Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Petra Kvitova wint bij eerste optreden op gras na overval

ANP200617151-1.jpeg

Tennisster Petra Kvitova is haar grasseizoen dinsdag begonnen met een overwinning. De Tsjechische, die lang geen wedstrijden speelde nadat ze in haar huis was overvallen en gewond was geraakt, versloeg op de Aegon Classic in Birmingham haar landgenote Tereza Smitkova in twee sets: 6-2 6-3.

Kvitova (27) is tweevoudig Wimbledonwinnares. Ze won het grandslamtoernooi in 2011 en 2014. Tijdens de overval in december raakte ze gewond aan haar hand, waarna ze pas vorige maand op Roland Garros haar rentree maakte. Op het gravel van Parijs verloor ze in de tweede ronde. In Birmingham is de Britse Naomi Brody haar volgende tegenstandster.

Bron: rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Lucie Safárová en Petra Kvitová bereiken kwartfinales.
Ter voorbereiding op het toernooi van Wimbledon laten Tsjechische vrouwen een goede vorm zien tijdens het WTA-toernooi van Birmingham. Lucie Safárová wint haar partij van de Japanse Naomi Osaka met 6 - 2 en 6 - 4. Petra Kvitová wint van de Engelse Naomi Brady met 6- 2 en 6 - 2. Beiden bereiken hiermede de kwartfinale van het toernooi.
Twee Tsjechische vrouwen verliezen hun partij te weten: Katerina Siniaková en Barbora Strýcová.
 

Ad Verschoor

Donateur
Davis Cup: Nederland - Tsjechië
100X100__elv474c75_210454_3983619.jpg

Sportliefhebbers opgelet! De kaartverkoop voor de Davis Cup- wedstrijden Nederland -Tsjechië start begin juli! Van 15 tot en met 17 september nemen de teams van Nederland en Tsjechië het tegen elkaar op in Sportcampus Zuid in Den Haag, waar ze strijden om een plek in de wereldgroep. U kunt zich verheugen op optredens van grote namen als Robin Haase en Tomáš Berdych.

Zes keer eerder stonden Nederland en Tsjechië tegenover elkaar in de Davis Cup. Tsjechië, nummer 9 van de wereldranglijst, won 5 van deze ontmoetingen van Nederland, de nummer 20 van de wereldranglijst. Tsjechië heeft de Davis Cup drie keer gewonnen, in 1980, 2012 en 2013. De play-off wedstrijd belooft een spannende te worden, want toegang tot de Wereldgroep van 2018 staat op het spel. Nederland strandde in 2015 en 2016 in deze fase, en Tsjechië heeft net een nederlaag tegen Australië (4-1) geleden.

De kaartverkoop gaat begin juli van start via het website van de KNLTB. Mis het niet!

Plaats: Sportcampus Zuiderpark, Meester P. Droogleever Fortuynweg 24, 2533 SR Den Haag
Datum: 15 september 2017 t/m. 17 september 2017
 

Ad Verschoor

Donateur
Lucie Safárová en Petra Kvitová gaan door
In het WTA - toernooi van Birmingham heeft Lucie Safárová de halve finale bereikt door een overwinning op de Australische Gravilova. Lucie won haar partij met 6-7, 6-3 en 7-6. Petra Kvitová bewijst langzaam haar topniveau terug te krijgen. Zij won van de Francaise Mladenovic in 2 sets met 6-4 en 7-6. In de halve finale spelen de beide Tsjechische vrouwen tegen elkaar.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova raakt op stoom voor Wimbledon

Een dikke week voor Wimbledon heeft Petra Kvitova de finale bereikt op het grastoernooi van Birmingham. De Tsjechische leidde zaterdag in haar halve finale tegen landgenote Lucie Safarova met 6-1 en 1-0 toen die de strijd staakte. Kvitova keerde een maand geleden terug op de baan nadat ze bij een overval in haar huis gewond was geraakt aan haar linkerhand. De tweevoudig Wimbledonkampioene hoopte op tijd in vorm te raken om opnieuw een hoofdrol te kunnen vervullen op het grandslamtoernooi van Londen.

Safarova moest opgeven wegens een beenblessure. De tegenstandster van Kvitova in de finale komt uit de partij tussen de Spaanse Garbine Muguruza en de Australische Ashleigh Barty. Bij haar enige andere optreden dit jaar strandde Kvitova op Roland Garros al in de tweede ronde.

Bron:rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitová, weer helemaal terug na messteek-incident, wint finale.

Petra Kvitová heeft het WTA-toernooi in Birmingham gewonnen. De Tsjechische versloeg op het Engelse grastoernooi de Australische Ashleigh Barty met 4-6, 6-3, 6-2.

