Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Nederlands Davis Cup-team speelt tegen Tsjechië in Den Haag

De Tennisbond KNLTB heeft vandaag de locatie van de wedstrijd tegen Tsjechië bekend gemaakt. Dit najaar speelt het Nederlands Davis Cup-team in Den Haag. Een plaats in de wereldgroep staat op het spel voor het treffen met de Tsjechen.


Van 15 tot en met 17 september wordt er op de Sportcampus Zuiderpark getennist op gravel. De accommodatie biedt plaats aan 3500 toeschouwers.

"We kijken er naar uit om in Den Haag in actie te komen tegen Tsjechië. De hal is supermooi, gloednieuw en intiem. We verwachten een sfeervolle ambiance'', aldus captain Paul Haarhuis.

Eerdere ontmoetingen
Nederland en Tsjechië speelden zes keer eerder tegen elkaar. Vijf keer wonnen de Tsjechen, bij wie Tomas Berdych de kopman is.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Karolina Pliskova bereikt kwartfinale WTA toernooi Rome
Tijdens het WTA toernooi in Rome heeft Karolina Pliskova de kwartfinales bereikt door met 6 - 1 en 7 - 5 te winnen van de Zwitserse Timea Bacsinszky. Rome heeft altijd een sterk bezet deelnemersveld. Ook de Nederlandse Kiki Bertens mag uitkomen in de kwartfinales. Bij het herentoernooi is de Tsjech Berdych uitgeschakeldin de achtste finale.
 

Ad Verschoor

Donateur
Alle Tsjechen uitgeschakeld in Rome.
Nadat ik gisteren schreef dat Karolina Pliskova de kwartfinales van het WTA toernooi in Rome had bereikt, moet ik vandaag al melden dat zij deze niet heeft overleefd. Zij verloor haar partij van Jelina Svitolina (uit Oekraine) met 6 - 2 en 7 - 6.
Hiermee zijn alle Tsjechische deelnemers aan het toernooi uitgeschakeld. Voor Nederland is het Kiki Bertens die doorgaat naar de halve finales
 

Ad Verschoor

Donateur
Herstelde Kvitová tennist op Wimbledon

Petra Kvitová herstelt voorspoedig van de verwonding die ze in december opliep en kan aan Wimbledon meedoen, zo heeft haar management laten weten. Wellicht maakt de 26-jarige Tsjechische, die eind vorig jaar bij een overval in haar huis met een mes in haar linkerhand werd gestoken, al volgende week op Roland Garros haar opwachting.


xxl.jpg

Petra Kvitová, toeschouwer bij het WTA toernooi in Praag begin mei

De tweevoudig Wimbledon-winnares (2011 en 2014) liep bij de overval dusdanig letsel op aan haar speelhand dat ze een operatie van vier uur moest ondergaan.

"Ze ligt op koers voor Wimbledon en deze week beslissen we over Roland Garros", aldus haar woordvoerder Katie Spellman.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
kvitova-maakt-vijf-maanden-steekpartij-rentree-roland-garros.jpg


Kvitova maakt vijf maanden na steekpartij rentree op Roland Garros

Petra Kvitova neemt deel aan Roland Garros. De Tsjechische kwam sinds december niet meer in wedstrijden uit nadat ze was overvallen in haar huis waarbij ze met een mes was gestoken in haar linkerhand.

Eerder deze week meldde Kvitova, tweevoudig Wimbledonwinnares, al dat ze vrijdag bekend zou maken of ze in Parijs haar rentree maakt.

Bij de loting bleek haar naam ingevuld in het schema. Ze treft in de eerste ronde de Amerikaanse Julia Boserup.

De linkshandige Kvitova moest na de overval in december een operatie van vier uur aan haar linkerhand ondergaan. De eerste inschatting luidde dat ze ruim zes maanden uit de roulatie zou zijn, maar het herstel vorderde sneller dan gedacht.

De 27-jarige Tsjechische kwam op Roland Garros nooit verder dan de halve eindstrijd. Op de wereldranglijst is Kvitova afgezakt naar de zestiende plek.

Kvitova won Wimbledon in 2011 en 2014. Ze zal ook op de deelnemerslijst staan van het Grand Slam-toernooi in Londen.

Roland Garros begint zondag.

Brron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Bertens in finale Neurenberg tegen Tsjechische verrassing

imageName106669274_original-756x422.jpg


Kiki Bertens speelt zaterdag in de finale van het graveltoernooi in Neurenberg tegen Barbora Krejcikova. De Tsjechische won vrijdag van de Roemeense Sorana Cirstea: 6-4 4-6 6-0.

Bertens haalde finale vrijdag met gemak. Haar tegenstander Misaki Doi gaf na de 1e set (6-2 voor Bertens) op met een rugblessure. De Nederlandse kan zo weer de titel pakken.

Verrassing
Dat moet dus gebeuren tegen de verrassende Krejcikova, die via het kwalificatietoernooi binnenkwam. Bertens speelde 2 keer eerder tegen de nummer 254 van de wereldranglijst. In 2015 won ze op gravel in Polen (3-6 6-1 6-1), maar op het hardcourt in Hobart was de jonge Tsjechische in datzelfde jaar de betere speelster: 6-4 7-6 (1).

