Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

jan simak

Šimák aast op terugkeer naar Duitsland
Jan Šimák wil graag terug naar Duitsland. De aanvallend ingestelde Tsjech verdient momenteel zijn brood in eigen land bij Sparta Praag. Šimák heeft aangegeven dat ook een club uit de Tweede Bundesliga voor hem genoeg is.
Jan Šimák vertrok in 2004 naar zijn vaderland, om daar voor Sparta Praag te gaan spelen. Hij was eerder al op het hoogste niveau in Duitsland actief voor Hannover '96 en Bayer Leverkusen.
St.Pauli is één van de clubs die interesse toont in de middenvelder.
 
Simak ouwe drugsverslaafde...
Biedt sparta hem de mogelijkheid te revalideren, zelfs terug te keren in het eerste elftal... gaat ie herrie schoppen binnen het team. Hij werd teruggezet naar het 2e elftal, kwam terug bij gebrek aan genoeg fitte spelers binnen het kader. En dan is dit zijn dank.
Ga maar lekker naar überland jongen :zwaai:
 

Freddy2005

† In Memoriam
David Rozehnal trekt naar Newcastle United

David Rozehnal is voortaan een Magpie. Vandaag completeerde Newcastle United haar derde transfer van het nieuwe seizoen; het nam de Tsjechische verdediger David Rozehnal van Paris Saint-Germain over.

De nieuwe manager Sam Allardyce probeert al snel zijn stempel op de club te drukken. Onder zijn bewind werden er deze transferperiode al drie spelers aangetrokken. Mark Viduka en Joey Barton gingen Rozehnal voor.

Voordat David Rozehnal op St. James' Park te bewonderen is, moet Newcastle United eerst nog een kleine vier miljoen euro overmaken op de bankrekening van de Franse club.

voetbalcentraal.nl 29-06-07 om 19:48
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechische middenvelder voor Volendam

FC Volendam heeft met de Tsjech Vit Valenta overeenstemming bereikt over een tweejarig contract. De 24-jarige middenvelder trainde sinds de winterstop al mee.

Valenta speelde tot januari van dit jaar bij Cercle Brugge. Valenta kwam op 17-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van PSV terecht, maar speelde zijn eerste officiële wedstrijden bij Lommel. Na het faillissement van de Belgische club hield hij zijn conditie op peil bij de amateurs van HSC'21/Brein.

In 2005 vertrok Valenta naar Cercle Brugge.

fcupdate.nl
 
vladimir smicer

Smicer terug naar Slavia Praag



Vladimir Smicer keert terug naar zijn vaderland. De 34-jarige Tsjech heeft een contract voor één seizoen getekend bij Slavia Praag, die club waar hij zijn professionele loopbaan in 1992 begon. De aanvallende middenvelder, die 81 keer uitkwam voor de nationale ploeg van Tsjechië, speelde daarna voor Lens, Liverpool en Bordeaux.
adlog.php
 
sverkos

Sverkos keert terug naar Tsjechië
Het buitenlandse avontuur van Vaclas Sverkos zit er voorlopig op. De Tsjechische spits keert terug naar Baník Ostrava, de club waar hij zijn carrière begon.
Ondanks zijn jonge leeftijd, 23 jaar, heeft Sverkos al behoorlijk wat clubs versleten. Hij stond onder contract bij Borussia Mönchengladbach, maar werd tot twee maal verhuurd. Eerst aan Hertha BSC en afgelopen seizoen aan Austria Wien. In beide gevallen wist de Tsjech een geen goede indruk achter te laten.

Sverkos wilde daarom ook terug naar zijn geboorteland, omdat hij het niet naar zijn zin had in Duitsland. Baník Ostrava betaalt naar verluidt 'een bedrag met zes nullen' aan Die Fohlen.


http://www.voetbalprimeur.nl/index.php
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechische EK-held Bejbl naar Slovan Liberec

Radek Bejbl keert terug naar Tsjechië. De bijna 35-jarige verdediger tekende een contract van een jaar bij Slovan Liberec. Bejbl was eind jaren negentig een vaste waarde bij zowel Atlético Madrid als de Tsjechische nationale ploeg. Op het EK van 1996 leverde hij een grote bijdrage aan de tweede plaats met onder meer een kopdoelpunt tegen Italië. Sinds 2005 kwam Bejbl uit voor Rapid Wien.

voetbalnext.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Anderlecht en Jan Polak eindelijk akkoord