Kvitová speelde in Birmingham pas haar tweede toernooi sinds haar rentree. Ze miste de eerste helft van dit seizoen vanwege een ernstige verwonding aan haar hand. De tweevoudig grandslamkampioene raakte vorig jaar december geblesseerd, nadat ze door een inbreker in haar linkerhand was gestoken.

De Tsjechische kwam vervolgens ruim vijf maanden niet in actie. Voor Kvitová betekent de zege in Birmingham haar twintigste WTA-titel.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková naar finale Eastbourne

De finale van het WTA-toernooi in Eastbourne gaat tussen de Tsjechische Karolína Plísková en de Deense Caroline Wozniacki. Wozniacki was met 6-2, 3-6, 7-5 te sterk voor Heather Watson.
Plísková hoefde niet in actie te komen in haar halve finale tegen Konta. Zij trok zich terug na een valpartij in haar wedstrijd een dag eerder.
 

Ad Verschoor

Donateur
694

Karolina Pliskova. © AFP

Pliskova wint in Eastbourne in aanloop naar Wimbledon

Karolina Pliskova heeft vandaag het WTA-toernooi van Eastbourne gewonnen. De 25-jarige Tsjechische was in twee sets te sterk voor haar Deense opponent Caroline Wozniacki: 6-4, 6-4.

Pliskova is de eerste Tsjechische winnares van de Aegon International in Eastbourne sinds 1998. Toen won Jana Novotná het WTA-toernooi aan de Britse zuidkust. Twee weken later won ze ook op Wimbledon. Dat doel heeft Pliskova ook voor ogen.

Voor Pliskova was het de negende toernooizege uit haar loopbaan en de derde dit jaar. Vorig jaar verloor de tennisster de finale in Eastbourne nog.

Vorige maand bereikte Pliskova de halve eindstrijd op Roland Garros. De Roemeense Simona Halep hield haar toen uit de eindstrijd.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur

Afgelopen december beleefde Petra Kvitova een nachtmerrie toen ze in haar huis in Prostejov door een overvaller werd aangevallen met een mes. Foto: AP

'Steun van andere meiden was fantastisch'

Neergestoken Kvitova favoriete op Wimbledon

Het kan verkeren in het leven. Vraag dat maar aan Petra Kvitova. Afgelopen december beleefde de Tsjechische toptennisster een nachtmerrie toen ze in haar huis in Prostejov door een overvaller werd aangevallen met een mes. Een nare wond aan haar linkerhand leek een onvoltooide loopbaan te beëindigen, maar gelukkig bleek de schade niet blijvend.

Nu wordt ze door de bookmakers aangeduid als de grootste kanshebster voor de titel op Wimbledon. Al bij haar tweede toernooi na haar rentree op de Tour verraste de 27-jarige Kvitova onlangs met de eindzege in Birmingham. Het is bekend dat de tweevoudig winnares op gras goed uit de voeten kan, maar desalniettemin kwam haar triomf in de tweede stad van Engeland als een verrassing.

Ook voor Kvitova zelf. Zo erkende de blondine tijdens een persconferentie aan de vooravond van het toernooi. „Ik ben nog altijd verbaasd over mijn niveau. Ik denk wel dat het gras mij extra veel vertrouwen geeft. Ik werd elke ronde beter. Dat is een goed teken. Maar je weet nooit hoe je de volgende dag wakker wordt. Ik wil zo goed mogelijk voor de dag komen in de eerste ronde”, temperde ze de verwachtingen. In haar openingsduel neemt Kvitova het vandaag op het Centre Court op tegen Johanna Larsson, het vaste dubbelmaatje van Kiki Bertens.

Ze erkent dat haar leven is veranderd na de nare gebeurtenis van vorig jaar. „Ik zie alles sindsdien vanuit een ander perspectief. Er zijn dingen belangrijker dan tennis. Maar aan de andere kant heb ik de sport erg gemist. Het was lastig om met mijn hand in een spalk de andere meiden te zien spelen, terwijl ik zelf thuis op de bank zat.”

De WTA-Tour mag een keiharde wereld zijn waar het ieder voor zich is; het regende het afgelopen half jaar steunbetuigingen voor Kvitova. „De support van de andere meiden was fantastisch. Ik moet zeggen dat ik een beetje verrast was en nog steeds ben door de vele reacties. Je voelt of iets gemeend is of niet. Ik merk dat mijn collega’s het écht fijn vinden dat ik terug ben.”

