Animatie Pat a Mat (Buurman & Buurman)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij hebben vorig jaar in Tsjechie lopen zoeken naar producten van Pat en Mat maar die schijnen nergens te koop te zijn.
Is er iemand die weet bij welke winkels in tsjechie deze producten wel te koop zijn.
Laat het ons dan even weten.

Wij hebben in de loop der jaren in allerlei winkels Pat a Mat spulletjes bij elkaar gescharreld: tshirts in verschillende toeristische winkeltjes in Praag, speelgoed in de speelgoedwinkel naast een Tesco ergens aan de snelweg richting Usti nad Labem, poppetjes, bierglazen en speelgoed op de jaarmarkt in Hostinne, en 2 knuffels op een kerstmarkt in Praag.
 

kuurgast

Donateur
In de grotere winkelcentra en op centrale plein van steden vind je speelgoedwinkels. Waar je het ook zal kunnen vinden is bij de "Drogerie" dan denk je aan drogist maar die hebben meer dan schoonheidsmiddeltjes.
In Hradec Králové is het verkrijgbaar in winkelcentrum Futurum en Eurocenter.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Buurman & Buurman bij Het Fantastisch Kinderfilm Festival.

Buurman en Buurman pakken alle klussen in huis zelf aan. Gaat er iets mis dan laten ze nooit de moed zakken maar hebben ze meteen een vindingrijke oplossing. Voor wie geen genoeg kan krijgen van beide Buurmannen hebben we een lekkere lange marathonvoorstelling.
De films van Buurman en Buurman zijn bijzonder grappig en zijn bovendien een inspiratiebron voor het thema ‘Krak & Mik’ en verdienen dan ook een plek in ons filmprogramma. Onder de Tsjechische poppenanimatie horen we de Nederlandse stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen.
Na afloop kan je alle kluskunsten van Buurman & Buurman uitproberen in de Werkplaats Krak & Mik.


Het Fantastisch Kinderfilm Festival is begonnen als een activiteit van Imagine en sindsdien uitgegroeid tot een op zichzelf staand festival. Kom verkleed als Buurman en Buurman of met je bouwhelm op je hoofd lekker pannenkoeken schilderen, timmeren, boren, zagen en film kijken!

Buurman en Buurman (Tsjechië 1976)
45 min
Nederlands gesproken
Geschikt voor 3+
Regisseur: Lubomír Benes, Vladimír Jiránek

Voorstellingen:
01/03/2015 - 12:00 uur Amsterdam
04/03/2015 - 14:30 uur Amsterdam
15/03/2015 - 14:00 uur Eindhoven
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
logo.png


Sinds 2011 staan Buurman & Buurman in het theater.
Op dit moment zijn ze druk bezig met een nieuwe show!
Vanaf januari 2016 te zien in alle theaters.
Bron: buurmandemusical.nl
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Buurman en Buurman krijgen studio in Beeld en Geluid experience.

160463-a4_staand-e3e96c-medium-1427202588.jpg


Buurman en Buurman hebben sinds 2 mei een vaste plek in Beeld en Geluid in Hilversum. In een speciale studio kunnen fans van de poppenanimatieserie zelf een filmpje maken over de onhandige buurmannen.

De makers van de serie, Tomáš Eiselt en Marek Beneš, openden de studio maandag. Zij hadden de originele poppen meegebracht en lieten zien hoe een aflevering precies wordt gemaakt.
Het is de vader van Marek Beneš, Luboš Beneš, die in 1976 samen met Vladimír Jiránek een korte film over twee klusjesmannen bedenkt. De Tsjechische televisie wil Pat & Mat niet uitzenden, de Slowaken willen dat wel. Ze maken vervolgens een serie van 35 afleveringen met de titel A je to (‘het is klaar’, de lijfspreuk van de buurmannen).