De talloze sms'jes van Daniel Zitka hebben dan toch geholpen. Anderlecht heeft eindelijk zijn langverwachte box-to-boxspeler beet. Na een wekenlang welles-nietes-spelletje komt de 26-jarige Tsjech Jan Polak over van het Duitse Nürnberg. Dat maakte het Duitse sportblad Kicker zo pas bekend. Anderlecht hoestte 3,5 miljoen euro op voor de fysiek sterke Polak.
Vanavond wordt de Tsjech voor medische tests in het Astridpark verwacht. Anderlecht ziet allicht af van een mogelijke komst van de Argentijn Leandro Somoza, wel gaat paars-wit verder op zoek naar een doublure voor de Poolse rechtsachter Marcin Wasilewski. Op 9 augustus moet de spelerslijst voor de Champions League binnen zijn, de Brusselaars hebben dus nog even tijd. (hln)

hln.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
FC Brussels trekt Tsjechische spits aan

De Tsjechische spits Pavel Fort, die sinds afgelopen winter uitkomt voor het Franse Toulouse, speelt komend seizoen voor FC Brussels. De 24-jarige Fort (1m87) tekende voor één seizoen op uitleenbasis bij Brussels, dat daarna een optie op aankoop heeft. Voor Fort bij Toulouse terechtkwam, speelde hij in Tsjechië bij Viktoria Pilzen (2000-2003) en Slavia Praag (2003-2006). (belga/hln)

hln.nl</STRONG></EM></U></I></B>
 
Axa Arena

De thuishaven van Sparta Praag heet tegenwoordig Axa Arena, nadat een contract is getekend met deze verzekeringsmaatschappij.
Volgens www.sparta.cz zal de verzekeraar jaarlijks ongeveer 15 miljoen kronen in de club steken, voornamelijk in de ontwikkeling van de jeugdopleiding.
 

Freddy2005

† In Memoriam
"Aanwinst voor het Belgische voetbal"

De transfer van Jan Polak naar Anderlecht is rond. De Tsjech heeft voor vier seizoenen getekend en is al voorgesteld. En Roland Lamah en Cheik Tioté worden uitgeleend aan Roda.


Polak, een 26-jarige Tsjechische middenvelder van Nürnberg, was woensdag naar Brussel gevlogen.

Donderdag legde hij medische tests af en zette hij zijn handtekening onder een contract van vier seizoenen.

3111241096.jpg
(Photonews)


Anderlecht betaalt 3 miljoen euro voor de Tsjechische international.

"We volgden hem al van toen hij nog bij Slovan Liberec speelde", zei manager Herman Van Holsbeeck aan Sporza.

"Maar toen (twee seizoenen geleden) koos hij voor de Bundesliga en Nürnberg."

Anderlecht wou Polak al weken, maar de Tsjech vreesde dat hij in België uit beeld zou verdwijnen voor de nationale ploeg.

"Ik wilde de situatie bij Nürnberg afwachten", zei Polak bij zijn voorstelling.

"Ik heb twee à drie weken gewacht, heb gezien hoe de situatie was en koos voor Anderlecht."

Met dank aan Koller en Zitka

"Mijn landgenoot Jan Koller heeft me enkel positieve dingen verteld over Anderlecht, net als Daniel Zitka."

"Die heeft voorgesteld om me te helpen waar en wanneer nodig. Het is altijd aangenaam om iemand te kennen op de club", zei Polak over zijn landgenoten.

"Dit is goed voor Belgisch voetbal"

"Veel mensen dachten blijkbaar dat we een speler van zijn niveau niet naar België konden halen", gaat Van Holsbeeck voort.

389975601.jpg
(Photonews)


Wat zijn de sterke punten van Polak? "Hij is volgens ons heel complementair met Biglia."

"Hij heeft ook heel veel loopvermogen, kan van rechthoek tot rechthoek gaan, en maakt ons middenveld sterker."

"Dat was vooral belangrijk met het oog op de Champions League, waar we het ook tegen middelmatige tegenstanders soms moeilijk hadden."

"Dit is niet onze laatste transfer, maar wel onze belangrijkste. Hij is de pion die nog ontbrak."

