Animatie Pat a Mat (Buurman & Buurman)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Buurman en Buurman krijgen studio in Beeld en Geluid experience.
buurmanbuurman-zomer.jpg


Geen bouwvak voor Buurman en Buurman

Buurman en Buurman, de twee klunzige buurmannen uit de gelijknamige televisieserie, hebben deze zomer geen vakantie. Bij Beeld en Geluid zijn ze gewoon aan het werk en kunnen bezoekers van 4 juli t/m 25 augustus op dinsdag t/m zondag zelf animatiefilms met ze maken, kan er gegraven en gebouwd worden, kun je met de virtuele Buurmannen op de foto en maken bezoekers iedere dag kans op een Buurman en Buurman-prijs.

Zomervakantieklusjes
Tijdens de zomervakantie verbouwt Beeld en Geluid zijn grote terras. Buurman en Buurman hebben daarom een tijdelijk terras gebouwd op het voorplein van het museum. Daar kunnen bezoekers zelf aan de slag in de kluszandbak.
Iedere dag is in de theaterzalen een compilatie van de leukste Buurman en Buurman-afleveringen te zien.

Gouden Buurman
Dagelijks verstoppen de Buurmannen een gouden Buurman in het gebouw van Beeld en Geluid. De vinder van deze buurman wint daarmee een Buurman en Buurman-prijs.
Bron: beeldengeluid.nl.
 

kuurgast

Donateur
Buurman & Buurman klussen op bordspel.

BB-Bordspel-packshot-dobbelstenen-300x300.jpg


A je To! Het aandoenlijke stel Buurman & Buurman staat altijd klaar om aan een nieuwe klus te beginnen. En dit najaar beleven ze een geweldig avontuur met het gloednieuwe Buurman & Buurman bordspel.

Er staan de twee buurmannen een hele stapel klussen te wachten, maar gelukkig zijn ze handig en vooral erg creatief. Om de klus te klaren, moet je het juiste gereedschap bij elkaar dobbelen. Klus je sneller dan je tegenstanders? Dan roep je 'A JE TO!'

Just Games brengt dit najaar het derde spel uit rondom het iconische duo Buurman & Buurman. Afgelopen voorjaar werden het Buurman & Buurman memospel en de Buurman & Buurman legpuzzel uitgebracht. Nu kan de hele familie genieten van de belevenissen van het grappige stel met het Buurman & Buurman bordspel tjokvol dobbelstenen!

De poppenserie Buurman & Buurman is in 1976 in Tsjechië ontstaan als Pat & Mat en van de serie zijn meer dan 80 afleveringen gemaakt, die jarenlang bij VPRO zijn uitgezonden en ook op dvd zijn ze enthousiast ontvangen. De twee onhandige, maar vindingrijke buurmannen zijn nog onverminderd populair en krijgen nu hun eigen bordspel dat draait om hun favoriete bezigheid: klussen.

Ben je klaar om Buurman & Buurman te helpen met hun klussen? Verzamel zo snel mogelijk 40 punten door zes klusjes te doen of klaar als eerste zes klussen. Of je nu een superklusser bent of twee linkerhanden hebt: met het Buurman & Buurman bordspel beleef je met het hele gezin een leuk en spannend avontuur.
Bron coevordenhuisaanhuis.nl.


Releasedatum 30 september 2015
Spelers: 2-4
Spelduur: 20 min
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: €24,99, maar kwam er al een tegen voor €21.50.
 

Ad Verschoor

Donateur
KLIK! animatiefestival: Puppet Nostalgia | Europe's Sweethearts

Buurman en Buurman zijn te gast op het KLIK! animatiefestival dat van 27 oktober t/m 1 november in het Eye Film Instituut (Amsterdam) plaatsvindt. In een programma met nostalgische poppenanimatie wordt de episode 'Koekjes' gedraaid.


