Babybox voor ongewenste baby's

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Vandaag besliste de rechtbank dat het kindje verder in het "ostravského Dětského centra Domeček" opvangcentrum blijft. Verder onderzoek moet uitwijzen of de moeder over de nodige moedervaardigheden beschikt om voor het kind te zorgen. Medewerkers van de sociale controle stelden onder meer vast dat ze nog niet over een kinderbedje beschikt.De door de stad aangeboden huisvesting in een asiel zou ze geweigerd hebben. Volgende maand wordt de zaak opnieuw bekeken.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Een paar uur oud meisje in babybox aangetroffen

In de babybox van het ziekenhuis in Kladno is vannacht een meisje achtergelaten. Het amper enkele uren oude meisje was goed behandeld en verkeerd in een goede gezondheid.

Intussen zijn er reeds 25 babyboxen opgesteld, de 26° wordt volgende week in Kroměříž geopend.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Opnieuw baby achtergelaten in babybox

In de babybox in Brno is opnieuw een kind aangetroffen. Dit is reeds het vierde dat hier werd achtergelaten. Ditmaal betreft het een jongetje van bijna 3 kilo en 49 cm lang. De baby kreeg de naam James. Het juiste tijdstip van het achterlaten willen de dokters niet vrijgeven. Voorheen werden reeds twee meisjes en een jongen in deze babybox gevonden.

novinky.cz

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Vandaag is in Praag 12 opnieuw een pasgeboren baby aangetroffen in een babybox. Het pas geboren jongetje, dat de naam Victor kreeg naar de aanwezige arts Viktora Kačera, werd alleen in een deken gewikkeld achtergelaten. Aan de navelstreng was te merken dat er geen medische hulp aanwezig was maar het kind was in goede gezondheid.

Het is de twaalfde baby in Praag die in een babybox is achtergelaten. In totaal zijn reeds 28 kinderen in het ganse land achtergelaten in een babybox.

novinky.cz

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Nu ook baby aangetroffen in babybox Liberec

Gisteravond is in de babybox van het ziekenhuis in Liberec een baby achtergelaten. Het meisje zou dezelfde morgen geboren zijn aldus de artsen. Het was in goede gezondheid en kreeg van het verplegend personeel, de naam Andrea . Het was de eerste maal dat de babybox hier gebruikt werd sedert de ingebruikneming vorig jaar.

idnes.cz

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Pasgeborene in struiken van Karlovo náměstí

Vorige week is in het struikgewas op het Karlovo náměstí een plastiek zak met een pasgeboren meisje gevonden door personeelsleden van de reinigingsdienst. Het kindje lag in de buurt van de St-Ignatius van Loyolakerk, Kostel sv. Ignáce z Loyoly. Het kind was gewikkeld in een natte handdoek en bloederige lappen. Een politiepatrouille die juist in de buurt was bond de navelstreng af en wikkelde het kind in een warme jas van hen. Direkt werd een medisch team opgeroepen en die brachten het naar de nabijgelegen materniteit aan de Apolinářská. Het meisje was in goede gezondheid maar was wel onderkoeld. Het meisje kreeg er de naam Tereza.

Vandaag is deze politiepatrouille in de bloemetjes gezet voor hun kordate optreden. De gezonheidstoestand van het meisje gaat de goede kant op.

idnes.cz (video)

MMB2e940d_terezka2.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
Zeven maand oude baby gevonden in babybox

Eind deze namiddag is in de babybox van het GynCentrum in Praaga-Hloubětín een zeven maand oude jongen achtergelaten. Volgens de artsen is het kind volledig gezond. Het kind kreeg de naam Richard naar de dienstdoende arts. Dit is reeds het dertiende kind dat hier aangetroffen werd.

Momenteel zijn er reeds 28 babyboxen en eind deze week wordt er nog een geopend in Ústí nad Labem en op 3 november nog een in het ziekenhuis van Melnik.

idnes.cz

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Eind deze namiddag is in de babybox van het GynCentrum in Praaga-Hloubětín een zeven maand oude jongen achtergelaten...

