Tatra

Topic in 'Vervoer' gestart door tatrafan, 23-04-2004.

 1. Tatra brandweer.

  We hebben het hier tot nu toe alleen over Tatra personenauto's gehad. Maar de vrachtwagen zijn ook mooi, zie deze mooie brandweerauto die we gesignaleerd hebben in het dorpje Dasice in de buurt van Vysoké Myto . L1, iets voor jou?

  2011-07-Jaroslav 204.jpg 2011-07-Jaroslav 209.jpg
   
 2. Deze Tatraplan T600 uit 1950 stond op de parkeerplaats van Kaufland in Kutna Hora.

  DSCF3270.jpg DSCF3271.jpg DSCF3272.jpg DSCF3273.jpg
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Veteran Arena Olomouc.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  In Olomouc is een museum met oa oude Tatra 75. Verder zijn er oude motoren ,radio's en telefoons.
  Zie kudyznudy.cz/en voor info.
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Pyro Car 2011.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  26 en 27 augustus is er een brandweer-meeting in Přibyslav met 300 historische en de nieuwste brandweerauto's ,demonstraties ,markt en veel muziek.
  Er komt zelfs een hele oude (1928) brandweerwagen vanuit Nová Paka rijden.
  Bij deze 300 wagens zit vast wel een of meerdere Tatra's.
  Filmpje op youtube.com/.
   
 5. Deze auto is toch wel vreselijk mooi.
  Wat een vormgeving, schitterend.
  Ik heb alle Tatra's mogen aanschouwen in het Tatra museum.
  Ongelofelijk wat een fraaie auto's.
  Ik stond met open mond te kijken.
  Zoveel moois!
  Terwijl ik dacht dat Tatra niets te bieden had.
  Ze waren hun tijd ver vooruit, zie de vormgeving van Mercedes, VW en nog wat van die hedendaagse merken.
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Dit weekend (9-11 september) zijn er enkele Tatra vrachtwagens te bewonderen en in actie te zien tijdens het jaarlijkse Czech TruckFest op het terrein van Letiště/vliegveld Hradec Králové.
  De grappigste vind ik die van ZAPA met de vrolijke kleuren.

  [​IMG] [​IMG]
   
 7. De Twente Truck van de Enschedese firma Woltjer is komend weekend op tournee naar Tsjechië. Op uitnodiging van de organisatie van het truckevenement Truckfest in Tsjechië.

  De grote Kenworth truck werd onlangs gekozen tot een van de twaalf mooiste truck op de website van Transport Online. De truck werd vorig jaar bij het behalen van het landskampioenschap van FC Twente helemaal in FC Twente rood gespoten. Compleet met het logo van de club en het steigerend ros er op ge-airbrushed. Ook van binnen straalt de truck de sfeer van de Twentse voetbalclub uit. Enkele dagen geleden kregen de eigenaren vanuit Tsjechie een uitnodiging voor het Truckfest. In Nederland wordt de truck vooral ingezet bij goede doelen, bijvoorbeeld om gehandicapte kinderen in rond te rijden.

  [​IMG]
   
 8. Jammer jammer jammer dat wij pas 12 october kunnen vertrekken.
  Zal er in die 2.5 weken ook leuke dingen te beleven zijn in W en Z Bohemen?????
   
 9. Zal zeker een leuk festijn worden. Maar wat heeft dit met dit topic over het merk Tatra te maken? :confused:
   
 10. update
  DAF Trucks verwerft minderheidsbelang in TATRA a.s

  DAF Trucks en TATRA hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een overeenkomst hebben getekend dat DAF een 19% minderheidsbelang zal verwerven in TATRA a.s. Daarnaast zal DAF motoren en cabines gaan leveren aan de Tsjechische truckfabrikant. “DAF’s minderheidsbelang in TATRA versterkt DAF’s leidende positie in het zware segment in Centraal Europa”, aldus Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks.

