Wielersport

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Stybar finisht zonder voortanden

"Het was echt niet leuk", erkende Zdenek Stybar na afloop van de Ronde van Vlaanderen. De Tsjechische favoriet had de laatste 70 kilometer zonder voortanden gereden.


Zdenek+Stybar2.jpg


Stybar verloor in augustus bij een zware val in de Eneco Tour zijn bovenste voortanden en rijdt sindsdien met een brug. Dat bleek zondag op de Vlaamse kasseien geen succes.

"Het gebeurde net voordat we voor de tweede keer de Kwaremont op gingen", vertelde Stybar na afloop. "De brug bewoog in mijn mond, dus toen heb ik hem er uit gehaald. Het is niet echt een lekker gevoel om zonder tanden te rijden."

"Het is moeilijk om te zeggen of het invloed had op mijn optreden, maar het is niet lekker om in zo'n grote race met zo'n probleem te kampen. Ik was afgeleid en wist niet wat ik moest doen."

Stybar kwam uiteindelijk als negende over de meet, op 48 seconden van winnaar Alexander Kristoff en nummer twee Niki Terpstra.

Bron: telegraaf.nl
 

kuurgast

Donateur
Nederlanderse vertegenwoordiging bij de 44e Vredeskoers voor junioren.

150507_1et%20ce020.jpg

Foto zmj.cz.

De Course de la Paix werd van 7 tot en met 10 mei verreden en is onderdeel van de Nations Cup.

07/05 1e etappe Litomerice 98,5 km
08/02 2e etappe A Trebenice 11,2 km ind.tijdrit
08/05 2e etappe B Roudnice n. L. 62,4 km
09/05 3e etappe Teplice – Zinnwald 100 km
10/05 4e etappe Terezín – Litomerice 97,8 km
De totale lengte van de etappekoers was 369,9 km

Het Nederlands team voor junioren onder 19 jaar was afgereisd naar Tsjechië.
De KNWU-selectie voor de Vredeskoers voor junioren bestond uit Bram Welten, Pascal Eenkhoorn, Marten Kooistra, Kevin Inkelaar, Lars van den Berg en Bas Ottevanger.

Pascal Eenkhoorn is als dertiende geëindigd in het eindklassement. Eenkhoorn eindigde op zes minuten en acht seconden van de Amerikaanse winnaar Brandon McNulty, die samen met ploeggenoot Adrie Costa een klasse sterker was dan de andere junioren. Costa sloot de koers als tweede af, op 27 seconden van de eerste plaats.
Kevin Inklaar eindigde als zestiende en tweede Nederlander, op 6.54.
Bronnen: wielrennensurhuisterveen.nl, wielerrevue.nl.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kreuziger na nieuwe informatie vrijgesproken van dopinggebruik

De zaak die wielerunie UCI tegen Roman Kreuziger had aangespannen wordt niet voortgezet. De 29-jarige renner van Tinkoff-Saxo is vrijgesproken op basis van nieuwe informatie waarover de UCI en het antidopingbureau WADA beschikken. Onduidelijk is over welke informatie het gaat.

Kreuziger werd vorig jaar voorlopig geschorst door de UCI vanwege afwijkende waarden in zijn biologisch paspoort in 2011 en 2012, toen hij nog voor Astana reed.

Door zijn voorlopige schorsing miste Kreuziger onder meer de Tour de France. De Tsjechische wielerfederatie sprak de Tsjech in september vrij, waarop de UCI aankondigde naar het CAS te stappen.

