Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Memphis

Michaëlla Krajicek heeft met haar Oekraïense partner Joeliana Fedak geen overwinning kunnen behalen in de finale. Ze verloren deze, tegen de Wit-Russische Victoria Azarenka en de Deense Caroline Wozniacki met 6-1 en 7-6.
 

Freddy2005

† In Memoriam
ATP Memphis

Geen overwinning voor Stepanek in finale

Tennisser Andy Roddick heeft zondag het ATP-toernooi in Memphis op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Amerikaan versloeg met twee keer 7-5 de Tsjech Radek Stepanek. Het duel duurde 1 uur en 45 minuten.

Voor Roddick is het zijn 27e eindzege op de ATP Tour. Memphis won hij eerder in 2002. Aan het einde van de tweede set kreeg Roddick zondag op de opslag van Stepanek drie wedstrijdpunten. De eerste kans liet hij liggen om vervolgens wel toe te slaan.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek stijgt 32 plaatsen

Michaëlla Krajicek is dankzij haar plek in de kwartfinales van het tennistoernooi van Memphis 32 plaatsen gestegen op de wereldranglijst. De Nederlandse speelster klom van plek 201 naar 169.

Krajicek heeft een wildcard gekregen voor het kwalificatietoernooi van het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey. De voorrondes voor dit evenement beginnen op 28 februari.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Michaëlla Krajicek heeft een gemakkelijke zege geboekt in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi in Monterrey. De Nederlandse was met 6-3 6-2 te sterk voor de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers in de Mexicaanse stad.

Krajicek moet nog twee wedstrijden winnen in Mexico om toegang te krijgen tot het hoofdtoernooi. In de tweede ronde staat de 20-jarige Krajicek tegenover de als derde geplaatste Rossana de Los Rios.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Monterrey

Krajicek dicht bij hoofdtoernooi.

Michaëlla Krajicek is nog een overwinning verwijderd van het hoofdschema in het Mexicaanse Monterrey. Krajicek versloeg zondag in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi de Paraguyaanse Rossana De Los Rios in drie sets: 3-6, 6-0 en 6-2.

Krajicek treft maandag de Italiaanse Mara Santangelo.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Monterrey

Kwalificatie Krajicek een feit

Michaëlla Krajicek heeft zich met succes gekwalificeerd voor het WTA-toernooi van Monterrey (Mexico). De Nederlandse was in de beslissende ronde te sterk voor Mara Santangelo: 6-3 en 6-3.

De eerste set begon met breaks aan beide kanten. Misa herpakte zich op tijd en trok de set in drie kwartier met 6-3 naar zich toe.

Mogelijke tegenstanders in de eerste ronde van het hoofdtoernooi zijn Marion Bartoli (2e geplaatst), Klara Zakopalova (91 op wereldranglijst), Roberta Vinci (69) en Maria Koryttseva (96).

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Monterrey

Zware loting Krajicek

Michaëlla Krajicek treft het niet. De Nederlandse tennisster kwalificeerde zich met succes voor het hoofdtoernooi van Monterrey, maar treft in de eerste ronde de als tweede geplaatste Marion Bartoli.
De Francaise is de nummer 13 van de wereld en staat in onderlinge ontmoetingen 3-0 voor op Krajicek. De meest memorabele wedstrijd was de kwartfinale Wimbledon in 2007, toen Bartoli in drie lange sets won.

telesport.nl
 
Krajicek onderuit in eerste ronde Monterrey

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het tennistoernooi in het Mexicaanse Monterrey te bereiken. De 20-jarige Nederlandse verloor dinsdag met 2-6 4-6 van de als tweede geplaatste Marion Bartoli uit Frankrijk.

Volkskrant
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wildcard Krajicek voor Indian Wells

Michaëlla Krajicek heeft een wildcard gekregen voor het hoofdtoernooi van Indian Wells. Het toernooi in Californië, een van de grootste op de WTA-Tour, begint woensdag.

Krajicek verloor vorig jaar in Indian Wells in de eerste ronde van de Russin Galina Voskoboeva en heeft dus niet veel punten te verdedigen. De loting is maandag.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Navratilova en Sabatini spelen benefietwedstrijd

De Ameriaanse ex-tennisster Martina Navratilova, het voormalig nummer 1 op de wereldranglijst, zal op zaterdag 14 maart in Buenos Aires een benefietwedstrijd spelen tegen de Argentijnse Gabriela Sabatini.


Sabatini was in 1994 in de eerste ronde van de Masters in New York nog te sterk voor Navratilova. Na die wedstrijd kondigde Navratilova voor de eerste keer haar afscheid van de sport aan. Tussen 2000 en 2006 speelde ze wel opnieuw wedstrijden. De 52-jarige Navratilova won het grootste aantal enkeltoernooien in de geschiedenis van het vrouwentennis (167). De 38-jarige Sabatini, de beste Argentijnse tennisster aller tijden, zette in 1996 een punt achter haar carrière.