  “Dankzij deze overeenkomsten zal het nieuwe programma TATRA off road voertuigen de kwaliteit, betrouwbaarheid en technologie van de 12,9 liter PACCAR MX-motor en de CF-cabine combineren met TATRA’s veelzijdige off road chassis, dat uitzonderlijke prestaties levert in de meest zware omstandigheden”, zei Ronald A. Adams, chairman en chief executive officer van TATRA. De nieuwe off road TATRA voertuigen (4x4, 6x6, 8x8, 10x10 and 12x12) zullen ook worden verkocht door DAF dealers in heel Europa en een waardevolle aanvulling vormen op DAF’s programma van bouwvoertuigen. De levering van PACCAR-motoren en DAF-cabines aan TATRA zal dit jaar starten.
  “DAF heeft op het gebied van kwaliteit een toonaangevende positie in Europa”, voegde Schippers toe. “De afgelopen 10 jaar is het marktaandeel van DAF op consistente wijze gegroeid en onze uitstekende reputatie op het gebied van cabine-ergonomie, motorprestaties en after sales services hebben in belangrijke mate bijgedragen aan die groei.” De 12,9 liter PACCAR MX-motor – ontwikkeld en geproduceerd door DAF Trucks in Eindhoven – staat bekend om z’n uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en brandstofefficiency. De cabines van DAF worden geproduceerd in DAF’s moderne productiefaciliteit in Westerlo (België) en staan hoog aangeschreven om hun comfort en afwerking.
  TATRA a.s., opgericht in 1850, behoort tot oudste automotive ondernemingen ter wereld. Het leveringsprogramma van de Tsjechische truckproducent bestaat uit zware off road voertuigen met ongekende terreinvaardigheden onder de meest extreme (klimatologische) omstandigheden. “Wij verheugen ons op een lange relatie met DAF”, aldus Adams. “TATRA’s beproevingsprogramma’s hebben de uitmuntende kwaliteit en duurzaamheid van de DAF componenten bewezen, hetgeen onze positie als producent van zware ‘all wheel drive’ trucks verder zal versterken.”

  bron: www.daf.nl
   
 11. kuurgast

  kuurgast Donateur

  [​IMG] [​IMG]

  De link naar het eerder genoemde Tatra museum in Kopřivnice (Moravië-Silezië regio) is tatramuseum.cz.
  Op de Belgische site oldtimerweb.be staan ook enkele foto's van het museum.
  De Tatra V855 het bijzondere sneeuwmobiel uit 1942 staat momenteel in het Nationaal Museum van Praag op de tentoonstelling van Tsjechische uitvinders en hun uitvindingen. nm.cz.
   
 12. EersteTatra Phoenix gespot in Nederland

  Het team van BouwmachineWeb spotte rond de jaarwisseling deze nieuwe Tatra Phoenix. Het gaat om een testwagen van de Tsjechische fabriek. Onlangs heeft Paccar, het moederconcern van DAF, 19 procent aandelen verworven in Tatra, één van de oudste vrachtwagenfabrikanten ter wereld. Door de nieuwe samenwerking hoopt Tatra weer een marktaandeel in West-Europa te veroveren. Tatra was in Nederland vooral in de 60er en 70er jaren bekend met hun 6x6 kippers met ‘O-benen’. Door het buischassis en onafhankelijke wielophanging kwamen de binnenste banden vrij te hangen tijdens lege ritten.
  Tatra ging echter qua motortechniek en cabine niet met z’n tijd mee. In de jaren tachtig heeft men nog enkele 815’s in diverse configuraties in Nederland afgeleverd, maar daarna werd het stil rondom het merk.

  Nederlandse dealers
  De samenwerking bestaat vooral uit het leveren van de DAF CF85 cabine (dag en slaap) en de 12,6 liter Paccar MX motoren met vermogens van 360 - 510 pk. Aan de Paccar motoren word een ZF transmissie met 16 versnellingen gekoppeld, dit kan in een handgeschakelde of geautomatiseerde uitvoering zijn, die als optie een geïntegreerde retarder heeft (Intarder).
  Op dit moment worden de laatste zaken afgehandeld met diverse Nederlandse DAF-dealers die tevens dealer worden van Tatra.

  De tekst is van Roger van Nispen en de foto’s zijn gemaakt door Falco Vallinga.

  mk-tatra-gespot-635.jpg
   
 13. Omdat ik er en liefhebber van ben.

  Na de wandeltocht van 7 mei Habartice- Zdeborovice trof ik deze zeldzame auto aan. Een mooie Tatra 603 die nog steeds dagelijks gebruikt wordt.

  5.jpg 7.jpg 6.jpg

  Waar is forumlid Tatrafan gebleven?
   
 14. Inderdaad een schitterende auto, maar degene die hem heeft laten spuiten zou stokslagen moeten krijgen vanwege de kleurkeuze. :tong:
   
 15. Helemaal mee eens. Punk. Ik had hem ook liever in het zwart gezien.
   
 16. Of in het zwart zoals deze?

  DSCF3271.JPG DSCF3270.JPG DSCF3272.JPG DSCF3273.JPG
   
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur  Unieke reconstructie prototype Tatra 603A. Deze auto heeft jarenlang rondgereden en daarna onder een zeiltje gelegen in weer en wind. Afgelopen 4 jaar is hij volledig gerenoveerd en nu aan de pers getoond. Zie tatraworld.nl.
  Hij zal wel tentoongesteld worden in het Tatra Museum van Kopřivnice.
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 18. Ik denk dat hij in een Tatra- gids als 603 X prototype uit 1966 staat. image.jpg
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 19. Voordat iemand anders het opmerkt, het bovengetoonde prototype is hem niet. Die was helemaal geheim. Zal ook nog wel ergens onder een afdakje staan.

  Maar de bijgevoegde, dat is hem wel. Denk ik.

  image.jpg
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina