Animatie Pat a Mat (Buurman & Buurman)

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door Pelhřimov, 29-04-2006.

 1. 19 november staat al in onze agenda, mijn man kreeg al een mail van de Museumkaart! Lijkt me voor zowel ons als voor de kinderen (1 en 10) erg leuk!
   
  kuurgast en Ad Verschoor vinden dit leuk/interessant.
 2. Nog meer mensen die morgen naar het Aviodrome gaan?
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Ik ben er niet, maar wens jullie een hele leuke dag.
   
 4. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Helaas, wij hebben ook geen tijd. Veel plezier daar en laat even weten hoe jullie bezoekje was.
   
 5. Naast de meet and greet met de 2 buurmannenfiguren en een springkussen, was het boeiendste onderdeel de lezing van Marek Benes, zoon van bedenker Lubomir Benes. Hij had de buurmannen die gebruikt zijn voor de Eneco-reclame bij zich en vertelde met behulp van filmfragmentjes hoe de serie gemaakt wordt. Per dag worden er maar 3-7 seconden geproduceerd!
  Daarnaast werd het boek Buurman en Buurman uitgereikt aan Marek Benes. Ik wilde het boek perse hebben, dus zijn wij direct naar de signeertafel gesjeesd met kinderen en al, en zodoende heb ik het eerste exemplaar gekocht en laten signeren door Benes en de auteur.
  We hebben ook nog 2 mooie speelfiguurtjes gekocht die in de vitrinekast verdwijnen en de kinderen hebben zich uitgeleefd op de kleurplatenwedstrijd en de prijsvraag, in de hoop nog meer Buurman en Buurman merchandise te winnen. Bij binnenkomst kregen we overigens een pakket met tijdschrift en dvd (de nieuwste afleveringen) en voor ieder kind een button en een masker.
  Man en dochter hebben de originele poppen ook vast mogen houden voor een foto, Benes was erg goed persoonlijk benaderbaar.
  Behalve de speeltuinen vonden wij en de kinderen de rest van Aviodrome niet zo spannend, maar daar kwamen we ook niet voor. ;)
   
  kuurgast, Corrie, Ad Verschoor en 2 anderen vinden dit leuk/interessant.
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Foto's? ;)
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Buurman en Buurman: veertig jaar klussen 1976-2016

  SNEEK - In de vroege jaren zeventig zit de Praagse medewerker van een teken- en poppen-animatiebedrijf, Lubomir Benes, aan het ontbijt. Plotseling krijgt hij een ingeving: hij pakt twee gekookte eieren van tafel, houdt het ene met de punt naar boven en het andere met de punt naar zich toe. Dit zouden buurmannen van elkaar kunnen zijn, moet hij meteen gedacht hebben…


  Namen heeft hij ook al: Tsjechische namen naar twee buurgemeenten van zijn woonplaats, mijnheer Úholicky en mijnheer Sedlec. Met een vriend, eveneens medewerker van productiemaatschappij Krátzký, werkt hij de poppen uit en geeft ze meer aansprekende namen: punthoofd en dikkop. Het bedrijf geeft de enthousiaste Benes de mogelijkheid een eerste bioscoopfilmpje te maken. En onder de naam ‘Prutsers’ ontstaat er een filmpje waarin een buurman met een rode trui boven en een buurman met een gele trui beneden woont. Wanneer de bovenbuurman een lekkende afvoer heeft ontstaat er wateroverlast, waarna beide buurlieden elkaar ontmoeten. Dit filmpje zal de aanzet worden van de serie korte poppenfilms, die in ons land als ‘Buurman en Buurman’ grote bekendheid zal verwerven. Nu, na bijna honderd animatiefilmpjes over de nijvere buurlieden en veertig jaar later, is er een lustrumboek verschenen over de ontstaansgeschiedenis van Pat en Mat zoals ze in Tsjechië heten: ‘Ajeto! Het verhaal van Buurman en Buurman’.