Onlangs kwam Kreuziger nog in actie in de Giro d'Italia. Dit seizoen reed hij ook al de Ronde van Oman, de Strade Bianche, de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

De Tsjech heeft altijd beweerd onschuldig te zijn.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tour de France 2015 in Utrecht van start met 4 Tsjechische deelnemers

Vandaag is in Utrecht de Tour de France 2015 van start gegaan. Onder de deelnemers zijn 4 Tsjechen. In de verreden tijdrit luidde de uitslag voor hen als volgt:


21. L. Koenig (Team Sky) op 43 seconden
28. Z. Stybar (Team Etrixx-Quick-Step) op 45 seconden
63. R. Kreuziger (Team Tinkoff-Saxo) op 1.06 minuten
148. J. Barta (Team Bora) op 1.35 minuten

De tijden zijn afgeleid van de tijd van de winnaar, de Australier R. Dennis van het team BMC Racing.
Hij legde de 13,8 kilometer af in een tijd van 14,56 minuten.
Dennis realiseerde in Utrecht een gemiddelde van 54,45 kilometer per uur, waarmee hij de snelste individuele tijdrit in de Tour de France-historie reed.
 

Ad Verschoor

Donateur
Zege Stybar in Le Havre

Zdenek Stybar heeft Etixx-QuickStep een tweede ritzege in de Tour de France bezorgd. De Tsjech versloeg op een oplopende aankomst topfavoriet Peter Sagan.


In de laatste anderhalve kilometer lag de klim van de Cote d'Ingouv (850 meter à 7%). Stybar reed daar solo weg uit de eerst groep. Op de laatste 400 meter vals plat werd hij niet meer bijgehaald.

De zege van Stybar kreeg een donker randje omdat zijn ploeggenoot Tony Martin in de gele trui ten val kwam.

Bron: telegraaf.nl
 

kuurgast

Donateur
Zdeněk Štybar 'Deze overwinning is voor Lewis'.

'Ik draag deze zege op aan mijn zoontje Lewis. Morgen is hij twee weken oud. Deze zege is zeer belangrijk voor mij. Ik heb al een aantal mooie overwinningen beet op de weg, maar dit is zoveel groter. Toen ik overschakelde van de cross naar de weg heb ik enkele moeilijke momenten beleefd en vorig jaar waren er die twee zware valpartijen (in de Eneco Tour en in de cross van Ardooie, red) en moest ik hard knokken om terug te keren. Dit is één van mijn mooiste zeges, de vreugde is vergelijkbaar met mijn eerste wereldtitel in het veld in Tabor. Ik ben zeer blij dat ik vandaag de vrijheid kreeg van de ploeg om voor de overwinning te gaan. Dat gebeurt niet zo vaak en ik ben enorm trots dat ik er in geslaagd ben om het af te werken.' Bron:nieuwsblad.be.

26 juni is Štybar vader geworden van zoon Lewis.
In Utrecht kreeg hij een Nijntje voor zijn zoon.
CI_hKwyUwAAMSHK.jpg:large

Foto twitter.com/LeTourUtrecht.
 

Ad Verschoor

Donateur
De Tsjechen in de tour na 8e etappe.

Niet alleen de etappeoverwinning van Stybar geeft aan dat de Tsjechen het goed doen in deze Tour de France. In het algemeen klassement zien we dat na de 8e etappe Stybar en Kreuziger zich voorin het klassement hebben genesteld. Het algemeen klassement ziet er na de 8e etappe als volgt uit:

9 Zdenek Stybar op 1.15 minuten
14 Roman Kreuziger op 1.51 minuten
97 Jan Barta op 25.46 minuten
135 Leopold Koenig op 38.58 minuten
 

Ad Verschoor

Donateur
Alle Tsjechen nog in Tour.

Met nog enkele bergetappes te gaan zijn de 4 deelnemende Tsjechen nog in de tour. Hun posities in het algemeen klassement zijn als volgt:

22 Kreuziger op 44.34 minuten
31 Barta op 1.03.01 uur
88 Stybar op 2.07.03 uur
89 Koenig op 2.07.07 uur
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechen voelen zich thuis in de Alpen

In de 18e etappe hebben de Tsjechen zich laten zien en dat belooft nog wat voor de komende ritten bergop.
In het algemeen klassement steeg Kreuziger van 22 naar 20 en Barta van 31 naar 26. Stybar verloor terrein en ging van plaats 88 naar 95. De grote winnaar was Koenig, die liefst 20 plaatsen opschoof van 89 naar plaats 69.
De uitslag laat zien dat het mogelijk moet zijn dat Kreuziger en Barta zich plaatsen in de top 20.
 