De Fabeltjeskrant, het Sandmännchen, Buurman en Buurman; elk land kent wel een poppenanimatieserie waar generaties mee zijn opgegroeid. Samen met EUNIC, het netwerk van nationale culturele instellingen in Nederland, organiseert KLIK! het programma Puppet Nostalgia | Europe's Sweethearts waarin een aantal van deze klassiekers wordt samengebracht. Binnenkort meer informatie op: www.klik.amsterdam

De andere films die vertoond zullen worden zijn:
Unser Sandmännchen (Germany)
Panique au Village (Belgium)
Chapi Chapo (France)
Pingu (Switzerland)
The Moomins (Poland)
De Fabeltjeskrant (The Netherlands)
Travelling Tune (The Netherlands)


Plaats: Eye Film Instituut, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
Datum: zondag 1 november 2015 van 14:30 - 15:45 uur

Georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum.
 

kuurgast

Donateur
2016 Nieuwe voorstelling van de musical "Buurman en Buurman worden beroemd".

buurman-buurman-1.png


Wie droomt er niet van om beroemd te zijn? Buurman & Buurman lijkt het fantastisch. Mensen herkennen je op straat. Je mag handtekeningen uitdelen. Iedereen wil met je op de foto. Wat wil je nog meer! De Buurmannen gaan er alles aan doen om beroemd te worden en gebruiken hiervoor al hun klustalent. Want om een beroemde voetballer te worden, moet je er wel voor zorgen dat het publiek je kan aanmoedigen vanaf een mooie tribune. En als je een beroemd model wilt worden, moet er een stevige catwalk komen. En dus gaan Buurman en Buurman aan de slag en knutselen en timmeren ze er gretig op los. Totdat blijkt dat je met muziek het allerberoemdst wordt. En dan wordt het echt leuk, want Buur en Buur gaan optreden! De liedjes zijn geschreven door taalkunstenaar Ivo de Wijs. Cabaretier Jelle Kuiper schreef de teksten en regisseur Bruun Kuijt maakte er, net als bij de twee eerdere producties, een echte slapstickmusical van!

A JE TO!

Deze voorstelling is vanaf januari 2016 in alle theaters te zien.
Bekijk de hele speellijst van Buurman & Buurman op de website Nationale Theaterkassa.
 

Ad Verschoor

Donateur
Buurman & Buurman met kerst al in de bios

De bioscoopfilm van Buurman & Buurman komt officieel pas in de voorjaarsvakantie 2016 uit. Maar een groot aantal bioscopen organiseert in de kerstvakantie al voorvertoningen.


Dat hebben Lemming Film Distributie en Gusto Entertainment dinsdag bekendgemaakt. De bioscoopfilm bestaat uit zeven, nog niet eerder vertoonde afleveringen. Kees Prins en Simon van Leeuwen hebben de stemmen van de buurmannen ingesproken.

De bioscoopfilm wordt uitgebracht ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Buurman & Buurman. Aan de lopende band bedenken de vrienden nieuwe klus-ideeën om hun levens nog leuker en handiger te maken. Het resultaat liegt er niet om: met hun eigenzinnige geklus is niets in huis veilig en de ravage blijkt enorm.

De poppenanimatieserie Buurman & Buurman is in 1976 in Tsjechië ontstaan als Pat & Mat en van de serie zijn meer dan 80 afleveringen gemaakt. De VPRO zendt sinds 1986 de Nederlandse versie uit.

Bron: nu.nl
 

kuurgast

Donateur
Film : Buurman & Buurman - al 40 jaar beste vrienden!

BuurmanenBuurman-posterkl-20809-800-600.jpg


In de gloednieuwe afleveringen zien we de hilarische buurmannen klussen aan hun nieuwe badkamer, een zelfgemaakte hometrainer en een levensgrote sinaasappelpers, verhuizen ze een immense cactus, en wat dacht je van een potje schaken op het dak? Niets is ze te gek. A Je To!

