Animatie Pat a Mat (Buurman & Buurman)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Buurman & Buurman krijgen internationale bioscoopfilm.

r6wofve217fnedltpuqz4kf4s-w620-h352-q90-f-bececed


Producent Lemming Film werkt aan de eerste bioscoopfilm van het wereldberoemde duo Buurman & Buurman. Het scenario wordt geschreven door Kees Prins en Patrick Stoof en de film zal in Nederland en in diverse andere landen op het grote doek verschijnen.

“Wij zijn buitengewoon trots dat we de internationale rechten hebben verworven om de speelfilm te maken over deze eigenzinnige buurmannen. De serie is aan bijna 20 landen verkocht en er is momenteel grote internationale interesse voor de film.” aldus producent Derk-Jan Warrink van Lemming Film.

De poppenanimatieserie Buurman & Buurman is in 1976 in Tsjechië ontstaan als Pat & Mat en van de serie zijn meer dan 80 afleveringen gemaakt. De VPRO zendt sinds 1986 de Nederlandse versie uit, waarbij Simon van Leeuwen en Kees Prins de buurmannen van stemmen voorzien.

Derk-Jan Warrink over het script: “Kees en Patrick werken volop aan het script. Eén tipje van de sluier: de Buurmannen gaan op reis. Het wordt een echte roadmovie met veel pech onderweg, maar gelukkig weten de vrienden altijd een oplossing te vinden - A je to!"

Naar verwachting draait Buurman & Buurman de film in 2015 in de bioscoop.
Buurman & Buurman de Film zal ongeveer tachtig minuten duren.
Bron:lemmingfilm.com.

Wist je dat:
Alle muziek die gebruikt is in buurman en buurman, is instrumentaal. De muziekstukken zijn gemaakt door de Tjech 'Petr Skoumal'. Helaas is de muziek nooit officieel uitgegeven.
De stop-motionanimatieserie van Tsjechische bodem werd bedacht door Lubomír Beneš en Vladimír Jiránek.

Musical:
Buurman en Buurman beginnen voor zichzelf de musical gaat vanaf september weer verder met hun optredens door het hele land. Zie de agenda op buurmandemusical.nl.
 

kuurgast

Donateur
Acht gloednieuwe afleveringen van Buurman & Buurman.

BB_Pat%26Mat_01635%20copy.jpg


Timmerend, zagend en borend maken de buurmannen hun eigen huis onveilig. Maar geen probleem is voor hen te groot, want samen bedenken de optimistische buurmannen overal een oplossing voor.

Op zondag 9 juni zendt VPRO Villa Achterwerk 8 nieuwe afleveringen van Buurman & Buurman in een marathon uit. Kees Prins en Siemon van Leeuwen spreken, net als bij de eerdere 78 afleveringen, de stemmen in.
Zie zapp.nl.

Op dagelijksestandaard.nl een artikel over de nieuwe afleveringen.
 

Pelhřimov

Donateur
Afgelopen week heb ik deze DVD gekocht (uit 2011). Er staat op dat het de complete DVD collectie is, maar dat klopt niet helemaal... Er staan 76 afleveringen op 8 dvd's.
De afleveringen "tapijt" (nr 4) en "kaarten" (nr 50) ontbreken evenals de 8 recentste afleveringen (zie bericht 22 hierboven)

Na wat zoekwerk op internet zag ik dat er inmiddels ook een 10-dvd box te koop is met deze 9 dvd's plus een dvd van de Nederlandse theatershow

wikipedia en afleveringenlijst
 

Pelhřimov

Donateur
Zojuist krijg ik een mailtje van mijn nichtje.
Ze is op zoek naar een dekbedovertrek van Pat & Mat (140x200) voor haar zoontje.
Weet iemand waar die eventueel te koop zou zijn?
(Wij zijn net afgelopen weekend teruggekomen uit Tsjechië, en gaan pas weer over ruim een half jaar...)
 
Het Kruidvat heeft met ingang van vandaag een Buurman en Buurmanaanbieding. Voor 4,49 krijg je 3 pakken Pat a Matkoekjes met gratis dvd deel 9. Hierop staan 8 filmpjes: De Waterleiding, De Boom, Opblaasbadje, De Bedden, De Stofzuiger, De Projector, De Vloer en Papieren bordjes
 
Wij hebben vorig jaar in Tsjechie lopen zoeken naar producten van Pat en Mat maar die schijnen nergens te koop te zijn.
Is er iemand die weet bij welke winkels in tsjechie deze producten wel te koop zijn.
Laat het ons dan even weten.
 
Bovenaan