Beide speelsters komen in actie op het gravel van de Lawn Tennis Club van Buenos Aires. Het is een benefiet georganiseerd ten voordele van mensen met de zeldzame spierziekte myasthenia gravis, die voornamelijk bij vrouwen wordt vastgesteld. (belga/dea)
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Monterrey geen finale voor Benesova

De Chinese Li Na toonde zich in de halve finale, met twee keer 6-3 te sterk voor de Tsjechische Iveta Benesova. De finale wordt gespeeld door de Française Marion Bartoli, die er Michaëlla Krajicek in de eerste ronde uitsloeg, en de Chinese Li Na.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Davis cup: Franse tennissers verliezen van Tsjechië

De Franse tennissers zijn voor het eerst sinds 1997 de eerste ronde van de wereldgroep van de Daviscup niet doorgekomen. De ploeg van captain Guy Forget verloor in Ostrava verrassend van Tsjechië.

Nog voor de laatste match gespeeld was stond Tsjechië een ronde verder.

De uitslagen van het tornooi:

Tomas Berdych versloeg Gilles Simon met 7-6(3), 4-6 , 7-6(2) en 6-3.

Jo-Wilfried Tsonga versloeg Radek Stepanek met 7-5, 6-2 en 7-6(1).

Tomas Berdych/Radek Stepanek versloegen Richard Gasquet/Michael Llodra met 6-3, 1-6, 6-4 en 6-2.

Radek Stepanek versloeg Gilles Simon met 7-6(2), 6-3 en 7-6(0).

De laatste wedstrijd is zopas afgelopen en werd gewonnen door de Fransen.

Jo-Wilfried Tsonga versloeg Tomas Berdych met 6-2, 6-7(5) en 7-6(0).

De eindstand is dus Tsjechië - Frankrijk 3-2.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Indian Wells

Krajicek ontmoet afgezakte Vaidisova

Michaëlla Krajicek speelt in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Indian Wells tegen Nicole Vaidisova uit Tsjechië. Krajicek heeft een wildcard gekregen voor het evenement in Californië, een van de grootste op de WTA-Tour.

Vaidisova (19) is de nummer 79 van de wereldranglijst. De Tsjechische, die zes WTA-titels achter haar naam heeft staan, was twee jaar geleden nog zevende op de mondiale ranking.
Krajicek verloor vorig jaar in Indian Wells in de eerste ronde van de Russin Galina Voskoboeva en heeft dus niet veel punten te verdedigen. Als de Nederlandse wint van Vaidisova, wacht in de tweede ronde Alona Bondarenko uit Oekraïne. Zij heeft een bye in de eerste ronde.

P.S. Michaëlla Krajicek is acht plaatsen gestegen op de wereldranglijst. De Nederlandse staat nu op plaats 159.

telesport.nl
 

Marcel

Moderator
Krajicek onderuit in Indian Wells

Uitgegeven:12 maart 2009 09:34
Laatst gewijzigd:12 maart 2009 09:34

INDIAN WELLS - Michaëlla Krajicek is in de eerste ronde van het tennistoernooi in Indian Wells uitgeschakeld. De Tsjechische Nicole Vaidosova was woensdag (plaatselijke tijd) in twee sets te sterk voor de Nederlandse: 6-3 6-4.

m1cz0jeaxa8k.jpg

Krajicek was met een wildcard toegelaten tot Indian Wells, een van de grotere evenementen uit de WTA-Tour met 4,5 miljoen dollar aan prijzengeld.
Ze kon tegen Vaidisova, de nummer 79 op de wereldranglijst, geen echte vuist maken. De Tsjechische speelde niet eens veel beter, maar sloeg op de beslissende punten wel toe.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Indian Wells

Nicole Vaidisova haalde ook in de tweede ronde van het tornooi van Indian Wells de overwinning binnen. Tegen Alona Bondarenko uit Oekraïne werd het 6-3 en 6-1.

Ook in de tweede ronde versloeg Petra Kvitová haar landgenote Iveta Benešová met dezelfde 6-3 en 6-1.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Indian Wells

Zowel Petra Kvitová als Nicole Vaidisova hebben vandaag hun wedstrijd verloren.

Vera Zvonareva (RUS) won van Petra Kvitová met 6-3 en 6-1.

Jill Craybas won van Nicole Vaidisova met 6-4 en 6-3.
 

Freddy2005

† In Memoriam
ATP Indian Wells

Op het mannentornooi in Indian Wells zijn de twee Tsjechische topspelers beiden in de tweede ronde uitgeschakeld.

VictorTroicki (Srb) - Tomas Berdych: 6-3 en 6-1.

Sam Querrey (USA) - Radek Stepanek: 6-4 en 6-3.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Indain Wells

Als laatste Tsjechische speelster in het enkelspel heeft ook Petra Cetkovska haar wedstrijd in de derde ronde verloren.

Daniela Hantuchová (Slo) - Petra Cetkovská: 7-5 en 7-5.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek in kwalificaties Key Biscayne

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft een wildcard gekregen voor het kwalificatietoernooi van Key Biscayne. Haar trainer Allistair McCaw meldt dit op haar website. Het evenement, dat ook wel bekend staat als het vijfde grandslam, begint volgende week.

Na Key Biscayne maakt Krajicek vanaf 6 april haar opwachting bij het ITF-toernooi in het Belgische Torhout.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek speelt tegen idool Clijsters

Michaëlla Krajicek opent de Ordina Open dit jaar met een demonstratiepartij tegen Kim Clijsters. De gepensioneerde Belgische, die in 2003 het grastoernooi in Rosmalen won en daarnaast de nummer één positie bereikte en de US Open won, haalt haar rackets weer uit de kast.

telesport.nl
 
Bovenaan