Wielersport

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Na 12 seizoenen Quick Step verhuist Stybar naar BikeExchange

Sinds 2011 komt Zdenek Stybar al uit voor Quick Step. Toch zal de 36-jarige renner zijn carrière niet afsluiten bij de ploeg van Patrick Lefevere. De Tsjech zat al even op de wip en springt nu definitief over naar BikeExchange. Stybar tekende er een contract voor één seizoen.

Zdenek Stybar blijft volgend jaar in het blauw rondfietsen. Toch is het niet het blauw van Quick Step-Alpha Vinyl, wel dat van Team BikeExchange. De 36-jarige Tsjech zette vandaag zijn krabbel onder een contract voor het seizoen 2023.

"Nu veel van de oudere en meer ervaren renners het team verlaten, kan Stybar onze groep bijstaan met een overvloed aan kennis", meldt de Australische ploeg op zijn website.

"Het is een belangrijke en cruciale rol om de jongere generatie te begeleiden. Stybar zal zo optreden als teamkapitein op de weg. De ploeg gelooft dat het met hem the perfect man for the job heeft gevonden.

Na 12 jaar Quick Step, was de honger naar een nieuw avontuur bij Stybar groot.

"De transfer is iets heel speciaals voor mij, zeker omdat het nog zo laat in mijn carrière is. Ik had een geweldige tijd bij mijn vorig team, maar ik ben erg gedreven voor dit nieuwe seizoen bij BikeExchange."

Bron: sporza.be
 

Ad Verschoor

Donateur

Zdenek Stybar viert veldritcomeback met tweede plek in Dohnany​

Zdenek Stybar is tweede geworden in de Grand Prix Dohnany 1, zijn eerste cross sinds januari 2021. De Tsjech moest in de Slowaakse C2-veldrit enkel Ward Huybs voor zich dulden. De derde plek was voor Seppe Rombouts.
Zdenek Stybar viert veldritcomeback met tweede plek, Ward Huybs wint in Dohnany

De laatste keer dat Stybar in actie kwam in het veld, was tijdens het WK veldrijden in Oostende, op 31 januari 2021. Na een seizoen zonder cross, stond hij nu dus aan de start in Dohnany. Aldaar kwam de 20-jarige Huybs na een dik uur als eerste over de streep. Stybar volgde op zeventien seconden van de renner van Baloise Trek Lions, Rombouts gaf een minuut en achttien seconden toe. Zondag, in de Grand Prix Dohnany 2, krijgt de renner van Quick-Step-Alpha Vinyl een nieuwe kans op succes.
Enkele weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat Stybar dit seizoen weer in het veld zal duiken. De Tsjechische bondscoach Petr Kloucek liet weten dat Styby in 2024 wil deelnemen aan het WK veldrijden in Tábor, waar hij in 2010 nog wereldkampioen werd.

Bron: msn.com
 

Ad Verschoor

Donateur

VOORBESCHOUWING: WERELDBEKER TÁBOR 2022

Het parcours van de Wereldbeker Tábor is niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Het rondje ligt slechts enkele kilometers van het historische centrum van de stad verwijderd. De site, dat langs de rivier Luznice ligt, is rond een heus sportcentrum gebouwd.

De start is zeer belangrijk in Tábor, het is in het algemeen namelijk een zeer snel rondje. Na de eerste geasfalteerde rechte lijn nemen de renners een wijde rechtse bocht, waarna ze nog een kort geasfalteerd stuk moeten afwerken. Hierna duiken ze dan echt het veld in. In het eerste deel van het parcours liggen ook een aantal korte hellingen.

Screenshot-2022-10-19-at-14.01.57-1024x667.jpg


Het tweede, iets technischere, deel van het parcours wordt afgetrapt met een trappenpartij. Via flink wat bochten komen we dan aan bij het laatste deel, waar de strook bergop en de bijhorende balkenpassage op het programma staat. Over de balken springen kan ervoor zorgen dat je snelheid hoger licht dan die van je concurrenten, wat cruciaal is op dat punt in het parcours.

Er liggen overigens nog een aantal langere hellingen in het laatste deel. De mannen met veel kracht in de benen zullen hier automatisch, en letterlijk, naar boven komen. In totaal moeten de crossers per ronde 2.950 meter afwerken in Tábor.Programma zondag 23 oktober 2022
09.30 uur: Junioren mannen
10.30 uur: Junioren vrouwen
12.00 uur: Beloften mannen
13.40 uur: Elite vrouwen
15.10 uur: Elite mannen

Locatie
Sport Area Komora, Na Bydžově 3122, 390 05 Tábor

Publieksinformatie
Tickets moeten op de dag zelf aan de kassa gekocht worden. De prijs is €6 euro. Kinderen die jonger zijn dan 16 jaar, mogen gratis binnen.

Bron: wielerflits.nl
 
Bovenaan