Sinds 1985 zijn de buurmannen op de Nederlandse televisie te zien. Bijzonder is dat de twee personages in ons land een stem hebben, ingesproken door Kees Prins en Siem van Leeuwen. Dat is namelijk in de andere landen waar de serie op de buis is niet het geval.

Tijdens de meivakantie van zaterdag 2 mei t/m donderdag 7 mei organiseert het museum verschillende Buurman en Buurman-activiteiten.

Buurman en Buurman studio
In het Kijkbuiskinderen-paviljoen van de Beeld en Geluid experience, waar het draait om kindertelevisie, krijgen Buurman en Buurman hun eigen animatiestudio. Bezoekers kunnen hier zelf aan de slag om met de Buurmannen een eigen animatiefilmpje te maken. Door middel van de zogenaamde stop-motion techniek is het mogelijk om de Buurmannen te helpen met hun klus. En is het dus zelfs mogelijk een klus een keer te laten lukken.

Meivakantie a je to!
Buurman en Buurman verruilen voor even hun werkplaats voor het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid. De Buurmannen zijn op zaterdag 2, maandag 4 en woensdag 6 mei om 11.00 uur aanwezig voor een meet & greet. Van 2 t/m 7 mei kan er iedere dag geklust worden en in de Theaterzaal kunnen bezoekers bijkomen van al het klussen bij de Buurman en Buurman marathonuitzendingen. Alle Buurman en Buurman-activiteiten tijdens de meivakantie zijn gratis bij een bezoek aan de Beeld en Geluid experience.

Op de foto met de Buurmannen
2 t/m 7 mei | 10.00 - 17.30 uur
Ga met je gereedschap voor een groen scherm op de foto en doe alsof je samen met de Buurmannen aan het klussen ben, ze in de tuin helpt of verkleed jezelf als Buurman! Op de foto sta je uiteindelijk écht in of voor het huis van de Buurmannen.

Dit allemaal dankzij de Chromakey-techniek, bedacht in de filmstudio’s van Hollywood om een goedkoop alternatief te hebben voor filmen op verschillende locaties. Wat er werkelijk gebeurt is dat je wordt gefotografeerd of gefilmd voor een groene of blauwe achtergrond. De computer poetst de achtergrond weg en wisselt deze voor de gewenste achtergrond.

Buurman en Buurman marathon
2 t/m 7 mei | 10.00 - 17.30 uur
Geniet in onze theaterzaal van alle dolle klussen van de Buurmannen en kijk vele afleveringen! Neem tijdens de making of ook een kijkje achter de schermen en leer hoe zo'n aflevering nu eigenlijk gemaakt wordt.

Meet & greet
2 en 6 mei | 11.00 - 11.30 uur | 12.00 - 12.30 uur
4 mei | 12.00 - 12.30 uur | 13.00 - 13.30 uur
Op zaterdag 2, maandag 4 en woensdag 6 mei zullen de Buurmannen aanwezig zijn bij Beeld en Geluid voor een meet & greet! Ontmoet ze in het atrium om ze een handje te schudden of samen met ze op de foto te gaan!

Zelf aan de slag: Metselen
2 t/m 7 mei | 10.00 - 17.00 uur
Klussen zit in het bloed van de Buurmannen, dus deze meivakantie (2 t/m 7 mei) kunnen de werkhandschoenen aangetrokken worden bij Beeld en Geluid. Bouw samen aan een huis en bewijs jij aan de Buurmannen dat het soms ook in één keer goed kan gaan?
Voor meer info beeldengeluid.nl ,volledig programma HIER.

Er staan wat filmpjes op hpdetijd.nl met oa interview met Kees Prins en Siem van Leeuwen.
 
Even resumerend: de genoemde 6dvd-box (start topic) is niet compleet. Er zijn 13 ontbrekende door de VPRO op een dubbel-dvd uitgebracht, in 2009.
Volgens mij zijn er inmiddels ook weer nieuwe afleveringen (die ik persoonlijk minder goed vind).

In Tsjechië wordt het uitgebracht door Bon Ton.
 
Bovenaan