  Robert Lagendijk: ‘Ajeto! Het verhaal van Buurman en Buurman’. Uitgeverij Rubinstein. ISBN 9789047621942.
  In Lelystad is het in het weekend van 19 en 20 november feest in het Aviodrome. Uitgeverij Rubinstein heeft het georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van het jubileumboek over Buurman en Buurman. Naast de huidige regisseur, Marek, “de zoon van”, is ook de producer aanwezig alsmede een tolk om de vele enthousiaste aanwezigen het verhaal van Buurman en Buurman uit de doeken te doen. De vele kinderen die aanwezig zijn luisteren aandachtig en kijken naar een prachtige powerpoint presentatie …. Wanneer zij op de foto komen met twee levensgrote poppen van de buurlui begint het feest voor hen pas écht!

  Een verhaal dat begint ten tijde van het Communistische Tsjecho-Slowakije. Tot op de dag van vandaag is de sfeer van toen behouden gebleven in de filmpjes van de twee klussers. In de zomer van dit jaar reist journalist Robert Lagendijk af naar Tsjechië, om precies te zijn naar een historisch voorstadje van Praag: Hostivice. Vele uren later belandt hij in het enige hotel dat omschreven wordt als “een witte schoenendoos met vierkante ramen”. Niet veel later bevindt hij zich in de studio, gevestigd op twee verdiepingen van een onopvallend wooncomplex. Het voltallige team dat zich bezighoudt met de productie van de films is aanwezig. Echter, niemand spreekt Engels zodat een tolk ingehuurd moet worden om de nodige informatie op te doen.

  Alle rekwisieten van ‘A Je To!’ de serienaam die staat voor ‘En Klaar is Kees!’ zijn in het pand opgeslagen en nieuwe speciaal vervaardigde voorwerpen voor de serie vinden een nieuwe plaats in het rommelig aandoende pand. Eén dag filmen levert drie á zeven seconden (!) film op, van de twee doe-het-zelvers via de zogenaamde stop-motion-animatie. Door beeldje voor beeldje op te nemen en een object telkens enigszins te verplaatsen, komt er na het versneld afspelen beweging in zowel de figuren als de achtergrond. Vijfentwintig beeldjes zijn er nodig voor elke seconde film. Een complete aflevering bestaat uit 11.500 beeldjes!

  De poppen kennen scharniertjes in handen en voeten en steeds worden Pat en Mat vastgeschroefd op de bodemplaat. Na drie films komen er nieuwe Buurman en Buurmanpopjes op de set, de oude zijn dan totaal versleten. Wereldwijd worden de films nu gedistribueerd en soms zijn er aanpassingen nodig zoals in de tijd dat er tussen China en Rusland spanningen waren. De rode kleur van de trui werd weggeretoucheerd in grijs.

  Wie precies wil weten wie er achter de productie zitten en zaten, waarom de interieurs er uitzien zoals ze er uitzien, en hoe de decors ontworpen worden en waar, kan ik dit boek van harte aanbevelen. Een heerlijk kijk-leesboek fraai vormgegeven door Sonja Muda van Hamel waarin in de eerste plaats voor volwassenen de geschiedenis van beide buurlui in ons land uit de doeken wordt gedaan. Nederland is het enige land ter wereld waar de buurlui een stem hebben gekregen. Alle overige landen kennen ze slechts als in de “stomme” film!

  Kees Prins: ‘De blinkende Buurman en Buurman bundel’. Uitgeverij Rubinstein. ISBN 9789047621942.
  Kees Prins, één van de twee stemmengevers van Buurman en Buurman, selecteerde een drietal verhalen van Buurman en Buurman, zocht diverse shots uit, en schreef hierbij de verhalende tekst. De verhaaltjes die ook voorkomen in de bioscoopfilm zijn ‘Sinaasappelpers’, ‘Tegelen’ en ‘Hometrainer’. Kinderen zullen zeker genieten van de kleurige foto’s waarbij de teksten hier en daar licht gekunsteld aandoen. Buurman en Buurman, in dit boek voorzien van de oorspronkelijke namen Pat en Mat, zijn immers in de eerste plaats figuren die door hun onhandigheid op slapstickachtige wijze, dus in hun bewegingen, op het gemoed werken waarbij de stemmen juist voor extra cachet zorgen!