Ad Verschoor

Donateur
Alle deelnemende Tsjechen halen finish in Parijs

Na een Tour de France die dagelijks voor veel spannende momenten zorgde, is deze in Parijs afgesloten. De vier deelnemende Tsjechen hebben allemaal de finish in Parijs gehaald. Meest opmerkelijk tijdens deze Tour was de overwinning die Stybar wist te behalen. De grote winnaar van deze Tour was Chris Froome van de Sky ploeg, die in de Alpen de nodige steun kreeg van de Nederlander Wout Poels. Ook de Tsjech Koenig maakte deel uit van de Sky ploeg, zodat hij kon deelnemen aan de feestvreugde binnen de ploeg.
De eindklassering van de Tsjechen ziet er als volgt uit:
17 Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo)op 1.02.51 uur
25 Jan Barta (Bora-Argon)op 1.26.56 uur
70 Leopold Koenig (Team Sky)op 2.53.09 uur
103 Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step)op 3.30.13 uur
 

Ad Verschoor

Donateur
Czech Cycling Tour 2015

Vandaag gaat in Uničov, nabij Olomouc, deze internationale wielerkoers voor professionals van start. De etappes zien er als volgt uit:

Donderdag 13 augustus: Tijdrit Uničov - Uničov 20,4 km

Vrijdag 14 augustus: Olomouc - Unočov 178 km

Zaterdag 15 augustus: Mohelnice - Šternberk 199 km

Zondag 16 augustus: Olomouc - Dolany 144,9 km

Totaalafstand: 542,3 kilometer.
 

Ad Verschoor

Donateur
Etixx-Quick Step maakt favorietenrol waar in Tsjechië

Etixx-Quick Step heeft de eerste etappe in de Ronde van Tsjechië gewonnen, een ploegentijdrit over 20 kilometer. Bora-Argon en CCC mochten mee op het podium.

1647713989.jpg


Etixx-Quick Step is in Tsjechië aan de slag met Stybar, Vakoc, Keisse, Serry, Wisniowski en stagiairs Gaviria en Contreras.

Stybar kwam als eerste over de finish en vertrekt morgen in de leiderstrui.

Uitslag:
01. Etixx-Quick Step - 20,4 km in 23'38"
02. Bora-Argon (Dui) - op 10"
03. CCC (Pol) - 22"
04. RusVelo (Rus) - 45"
05. Itera (Rus) - 52"
06. ActiveJet (Pol) - 55"
07. Whirlpool (Tsj) - 56"
08. Team Felbermayr (Oos) - 1'
09. AWT-GreenWay (Tsj) - 1'02"
10. Team Vorarlberg (Oos) - 1'12"

Bron: sporza.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Stagiair Gaviria wint voor Etixx-Quick-Step in Tsjechië

Fernando Gaviria heeft zichzelf op de kaart gezet door de tweede etappe in de Ronde van Tsjechië te winnen. De stagair van Etixx-Quick-Step klopte Pawel Franczak (ActiveJet) en zorgde ervoor dat de Belgische ploeg een ongeslagen status heeft na twee dagen koers.


GaviriaandContrerasjoinEtixx-Quick-Step-1_other-e1425938469203-728x350.jpg


Etixx-Quick-Step is het aan zijn stand verplicht om met overwinningen te smijten in Tsjechië, aangezien het de enige presente WorldTour-ploeg is. De winst in de ploegentijdrit was hier al een voorbeeld van en nu blijkt dus ook de jonge Colombiaan Gaviria te kunnen winnen voor de formatie. De rit werd gekenmerkt door harde wind, waardoor er de nodige waaiervorming ontstond.