"Nu willen we nog een rechtsachter als backup voor Wasilewski en een jonge spits die geen problemen heeft met de status van vijfde spits."
  • Frank Vercauteren (trainer Anderlecht): "Ik wacht al lang op het profiel van zo'n speler. Nu is het afwachten of Jan Polak het ook waarmaakt. We zochten al lang naar iemand die nog wat extra kan brengen op het middenveld. Hij kan de lat nog wat hoger leggen voor de ploeg. De ploeg zal nog meer kunnen renderen."
Lamah en Tioté mogen bij Roda rijpen

De komst van Jan Polak betekent ook dat Roland Lamah en Cheik Tioté dit seizoen uitgeleend worden. De twee jonge talenten gaan naar Roda JC, maar keren daarna gewoon terug, want Roda krijgt geen aankoopoptie.

vrtnieuws.net
 
De weg van ajax naar de Champions League gaat via MSK Zilina of Slavia Praag. Tijdens de loting voor de derde voorronde van de Champions League kwamen de kampioen van Slowakije en de vice-kampioen van Tsjechië tevoorschijn.
Zilina en Slavia moeten komende week nog uitmaken wie zich de tegenstander van ajakkes mag noemen. Het eerste duel eindigde in 0-0, de tweede partij staat in Praag op het programma.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Jan Koller overweegt vertrek bij AS Monaco

Jan Koller denkt er serieus over na om te vertrekken bij zijn huidige werkgever AS Monaco. De lange Tsjech is niet gelukkig met de huidige situatie bij de Franse club. Jan Koller loopt het risico volgend seizoen weinig speelminuten te maken, en is zeer ongelukkig met dat gegeven.

Ricardo, de trainer bij AS Monaco, speelt regelmatig met één spits en geeft daarbij vrijwel altijd de voorkeur aan Piquionne. Waardoor Jan Koller regelmatig vanaf de reservebank moet beginnen.

Het afgelopen seizoen wist Jan Koller ook niet te overtuigen in de Franse competitie. De lange aanvaller kwam het afgelopen seizoen tot slechts vijf treffers. De Tsjech, die langer is dan twee meter, staat nog een jaar onder contract bij AS Monaco.

voetbalcentraal.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Jan Polak: "Ik ben wel Superman niet"

De eerste partij van Jan Polak werd geen succes: 0-6-verlies tegen Murcia. "Het was maar een oefenmatch", relativeert de Tsjechische middenvelder.


Volgens de kranten was debutant Jan Polak (foto) het enige lichtpunt bij Anderlecht in de match tegen Murcia (0-6).

3275631607.jpg
(Belga)





"Het was maar een oefenpartij, maar voor mij is het vooral belangrijk om te spelen, want ik wil klaar zijn voor Fenerbahçe", zegt hij.
"Ik hoop zaterdag tegen Lokeren ook te spelen, want twee wedstrijden zijn nu voor mij meer waard dan trainingen."

Wat is de indruk van Polak van Anderlecht? "Het is een beetje anders dan bij Nürnberg. Maar dat ligt wellicht aan mij: ik moet de automatismen nog vinden."

Er wordt bij Anderlecht veel verwacht van Polak. "Dat weet ik, maar ik ben ook geen robot. Ze moeten Superman niet verwachten, want dat ben ik niet. Maar ik doe mijn best."

vrtnieuws.net
 

Marcel

Moderator
Champions League: Ajax treft Slavia Praag

Ajax treft Slavia Praag

Uitgegeven: 9 augustus 2007 00:12
Laatst gewijzigd: 9 augustus 2007 00:20

PRAAG - Ajax speelt in de derde kwalificatieronde van de Champions League tegen Slavia Praag. De Tsjechische club won woensdagavond het returnduel in de tweede voorronde op strafschoppen (4-3) van MSK Zilina uit Slowakije. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand in Praag 0-0. De eerste wedstrijd eindigde ook in 0-0.
1076887+s(120!x120!)

Ajax speelt de eerste wedstrijd, thuis in Amsterdam, op 15 augustus. De return is op 28 of 29 augustus in Praag. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.
Trainer Henk ten Cate en assistent Alfons Groenendijk bekeken de wedstrijd vanaf de tribune in Praag. Zij hadden van tevoren geen voorkeur. "Het zijn vergelijkbare ploegen met een zelfde speelstijl, met veel fysieke kracht'', zei Groenendijk woensdag tijdens de verlenging in het radioprogramma Langs de Lijn.
Hij wist toen nog niet dat Slavia Praag uiteindelijk zou winnen. "Ze missen allebei creativiteit, moeten het hebben van keihard werken en ze hebben fanatiek publiek. We moeten waarschijnlijk een muur kapot spelen'', analyseerde de assistent-trainer.
(c) ANP
 

Freddy2005

† In Memoriam
Jan Koller in beeld bij AZ

De Tsjechische reus Jan Koller is zowel bij AZ als FC Twente in beeld. De spits, die mag vertrekken bij AS Monaco, heeft wel oren naar een overgang naar de Nederlandse competitie.