  Bron: joustercourant.nl
   
  kuurgast, rotd en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.
 8. Geen foto's die geschikt zijn voor publicatie ;)
  Zaal was erg donker, en mijn man staat liever niet op internet, en hij had samen met dochter de poppen vast...
  Heb nog geprobeerd foto's te maken van het signeren, maar er liepen continu mensen voor, toen ben ik maar weer met de kinderen bezig gegaan ;)
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Buurman en Buurman niet te stoppen

  Wij kennen ze als Buurman en Buurman, maar in thuisland Tsjechië zijn ze 40 jaar geleden ontstaan als Pat en Mat. De populariteit van de klunzende klussers is bijna niet te stuiten, met onder meer een eigen theatershow en een complete merchandisinglijn, waarvan een Nederlander de licentie heeft.

  [​IMG]
  Buurman & Buurman poseren met presentatoren Roos Abelman en Paul Laseur. Foto: BNR

  Marc van Selms, van TradeMarcLicensing, heeft sinds vijf jaar de licentierechten van Buurman en Buurman in handen. 'Ik heb toen ik begon de tv-gids opengeslagen om te kijken welke populaire kinderkarakters nog te licenseren waren. Het gaat niet om de uitzendrechten, maar om licentierechten voor merchandise. Van Selms heeft de rechten voor heel Europa in handen. Behalve voor Tsjechië, waar het duo oorspronkelijk vandaan komt.

  Er is inmiddels een enorme hoeveelheid aan merchandise van Buurman en Buurman: sleutelhangers, koekjes, spelletjes, scheurkalenders en DVD's. De doelgroep zijn kinderen van 4 tot 8, maximaal 10 jaar. 'Maar ook de ouderen zijn erg fan van Buurman en Buurman', zegt Van Selms. Vooral de kalenders zijn populair onder volwassenen.

  Succes
  Buurman en Buurman is volgens Van Selms een uniek concept: 'Er zijn geen andere vergelijkbare kortlopende tv-series.' Nog steeds worden nieuwe aflevering gemaakt. Ook de oude afleveringen worden nog steeds goed bekeken.

  Amerika, Canada, China. Ook die landen hebben interesse voor Buurman en Buurman. Daar liggen opties voor uitbreiding. Maar ook minder voor de hand liggende landen zenden de serie uit, bijvoorbeeld Iran.

  Bron: bnr.nl
   
  hgmw vindt dit leuk/interessant.
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Buurman & Buurman live bij ‘Het Deventer stadsfestival’

  “Voor mekaar, buur. A je to!” Bijna iedereen kent die uitspraak van de klussende Buurman en Buurman wel. Wat niet zoveel mensen weten is dat het ‘A je to!’ eigenlijk Tsjechiesch is. Vrij vertaald betekend het zoiets als ‘En dat is dat!’.
  [​IMG]

  Op 19 augustus zijn Buurman en Buurman te gast bij ons op het festival. Door middel van poppen en sprekers wordt er een hilarische liveshow neergezet. De kinderen kunnen hun idolen van dichtbij bewonderen en zullen helemaal meegenomen worden in de wereld van Buurman & Buurman. Op het hoofdpodium wordt het lachen, gieren en brullen met deze klussende maar vooral klunzende buurmannen.