Bron: telegraaf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Wimbledon van start met 12 Tsjechische deelnemers.
De eerste ronde is afgewerkt en van de 12 Tsjechische deelnemers hebben er twee verloren in de eerste ronde van het toernooi. Bij de heren waren het Jiri Vesely, Lukas Rosol, Tomas Berdych en Adam Pavlasek, die alle vier de eerste ronde hebben overleefd. Bij de dames verloren Katerina Siniakova en Marketa Vondrousova hun eerste ronde partij.
Zes dames mochten door naar de tweede ronde t.w.: Lucie Safarova, Karolina Pliskova, Denisa Allertova, Barbora Strycova, Kristyna Pliskova en tenslotte de vrouw in een favoriete rol Petra Kvitova.
 

Ad Verschoor

Donateur
Favoriet Kvitová strandt in tweede ronde Wimbledon

Petra Kvitová is in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De toernooiwinnares van 2011 en 2014 boog met 3-6, 6-1, 2-6 voor de Amerikaanse Madison Brengle, die in de eerste ronde van Richèl Hogenkamp had gewonnen.

De 27-jarige Tsjechische, favoriet voor de titel bij de bookmakers, begon slecht aan de partij. Ze leverde in de eerste set maar liefst vier keer haar opslag in en moest toezien hoe Brengle met 3-6 aan het langste eind trok.

Kvitová leek echter op tijd weer bij de les en won overtuigend de tweede set, maar in de derde set leek haar spel, mede door fysieke problemen, nergens meer op.

De Tsjechische had last van haar maag en oogde uitgeput. Ze maakte nog wel een break achterstand ongedaan, maar vervolgens strooide ze weer met missers.

Comeback na blessure

Kvitová had gehoopt op Wimbledon meer te kunnen laten zien. Ze won in aanloop naar het toernooi in Londen het WTA-toernooi van Birmingham en dat was een flinke opsteker na de ernstige blessure aan haar linkerhand die ze opliep in december vorig jaar.

Bij een overval in haar appartement werd ze door een inbreker gestoken in haar hand. Daardoor kon ze vijf maanden niet in actie komen. Op Wimbledon versloeg ze in de eerste ronde nog de Zweedse Johanna Larsson met 6-3, 6-4.

Door de uitschakeling van Kvitová is Venus Williams de enig overgebleven oud-winnares in het vrouwentoernooi. De Amerikaanse bereikte vandaag de derde ronde.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tweede ronde verloopt dramatisch voor Tsjechen.
De tweede ronde op het toernooi van Wimbledon is dramatisch verlopen voor de Tsjechische deelnemers. Bij de heren was er verlies voor Jiri Vesely, Lukas Rosol en Adam Pavlasek. Winst was er alleen weggelegd voor Tomas Berdych.
Voor de vrouwen waren de uiteindelijke uitslagen nog dramatischer, want geen enkele Tsjechische vrouw behaalde de volgende ronde. Verlies was er voor: Lucie Safarova, Karolina Pliskova, Denise Allertova, Barbora Strycova, Kristyna Pliskova en Petra Kvitova.
In het vervolg van de wedstrijden op Wimbledon kunnen we nog slechts Tomas Berdych volgen, die als enige Tsjechische tennisspeler is overgebleven in dit toernooi.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tomas Berdych door naar achtste finale Wimbledon.
Tomas Berdych is als laatst overgebleven Tsjechische tennisser doorgedrongen tot de achtste finale. In de derde ronde versloeg hij de gerenommeerde Spaanse tennisser David Ferrer. De setstanden waren 6-3, 6-4 en 6-3. Het is te hopen dat hij het nog wat langer volhoudt.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tomas Berdych wint weer !!

Tomás Berdych, de als elfde geplaatste Tsjech, wint in de achtste finale. Hij deed dit door de Oostenrijker Thiem, die als 8e geplaatst was, te verslaan. De setstanden waren: 6- 3, 6 - 7, 6 - 3, 3 - 6 en 6 - 3. Er was dus een echte vijfsetter voor nodig, maar het resultaat was plaatsing in de kwartfinale van Wimbledon.
Hij neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen Novak Djokivic en de verrassende Fransman Adrian Mannarino.
 

Ad Verschoor

Donateur

Pliskova volgt Kerber op als nummer 1
Karolina Pliskova is de nieuwe nummer 1 in het vrouwentennis. De 25-jarige Tsjechische werd al in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld, maar heeft bij het verschijnen van de nieuwe ranking komende maandag wel de meeste punten.

Simona Halep had de kans om Pliskova voorbij te gaan, maar moest daarvoor in de kwartfinale winnen van Johanna Konta. Dat deed de Roemeense niet (7-6, 6-7, 4-6). Halep liet op Roland Garros ook al een kans liggen om de wereldranglijst aan te gaan voeren.