De voorste groep bestond uit een man of twintig, die zich het beste hadden gepositioneerd in de wind. In deze groep moest gesprint worden om de zege, wat een kolfje naar de hand van Gaviria bleek. De Colombiaan heeft inmiddels al een tweejarig contract op zak.

De Jo Piels-renners Stefan Poutsma (12e), Gert-Jan Bosman (14e), Twan van den Brand (15e), Tim Rodenburg (16e) en Jochem Hoeksta (17e) eindigden in de top twintig, binnen een halve minuut van Gaviria.

cz.gif
Czech Cycling Tour 2015 (2.1)
Uitslag etappe 2: Olomouc – Uničov (178 km)
1.
co.gif
Fernando Gaviria (Etixx-Quick-Step) in 4u31m42s
2.
pl.gif
Pawel Franczak (ActiveJet) allen z.t.
3.
at.gif
Daniel Schorn (Bora-Argon 18)
4.
cz.gif
Alois Kankovsky (Whirlpool-Author)
5.
cz.gif
Jan Barta (Bora-Argon 18) op 1s
6.
cz.gif
Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step) z.t
7.
be.gif
Pieter Serry (Etixx-Quick-Step) op 2s
8.
cz.gif
Petr Vakoc (Etixx-Quick-Step) z.t.
9.
cz.gif
Michal Schlegel (AWT-GreenWay) op 2s
10.
pl.gif
Przemyslaw Kasperkiewicz (AWT-GreenWay) op 5s
Volledige uitslag

Algemeen klassement na etappe 21.
co.gif
Fernando Gaviria (Etixx-Quick-Step)

Bron: wielerflits.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjech König triomfeert in Tsjechië

media_xll_7933321.jpg


Leopold König heeft in eigen land de derde etappe in de Czech Cycling Tour (Tsj/2.1) op zijn naam geschreven. De renner van Team Sky, in Tsjechië aan de bak voor de nationale ploeg, reed weg in de slotfase en soleerde na 199 kilometer van Mohelnice naar Sternberk naar de zege. Zijn landgenoten Karel Hnik en Jan Barta werden respectievelijk tweede en derde. Een andere landgenoot, Petr Vakoc van Etixx-Quick Step, neemt de leiderstrui over van Fernando Gaviria.

In een nerveuze openingsfase, met heel wat aanvalspogingen, waren het uiteindelijk tien renners die wegreden uit het peloton, met daarin onder meer Jan Tratnik, Wirtgen Rabitsch, Oscar Riesebeek en Adriaan Janssen. Hun maximale voorsprong liep op tot 4:20 in deze koninginnenrit van de Czech Cycling Tour. In het peloton ging het intussen snel en moest leider Gaviria lossen. Uiteindelijk kregen we een uitgedunde groep met favorieten van zo'n 25 renners die op zoek gingen naar de vluchters.

Eens die werden bijgehaald trok Leopold König met Karel Hnik in de aanval op zo'n tien kilometer van de finish. König bleek de sterkste en ontdeed zich finaal van zijn metgezel. Hij haalde het met een halve minuut voorsprong op Hnik. Petr Vakoc van Etixx-Quick Step werd vijfde en neemt de leiderstrui over van Gaviria. Ploegmaat Pieter Serry werd eerste Belg op een negende plaats op 1:18 van de winnaar en staat derde in het klassement. De Czech Cycling Tour eindigt morgen.

Bron: hln.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Stybar sluit af in schoonheid, eindwinst voor Tsjech en ploegmaat Vakoc

media_xll_7934623.jpg


Zdenek Stybar heeft de slotetappe in de Czech Cycling Tour (2.1) op zijn naam geschreven. Voor zijn team Etixx-Quick.Step is het de derde overwinning in Tsjechië, thuisland van hoofdsponsor Zdenek Bakala. Ook de eindzege gaat naar de Belgische formatie met winst voor de Tsjech Petr Vakoc.