  Buurman en buurman nemen ook hun speciale ‘kluskeet’ mee waar de kinderen lekker kunnen klussen. Naast de buurmannen is er ook nog volop ander entertainment voor de kinderen. Zo zijn er de draaiende ‘teacups’, een heuse bungee trampoline, waterballen en kunnen de kinderen worden geschminkt. Gedurende de dag is overal op terrein wel wat te beleven, maar de speciale ‘kids area’ is helemaal ingericht voor de kinderen. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven op het Deventer stadsfestival!  Bron: stedendriehoek.net
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  "A JE TO!" expositie in Museum van de 20e Eeuw

  [​IMG]
  Buurman en Buurman in het Museum van de Twintigste Eeuw (Foto aangeleverd)


  HOORN – Het Museum van de 20eEeuw in Hoorn toont van 3 februari 2018 t/m 6 januari 2019 de tentoonstelling “A JE TO!” over ruim 40 jaar Buurman & Buurman. Een interactieve expositie voor jong en ouder. Met materiaal van het wassenbeeldenmuseum Grévin in Praag. Grote poppen, diorama’s, fotowanden, speel- en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.

  Na een succesvolle expositie over Star Wars komt het Museum van de 20e Eeuw weer met een aansprekend thema. Ook nu zijn er meerdere generaties mee opgegroeid want Buurman & Buurman zijn al lang op de Nederlandse televisie te zien. Hun populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Er zijn theatervoorstellingen, bioscoopfilms, in winkels zijn spellen, puzzels en poppen én nu dus zelfs in het museum.

  In de expositie “A JE TO!” zijn heel veel plekken waar kinderen kunnen bouwen, spelen en knutselen. Word er timmerman, metselaar of klusjesman! Ontdek hoe Pat en Mat, zoals de Buurmannen in hun moedertaal heten, zijn ontstaan. Hoe ze zijn veranderd, hoe ze woonden. Bekijk prachtige diorama’s, talloze filmpjes of zweef met een ballon boven Hoorn. Ga aan de slag aan de speciale tekentafel of maak je eigen B&B stopmotion filmpje. Ontdek het principe van dit soort filmpjes waarbij je voor een filmpje van 8 minuten maar liefst 11.500 beeldjes nodig hebt. Bekijk de allereerste film van de knutselaars toen ze nog geen hoofddeksel ophadden en ontdek de eerste tekeningen.

  Je kunt ook samen met Buurman & Buurman proberen de lift te repareren of je neemt plaats in hun kluskeet. Bouw met allerlei stenen je eigen huis of werkplaats. Speel de B&B games op hun tablet. Help de loodgieters leidingen aanleggen. Zet de skateboard met de Buurmannen in beweging. Bewonder oude gereedschappen in het gereedschappenmuseum. De expositie is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor veel volwassenen een feest der herkenning.

  Het populaire museum verwacht minstens 50.000 bezoekers voor Buurman & Buurman. Een bezoek aan het museum is inclusief een koffie, thee of ranja. De MuseumKaart is geldig en geeft gratis entree. In de MuseumShop worden talloze B&B-artikelen verkocht.

  De expositie “A JE TO!” is een gezamenlijke productie van het Museum van de 20eEeuw en Mark van Ierssel. Kijk voor parkeerinfo, openingstijden en meer op www.museumhoorn.nl
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 12. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Ik kwam vanavond een bericht tegen dat dit museum gesloten is in Praag. Bron novinky.cz.
  Er is nog wel een ander wassenbeeldenmuseum , zie link.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  De nieuwe Buurman & Buurman bioscoopfilm komt er aan!  "Buurman & Buurman - Hebben een nieuw huis" draait vanaf 26 april in de bioscoop! Buurman & Buurman is geliefd bij jong en oud. Het is altijd weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn.
  Ook in deze nieuwe avonturen gaat er weer van alles mis tijdens het klussen. Zo loopt de bouw van een bijenkorf in de tuin uit op een regelrechte ramp. Een elektrische grasmaaier op zonne-energie blijkt toch niet zo’n goed idee, en voor het vegen van de schoorsteen maken de buurmannen een groot gat in het dak. Een eenvoudig fitnessapparaat wordt omgebouwd tot een draaimolen en een mol in de tuin zorgt voor grote problemen. Het bouwen van een tuinhek is ingewikkelder dan je zou denken. En waarom zou je een kapotte afwasmachine repareren als je ook een badkamer hebt?
  Kortom, er is weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman & Buurman. A je to!
  Met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen , regie: Marek Beneš.
  Première: 28 maart 2018
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  A JE TO!

