Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Davis Cup

Tsjechen leiden tegen Argentijnen

Tsjechië leidt na het dubbelspel in het kwartfinaleduel van de Davis Cup tegen Argentinië met 2-1. De Verenigde Staten verkleinden hun achterstand in Kroatië tot 2-1.

Tomas Berdych en Radek Stepanek versloegen in Ostrava Jose Acasuso en Leonardo Mayer met 6-1, 6-4 en 6-3. Door die zege heeft Tsjechië nu de beste papieren in het duel met Argentinië.

idnes.cz

TEN2c5b37_MDF80222.JPG


Tomáš Berdych, ploegkapitein Jaroslav Navrátil en Radek Štěpánek.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Davis Cup

Kroatië-Tsjechië verrassende halve finale in Davis Cup

Kroatië heeft zich in Porec voor de halve finales van de Davis Cup geplaatst. Het was Martin Cilic (ATP-15) die zijn land een onoverbrugbare 3-1 voorsprong bezorgde met 6-3, 6-3, 4-6, 6-2 winst tegen James Blake (ATP-17).

In de halve finales speelt half september Kroatië tegen Tsjechië, dat Argentinië met 3-2 uitschakelde.

In Ostrava versloeg het Argentinië, de runner-up van vorig jaar met 3-2. Na een 6-4, 6-4, 6-4 zege van Juan Martin del Potro (ATP-5) tegen Tomas Berdych (ATP-20) stond het weer gelijk. In de beslissende vijfde wedstrijd bezorgde Radek Stepanek (ATP-21) Tsjechië de kwalificatie door Juan Monaco (ATP-62) met 7-6 (7/5), 6-3 en 6-2 te verslaan. (belga/kh)

media_xl_961792.jpg


Stepanek bezorgde Tsjechië het beslissende punt.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Praag

15-jarige Diyas verrast in Praag

Petra Kvitova heeft zich op het WTA-toernooi van Praag in Tsjechië laten verrassen door de Kazachse wild card-speelster Zarina Diyas. Iveta Benesova plezierde het thuispubliek dan weer wel.

De Kazachse Zarina Diyas doet niet onmiddellijk een belletje rinkelen bij de gemiddelde tennisfan, maar het meisje is dan ook nog maar 15 jaar. Ze staat 295ste op de WTA-ranglijst en won vorige maand nog een $25.000-toernooi in Stuttgart. Ze veegde in Praag de vloer aan met het Tsjechische achtste reekshoofd Petra Kvitova: 6-4 6-2. Nu ontmoet ze opnieuw een Tsjechische, Iveta Benesova [3] die met haar 7-5 6-4 zege tegen Monica Niculescu de Tsjechische fans wel kon plezieren.

tennisinfo.be

Ps. In de eerste ronde ging Nicole Vaidisova er direkt uit. Het gaat met deze belofte heel wat minder goed.

Alla Kudryavtseva (RUS) -Nicole Vaidisova (CZE): 7-5 en 6-2
 
WTA Prague

Zondag a.s. om 11 uur, voor de damesfinale, worden er twee exhibitiepartijen gespeeld: Henri Leconte - Pat Cash, en Leconte/Ulihrach - Cash/Bahrami. Kaartjes voor de hele dag kosten 200 Kč en er zal zeker plaats zijn, want het valt altijd nogal tegen hoeveel mensen erop af komen (ben er naar Navrátilová wezen kijken en naar Krajicek-Ivaniševič, en het zat nog niet eens halfvol).
 

Freddy2005

† In Memoriam
Goed begin Krajicek in kwalificatie Stanford

Michaëlla Krajicek is het kwalificatietoernooi in Stanford goed begonnen. De Nederlandse won zaterdag in twee sets van de Amerikaanse Alexandra Stevenson: 6-3 6-3. Voor een plek in het hoofdtoernooi in de Amerikaanse universiteitsstad, dat maandag begint, moet Krajicek nog twee keer winnen. Haar volgende tegenstander in de kwalificaties is de Russische Alla Koedriavtseva.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek niet in hoofdtoernooi Stanford

Tennisster Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi in de Amerikaanse plaats Stanford te bereiken. De Nederlandse werd in de tweede ronde van de kwalificaties uitgeschakeld door Alla Koedriavtseva. Krajicek, die 34 plaatsen lager op de wereldranglijst staat dan de Russische, was zeker niet kansloos, maar verloor uiteindelijk in drie sets: 4-6 7-5 6-2.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Los Angeles

Krajicek redt het niet tegen Shuai

Michaëlla Krajicek is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Los Angeles uitgeschakeld. De Nederlandse tennisster, nummer 121 op de wereldranglijst, schoot tekort tegen de Chinese Peng Shuai: 3-6 7-6 3-6. Krajicek had het hoofdtoernooi bereikt via een geslaagde kwalificatiereeks. Een week geleden werd zij nog uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi voor Stanford.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek enkele weken eruit

Michaëlla Krajicek is enkele weken uit de roulatie vanwege een polsblessure. De Nederlandse tennisster liep de kwetsuur op in het kwalificatietoernooi van Cincinnati en moest in de tweede game van de wedstrijd al opgeven.

