Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Toptalent en ‘Bastad-kenner’ Siniakova in finale graveltoernooi in Bastad.

Caroline Wozniacki, de als 1e geplaatste Deense voormalig nummer 1 van de wereld, stuit vandaag in de finale op de Tsjechische Katerina Siniakova. Voor Siniakova is Bastad bekend terrein: het 21-jarige talent verloor vorig jaar in de finale van de Duitse Laura Siegemund.
 

Ad Verschoor

Donateur
Siniakova klopt Wozniacki in finale Bastad

AAp5jK6.img

© REUTERS Katerina Siniakova

De Tsjechische tennisster Katerina Siniakova heeft het WTA-toernooi van Bastad in Zweden op haar naam geschreven. De als zevende geplaatste Siniakova was de nummer één van de plaatsingslijst, de Deense Caroline Wozniacki, in de finale in twee sets de baas: 6-3 6-4. Voor Wozniacki is het na Eastbourne, Miami, Dubai en Doha al de vijfde finale die ze dit jaar verliest.

In de eerste set wonnen beide speelsters elkaars servicebeurten over en weer. Siniakova pakte een break meer en won de set met 6-3. In de tweede set had de Tsjechische nummer 56 van de wereldranglijst eveneens een break meer dan de Deense nummer zes.

De 21-jarige Tsjechische boekte in Bastad de tweede toernooizege van haar carrière. Ze begon dit seizoen met de toernooizege in het Chinese Shenzhen, maar wist daarna maar weinig te winnen.

Bron: msn.com
 

Ad Verschoor

Donateur
  • 
Plisková zegeviert als nummer één
Karolina Plisková heeft haar eerste partij als de nummer één van de wereld gewonnen.De Tsjechische was in Toronto met 6-3,6-3 de meerdere van Anastasia Pavljoetsjenkova (WTA-19) en bereikte daardoor de laatste zestien.
Plisková speelde niet als een nummer een."Ik was best wel zenuwachtig. Dit was een van mijn mindere wedstrijden", verzuchtte de 25-jarige Tsjechische, die matig serveerde en vier keer gebroken werd.
 

Ad Verschoor

Donateur
694

Thomas Berdych. © REUTERS
Borg neemt Berdych op in Laver Cup-team

Oud-kampioen Björn Borg heeft als coach van het Europese tennisteam de Tsjech Tomas Berdych opgenomen in zijn selectie voor de eerste editie van de Laver Cup.

Op het hardcourttoernooi, dat van 22 tot 24 september in de Tsjechische hoofdstad Praag plaatsvindt, zal een Europese ploeg van zes tennissers het opnemen tegen een team met spelers uit de rest van de wereld, aangevoerd door de voormalige grootheid John McEnroe.

Naast Berdych zullen ook de Spanjaard Rafael Nadal, de Zwitser Roger Federer, de Kroaat Marin Cilic en de Oostenrijker Dominic Thiem aantreden namens Europa. De zesde speler moet Borg nog aanwijzen.

McEnroe heeft tot dusver vier tennissers geselecteerd voor de Laver Cup. Hij rekent in Praag op de Canadees Milos Raonic en de Amerikanen Jack Sock, John Isner en Sam Querrey. De namen van de andere twee spelers maakt McEnroe later bekend.

De Laver Cup bestaat dagelijks uit drie wedstrijden in het enkelspel en een duel in het dubbelspel. Het toernooi is vernoemd naar tennislegende Rod Laver. De inmiddels 79-jarige Australiër veroverde in 1969 als laatste mannelijke tennisser een Grand Slam, toen hij in één tennisseizoen het Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en het US Open op zijn naam zette.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Verlies voor Pliskova in halve finale Cincinnati, mogelijk raakt zij eerste plek op wereldranglijst kwijt

Garbine Muguruza heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati.De Spaanse won overtuigend
met 6-3,6-2 van Karolína Plísková.Met haar zege nam Muguruza revanche voor de nederlaag die ze vorig jaar in de halve
finales leed tegen Pliskova ,die toen het toernooi won.

Van de vorige zeven onderlinge duels had Muguruza alleen de eerste gewonnen. De zevende nederlaag op rij voorkwam ze door sterk te serveren en de nummer één van de wereld in de rally voortdurend onder druk te houden.
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
Karolina Pliskova behoudt eerste plaats op wereldranglijst

Simona Halep is er zondag niet in geslaagd om Karolina Pliskova af te lossen als nummer één van de wereld. De Roemeense tennisster verloor de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati kansloos met 1-6 en 0-6 van de Spaanse Garbine Muguruza.