 

kuurgast

Donateur
CYm6QaKWkAAirQS.jpg

Zojuist bij Eva Jinek.......Jelle Kuiper mag 10 afleveringen schrijven voor de 40 nieuwe afleveringen van Buurman&Buurman.
Vanmiddag nog plastic sleutelhangers gezien bij de boekhandel (Bruna) naast de diverse spelletjes en hamertje tik van Buurman&Buurman.
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
100.000 bezoekers voor compilatiefilm Buurman & Buurman

De compilatiefilm Buurman & Buurman - Al 40 jaar beste vrienden heeft de grens van 100.000 bioscoopbezoekers gepasseerd. In 2017 verschijnt er een lange speelfilm met de doe-het-zelvers. Dat hebben Lemming Film Distributie en Gusto Entertainment donderdag bekendgemaakt.


De bioscoopfilm die momenteel in zeventig bioscoopzalen draait, bestaat uit zeven nog niet eerder vertoonde afleveringen. Kees Prins en Simon van Leeuwen hebben de stemmen van de klussende buurmannen ingesproken.

De bioscoopfilm werd in februari uitgebracht ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Buurman & Buurman. De poppenanimatieserie Buurman & Buurman is in 1976 in Tsjechië ontstaan als Pat & Mat en van de serie zijn meer dan tachtig afleveringen gemaakt. De VPRO zendt sinds 1986 de Nederlandse versie uit.

Bron: nu.nl
 
Lijkt me geweldig!
Voor kleinzoon Lev, die in augustus z'n 2e verjaardag viert, nog wat te vroeg.
Gelukkig hebben we de poppen en de gereedschapskist al klaar liggen!
Hij is er helemaal gek mee.
 

kuurgast

Donateur
A JE Toon!
Een Nederlandse energieonderneming heeft een campagne voor hun 'slimme thermostaat' ontwikkeld waarin ’s lands bekendste en meest onhandige klunzen overstag gaan voor de mogelijkheden van de nieuwe wereld. Want als zelfs de buurmannen Toon kunnen bedienen, begrijpen en gebruiken, dan kunnen alle Nederlanders dat.

De campagne is geproduceerd i.s.m. Patmat, de Tsjechische makers van de bekende tv-serie. De opnames waren drie weken lang in Praag, op de officiële Buurman en Buurman-set. Het is voor het eerst dat Buurman en Buurman op deze manier worden ingezet. Er is gebruikgemaakt van de originele Buurman en Buurman-poppen, set en voice-overs van Kees Prins en Siem van Leeuwen.
Bron marketingfacts.nl met filmpje van de commercial.
 
Laatst bewerkt:
Jammer,
Vanuit Tsjechie niet te bekijken:Quote:deze video is niet beschikbaar in je land!
Kennelijk wordt dit bericht vanuit Nederland verstuurd en niet getest op Tsjechische toepassing.
 

kuurgast

Donateur
Iedereen spreekt een beetje Tsjechisch dankzij Buurman en Buurman + winactie

“Voor mekaar, buur. A je to!” Bijna iedereen kent die uitspraak uit de stop-motionfilmpjes over de klussende Buurman en Buurman wel. Minder mensen weten dat iedereen die deze gevleugelde woorden kent, een beetje Tsjechisch spreekt. Het betekent zoiets als “En dat is dat!” “Zoals de Tsjechen zeggen,” zeggen de buurmannen er soms nog bij. Die buurmannen hebben trouwens een naam: Pat en Mat.
Lees verder op stralendschrijven.nl/buurman-en-buurman.

.....Vanuit Tsjechië niet te bekijken....
@zapalky is dat bij al de filmpjes van die energieondernemer?
 

Ad Verschoor

Donateur
Aviodrome in het teken van 40 jaar Buurman & Buurman

Lelystad - Buurman & Buurman bestaat veertig jaar en daarom vindt zaterdag 19 en zondag 20 november een wel heel speciaal feestje plaats in Luchtvaart Themapark Aviodrome.