  Oh nee! Buurman en Buurman hebben last van mollen. Hun hele tuin gaat eraan! Dus gaan de buurmannen op mollenjacht. Geen probleem voor een buurman. Maar als blijkt dat de mollen onder hun huis zitten hebben ze wel een probleem. Of toch niet…?
  Voor de 4e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs de Tsjechische klussers tot leven, ditmaal in de voorstelling A JE TO!.
  Tot 17 juni in diverse theaters , zie website buurmantheater.nl.
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nieuwe aflevering Buurman en Buurman

  [​IMG]

  Ieders favoriete klunsjesmannen Buurman & Buurman zijn terug met een gloednieuw avontuur! En dat moet gevierd worden. Dus vindt op 25 april om 14.00 uur in Rialto in Amsterdam de feestelijke première plaats en heel veel leuke activiteiten voor kleine en grote kinderen. De grote helden zullen er zelf ook bij zijn voor een heuse meet & greet!


  Meer informatie over de middag en de kaartjes vindt u hier.

  Plaats: Rialto, Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam
  Datum: 25 april 2018 van 14.00 tot 16.30 uur
   
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Makers populaire TV-serie Buurman en Buurman te gast in museum

  HOORN – In hun geboorteland Tsjechië heten ze Pat & Mat. In ons land Buurman & Buurman. Al 40 jaar razend populair en daarom komen de makers van deze stopmotion serie naar Nederland. Een groep kinderen mag de makers aan de tand voelen tijdens een unieke Kinderpersconferentie in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn.

  In het museum is al twee maanden een druk bezochte tentoonstelling over de Buurmannen te zien. Tomáš Eiselt en Marek Beneš van Studio Patmat in Praag komen de expositie bewonderen maar gaan ook vragen van kinderen beantwoorden. Ook demonstreren zij hoe de filmpjes met de poppen gemaakt worden. Bovendien gaat de nieuwste bioscoopfilm van Buurman & Buurman dit weekend in première in de naastgelegen Cinema Oostereiland.

  VIP-gasten
  Via Facebook heeft een aantal enthousiaste fans vragen ingediend en mogen ze die als VIP-gasten tijdens de Kinderpersconferentie zelf stellen aan de makers. Een tolk zal de vragen en antwoorden vertalen. Na afloop mogen ze uiteraard met de makers en Buurman & Buurman op de foto en de expositie bezoeken.

  Film
  Marek Beneš -de zoon van Lubomir Beneš, de bedenker van de Buurmannen- en Tomáš Eiselt vertellen over de nieuwe bioscoopfilm en over plannen voor de toekomst. En natuurlijk ook over de speciale relatie tussen Nederland en B&B. Nederland is het enige land waar Pat & Mat praten! Acteurs Kees Prins en Siem van Leeuwen zorgen met hun stem al vele jaren voor een bijzondere aanvulling op de Tsjechische stopmotion-filmpjes van Buurman & Buurman.

  De expositie “AJETO” is een samenwerking tussen Het Museum van de 20e Eeuw en Mark van Ierssel en is nog t/m 6 januari 2019 te zien in Hoorn, zie www.museumhoorn.nl

  Bron: onswestfriesland.nl
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Lastige vragen over de Buurmannen tijdens Kinderpersconferentie

  Het waren maar wat lastige vragen van de kinderen voor de makers van Buurman & Buurman. Tomáš Eiselt en Marek Beneš van Studio Patmat in Praag waren in Hoorn om de grote tentoonstelling over de animatiefilmserie in het Museum van de Twintigste Eeuw te bewonderen. Kinderen die als VIP-gasten van het museum waren uitgenodigd mochten de makers vragen stellen over Buurman & Buurman. Het werd een geslaagde vragenuur sessie.