De slotetappe, van Olomouc naar Dolany over 144,9 kilometer, werd gekleurd door een vroege vlucht met acht renners: Stef Krul, Ballerini, Hunal, Gert-Jan Bosman, Gradek, Martins, Kuen en Joey van Rhee. Ze kregen een maximale voorsprong van 3'45" van het peloton waar Ettix-Quick.Step, voor leider Vakoc, het commando voerde.

Dubbelslag voor Etixx
Op zo'n 25 km van de finish werden de vluchters gegrepen. Het sein voor Stefan Schumacher om in de aanval te gaan en het peloton brak in stukken. Hij sprokkelde snel 20 seconden en kreeg in het slot nog het gezelschap van Lennard Kamna, Gregor Mühlberger en met Pieter Serry en Zdenek Stybar twee renners van Etixx-Quick.Step. Aan de finish bleek Stybar de snelste, voor Mühlberger en Stefan Schumacher. Pieter Serry werd vijfde. Ploegmaat Petr Vakoc zevende en hij pakt de eindzege. Hij volgt op de erelijst Martin Mortenson op.

Voor de 29-jarige Zdenek Stybar is het zijn derde overwinning van het seizoen. Eerder won hij de zesde rit in de Tour de France en de Strade Bianc

Bron: hln.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Etappe-uitslag en eindklassement Czech Cycling Tour 2015

Uitslag etappe 4: Olomouc – Dolany (144,9 km)

1.
cz.gif
Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step)
2.
at.gif
Gregor Mühlberger (Bora-Argon 18)
3.
de.gif
Stefan Schumacher (CCC Sprandi Polkowice)
4.
de.gif
Lennard Kamna (Team Stölting)
5.
be.gif
Pieter Serry (Etixx-Quick-Step)
6.
it.gif
Marco d’ Urbano (GM Cycling Team)
7.
cz.gif
Petr Vakoc (Etixx-Quick-Step)
8.
at.gif
Maximilian Kuen (Amplatz – BMC)
9.
it.gif
Manuel Ciucci (GM Cycling Team)
10.
nl.gif
Oscar Riesebeek (Metec – TKH)

Eindklassement Czech Cycling Tour 2015 (2.1)
1.
cz.gif
Petr Vakoc (Etixx-Quick-Step)
2.
cz.gif
Jan Bárta (Bora-Argon 18)
3.
cz.gif
Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step)
 

Ad Verschoor

Donateur
Kreuziger boekt eerste zege sinds april 2013

Roman Kreuziger heeft zaterdag eindelijk weer een overwinning geboekt. De Tsjechische renner van Tinkoff-Saxo kwam als eerste over de meet in de zesde etappe van de USA Pro Challenge.

Zijn laatste overwinning dateerde van april 2013, toen hij de Amstel Gold Race op zijn naam schreef.

Kreuziger werd begin juni door de internationale wielerunie UCI en het mondiale antidopingbureau WADA vrijgesteld van dopingbeschuldigingen.

Hij werd in 2014 voorlopig geschorst, toen verdachte waarden in zijn biologisch paspoort uit 2011 en 2012 opdoken. Bewijs voor doping werd echter nooit gevonden.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
WK wielrennen 2015 in Richmond

In de uitslag van de tijdrit voor heren elite zijn twee Tsjechen opgenomen. Winnaar werd de Wit-Rus Vasil Kiryienka, die 1.02.29 uur nodig had om de 53 kilometer te overbruggen.

De Tsjech Jan Barta eindigde op een 11e plaats in een tijd van 1.04.03 uur en een gemiddelde snelheid van 50,111 kilometer per uur.
In een totaal van 69 deelnemers eindigde Petr Vakoc op een 53e plaats in een tijd van 1.07.30 uur
 
Bovenaan