Halep begon met een goed gevoel aan de finale van het hardcourttoernooi in de Verenigde Staten, want ze had de hele week nog geen set ingeleverd. Bij winst zou ze voor het eerst in haar loopbaan en als eerste Roemeense ooit de mondiale ranglijst hebben aangevoerd.

Pliskova is sinds medio juli de nummer één van de wereld. Ze nam die plek over van de Duitse Angelique Kerber, die op haar beurt weer profiteerde van de afwezigheid van Serena Williams wegens zwangerschap.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych ontbreekt in Daviscup tegen Nederland
ANP290817066-1.jpeg

Tomas Berdych doet niet mee met de Tsjechische tennisploeg tegen Nederland in de Daviscup. ,,Ik zal om 'agendaredenen' niet deelnemen", zei hij tegenover het Tsjechische persbureau CTK. ,,Ook het feit dat de ontmoeting in Den Haag op gravel is, heeft meegespeeld", legde de nummer 18 van de wereld zijn afmelding uit.

De 31-jarige Berdych hoopt zich te plaatsen voor de Masters in Londen (12-19 november). ,,Ik heb daar nog nooit een goed resultaat gehaald en hoeveel kansen zal ik nog krijgen? Met het Daviscupteam hebben we het maximale al gepresteerd", zei Berdych die met Tsjechië in 2012 en 2013 de Daviscup won.

Tsjechië speelt van 15 tot en met 17 september in het Haagse Zuiderpark tegen Nederland voor een plek in de wereldgroep. Behalve Berdych zal ook de 38-jarige Radek Stepanek niet meedoen. Na een operatie aan zijn onderrug zal Stepanek dit seizoen niet meer in actie komen.

Bron: ANP
 

Ad Verschoor

Donateur
Sterk begin Pliskova in New York

https%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2Fts_7c4bff24e4199c7d7576987c3cc5de85.JPG


De Tsjechische tennisster Karolina Pliskova is sterk begonnen aan de US Open.
De nummer één van de wereld won in haar eerste partij onder het dichte dak in het Arthur Ashe Stadium met 6-2 6-1 van de Poolse Magda Linette.
Pliskova haalde vorig jaar de finale bij het grandslamtoernooi in New York. Ze verloor daarin in drie sets van de Duitse Angelique Kerber.

Bron: telesport.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Alle Tsjechische heren uitgeschakeld op US-open
Nadat in de US-open de meeste Tsjechische heren al hadden verloren in de eerste ronde moest de laatste van hen, Tomas Berdych, ook het onderspit delven. In de 2e ronde verloor hij van de Oekraiener Dolgopolev in 4 sets
Aleksandr Dolgopolov (Oek)-Tomás Berdych(Tsj,15).3-6,6-1,7-6,6-2

Drie Tsjechische vrouwen naar 3e ronde
De Tsjechische dames doen het aanmerkelijk beter dan de mannen. Van alle deelneemsters bereikten er drie de derde ronde, die we zullen blijven volgen. Het zijn: Karolina Pliskova, Lucie Safarova en Petra Kvitova. De laatste lijkt haar draai weer volledig teruggevonden te hebben.
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova bereikt laatste 16 op US open

De als dertiende geplaatste Petra Kvitová is voor het derde jaar op rij doorgedrongen tot de vierde ronde op de US Open. De Tsjechische kwam tegen de Française Carolina Garcia, die als achttiende is geplaatst, geen moment in de problemen: 6-0, 6-4.
 

Ad Verschoor

Donateur
Alle Tsjechische dames naar volgende ronde

Gisteren meldde ik reeds dat Petra Kvitová de volgende ronde heeft bereikt. Nu hebben ook de andere deelneemsters haar voorbeeld gevolgd
Karolína Plískova wint van Zhang Shuai in 3-6,7-5 en 6-4
Lucie Safárová wint van Kurumi Nara in slechts 2 sets met 6-3 en 6-2
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitová verrast met zege op Muguruza

Petra Kvitová heeft op de US Open in New York voor een verrassing gezorgd door Garbiñe Muguruza uit het toernooi te slaan. De als dertiende geplaatste Tsjechische versloeg het derde reekshoofd met 7-6 (3), 6-3.