Op haar website maakt de Nederlandse bekend dat een MRI-scan heeft uitgewezen dat een pees langs de ellepijp ontstoken en geïrriteerd is. Ook zit er vocht in de pols. Het kan twee tot zes weken duren voordat dit is hersteld. Ze zal twee weken lang een brace dragen. Daarna wordt weer een MRI-scan gemaakt om de voortgang te bepalen.
Krajicek laat in ieder geval het toernooi in Toronto schieten. Pas later neemt ze een beslissing over haar deelname aan het kwalificatietoernooi voor de US Open.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek niet in kwalificatietoernooi US Open

Michaëlla Krajicek zal komende week niet deelnemen aan het kwalificatietoernooi voor de US Open. De Nederlandse tennisster heeft nog te veel last van een peesontsteking in haar pols.

Krajicek raakte begin augustus tijdens een kwalificatiepartij tegen de Italiaanse Tathiana Garbin in Cincinnati geblesseerd. Ze heeft de afgelopen weken rust genomen. Uit een nieuwe scan is echter gebleken dat de ontsteking nog niet weg is. Krajicek richt zich nu op het WTA-toernooi in het Canadese Quebec, dat 14 september begint.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjech Ivo Minar (ATP-66) betrapt op doping

De Tsjechische tennisprof Ivo Minar (ATP 66) is betrapt op het gebruik van pseudo-efedrine. Dat heeft het Tsjechische persagentschap CTK vernomen van Ivo Kaderka, de voorzitter van de Tsjechische tennisbond. De 25-jarige Minar zegt in een reactie dat hij zich niet bewust heeft gedopeerd.

Minar liep midden juli tegen de lamp na de kwartfinale van de Davis Cup tegen Argentinië. Tsjechië won het duel met 3-2, maar Minar verloor zijn enkelwedstrijd tegen Juan Martin del Potro.

standaard.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
US Open 2009

Uitslag eerste dag:

Iveta Benesova en Lucie Hradecka verloren hun wedstrijd. Barbora Zahlavova Strycova won haar wedstrijd.

Radek Stepanek en Jan Hernych wonnen hun wedstrijd.
 

Freddy2005

† In Memoriam
US Open 2009

Uitslag dag vier:

Petra Kvitova won haar wedstrijd van Tathiana Garbin (Ita) met 6-& en 6-3.

Jan Hernych verloor van Nikolay Davydenko (Rus) met 4-6, 1-6 en 2-6.

Radek Stepanek won van Leonardo Mayer (Arg) met 7-6, 6-3 en 6-4.
 

Freddy2005

† In Memoriam
US Open 2009

Uitslag dag zes:

Radek Stepanek won van Philipp Kohlschreiber (Dui) met 4-6, 6-2, 6-3 en 6-3.

De mooiste prestatie kwam van Petra Kvitova.

Kvitova won van de nr1 Dinara Safina met 6-4, 2-6 en 7-6.

idnes.cz

TEN2d99b4_US_Open_Tennis_USO320.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
US Open 2009

Uitslag dag acht:

Petra Kvitova verloor haar wedstrijd van Yanina Wickmayer (Bel) met 6-4, 4-6 en 5-7.

Radek Stepanek verloor zijn wedstrijd tegen Novak Djokovic (Srb) met 1-6,3-6 en 3- 6.

Alleen Lukas Dlouhy is nog in competitie in het dubbelspel heren.
 

Freddy2005

† In Memoriam
US Open 2009

Uitslag dag negen:

Lukas Dlouhy en zijn vaste dubbelspeler de Indier Leander Paes hebben hun wedstrijd gewonnen van Wesley Moodie (Rsa) en Dick Norman (Bel) met 6-3, 5-7 en 6-4.

In de halve finale nemen ze het op tegen Bob en Mike Bryan, de nummers één op de wereldlijst.
 

Freddy2005

† In Memoriam
US Open 2009

Lukas Dlouhy en Leander Paes (Ind) hebben zich geplaatst voor de finale in het dubbelspel.

Ze wonnen hun wedstrijd tegen Bob en Mike Bryan met 6-4, 6-3 en 7-6.

De finale gaat tegen de Indiër Mahesh Bhupathi en Mark Knowles uit de Bahamas.
 
Bovenaan