Škoda

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Re: Škoda Roomster MPV

doe mij deze maar
laugh.gif


10252.jpg
 
Re: Škoda Octavia ook in China in productie

Skoda gaat auto’s produceren in China. De Tsjechische Volkswagen-dochter gaat beginnen met de Octavia hatchback, waarvan zo’n 40.000 stuks het levenslicht moeten zien. De productie start in 2007.

De autobouwer wil op termijn de afzet verdubbelen, door het model ook buiten China aan te gaan bieden. Het vijfdeurs model wordt reeds in India vervaardigd.

Bron: De Telegraaf
 
Re: Škoda Roomster MPV

Škoda lanceert Roomster MPV in maart 2006

“Verwacht hem nooit in productie”, zei Skoda tijdens de IAA in Frankfurt in september 2003 toen het merk het studiemodel Roomster onthulde. Het is inmiddels alweer zo’n zes maanden geleden dat de Tsjechische autobouwer groen licht gaf voor de productie van een model dat afgeleid wordt van die Roomster. Skoda kondigt nu aan de auto in maart 2006 voor de eerste maal te tonen.

Voor Skoda wordt het nieuwe model de vierde productlijn, naast de Fabia, Octavia en Superb. Met laatstgenoemde model zal het Cross-over de fabriek in Kvasiny delen. Voor de uitbreiding van het productgamma investeert Skoda bijna 100 miljoen euro. Daarnaast investeert de lokale overheid nog eens ruim 14 miljoen euro in de faciliteit. De introductie van de Roomster-derivaat levert 2.000 nieuwe banen op.
 
Re: Škoda Roomster MPV

Ben benieuwd naar het uiteindelijke model.... Is natuurlijk wel zo dat Skoda erg weinig modellen op de markt heeft in vergelijking met de concurrenten..... Wat hun top10 postitie qua autoverkopen des te knapper maakt trouwens...
 
Re: Škoda nieuws

Skoda ziet verkopen stijgen - nieuwe Octavia goed ontvangen

Skoda zag in de eerste zes maanden van dit jaar haar wereldwijde verkopen met 7,3 procent stijgen ten opzichte van de eerste helft 2004. Een en ander heeft te maken met de introductie van de tweede generatie Octavia in Europa.

In totaal verlieten van januari tot en met juni precies 244.569 auto's de showrooms. Een jaar terug bleef de teller eind juni steken op 227.911 stuks. Toen verkocht Skoda nog de vorige generatie Octavia, die op dat moment liefst zeven jaar in productie was. Dat model is eind vorig jaar vervangen door een geheel nieuw type.

In Nederland, één van de meer dan 90 exportlanden van het merk, registreerde Skoda 4.979 auto's tot halverwege 2005. In dezelfde periode in 2004 waren dat er 3.733 auto's. De verkoopaantallen van de Octavia steeg met bijna 150%. De Fabia en Superb moesten inleveren.

Skoda is de grootste en meest winstgevende exporteur van Tsjechië. De autobouwer heeft drie fabrieken in het thuisland, plus assemblagefaciliteiten in de Oekraine, India and Bosnië-Herzegovina. Assemblage in Kazakstan moet in september van start gaan, vanaf 2007 moet de Octavia in China van de band rollen.

Bron: De Telegraaf
 

Bijlagen

  • 62240-skoda.jpg
    62240-skoda.jpg
    22,2 KB · Bekeken: 1
Re: Škoda Nieuws

pelhrimov schreef:
Zojuist gelezen in de "kampioen" dat de Skoda Octavia Combi 1.6 Ambiente als verrassende winnaar uit een test komt.

De conclusie van het testteam is: "Ruimte en goede rijeigenschappen, daar draait het om in deze test. Dus wint de Skoda Octavia Combi, want die heeft de meeste bagage- en beenruimte, een fijne zuinige motor, slimme vakken, een korte remweg en een uitstekend weggedrag.

De 5 andere geteste auto's zijn:
Ford Focus Wagon 1.6 Futura,
Opel Astra Stationwagon 1.6 Enjoy,
Renault Mágane Grand Tour 1.6 16V Authentique Comfort,
Mitsubishi Lancer Wagon 1.6 Comfort,
Chevrolet Nubira Wagon 1.6 Style.

bron: ANWB Kampioen
 
Re: Škoda Nieuws

En binnenkort hebben ze in de Kampioen ook de gezinsauto van het jaar enquete, en daar is de Octavia een grote kanshebber.
Nou, liefhebbers zijn er genoeg, wij hebben in 7 maanden tijd in iedergeval 370 enthusiastelingen weten te verbinden...

Lang leve Skoda!
(Onze Fabia wordt pas 1.september geleverd, wij staan hier te ... vul zelf in)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Re: Škoda Nieuws

Dit zijn de eerste foto´s van de Skoda Octavia RS. De snelle versie van de Octavia maakt zijn debuut op de IAA in Frankfurt. De Octavia RS wordt aangedreven door een 200 pk sterke turbomotor. Dit zijn de eerste foto´s van de Skoda Octavia RS. De snelle versie van de Octavia maakt zijn debuut op de IAA in Frankfurt. De Octavia RS wordt aangedreven door een 200 pk sterke turbomotor.

Het was al langer bekend, maar dit zijn de eerste officiele foto´s van de nieuwe Octavia RS. Ten opzichte van zijn voorganger is gekozen voor een 2.0 turbomotor in plaats van een 1.8T. De 2.0 FSI Turbomotor is afkomstig van Volkswagen/Audi gemonteerd. Deze motor weet 200 pk op de voorwielen over te brengen. In een tijd van 7,3 seconden sprint de Octavia RS naar 100 km/h. De Combi heeft 0,2 seconden meer nodig. De topsnelheid ligt op 240 km/h. Subtiele kenmerken
Net als zijn voorganger is ook deze RS-versie slechts te herkennen aan wat subtiele stylingkenmerken. De grille is voorzien van een RS-logootje. De voorbumper is voorzien van een wat dikkere luchtinlaat en er pronken twee ronde koplampjes in de bumper. Verder zien we lichtmetalen wielen en aan de achterkant een spoilertje. De dubbele uitlaatpijpen laten ook zien dat we hier niet met een standaard Octavia te maken hebben.

57261246159_oct.jpg


5726124610191_oct.jpg


Bron:autowereld.com
 
Re: Škoda Nieuws

Leuk, maar gezien het verbuik en de huidige benzine kosten niet mijn keuze. Mijn huidige Octavia sedan(1.8T en gechipt) doet slechts 12,6ltr/100km... wordt eind deze week ook eindelijk vervangen door de nieuwe combi met diesel motor (verbruik nog geen 6ltr).
Maar een RS is wel leuk en hoop ´m ook zeker te proberen...
 
Re: Škoda Nieuws

Na al het nieuws over studie modellen van Skoda wil ik jullie ook even wijzen op de jubileum site van Skoda met Alle modellen die Skoda de afgelopen 100 jaar (want zo oud is het merk al) in productie heeft gehad.....
 
Bovenaan