Winter 2011/2012 wat wordt het ?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Jan,
Mijn nichtjes zitten in ons huis en konden vanmorgen pas weg na dat ze hulp hadden gehad van de buren toen ze terug kwamen van broodjes halen konde ze het bruggetje niet meer op dus was het weer eerst sneeuw scheppen.
Hun hebben nog nooit zoveel sneeuw gezien,en ze komen toch al enkele jaren naar Lanov. ze zijn vandaag ook niet gaan snowboarden.
 
Het was vandaag inderdaad bar en boos. Wij hebben het nog niet eerder meegemaakt dat de sneeuw tegen de voordeur lag. Ons dak steekt over zodat je geen last van daklawines zult hebben en eigenlijk hoef ik dat gedeelte ook nooit sneeuwvrij te maken. Vandaag dus wel. De sneeuw zit overal tegen de ramen gewaaid en ook dat hebben we nog niet eerder gehad.
Maar........met al die sneeuw zijn straks de sneeuwcondities weer optimaal.
 
Weer een 30 cm fantastische verse sneeuw.
Esther, het blijft sneeuwen, maar ik denk dat het zeker zin heeft om een parkeerplek vrij te maken. Je schept de nu verse sneeuw heel gemakkelijk weg, wanneer hij al even ligt wordt dit steeds lastiger en zwaarder. Fijne vakantie.
 
Wij rijden morgenochtend vroeg aan richting Vrchlabi! We hebben er allemaal erg veel zin in :)
Pistes zien er goed uit, weersvoorspellingen ook. Al hoop ik niet dat het op de berg ver boven nul zal worden...
In ieder geval wordt er overdag niet veel neerslag verwacht. Gunstig!

Ik zal proberen vanaf morgen iedere dag een verslagje te typen over de piste, het weer en hoe het verder gaat.
 

kuurgast

Donateur
images


Er ligt aardig wat sneeuw in Tsjechië ,een overzicht van heel Tsjechië kan je zien hier.
In het Reuzengebergte is lawinerisico verhoogt naar 4 op de schaal van 5.(ga dus niet off-piste zoals prins Friso heeft gedaan.)
 
Hierbij mijn eerste verslag. Gisteren waren we allemaal te moe van de reis om nog iets te doen na het eten.

Gisteren, vrijdag 18 februari, reden we rond 4:45 aan vanuit Gemert(zuid-oost brabant). We rijden met 3 auto's achter elkaar en dit ging prima. Eerste pauze rond 6:30 en toen waren we al voorbij Dortmund. Totdat moment continue miezer weer gehad. Vervolgens weer een eind doorgereden en een keer gestopt om te wisselen van chauffeur. Daarna helemaal tot Dresden. Daar waren we om 11:30. Prima op schema. Wel bijna de hele tijd regen/miezer gehad. Maar een klein stukje geen neerslag. Na de lunchpauze bij Dresden zijn we doorgereden tot een eind in Tsjechië om weer ergens van chauffeur te wisselen en een vignet te kopen. De wegen waren overigens prima begaanbaar, ondanks dat het erg nat was overal. In Duitsland ook nergens last van wegwerkzaamheden gehad. Rond 16:00 waren we in Vrchlabi. Hier ligt erg veel sneeuw langs de wegen en achter in de tuin. De doorgaande weg door het centrum is een stuk smaller dan normaal. Geen voetpad vrij, dus opletten als we tevoet ergens heengaan...

Vanmorgen hadden we om 9 uur afgesproken bij de verhuur. Rond half 10 stonden we al op de piste. Onze achternichtjes(7 en 9 jaar) zijn voor het eerst mee. Ze zitten met hun ouders in een appartement net onder de piste, terwijl wij iets verder het dorp in zitten. Ze hadden het overigens prima gedaan onderweg hierheen gister. Ze kregen meteen 2 uur les en hebben na een pauze nog tot ongeveer half 4(!) gesnowboard. Echt top! Ze konden al goed naar beneden roetsjen, zelfs over de rode piste. Wat leren die snel...
De piste was vandaag echt top. Goed geprepareerd en er kwamen ook weinig tot geen bulten naarmate de dag vorderde. We hebben ons goed vermaakt en zijn dan ook tot 16:00 gebleven. Het was redelijk druk maar we hoefde hooguit maar 5 minuten te wachten bij de lift van Bubakov. Bij Herlikovice was het iets drukker bij de lift.

Morgen proberen we tussen half 9 en 9 al op de piste te zijn, omdat we eerder weg moeten. We gaan namelijk naar ijshockey kijken! HC Vrchlabi speelt om 17:00 tegen de nummer 1 van de competitie. Ze spelen voor de play-offs voor promotie. Omdat we waarschijnlijk moeten haasten kan ik misschien geen verhaaltje typen, maar wie weet ;) Als dat niet gaat lukken komt het volgende verslag maandag weer.
 
Vanmorgen werden we wakker met een vers laagje sneeuw. Dit was ongeveer 5 centimeter. Het was nog steeds aan het sneeuwen... We waren rond 9 uur op de piste met inmiddels zo'n 8 centimeter verse sneeuw.
Het was op de meeste plekken "off-piste". Dit was opzich wel leuk. Bij Herlikovice(we beginnen altijd bij Bubakov) was de zwarte piste dicht en op de rode piste waren ze met pisten bullys bezig. Het heeft de hele ochtend gesneeuwd waardoor we snel een nat pak kregen. De piste werd gaande de ochtend ook steeds slechter. Omdat we toch al eerder wilden gaan vanwege het ijshockey zijn we door het slechte weer nog eerder gegaan. Om 12 uur gingen we al de piste af. Smiddags werd het even droog maar later begon het weer nat te sneeuwen in het dorp. Toch was het vanaf 4 uur wel weer droog.
Inmiddels zijn we naar het ijshockey geweest en wezen eten. Vrchlabi heeft met 4-2 gewonnen :) Tegen de directe concurrent in de play-offs voor promotie, heel goed dus!

