Škoda

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur

AUTOSALON BRUSSEL 2023: SKODA LINE-UP

Autosalon Brussel 2023 Skoda line-up


Welke interessante nieuwigheden presenteert Skoda allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?
Een unieke Skoda wereldprimeur tijdens het Autosalon van Brussel 2023! De Tsjechische autobouwer toont in Paleis 11 namelijk voor het eerst … haar nieuwe merkidentiteit. Tezamen met een nieuwe logo, lettertype en kleurtjes omvat het ook een serieuze elektrificatieversnelling. Met een conceptmodel wordt die “Next Level Strategy 2030” al enigszins tastbaar.

In de komende drie jaar wil Skoda maar liefst drie volledig nieuwe EV’s lanceren. Op basis van de Vision 7S Concept lijkt de kans groot dat er daarbij een EV SUV met zeven zitplaatsen zal zijn. Aha, zeg maar een zuiver elektrische Kodiaq dus! De futuristisch designoefening oogt tegelijk heerlijk strak en wil uiteraard duurzaam, intuïtief, veelzijdig en veilig zijn. De 69 kWh accupack moet voor een autonomie van 600+ km zorgen, laden kan vervolgens supersnel aan 200 kW (DC)

De actuele Skoda modellen worden op het Autosalon van Brussel 2023 mooi opgedeeld in vijf benoemde zones:
iV: het volledig elektrische gamma met de populaire Enyaq (Coupé) (RS) als blikvanger!
City: Fabia en Scala
SUV: Kamiq, Karoq en Kodiaq
Family: Octavia Combo en Superb Combi
Cycling: dé rode Tour de France directiewagen … en een leuke fietswedstrijd

Over wedstrijden gesproken, Skoda behaalde recentelijk een hoop (gouden) medailles waarmee ze uiteraard graag uitpakken tijdens ’t Autosalon. De vernieuwde Kodiaq SUV werd “Best Car Award – Family SUV” aldus de collega’s van Autogids. En zowel de nieuwe Fabia als vernieuwde Karoq werden gekroond tot VAB Gezinswagen van het Jaar 2023!

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele Skoda prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.

Officieel: Skoda Vision 7S Concept EV SUV (2022) Officieel: Skoda Vision 7S Concept EV SUV (2022) Officieel: Skoda Vision 7S Concept EV SUV (2022)
Officieel: Skoda Karoq SUV facelift (2021) Rijtest: Skoda Enyaq iV EV 204 pk 77 kWh crossover (2021)

Bron: groenlicht.be
 

Ad Verschoor

Donateur

Skoda kondigt 6 elektrische auto's aan

26 april 2023 - Skoda Auto voert het tempo van zijn e-offensief en transformatie op het gebied van elektrische mobiliteit op. Met de lancering van vier volledig nieuwe elektrische modellen en twee vernieuwde versies in de Enyaq iV-familie wil de Tsjechische autofabrikant zijn BEV-gamma in 2026 hebben uitgebreid tot zes modellen.

Tot 2027 investeert Skoda Auto in totaal 5,6 miljard euro in e-mobiliteit. Met de 'Small' elektrische auto in het kleine SUV-segment, de 'Compact' met de naam Elroq in het compacte SUV-segment, een ruim 'Combi' stationwagonmodel en de 7-persoons 'Space' SUV gaat Skoda zijn volledig elektrische portfolio aanzienlijk uitbreiden en diversifiëren.

In de loop van de overgangsfase naar e-mobiliteit blijven modellen met conventionale verbrandingsmotoren evenals plug-in hybride-aandrijving een pijler onder Skoda's modellengamma. Met de nieuwe generaties van de Superb en Kodiaq, de vernieuwde Octavia, de Kamiq, de Scala en de nieuwe volledig elektrische modellen biedt Skoda binnenkort het meest omvangrijke modellengamma in zijn geschiedenis.

De Enyaq iV en Enyaq Coupé iV werden met succes gelanceerd in respectievelijk 2020 en 2022, als de eerste twee Skoda-modellen op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Beide modellen worden in 2025 aanzienlijk vernieuwd om de nieuwe designtaal te weerspiegelen die in de toekomst alle elektrische Skoda-modellen zal kenmerken. Daarnaast komen er in de periode tot 2026 vier volledig nieuwe 100% elektrische modellen op de markt:
  • de 'Small', het toekomstige instapmodel in het A0-segment
  • de 'Compact', de volledig elektrische opvolger van de compacte Karoq, genaamd Elroq
  • de 'Combi', die Skoda's stationwagentraditie voortzet
  • de 'Space', de productieversie van de in augustus 2022 gepresenteerde 7-zits concept-car Vision 7S
De Combi, de eerste elektrische auto van het merk met stationwagoncarrosserie, is een belangrijke toevoeging aan het modellengamma. Het model belichaamt de kernwaarden van Skoda en brengt de sterke punten van deze populaire carrosseriestijl naar het tijdperk van elektromobiliteit. Alle elektrische modellen krijgen de Modern Solid-designtaal, die de DNA-kenmerken van het merk onderstrepen.

Bron: autozine.nl
 
Bovenaan