Škoda

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Re: Škoda nieuws

Bartiku daar heb je gelijk in.
Ik vind wel dat het eigenlijk niet uitmaakt of het nu Škoda zelf is of een paar studenten die met nieuwe ontwerpen bezig zijn.
Het merk Škoda onder de aandacht brengen, daar gaat het om!
 
Re: Škoda nieuws

Leuk ding, die yeti
smiley20.gif
35.gif
wink.gif
worshippy.gif
 
Het automuseum is inderdaad zeer de moeite waard en een bezoek aan de fabriek te MLADA BOLESLAV is inderdaad mogelijk.

In Plzen worden vrachtauto's, locomotieven en scheepsmotoren gebouwd en of díe vestiging ook te bezoeken is, weet ik helaas niet en heb ik hier ook nog niet mogen lezen. Wie oh wie?
Het bedrijf in Plzen maakt overigens géén deel uit van het Volkswagen concern, het verschil wordt zichtbaar in de kleur van het Skoda logo: groen voor de VW-bedrijven, blauw voor het nog steeds puur Tsjechische Skoda.
 
Re: Škoda Electra

Heeft Skoda zelf al een bericht gegeven over een eventuele ontwikkeling van deze bolide? Ik denk dat het ontwerp wel toekomst heeft. Het heeft de 'looks' van huidige sportieve auto's.

Greetz Henk
 
Re: Opfrisser voor Škoda Superb

GENEVE - De Skoda Superb ondergaat binnenkort de grootste modelaanpassing in de historie van het model, maar dan nog zijn de aanpassingen gering. Een nieuwe grille en andere bekleding springen eruit. Technisch wijzigt de spoorbreedte. Blijkbaar kunnen de remmen meer koeling gebruiken. De opgefriste Superb wordt eind mei in productie genomen.

De 2006-versie van de Superb onderscheidt zich naast de grille en aankleding van de stoelen optisch minimaal van de huidige versie. Het kleurenscala kent twee nieuwe tinten. Highland Green vervangt Nature Green en Storm Blue komt in plaats van Sea Blue. Op technisch vlak heeft Skoda de spoorbreedte met zes millimeter vergroot. Het heeft te maken met het opgewaardeerde remsysteem dat zodoende meer koellucht krijgt aangevoerd. De Elegance staat op nieuwe lichtmetalen wielen (type 16 inch Bolid) en de voorruit is uitgerust met verwarming. Binnenin is een ander vierspaaks stuurwiel te vinden, dat op de Comfort-versie is bekleed met leder. Tegen meerprijs biedt Skoda een driespaaks sportstuurwiel of een exemplaar met audiobediening. Diezelfde accessoirelijst vermeldt stoelen met alcantara bekleding, waarvan de middenbaan Onyx Black of Ivory is.

Voor het eerst wordt de Superb met Sport-pakket aangeboden. Daarmee beschikt het topmodel over een aangepast onderstel met 2 cm ingekorte veren, andere stabilisatorstang vóór en gemodificeerde schokdempers. Ook aan de assen is gesleuteld. Het stuurwiel is met leder bekleed, net als de pookknop en de handrem. Skoda biedt het pakket op alle versies aan, uitgezonderd de 2.0 115 pk benzine en de 101 pk sterke 1.9 TDI.

Fabia en Octavia niet vergeten

Ook de Fabia en Octavia krijgen voor het nieuwe modeljaar de beschikking over diverse nieuwe zaken, al kan importeur Pon Mobiel op dit moment nog niet zeggen hoe de modificaties er voor de Nederlandse markt uit komen te zien. Optisch wijzigt er in ieder geval voor de Fabia en Octavia niets. De productie start pas eind mei.

Over de gehele linie vervangt Skoda de kleuren Nature Green en Sea Blue door respectievelijk Highland Green en Storm Blue. Specifiek voor de Fabia is de toevoeging van een tweefase remassistent. De remhulp werkt mechanisch. Daarnaast beschikt de Elegance voortaan over een pookknop met chromen afwerking. Op de optielijst verschijnt Sunset-glass. Wie de accessoire bestelt krijgt zijn of haar Fabia afgeleverd met extra donker getinte zijruiten vanaf de B-stijl en achterruit.

Voor de relatief nieuwe Octavia geldt dat een in delen neerklapbare achterbankleuning per direct standaard is geworden. Vanaf eind mei is de Octavia al dan niet af-fabriek voorzien van DSR, een toevoeging op het ESP waarmee de remweg volgens Skoda tot 10% korter wordt. Ook nieuw is Hill Climb Control. Met dat systeem blijft de auto op een helling heel even stilstaan, voordat de auto gaat rollen. Daarmee wordt de hellingproef vergemakkelijkt, de bestuurder hoeft niet te spelen met koppelings- en gaspedaal. Ook nieuw zijn Bluetooth-GSM-voorbereiding en een sportinterieur met lederen afwerking van stuur en pookknop en specifieke stoelbekleding.
 

Bijlagen

  • 47255-Superb.jpg
    47255-Superb.jpg
    95,8 KB · Bekeken: 6
Bovenaan