  Het Museum van de Twintigste Eeuw stuurde het volgende bericht over de conferentie:

  "Zaterdag werden in het Museum van de 20e Eeuw best lastige vragen gesteld aan de makers van de populaire serie Buurman & Buurman. Vijfjarige Tobin vroeg zich af waarom de Buurmannen slechts vier vingers en geen vijf. Stan wilde weten of de buurmannen nog andere kleren hebben want het is best warm op het strand met een lange broek en trui aan.

  Superfan Kai vond het vreemd dat de buurmannen altijd buurmannen blijven. Ze zijn al zo vaak verhuisd, maar wonen altijd naast of boven elkaar. Marek Beneš van Studio Patmat in Tsjechië moest soms goed nadenken over de antwoorden. Kinderen vragen andere zaken dan journalisten. Dat maakte de Kinderpersconferentie met de maker, en zoon van de bedenker, van Buurman & Buurman wel extra leuk.

  Een groep kinderen mocht als VIP-gasten de makers aan de tand voelen. In het Hoornse museum is al twee maanden een druk bezochte tentoonstelling over de Buurmannen te zien. Tomáš Eiselt en Marek Beneš van Studio Patmat in Praag kwamen de expositie bewonderen maar ook de vragen van kinderen beantwoorden. Ook lieten ze zien hoe de filmpjes met de poppen gemaakt worden. Bovendien ging de nieuwste bioscoopfilm van Buurman & Buurman dit weekend in première in Hoorn.

  De expositie "AJETO" in het Museum van de 20e Eeuw is nog t/m 6 januari 2019 te zien in Hoorn, zie www.museumhoorn.nl

  Bron: westfriesweekblad.nl
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 16. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Film "Buurman & Buurman: Winterpret" vanaf 29 november in de bioscoop

  A je to! Deze winter wordt het lachen geblazen wanneer Buurman en Buurman zich klaarmaken voor de feestdagen. Want dat verloopt (natuurlijk) niet allemaal op rolletjes. De avonturen van de buurmannen zijn te zien in de nieuwe bioscoopfilm "Buurman & Buurman: Winterpret" die vanaf 28 november in alle Nederlandse bioscopen draait. Gratis kaartjes hier + hier.

  De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken. Het is weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland, ook is het huis versieren moeilijker dan de buurmannen dachten. Als ze kerstkoekjes proberen te bakken, zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam. Maar gelukkig is er ook tijd voor cadeautjes en daar zijn de buurmannen gek op. Kortom, er is deze winter weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman.  Buurman & Buurman: Winterpret! is te zien in 25 bioscopen in 22 steden.

  Buurman en Buurman komen langs! Ontmoet de buurmannen en ga met ze op de foto in de volgende Pathé bioscopen:

  Pathé Spuimarkt - zaterdag 1 december (12.00 - 12.30 uur)
  Pathé Haarlem - zondag 2 december (12.00 - 12.30 uur)
  Pathé Ede - zondag 9 december (12.00 - 12.30 uur)
   
  Ad Verschoor vindt dit leuk/interessant.
 17. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Buurman & Buurman Winterpret haalt boxoffice van 1 miljoen

  [​IMG]

  De film Buurman & Buurman Winterpret heeft een box office (m.a.w. opbrengst uit kaartverkoop) van 1 miljoen euro gehaald. Dat heeft Just Film Distribution bekendgemaakt.

  Buurman & Buurman is een Tsjecho-Slowaakse poppenserie, bedacht door poppenanimator Lubomír Beneš in 1976. De serie gaat over de twee onhandige klussers Pat en Mat (in Nederland beter bekend als Buurman en Buurman), die ieder karwei in de soep laten lopen. Een bekende uitspraak van de twee is A je to!, Tsjechisch voor ‘En dat is het!’ Bijzonder is dat Buurman & Buurman – in tegenstelling tot het Tsjechische origineel – tekst hebben. Hun stemmen worden ingesproken door Kees Prins en Siem van Leeuwen.