Muguruza won haar vorige drie partijen in een vloek en een zucht en kende ook tegen Kvitová een uitstekende start. De Wimbledon-winnares kreeg enkele kansen op een 5-1 voorsprong, maar plotseling ging het bij de Tsjechische lopen en daar werd de Spaanse heel onzeker van.

Muguruza brak haar opponente nog wel in de eerste game van de tweede set, maar van de daaropvolgende dertien punten moest ze er twaalf aan de sterk spelende Kvitová laten. Die klap kwam ze niet meer te boven.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková walst over Brady heen en Safárová verliest.

Karolína Plísková heeft zich in een vloek en een zucht voor de kwartfinales van de US Open geplaatst. De Tsjechische
nummer één van de wereld won in drie kwartier met 6-1,6-0 van de Amerikaanse Jennifer Brady.
Brady verloor haar eerste servicegame, liet (na een dubbele fout van Plísková) de kans liggen om onmiddellijk terug te
breken en kwam er in het vervolg van de partij niet meer aan te pas.

Plísková treft in de kwartfinales de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-22), die Lucie Safárová uit Tsjechië (WTA-
37) met 6-4,7-6 (2) de baas was. De gelijkopgaande eerste set leek in een tiebreak uit te monden, maar bij 4-5 was Safárová even niet scherp genoeg en pakte Vandeweghe door een break de set. In de tweede set verzuimde Safárová om
een break voorsprong vast te houden. In de tiebreak hield ze vervolgens stand tot 2-2,maar Vandeweghe won daarna vijf
punten op rij en rondde af met een ace.

Bron: nos,nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitová verliest in prachtige strijd van Venus Williams

Venus Williams heeft voor de negende keer de halve eindstrijd van de US Open bereikt. De ervaren Amerikaanse (37 jaar) klopte Petra Kvitová met 6-3, 3-6, 7-6 (2).

Nog nooit werd een duel tussen Williams en Kvitová (5-1 in het voordeel van de Tsjechische) in straight sets beslist en ook in New York werd het een driesetter.
Williams trok de eerste set naar zich toe door vanaf 1-3 vijf games op rij te winnen en profiteerde van het slordige spel van Kvitová.

Indoor tennis

De Tsjechische toonde verbetering onder het gesloten dak, dat na de derde game in de tweede set dicht ging,en haalde met dwingend spel de tweede set binnen.

Kvitová zette vervolgens goed door, maar gaf een 3-1 voorsprong weg. In de tiebreak was Williams ijzersterk, dwong ze Kvitová tot het maken van fouten en sloeg de Amerikaanse toe op het tweede matchpoint.
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova naar huis en blijft wachten op een grandslamzege

Karolina Pliskova moet nog even wachten op haar eerste winst van een grandslam. De nummer 1 van de wereldranglijst uit Tsjechië liet zich in de kwartfinale van de US Open verrassen door Coco Vandeweghe.

De Amerikaanse nummer 22 van de mondiale tennisladder zegevierde in twee sets: 7-6 (4) 6-3. De 25-jarige Pliskova reikte vorig jaar in New York nog tot de finale, waarin de Duitse Angelique Kerber te sterk bleek.

Muguruza
Pliskova verliest door de nederlaag haar eerste positie op de wereldranglijst aan Garbiñe Muguruza. De Spaanse verloor in de vierde ronde van de US Open van de Tsjechische Petra Kvitova.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië maakt Davis Cup-selectie voor duel met Nederland bekend
Captain Jaroslav Navratil heeft zijn selectie voor de Davis Cup-wedstrijd tegen Nederland bekendgemaakt. Kopman Jiri Vesely, Adam Pavlasek, Lukas Rosol en Roman Jebavy nemen het op tegen de Nederlandse equipe.

Bij de Tsjechen ontbreken sterspeler Tomas Berdych en Radek Stepanek. Berdych neemt om 'agendaredenen' niet deel aan de interland; Stepanek herstelt momenteel aan een operatie aan de onderrug.

Vesely, de nummer 55 van de ATP-wereldranglijst, is de belangrijkste troef van Navratil. Pavlasek en Rosol bivakkeren respectievelijk op de 131ste en 181ste plek van de ranking. Jebavy is de nummer 55 van de wereld in het dubbelspel.

De Nederlandse captain Paul Haarhuis maakte bekend dat hij met Robin Haase, Jean-Julien Rojer, Thiemo de Bakker en Tallon Griekspoor zal aantreden, hetzelfde viertal dat in april van Bosnië won. Er werd mede voor gravel gekozen omdat dat niet de favoriete ondergrond van Berdych is, 'maar zeker ook omdat we zelf het liefst op gravel spelen', aldus Haarhuis. Hij is verheugd met het afzeggen van Berdych, de nummer 18 van de wereld. ,,Met hem erbij hadden we slechts een minieme kans gehad."

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur


Den Haag maakt zich klaar voor Davis Cup

Den Haag maakt zich klaar voor de Davis Cup-wedstrijd van Nederland tegen Tsjechië in de Sportcampus Zuiderpark.
Door de hele stad hangen vlaggen om Hagenaars te wijzen op de matches waarmee Nederland vanaf komende vrijdag strijdt voor een plek in de Wereldgroep. In de Sportcampus Zuiderpark zijn de voorbereidingen in volle gang. In de centrale sporthal wordt momenteel gravel gestort voor de tennisbaan.

Nederland en Tsjechië speelden zes keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 5-1 in het voordeel van Tsjechië. In 2014 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Tsjechië met 3-2 won. Tsjechië is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst, en heeft met Tomas Berdych, de nummer 14 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. Nederland staat op plek 20 van de wereldranglijst. De winnaar van deze ontmoeting speelt in 2018 in de Wereldgroep van de Davis Cup.

Bron: denhaagfm.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
De Bakker opent Davis Cup-duel met Tsjechië tegen Vesely, Haase treft Rosol

Thiemo de Bakker opent namens Nederland de Davis Cup-ontmoeting met Tsjechië. De Westlander speelt vrijdag de eerste partij in het enkelspel tegen Jiri Vesely. In de tweede partij neemt Robin Haase het op tegen Lukas Rosol.

Dat heeft de loting in Den Haag donderdag uitgewezen. Nederland en Tsjechië, dat aantreed zonder Tomas Berdych, strijden komend weekend in een play-off om een plek in de Wereldgroep.

Tallon Griekspoor en Matwé Middelkoop vormen zaterdag een koppel in het dubbelspel. Zij staan tegenover Adam Pavlasek en Roman Jebavy op het gravel van de Sportcampus Zuiderpark.

Op zondag treft Haase de mondiale nummer 59, Vesely. De Bakker speelt dan tegen de 32-jarige Rosol, die is afgezakt naar de 192e positie op de ATP-ranglijst. Drie jaar geleden was hij de mondiale nummer 26.

De 28-jarige De Bakker staat op de 408e plaats van de wereldranglijst. In juli 2010 bezette de Westlander nog de veertigste positie. Haase is momenteel de nummer 39.

Rojer
Middelkoop vervangt de met een knieblessure afgehaakte Jean-Julien Rojer. De dubbelspelspecialist veroverde afgelopen weekend nog zijn tweede Grand Slam-titel bij de US Open.

De Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Tsjechie begint vrijdag om 14.00 uur in Den Haag. De vorige keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was in 2014 en toen wonnen de Tsjechen met 2-3.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Davis Cup-team Tsjechië neemt voorsprong na nederlaag De Bakker

Het Nederlands Davis Cup-team staat na de openingspartij tegen Tsjechië op een 1-0 achterstand. Thiemo de Bakker moest vrijdag in de eerste partij in het enkelspel zijn meerdere erkennen in Jiri Vesely.

De Bakker ging op het gravel van de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag in vijf sets ten onder tegen Vesely: 6-4, 3-6, 6-4, 4-6 en 4-6. De partij duurde 3 uur en 47 minuten.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië na eerste dag op 2 - 0 voorsprong

Het Nederlands Davis Cup-team kijkt na de eerste dag van de ontmoeting met Tsjechië tegen een 2-0 achterstand aan. Na Thiemo de Bakker liep ook Robin Haase vrijdag tegen een nederlaag aan in het enkelspel.

Haase moest op het gravel van de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag in vijf sets buigen voor Lukas Rosol: 7-6 (5), 3-6, 2-6, 6-3 en 5-7. Na 3 uur en 29 minuten besliste de Tsjech de wedstrijd.
 
Bovenaan