De Tsjech heeft het niet meer naar zijn zin bij AS Monaco, waar hij op een zijspoor terecht is gekomen. Koller, die eerder voor onder meer Anderlecht en Borussia Dortmund speelde, is met zijn lengte van 2.02 meter een plaag voor iedere defensie en zou bij uitstek geschikt zijn voor een rol als pinchhitter.
Hoewel AZ zich al met de spitsen Graziano Pellè en Ari versterkte, is het logisch dat de club zich oriënteert op een dergelijk type, omdat de beoogde pinchhitter Danny Koevermans nog altijd zint op een vertrek. Koevermans wil naar Feyenoord. Koller werd enkele maanden geleden al met AZ in verband gebracht.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Ajax tegen Slavia Praag in CL

Ajax kent zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League: Slavia Praag. In de tweede kwalificatiereeks versloeg die Tsjechische ploeg gisteravond MSK Zilina uit Slowakije.

Dat kostte Slavia wel veel moeite. Na de 0-0 in het eerste duel in Slowakije, was er in Praag na 90 minuten en een verlenging van een half uur nog steeds geen doelpunt gevallen. Penalty’s moesten uitkomst brengen. Die nam Slavia nipt beter: 4-3.

In Praag waren Ajax-trainer Henk ten Cate en zijn assistent Alfons Groenendijk om hun aanstaande tegenstander te scouten. Ajax speelt volgende week eerst thuis. De return is twee weken later. De winnaar gaat naar de Champions League. Ajax struikelde vorig seizoen in de derde voorronde over FC Kopenhagen.

ad.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Slavia Praag zonder Smicer tegen Ajax

Vladimir Smicer zal zijn club Slavia Praag in de heenwedstrijd tegen Ajax moeten steunen vanaf de tribune. De sterspeler liep in het duel met MSK Zilina een gele kaart op, waardoor hij geschorst is voor één wedstrijd.

Slavia Praag is het mogelijke struikelblok van Ajax in de derde voorronde van de Champions League, op weg naar datzelfde toernooi.

Smicer begon in 1992 zijn loopbaan als profspeler bij Slavia Praag, waarna hij uitkwam voor clubs als Lens, Liverpool en Bordeaux. Deze zomer keerde hij terug op het oude nest. Tevens won hij in 2005 de Champions League met Liverpool, waarin hij met een doelpunt in de finale een groot aandeel in had.

voetbalcentraal.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
'AC Milan laat oog vallen op Tomas Rosicky'

foto_rosicky_tomas_.jpg
AC Milan overweegt sterk om een bod op Arsenal-speler Tomas Rosicky uit te brengen, zo meldt de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport althans. De Tsjech moet een aanvallende versterking worden, en moet bij afwezigheid van Kaká zijn rol kunnen vervullen.

De Champions League-winnaar maakt zich zorgen over Yoann Gourcuff. De Fransman zou het gewenste niveau niet halen, en zou ook op de lange termijn niet in de buurt kunnen komen van het niveau van Kaká. De Rossoneri probeerden het eerder ook al bij Julio Baptista, maar volgens Corriere dello Sport schieten de onderhandelingen met Real Madrid niet op, waardoor Rosicky nu in beeld is.

Let op: Dit bericht is door te weinig bronnen bevestigd dat het de benaming 'gerucht' krijgt. Lees het dus met een korreltje zout!


voetbalcentraal.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Jonge Tsjechische keeper voor Parma

Parma heeft zich verzekerd van de diensten van de Tsjechische keeper Radek Petr. De 20-jarige doelman tekent een contract voor vier jaar bij de club uit de Italiaanse Serie A. De club zou ruim 350.000 euro hebben betaald voor Petr, die overkomt van het Tsjechische Branik Ostrava.

Petr baarde afgelopen maand opzien bij het WK onder 20 jaar in Canada. Hij bereikte met Tsjechië de finale van het toernooi. De eindstrijd ging met 2-1 verloren tegen Argentinië, maar de 1,90 meter lange doelman eiste op weg naar de finale wel een hoofdrol op. Tsjechië won dankzij Petr twee keer een penaltyreeks, van Japan en Spanje. (novum/hln)

hln.be
 
Bovenaan