  Ruim 140.000 Nederlanders hebben de stopmotionfilm bezocht. Buurman & Buurman draait sinds 28 november in de bioscoop.

  Bron: entertainmentbusiness.nl
   
 18. Inmiddels is hij uit op dvd. Zoon heeft hem zaterdag gekregen voor zijn 4e verjaardag en kijkt hem nu voor de 10e keer ofzo:sterretjes:Hij is stapel op buurman en buurman (en op Molletje trouwens)
   
  PuNkEnStEiN en Ad Verschoor vinden dit leuk/interessant.
 19. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Wanneer Buurman en Buurman samen een tent op moeten zetten, kan dat alleen maar misgaan, toch?

  Buurman & Buurman live in het Isala Theater

  Buurman & Buurman! Wie kent ze niet? De twee onhandige maar vindingrijke klussers uit de beroemde Tsjechische animatieserie. De mannen zijn niet alleen op televisie en in de bioscoop te zien, maar komen ook tot leven in de vorm van echte acteurs in het theater.

  Capelle - Ze gaan samen op vakantie in de nieuwste familievoorstelling Buurman & Buurman… gaan kamperen. Of dat wel vlekkeloos verloopt, is zondag 29 september te zien in het Isala Theater. 'A je to!'.
  De een met baret en gele trui, de ander met muts en rode trui, staan erom bekend dat ze hun handen niet omdraaien voor een klusje. Ze hebben het doe-het-zelven uitgevonden en werken graag volgens het principe: eerst proberen, dan pas de gebruiksaanwijzing doornemen. Altijd gaat het op een grappige manier volkomen de mist in. En altijd blijven ze beschikken over een verbijsterend optimisme. Nu komen de Tsjechische buren voor alweer de vijfde maal naar het theater.
  De liedjes zijn geschreven door taalkunstenaar Ivo de Wijs. Cabaretier Jelle Kuiper maakte de teksten en regisseur Bruun Kuijt regisseerde het tot een echte slapstickmusical. Het publiek volgt de buurmannen op hun welverdiende vakantie. De buurmannen hebben het afgelopen jaar namelijk hard geklust. Nu hebben ze hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste, dat denken ze…
  De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar, maar is zeker niet alleen voor kinderen, want aan knipogen naar ouderen geen gebrek.
  Zondag 29 september 14.00 uur en 16.00 uur in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel.
   
  kuurgast, Pelhřimov en hgmw vinden dit leuk/interessant.
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Buurman & Buurman gaan nooit vervelen, bewijst hun nieuwste film ★★★★☆

  [​IMG]
  Buurman & Buurman experimenteren er op los.

  Ze bestaan al meer dan veertig jaar, de Tsjechische helden Pat en Mat, in Nederland bekend als Buurman & Buurman. Nog altijd worden er nieuwe afleveringen gemaakt van de poppen-animatieserie; Marek Beneš nam als regisseur het stokje over van zijn vader Lubomir, die de twee onhandige klussers bedacht. Vervelen gaat het nooit, bewijst Buurman & Buurman experimenteren erop los. In zeven nieuwe verhaaltjes tonen de buurmannen zich weer van hun beste kant: ze gebruiken drones om zelf te vliegen, bouwen een pannekoekenbakmachine en gaan creatief om met een bekend Ikea-probleem. Het vertrouwde, geïmproviseerde stemwerk van Kees Prins en Siem van Leeuwen (alleen in Nederland praten de poppen) maakt het feest compleet. Wat er ook gebeurt, de buurmannen zijn het altijd hartgrondig met elkaar eens. ‘Ho, dat gaat niet goed.’ ‘Nee, dat gaat niet goed.’  Bron: volkskrant.nl
   
  kuurgast, hgmw en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina