Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Chlup naar rbc?

Tsjechische middenvelder test bij RBC

RBC Roosendaal heeft de komende dagen de 22-jarige Filip Chlup op proef. De middenvelder speelt zaterdag mee in een oefenduel tussen Jong RBC en HSV Hoek. Chlup is afkomstig van het Tsjechische FC Brno, waar hij nog tot deze zomer onder contract staat.
De middenvelder was aan het begin van dit seizoen nog op proef bij NEC. Een contract leverde zijn stage in Nijmegen echter niet op.

bron: fcupdate.nl
 

Marcel

Moderator
bron : http://uk.reuters.com/article/worldFootballNews/idUKL1428050920080114

de namen zijn bekend voor de vriendschappelijke duels tegen Griekenland en Polen.

Doelverdedigers : Jaromir Blazek (Nuremberg), Petr Cech (Chelsea), Daniel Zitka (Anderlecht)

Verdediging : Zdenek Grygera (Juventus), Marek Jankulovski (AC Milan), Michal Kadlec (Sparta Prague), Radoslav Kovac (Spartak Moscow), Zdenek Pospech (Sparta Prague), Jan Rajnoch (Mlada Boleslav), David Rozehnal (Newcastle United), Jan Simunek (VfL Wolfsburg), Tomas Ujfalusi (Fiorentina)

Middenvelders : Tomas Galasek (Nuremberg), Mario Holek (Dnipro Dnipropetrovsk), David Jarolim (Hamburg SV), Lubos Kalouda (Brno), Jiri Kladrubsky (Sparta Prague), Marek Matejovsky (Reading), Jaroslav Plasil (Osasuna), Jan Polak (Anderlecht), Daniel Pudil (Slavia Prague), Tomas Rosicky (Arsenal), Libor Sionko (FC Copenhagen)

Aanvallers : Milan Baros (Olympique Lyon), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Jan Koller (Nuremberg), Marek Kulic (Sparta Prague), Stanislav Vlcek (Anderlecht).

de wedstrijden worden op Cyprus gespeeld. tegen Griekenland op 5-2 en tegen Polen op 6-2.
 

Marcel

Moderator
bron : http://www.praguemonitor.com/en/253/czech_sports/17246/

hier het schema van het tsjechische elftal tbv de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika in 2010 :

2008 :
September 10: Northern Ireland vs Czech Republic
Oktober 11: Poland vs Czech Republic
Oktober 15: Czech Republic vs Slovenia
November 19: San Marino vs Czech Republic

2009 :
Maart 28: Slovenia vs Czech Republic
April 1: Czech Republic vs Slovakia
September 5: Slovakia vs Czech Republic
September 9: Czech Republic vs San Marino
Oktober 10: Czech Republic vs Poland
Oktober 14: Czech Republic vs Northern Ireland
 
luboš kalouda

gaat het er dan toch van komen?
door het goede optreden van kalouda bij de ms-20 en een sterk seizoen bij fc1.brno, wil zelfs Juventus gebruik gaan maken van de jonge talentvolle tsjech, volgens de informatie van verschillende kranten staat er een prijsvraag van maar 65 miljoen korun op zijn hoofd,(overigens wil brno dat als kalouda weg gaat er 100 miljoen voor hem zien, : als ze minder willen geven dan valt er niet te praten.)

het ligt eraan of juventus mahmadou Sissoko kan aantrekken, als deze missie mislukt dan richten ze hun ogen op lubos.

bron idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Sint-Truiden trekt Tsjechische spits aan

Sint-Truiden heeft zich vrijdag versterkt met de Tsjechishe aanvaller Michal Pospisil. De 28-jarige Tsjech komt over van het Schotse Heart of Midlothian en tekende een contract voor drieënhalf jaar bij de nummer zestien in de Belgische competitie.

Pospisil maakte deel uit van het Tsjechisch team dat in 2002 het Europees kampioenschap voor beloften won. Hij speelde in eigen land bij Sparta Praag (2002-2004) en Slovan Liberec (2003-2005). Sinds 2005 scoorde hij in Schotland in 48 wedstrijden 12 keer.

gva.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Gerucht: Tsjechische middenvelder voor Roeselare ?

Martin Pulkert, een aanvallende middenvelder, staat volgens de Tsjechische pers in de belangstelling van KSV Roeselare. Momenteel speelt Pulkert voor Sigma Olomouc in de Tsjechische Gambrinus Liga, maar de 23-jarige heeft het er moeilijk om een plaatsje in het eerste elftal te pakken.
Bron: Sportovni Noviny/ voetbalkrant.com
 

Freddy2005

† In Memoriam
Baros steekt het kanaal over

Milan Baros verhuist van Lyon naar Portsmouth. De Tsjechische international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd met optie tot aankoop.

De 26-jarige Baros zou vanaf maandag met zijn nieuwe ploegmaats moeten trainen en zou woensdag kunnen spelen tegen Manchester United, verduidelijkte de Engelse eersteklasser op de clubwebsite. De Tsjech maakte een jaar geleden de overstap van Aston Villa (Premier League) naar Lyon.

Sinds het begin van het seizoen kreeg Baros te maken met de plotse opgang van Karim Benzema. De Tsjech was dan ook slechts derde keuze als diepe spits na Fred. De Braziliaanse aanvaller, die Olympique Lyon wilde verlaten tijdens de winterstop, bevestigde de laatste week dat hij toch nog wilde blijven.

Baros maakte drie doelpunten in twaalf wedstrijden van het Franse kampioenschap en vier doelpunten tijdens andere confrontaties.

sport.be
 
Heerenveen trekt Tsjech Svec aan

donderdag 31 januari 2008

(Novum) - Sc Heerenveen heeft Michal Svec gekocht van Slavia Praag. De 20-jarige speler kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten. De jeugdinternational tekent voor 4,5 jaar in Heerenveen. Het is niet bekend wat de Friezen aan de Tsjechische koploper hebben betaald voor Svec.