NzIxNzYwXzg1NTA5ZDM2NTNlM2E5MjhjZTcyYWE4ZDU2MTVjMTdhMTY0MTA5ZWZfNjIweEMyNjU3eDE0OTQrMCsyNzY=.jpg

Aviodrome houdt een 'Buurman & Buurman'-weekend. © Libéma/Patmat

Naast allerlei leuke 'Buurman & Buurman' activiteiten komen Marek Beneš en Tomáš Eiselt, de makers van Buurman & Buurman, zaterdag 19 november speciaal uit Tsjechië naar het Aviodrome. Zij zullen met de originele poppen demonstreren hoe een aflevering van Buurman & Buurman tot stand komt. Daarnaast wordt het jubileumboek 'A je to! - Het verhaal van Buurman & Buurman' gepresenteerd.

Jubileumboek
Op originele wijze wordt tijdens de officiële boekpresentatie van het jubileumboek, geschreven door Robert Lagendijk en uitgegeven door Uitgeverij Rubinstein, het eerste boek aangeboden aan Marek Beneš. De presentatie vindt tijdens het Buurman & Buurman weekend op 19 november om 11.00 uur officieel plaats. Aansluitend is er een signeersessie.

Meets & Greets
Het hele weekend zijn er diverse Meet & Greets, zodat bezoekers hun helden van dichtbij kunnen ontmoeten. Tijdens de Buurman & Buurman Kluskeet Experience kunnen alle bezoekers een speciale foto laten maken.
Na bewerking van de foto lijkt het of de persoon die op de foto is gezet midden in een echte Buurman & Buurman-omgeving staat. Bijvoorbeeld in de bekende auto van de buren of tussen de buurmannen in.

Buurman & Buurman Kluskeet Experience
Bij de Buurman & Buurman Kluskeet Experience kan geknutseld, gekleurd en gespeeld worden. Zo kunnen kinderen een masker maken, meedoen aan de Buurman & Buurman-quiz die zal bepalen wie de grootste fan van Nederland is én meespelen met de nieuwe Buurman & Buurman-app.

Button en masker
Ook is er een groot springkussen en krijgt elk kind een button en masker van 'Buurman & Buurman veertig jaar' cadeau.
De nieuwste 4D-film 'Skymania' van het Aviodrome wordt speciaal tijdens het Buurman & Buurman weekend afgewisseld met afleveringen uit de televisieserie over het komische duo.

Museumjaarkaart
Het Buurman & Buurman weekend is gratis te bezoeken op vertoon van een museumjaarkaart. Voor openingstijden en verdere informatie over het Buurman & Buurman weekend en het Aviodrome kunnen mensen de website van het Nationaal Luchtvaart Themapark bezoeken

Bron: flevopost.nl
 

kuurgast

Donateur
433989.jpg


A je to! Het verhaal van Buurman en Buurman

Veertig jaar geleden zagen de buurmannen Pat en Mat het levenslicht in Praag en van daaruit veroverden ze de wereld. Inmiddels wordt Buurman en Buurman uitgezonden in onder meer Finland, Brazilië en Iran.

Voor A je to!, het verhaal van Buurman en Buurman, dook journalist Robert Lagendijk in het roemruchte verleden van de buurmannen. Lagendijk reisde hiervoor naar de bakermat van Pat en Mat: Tsjechië. In dit boek gaat hij onder meer in op de ontstaansgeschiedenis, de makers en de wereldwijde bekendheid van Buurman en Buurman.

Met exclusief fotomateriaal en een dvd met nooit eerder verschenen afleveringen. Cameraman Jan Chvojka, animator Jan Smrcka, rekwisiteur Jan Bouzek, manusje-van-alles van de webwinkel Lubomír Beneš jr., producer Tomáš Eiselt en regisseur Marek Beneš.

Auteur Robert Lagendijk.
Uitgever Rubinstein b.v.
ISBN 9789047621942
Nog niet verschenen, verwacht vanaf 22-11-2016.
buurmanenbuurman.eu.
 
Bovenaan