Babybox voor ongewenste baby's

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Twee uur na geboorte in babybox gelegd

In de babybox van de universiteitskliniek in Olomouc is vandaag een pasgeboren meisje aangetroffen. Naar inschatting van de artsen werd het kind er twee uur na de geboorte achtergelaten. Het 2,5 kilogram zware meisje is er zonder papieren of herkenningsvoorwerpen nagelaten, wat volgens de ziekenhuisspreker een snelle adoptie mogelijk zal maken. Het is het tweede kind dat sedert de zomer van 2007 in Olomouc is achtergelaten.

radio.cz

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Babybox nu ook in Pardubice

Gisteren werd de elfde babybox in Tsjechië geopend. Ze is geplaatst in het ziekenhuis van Pardubice en maakt het moeders in nood mogelijk om anoniem een baby achter te laten.

De eerste box, in 2005 in Praag geopend, heeft reeds 8 baby's het leven gered. In totaal zijn reeds 12 kinderen in de diverse boxen achtergelaten.

In juni was er ook reeds een babybox geopend in Sokolov.

De bedoeling van het "Statim" fonds is op termijn 21 babyboxen in te richten verdeeld over de ganse Tsjechische republiek.

radio.cz
 
Fijn dat de babybox aan het doel beantwoordt. Gelukkig is dit kindje niet in een vuilcontainer achtergelaten.

Het is allemaal zo in en in triest pfff
daar dumpen ze babytje
en mijn dochter kan geen kinderen krijgen ,die zou er heel veel voor over hebben om zo,n kindje te kunnen verzorgen en opvoeden.

De adoptie procedure duurt erg lang en kost heel veel geld heel veel landen zijn gesloten voor adoptie
Het is een hard gelach als je dit dan hoort maar ja niks aan te doen hee ge Carla
 
Freddy zegt dat er al 8 leventjes zijn gered,
Maar dat weet hij niet want voor het zelfde geld had de moeder het kind zelf opgevoed, maar de babybox is de goedkoopste oplossing.
 

Tabe

† In Memoriam
......voor het zelfde geld had de moeder het kind zelf opgevoed, maar de babybox is de goedkoopste oplossing.

Cor, er zijn nu eenmaal moeders (en vaders) die geen kinderen op KUNNEN voeden. En daarom is het goed dat er babyboxen zijn. Want elk kind dat op deze wijze wordt gered is er 1. (die niet in een vuilcontainer belandt)
 
dat is allemaal waar, het is verschrikkelijk wat sommigen hun kinderen aan kunnen doen, alleen wordt de stap om je kind af te staan en niet zelf op te voeden zo wel veel kleiner gemaakt.
 

Freddy2005

† In Memoriam
In Šumperk is vandaag intussen de twintigste babybox geïnstalleerd. Het is de tweede in de regio Olomouc. In de babybox van Olomouc zijn reeds twee kinderen aangetroffen en in gans Tsjechië reeds 14. De ziekenhuisdirecteur vermelde nog dat de babybox is geplaatst buiten de grote toegangswegen van het hospitaal om de anonimiteit van de moeder te handhaven.

ct24cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Babybox opnieuw gebruikt

In Ostrava is gisteren, rond 16h00, opnieuw een kindje aangetroffen in een babybox. Het drie maanden oude meisje was in goede gezondheid en zorgvuldig gekleed. Er waren geen identiteitsbewijzen aanwezig. Het zal een drietal dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven en dan in een instelling opgevangen worden.

idnes.cz (google vertaling)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Nieuwe babybox in Náchod is klaar voor Poolse moeders

In Nachod (regio Hradec Králove) is een nieuwe babybox voor ongewenste baby's in gebruik genomen. Omdat Náchod gelegen is bij de grens met Polen, zou ze kunnen dienen als babybox voor moeders in nood in Polen. "We weten dat er in Polen zijn problemen met de onderbreking van een ongewenste zwangerschap. Daarom kan onze Náchodse babybox Poolse moeders helpen," zei de voorzitter van de vereniging. De babybox is opgesteld bij de gynaecologische afdeling van het ziekenhuis.

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
De politie gaat nog steeds verder met de ondervraging van de vrouw die het kind nu terug wil. Ze verklaarde het kind achter gelaten te hebben door "omstandigheden". De vader van het kind zit in de gevangenis nadat hij nationaal gezocht werd wegens inbraak.

De politie opende zelf een zoektocht naar de ouders, nadat bij het onderzoek van de achtergelaten baby was gebleken dat het kind een gebroken armpje had. Onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van mishandeling of indien het om een ongeval gaat.
 
Bovenaan