Tsjechië en de EU

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Vašek, 11-01-2006.

 1. Dit theater in Brussel doet mij denken aan de maffia, die een vinger in de pap wil hebben bij de benoeming v d politiechef in het dorp, vooral niet iemand die ons voor de voeten gaat lopen, die ons handelen gaat onderzoeken.
  En waar komt Merkel nu mee aan; Usschi, al jaren minister van pech, pannen en pleiten, op welke post maakt niet uit, de laatste jaren defensie, soldaten in deeltijd, nazi's in de kazerne, een zeilschip op laten knappen voor 130 miljoen door een werf bestaande uit een belasting vrije constructie, materiaal, tanks, helikopters, vliegtuigen, staan kapot in de garage, omdat niemand weet hoe te repareren, allemaal geen probleem, want Usschi heeft een vriendin, Angela.
  Usschi staat in satire programma's ook bekend als "baarmoeder op twee benen ", ze heeft zeven kinderen die ze liever overlaat aan een colonne kinderverzorgsters, Donald, Poetin, vallen van de stoel van het lachen.
  Vrouwen aan de macht ; prima, maar er moeten betere te vinden zijn, waarom moet de E.U. zichzelf verzwakken.
   
  Laatst bewerkt: 03-07-2019
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Weet je wel hoe oud die kinderen zijn.........die hebben hun moeder echt niet meer nodig.
   
  zapalky vindt dit leuk.
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  En wat als Frans Timmermans en Margrethe Vestager vicevoorzitter worden naast Ursula von der Leyen, dan kan hij de V4 en zeker Andrej Babiš harder aanpakken dan hij als voorzitter had gekund.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Twee Tsjechen tot vicevoorzitter van het Europees Parlement gekozen.

  Onder de 14 nieuw gekozen vicevoorzitter van het Europees Parlement voor het eerst in de geschiedenis, twee Tsjechische Europarlementsleden Dita Charanzová (ANO) van de fractie van liberalen en Marcel Kolaja (Piraten) uit de groene fractie.

  Charanzová zei dat ze haar verkiezing tot ondervoorzitter van het Europees Parlement beschouwt als een eerbetoon aan haar werk tot nu toe. Ze zegt dat ze het werk van het Parlement dichter bij de burger wil brengen. Kolaja wil zich richten op zaken als transparantie en digitalisering.
  Bron radio.cz/de + radio.cz/en.
   
 4. Herinner mij een reportage uit de begintijd van haar politieke loopbaan, toen de kinderen klein waren, waarbij er vraagtekens werden gezet bij haar combinatie van politiek en een groot gezin.
  Ze heeft haar gezin steeds gebruikt voor promotie van haar politieke ambities, in sommige kringen komt dit goed aan, later was haar gezin een excuus om niet aan de verkiezingsstrijd mee hoeven te doen, wanneer de verkiezingen voorbij waren en er baantjes te vergeven waren, stond ze vooraan.
  Hetzelfde gebeurt nu, geen één voordracht gehouden over Europa, geen één pamflet uitgedeeld, geen één stem vergaard, toch voelt ze zich geroepen door een schijnbaar hogere macht, het is als in de tijd van de adel.
  De zoon van Helmut Kohl heeft een boek geschreven, waarin hij beschrijft hoe het is om een kind te zijn van een hogere politicus, veel tijd en liefde hoef je dan niet te verwachten.
  In Oost-Europa zijn genoeg kandidaten te vinden die fier staan voor democratie en de rechtstaat, ik noem maar een voorbeeld, kijk naar Klaus Johannis van Roemenië, en zo zullen er meer zijn, dáár had men naar moeten zoeken.
   

Deel deze pagina