Pliskova, die een tennissende tweelingzus Kristyna heeft, dankt haar eerste plek onder meer aan drie toernooititels dit jaar: Brisbane, Doha en Eastbourne. Op de Australian Open haalde ze de kwartfinale, op Roland Garros de halve.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych naar halve finales.

Djokovic geeft in kwartfinale tegen Berdych op na 1 set


Novak Djokovic heeft in de kwartfinale van Wimbledon opgegeven. De Servische nummer 4 van de wereld verloor de 1ste set tegen Tomas Berdych en stond in de 2de set met 2-0 achter.
De 1ste set ging met 7-6 naar de Tsjech, omdat de 30-jarige Serviër de tiebreak met 7-2 verloor. Djokovic zat de hele wedstrijd al met zijn elleboog te klungelen en besloot uiteindelijk te stoppen.

Elleboog van de week
De elleboog speelde hem al vaker dit seizoen parten, maar dat hij het net in de kwartfinale van het grootste tennistoernooi ter wereld moet opgeven is wel sneu.
Vorig jaar werd Djokovic in de 3de ronde als nummer 1 van de wereld naar huis gestuurd door de Amerikaanse Sam Querrey, die woensdag de halve finale haalde ten koste van Andy Murray.

Berdych
Tomas Berdych gaat daardoor naar de halve finale. De Tsjech speelt zeer waarschijnlijk tegen de King. Roger Federer staat er goed voor tegen Milos Raonic.

Bron:sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Voorbeschouwing halve finale Berdych - Federer.
ANP-52299925-756x422.jpg


Tomáš Berdych is een verrassende naam bij de laatste 4 van het herentennis op Wimbledon. De Tsjech bereikte dat stadium nadat Novak Djokovic met een elleboogblessure op moest geven in de kwartfinale. Berdych treft de grote favoriet voor de eindzege, Roger Federer.

De laatste keer dat de 2 elkaar troffen op een Grandslam was dit jaar op de Australian Open. Die partij in de 3e ronde liep uit op een slachtparij, Berdych werd compleet vernederd door Federer, de latere winnaar van het toernooi. De Tsjech noemde het later zelfs 'de beste Federer die hij ooit gezien had'.

Australian Open
Even later dit tennisseizoen speelden ze nog tegen elkaar in Miami. Federer won wederom, maar Berdych had kansen. Hij kreeg zelfs een matchpoint. Toch overheerst het gevoel van Australië nog altijd bij de 31-jarige nummer 15 van de wereld. ''Ik heb hem in Australië meegemaakt, dat was echt krankzinnig goed. Ik hoop op een andere Federer vrijdag, maar ik moet eerst naar mezelf kijken. Ik weet hoe het is om van hem te winnen, ik moet in mezelf geloven.''

2010
Berdych zal ongetwijfeld terugdenken aan 2010, toen Berdych ten koste van titelverdediger Federer de finale op Wimbledon haalde. Dat was een heel knappe overwinning, want Federer stond met 2-0 in sets voor. Berdych verloor die finale uiteindelijk van Rafael Nadal. Daarna bereikte hij nooit meer de finale van een Grandslam.

Bron:sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych verliest in halve finale van Federer.

Roger Federer heeft vrijdag voor de elfde keer de finale bereikt van Wimbledon, zijn favoriete grandslamtoernooi. De 35-jarige Zwitser schakelde in de halve eindstrijd de vier jaar jongere Tsjech Tomas Berdych uit. Na 2 uur en 18 minuten scherpte de nummer drie van de plaatsingslijst zijn finalerecord in Londen, dat hij al sinds 2012 alleen in bezit heeft, nog wat meer aan: 7-6 (4) 7-6 (4) 6-4.

Bron: nieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Bizarre blessure voor Kristyna Pliskova.

https%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2Fts_5234e8ad696df9c2e2834d0d30174a1f.jpg

Kristyna Pliskova snijdt zich in haar vinger.

Voor Kristyna Pliskova is het WTA-toernooi van Nanchang op bizarre wijze tot een einde gekomen.
Pliskova, tweelingzus van nummer één van de wereld Karolina, raakte geblesseerd aan een vinger toen ze een ventilator, die hinderlijk lucht de baan opblies, aan de kant wilde zetten. Een lelijke snijwond was het gevolg. Bekijk hier de beelden.

Haar opgave was heel zuur, want Pliskova leidde met 3-0 in games tegen de Japanse tennisster Nao Hibino. Pliskova kreeg nog verzorging aan haar bloedende vinger, maar de nummer 37 van de wereld had al snel door dat ze niet verder kon.

DFvLBbNUAAAoq06.jpg


Bron:telesport.nl
 
Bovenaan