Svec maakte in het seizoen 2003/2004 al op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor het eerste team van Slavia en is inmiddels aan zijn vijfde seizoen bezig in de Tsjechische hoofdstad. Daarin kwam de 20-jarige speler tot 67 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rozehnal heeft een nieuwe club

Na amper een half seizoen verlaat David Rozehnal Newcastle. Dat leent de Tsjechische verdediger voor een half seizoen uit aan Lazio Roma. Lazio wou de ex-speler van Club Brugge definitief overnemen, maar beide clubs raakten het niet eens over een transfersom.

sporza.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjech Jiri Jarosik ruilt Celtic voor Samara

- De Tsjechische international (23 caps) Jiri Jarosik verlaat het Schotse Celtic Glasgow voor het Russische FC Samara. De 30-jarige middenvelder behaalde sinds 2006 twee landstitels met Celtic. In 2005 had hij met Chelsea al de titel in Engeland veroverd. In Rusland speelde hij van 2003 tot 2005 al voor CSKA Moskou.


standaard.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Hertha Berlijn trekt Tsjechische international aan

Hertha Berlijn heeft zich versterkt met de Tsjechische international Rudolf Skacel, die overkomt van de Engelse tweedeklasser Southampton. De 28-jarige Skacel, die gehuurd wordt, is een aanvallende middenvelder en speelde eerder voor Marseille (2003-2004) en Hearts (2005-2006). Bij Hertha moet hij de Braziliaan Gilberto opvolgen, die donderdagavond naar Tottenham trok. (belga/lpb)

hln.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Ludek Zelenka naar Klagenfurt

18523.gif

Jablonec-aanvaller Ludek Zelenka wordt tot het einde van het huidige seizoen uitgeleend aan de Oostenrijkse tweedeklasser Klagenfurt. De 34-jarige Tsjechische aanvaller viel sedert de komst van trainer Frantisek Komnacky steevast uit de basis en mocht zelfs niet eens mee op trainingskamp naar Cyprus.

voetbalkrant.com
 
heeft iemand een idee hoe het met Jankulovski is?
hij zou een paar weken geblesseerd zijn (inmiddels al een paar maanden geleden).
en hij staat er nog niet in bij AC Milan?
 
Nieuwkomer bij Eintracht Frankfurt, Martin Fenin, heeft 3 goals gescoord in de wedstrijd tegen Herta BSC (waar oa Jaroslav Drobny en Rudolf Skacel spelen). De eindstand was ook 3-0.:clap:
 

Freddy2005

† In Memoriam
Grieken winnen van Tsjechië

Griekenland heeft op Cyprus een oefeninterland tegen Tsjechië met 1-0 gewonnen. Dimitrios Salpigidis maakte dinsdag in Nicosia voor 2000 toeschouwers het enige doelpunt. Hij scoorde een kwartier voor tijd.

Beiden ploegen bereiden zich voor op het Europees kampioenschap, komende zomer in Zwitserland en Oostenrijk. De Grieken verdedigen er de titel, Tsjechië opent het toernooi op 7 juni in Basel tegen Zwitserland.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Petr Cech moet helm nog meerdere jaren dragen

Petr Cech, de Tsjechische doelman van Chelsea, moet zijn speciale beschermingshelm nog meerdere jaren dragen. Dat maakte hij vandaag in de Tsjechische pers bekend. De 25-jarige Cech blesseerde zich op 14 oktober 2006 in het competitieduel tegen Reading. Hij kreeg toen de knie van Reading-aanvaller Stephen Hunt tegen het hoofd en liep een schedelbreuk op.

"Omdat het been eerder al gebroken is, kan er niet gegarandeerd worden dat dat niet nog eens gebeurt. Niemand kan zo'n risico lopen", zegt de doelman van de Tsjechische nationale ploeg. "De helm stelt me in staat om te spelen. Ik merk er niks meer van tijdens de wedstrijden."

hln.be
 
RIJSWIJK - Leo Beenhakker heeft woensdag met Polen een knappe zege op Tsjechië geboekt. De thuisploeg won de oefeninterland met 2-0.

Wojciech Lobodzinski en Mariusz Lewandowski zorgden in het eerste half uur voor de doelpunten.

EK
Beide landen nemen komende zomer deel aan het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. De Tsjechen zitten in een poule met Zwitserland, Portugal en Turkije.
Polen, met bondscoach Beenhakker, komt in groep B uit tegen Oostenrijk, Kroatië en Duitsland.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Srnicek zegt het voetbal vaarwel

Pavel Srnicek heeft besloten om een einde te maken aan zijn loopbaan als profvoetballer. De Tsjechische doelman is vooral bekend van zijn periode bij Newcastle United.

tsjechie.gif
Pavel Srnicek heeft er een actieve loopbaan opzitten van twintig jaar. De 39-jarige sluitpost zat dit seizoen zonder club. Iets meer dan een jaar geleden stond hij voor het laatst tussen de palen bij Newcastle United, de club waar hij bekend werd en waar hij negen jaar onder contract stond.

Het was vooral in Engeland dat de Tsjechische sluitpost zijn geld verdiende. Naast Newcastle United had hij er ook nog Sheffield Wednesday, FC Portsmouth en West Ham United als broodheren. Naast zijn avonturen in Engeland stond hij ook nog tussen de palen bij de Italiaanse clubs Brescia Calcio en Cosenza en bij het Portugese SC Beira-Mar. In eigen land verdedigde hij nog het doel van Banik Ostrava.



voetbalkrant.nl
 
Bovenaan