Morgen en overmorgen wordt het hier mooi weer. Het blijft vriezen en het wordt zonnig. Dinsdag gaan we waarschijnlijk naar Spindleruv Mlyn om te gaan snowboarden bij Svaty Petr.
 
Gisteren waren we al vroeg op de piste. Het beloofde een zonnige dag te worden met temperaturen onder het vriespunt. Toen we er waren was het licht aan het sneeuwen. Dit bleef een beetje doorgaan de hele ochtend. Niet erg veel last van, de zon scheen ook af en toe er doorheen.
De piste was weer erg goed geprepareerd en hij bleef ook de hele dag goed. Bij Herlikovice was ook weer alles open. Het was niet druk op de pistes van Bubakov en Herlikovice. Eigenlijk was het alleen afgelopen zaterdag wat drukker... maar dat is normaal hier.
De kinderen kunnen al goed naar beneden roetsjen en ook sturen. Echte bochtjes maken moeten ze nog wel leren, maar dat komt wel. Ze vinden het in ieder geval erg leuk.

Vandaag zijn we met driën naar Spindleruv Mlyn geweest. Het was meteen te merken dat het een stuk drukker was daar. Bij de 4 persoons lift van Svaty Petr was het gemiddeld 15 minuten wachten. Toch bleef de piste wel redelijk. Vanaf 2 uur ongeveer was het wel wat meer losse sneeuw en bulten. Erg mooi weer geweest vandaag met veel zonnige perioden. Boven waaide het wel een beetje maar dat viel nog wel mee.
Omdat het zo druk was gaan we waarschijnlijk niet nog een keer naar Spindleruv Mlyn. De komende drie dagen zullen we nog snowboarden bij Bubakov en Herlikovice.
 

kuurgast

Donateur
Plank voor een driedaags weeroverzicht per skigebied kan je kijken op hory.meteopress.cz (Středa=woensdag) waar midden onder het kaartje de regio(Krkonoše) aangepast worden met daarna de volgende per plaats.
Heel veel plezier morgen en super dat je laat weten hoe het is daar momenteel. :toppie:
 
Die foto is vast van vorige week, geweldig inas! :D
Wij rijden nu al de hele week over de 290, (is dus nabij onze woonplaats VnJ) zonder veel problemen.
Op deze weg wordt sowieso niet gestrooid met zout, vanwege natuurbescherming.
Hier een foto van eergisteren op dezelfde, (nu sprookjesachtige in plaats van spookachtige:D),
weg ter hoogte van Rejdice:
Rejdice.jpg
 
Werkelijk prachtig, Lina! De foto is idd. van vorige week. Wij hopen zaterdag weer die kanten op te gaan.
 
  • Leuk
Waarderingen: dijk
Mooie foto van die weg daar!

Gisteren waren we weer rond 9 uur op de piste. Het was af en toe mistig, bewolkt of een beetje opgeklaard. Echt zonnig is het alleen niet geweest. De piste was weer prima geprepareerd en bleef ook aardig goed. Vanaf ongeveer 2 uur werd het minder omdat het al even boven nul was. Toch hebben we een fijne dag gehad en zijn ook tot 4 uur op de piste gebleven.

Vanmorgen werden we wakker en was het al aan het regenen buiten... balen! Het werd wel wat minder maar toch bleef het miezeren. Rond half 10 waren we op de piste. Enkele afdalingen later waren we al erg nat. Na een pauze zijn we nog een paar keer op en neer gegaan maar niet vaak. Rond half 1 waren we gestopt en teruggereden naar het pension. Ondanks het weer bleef de piste toch wel aardig goed. Dit komt denk ik ook omdat het niet zo druk was. Hopelijk vriest het vannacht en blijft het morgen droog. Dan hebben we morgen nog een goede laatste dag op de piste.

Nu een paar uur relaxen in het pension en uit eten bij Steak House Gurman. Echte aanrader! Al vaak geweest de afgelopen jaren en is nog steeds goed. Ze hebben behalve heerlijke steaks ook goede gerechten voor niet liefhebbers van (veel) vlees. Verder zijn dit onze favorieten restaurants: Sabi(voor ons dichtbij), Labut en Imlauf. Gisteren zijn we bij Spek Stube geweest. Die was enkele jaren heel goed, nu was de kaart een stuk slechter en het eten ook minder. Vooral de friet was erg slecht gebakken. Ook zijn we bij een nieuw restaurant geweest genaamd TTC. Dit is een mooi nieuw pand en we hebben er erg lekker gegeten. Toch denk ik niet dat je daar moet komen als het druk is... dan moet je waarschijnlijk lang wachten(hoorde we van anderen). Morgen gaan we in ieder geval bij Imlauf eten, dit is het restaurant bij de piste Knezicky Vrch.
 
Jammer van de regen vandaag, gelukkig heb je toch kunnen skiën.
Waar is steakhouse Gurman en TTC?
Wij komen al zoveel jaren in Vrchlabi(lanov) en nog nooit gehoord.!
 
Bovenaan