De vrouw die het kind heeft achtergelaten zou het nu terug willen aldus TV Nova. De oprichter van de babyboxen, Ludvík Hess, kwam er achter dat de vrouw in financiële- en huisvestings-problemen zat en hierdoor haar zoon achterliet. Hij bood spontane hulp aan waardoor de vrouw op haar beslissing terug kwam. De rechtbank moet nu echter een beslissing nemen in deze zaak.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Opnieuw baby achtergelaten in GynCentrum Praga-Hloubětín

Vanavond is opnieuw een baby achtergelaten in de babybox van het GynCentrum in Praag-Hloubětín. Het gaat om een jongen van ongeveer een jaar oud, die reeds rechtop zit en begint te praten. Hij was goed gekleed en gezond. De dienstdoende artsen hebben hem de naam Richard II gegeven. Een zestal weken terug kreeg een andere vondeling reeds de naam Richard.

idnes.cz
 
Wat vreselijk als een kind van die leeftijd wordt achtergelaten in zo'n ruimte. Hopelijk houdt er geen trauma aan over.
Maar wat moet de moeder van dat kindje wanhopig zijn, na een jaar ben je toch gaan hechten, verschrikkelijk ik moet er niet aan denken.
 
Zo veel babyboxen al

1 jaar oud heeft eigenlijk niets meer met babybox te maken. Iedereen kan het kind ook zo herkennen.
.11 januari wordt de 30ste babybox geopend bij het ziekenhuis van Pisek.
Zo veel al!:?:
Omdat ik (nog) niets over Tsjechie weet: is er genoeg hulp voor jonge moeders of zwangere in problematische situaties? Zijn er genoeg instanties en organsaties?
 

kuurgast

Donateur
Gistermiddag (17-12) is er even na 14.00uur een baby te vondeling gelegd in de Babybox van het ziekenhuis in Ostrava.Het is een meisje tussen de 7 en 14 dagen oud.Het meisje is goed verzorgd en heeft geen zichtbare schade of lichamelijk letsel.Het is het tweede kind sinds deze babybox in Ostrava een jaar geleden in gebruik werd genomen.Meer hierover in idnes.cz en Denik.cz.Onderaan het bericht in de Denik staat een kaart met lijst waar de 30 Babyboxen zijn.

Als je zo al deze berichten leest dan zie je dat dit meisje net geboren is nadat in Praag baby Richard2 werd gevonden.Dus de moeder van dit meisje moet dit geweten hebben en ze heeft geprobeerd om toch eerst voor haar kind te zorgen.Door wie weet wat voor omstandigheden heeft ze geen andere uitweg gezien dan haar kind in de Babybox te leggen.
Dit is in en in triest en dat zo kort voor de feestdagen.


Ook voor haar zal eens de zon gaan schijnen.:slapen:
 

kuurgast

Donateur
De Babyboxen worden betaald door sponsors.De afmetingen zijn 100x60x50 cm. ze worden verwarmd 28 graden en geventileerd.Als er een kind ingelegd word gaat er een akoetisch en lichtsignaal af en tevens sms bericht naar diverse artsen.De kosten voor aanschaf is kwart miljoen CZK.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Vanmorgen is in de gangen van het ziekenhuis in Sokolov een pasgeboren baby achtergelaten. Het meisje dat 3,5 kg weegt was alleen in een grote handdoek gewikkeld. Artsen hebben haar onderzocht en geplaatst in de neonatale afdeling.

Het ziekenhuis beschikt nochtans over een babybox, waar het volgens de dokters voor een achtergelaten kind veiliger is. De boxen zijn verwarmd en worden elektronisch bewaakt.
"In ieder geval een weerloos meisje dat een kans krijgt in het leven," zei een woordvoerder van het ziekenhuis.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tweeling afgestaan door anonieme moeder

Gisterenavond zijn opnieuw twee kinderen afgeven in een Praags ziekenhuis. Ditmaal gaat het om een pas geboren tweeling, 2,55 en 3,09 kg zwaar, het zesde en zevende kind van een anonieme moeder. De zwangerschap en de geboorte verliepen volledig in het geheim. Vooraf zou de moeder contact opgenomen hebben met het ziekenhuis. Het hoofd van het ziekenhuis was verrast over de perfecte behandeling van de kinderen. Ze werden afgeleverd in een grote tas, goed en warm gekleed.

novinky.cz
 

kuurgast

Donateur
Deze kinderen hebben elkaar nog.Al die andere kinderen zullen nooit weten of ze familie hebben.
Hoe leg je deze kinderen later uit dat ze weggegeven zijn?Het is toch triest dat dit gebeurt in een redelijk welvarend land.:hmm:




Laat voor deze twee kleintjes ook de zon weer schijnen.:zzz::zzz:
 

Freddy2005

† In Memoriam
Opnieuw is een baby achtergelaten in de babybox in Praag-Hloubětín. Een driedagen oud meisje volgens de artsen. Het kreeg de naam Ivanka naar de dienstdoende arts die het gevonden heeft. Het meisje woog een drie kilogram en was in goede gezondheid, het was gekleed in een roze jurkje. Dit is nu reeds het 29° kind dat op deze manier achtergelaten wordt.

idnes.cz
 
Bovenaan