina Wickmayer de finale gehaald van de Koddaert Ladies Open in Torhout. Het koppel won in de halve eindstrijd van het Grieks/Duitse duo Eleni Daniilidou/Jasmin Wöhr: 4-6 7-6 (2) 10-8.

Krajicek en Wickmayer spelen vrijdag in de finale tegen Julia Görges uit Duitsland en de Oostenrijkse Andrea Klemenschits.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek boekt toernooizege in dubbelspel

Michaëlla Krajicek heeft met haar Belgische collega Yanina Wickmayer de finale van het dubbelspel gewonnen van het Koddaert Ladies Open. In de Belgische plaats Torhout bleek het koppel met 6-4 6-0 duidelijk te sterk voor Julia Görges uit Duitsland en Andrea Klemenschits uit Oostenrijk.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek moeizaam langs Cavaday

Michaëlla Krajicek is dinsdag aan uitschakeling ontsnapt in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Johannesburg. De als tweede geplaatste Nederlandse tennisster won in drie sets van de Britse Naomi Cavaday: 3-6 7-6 (1) 6-4. In de tweede set kwam Krajicek terug van een achterstand van 15-40 bij 2-4.

In de volgende ronde treft Krajicek de Slowaakse Dominika Nociarova.

trouw.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek naar kwartfinale

Michaëlla Krajicek heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. De Almeerse tennisster, als tweede geplaatst, versloeg donderdag de 25-jarige Slowaakse Dominika Nociarova met 4-6 6-1 6-3.

Vrijdagochtend speelt Misa opnieuw tegen een Slowaakse. Kristina Kucova is dan haar opponente, zij is de nummer 177 van de wereld.
Krajicek hoopt in in Zuid-Afrika genoeg punten voor de wereldranglijst te verzamelen om rechtstreeks toegelaten te worden tot Wimbledon.

Met haar Tsjechische partner Andrea Hlavackova drong Krajicek ook door tot de halve eindstrijd van het dubbelspel. Zij versloegen het Zuid-Afrikaans/Britse duo Kelly Anderson/Katie O'Brien met 5-7 6-3 12-10.

telesport.nl
 
Bovenaan