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych verliest ATP finale in Lyon.

Jo-Wilfried Tsonga heeft voor het eerst in zijn carrière een toernooi op gravel gewonnen. De als tweede geplaatste Fransman was in Lyon in de finale met 7-6 (2), 7-5 te sterk voor de als derde geplaatste Tsjech Tomás Berdych.

Van de vorige twaalf duels met Berdych won Tsonga er maar vier. Hij leek bij 4-5, 15-40 de eerste set uit handen te geven, maar herpakte zich. Berdych werkte in de tweede set vier breakpoints weg, maar sloeg een dubbele fout op matchpoint.
 

Ad Verschoor

Donateur
De Tsjechische verrassing verliest finale van Bertens.

Kiki Bertens heeft zaterdag voor de derde maal in haar loopbaan een WTA-toernooi gewonnen. De tennisster uit Wateringen was voor het tweede jaar op rij de beste in Neurenberg. In de finale versloeg ze de Tsjechische qualifier Barbora Krejcikova in twee sets: 6-2 6-1. Vorig jaar stoomde ze naar haar winst in de Duitse stad door tot de halve finales op Roland Garros.
 

Ad Verschoor

Donateur
ROLAND GARROS: Kvitová maakt indruk bij rentree

Petra Kvitová heeft bij haar rentree op de tennisbaan zonder veel moeite de tweede ronde op Roland Garros bereikt. De Tsjechische (15) won met 6-3, 6-2 van de Amerikaanse Julia Boserup.


Kvitová speelde geen duels meer sinds ze in december in huis werd overvallen. De dader stak de linkshandige speelster met een mes in haar linkerhand, waarna ze een operatie van vier uur onderging.

Pas afgelopen vrijdag besloot Kvitová haar opwachting in Parijs te maken. De tweevoudig Wimbledonkampioene maakte ondanks haar langdurige afwezigheid een uitstekende indruk. Ze sloeg 9 aces en werkte de drie breekkansen die ze tegen kreeg op overtuigende wijze weg.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova wint in Parijs en jaagt op Kerber

https%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2Fts_499c2495411cbfeb1c845ebffbd7c3ee.JPG

In tegenstelling tot Angelique Kerber heeft Karolina Pliskova geen fout gemaakt in de eerste ronde van Roland Garros. De Tsjechische nummer twee van de plaatsingslijst ontdeed zich maandag in twee sets van Saisai Zheng uit China: 7-5 6-2.

Pliskova (25) neemt de eerste plek op de wereldranglijst over van Kerber als ze het Franse grandslamtoernooi wint. Kerber blameerde zich zondag in Parijs. De nummer één van de wereld vloog er al in de eerste ronde uit, door toedoen van Ekaterina Makarova uit Rusland (2-6 2-6).

Bij afwezigheid van de zwangere Serena Williams, begin dit jaar winnares van de Australian Open, ligt de strijd om de macht in het vrouwentennis helemaal open. Ook de Roemeense Simona Halep kan Kerber aflossen aan kop van de mondiale ranglijst. Pliskova, vorig jaar verliezend finaliste op de US Open, treft in de tweede ronde Ekaterina Aleksandrova uit Rusland.

Bron: telesport.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische resultaten in Parijs.
Twee Tsjechische heren hebben zich aangemeld voor Roland Garros in Parijs. Jiri Vesely en Tomas Berdych hebben beiden hun partij in de 1e ronde gewonnen.

Voor het vrouwentoernooi hebben zich zeven Tsjechische dames aangemeld. Verlies in de 1e ronde was er voor Kristyna Pliskova, Lucie Safarova en Katerina Siniakova. Vier dames wonnen hun partij en gaan door naar de volgende ronde te weten: Petra Kvitova, Marketa Vondrousova, Barbora Strycova en Karolina Pliskova
 

Ad Verschoor

Donateur
Comeback Kvitova duurt twee ronden

Voor tennisster Petra Kvitova heeft haar eerste toernooi sinds ze in december gewond raakte bij een overval in haar huis twee ronden geduurd. De Tsjechische, die gewond was geraakt aan haar hand en maanden niet kon tennissen, verloor op Roland Garros in de tweede ronde van Bethanie Mattek-Sands. De 32-jarige Amerikaanse won de partij na iets meer dan twee uur in twee sets: 7-6 (5) 7-6 (5).

Tweevoudig Wimbledon-winnares Kvitova was dankzij haar beschermde status als vijftiende geplaatst in Parijs. Het einde van de partij was pijnlijk. Kvitova sloot af met haar negende dubbele fout.

Bron: rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková verder op Roland Garros

Door de afwezigheid van topspelers als Serena Williams en Maria Sjarapova werd Karolina Plísková prompt als kanshebber voor de eindzege in Parijs gezien. Op basis van haar WTA-ranking (derde) is dat nog te begrijpen, maar niet als er ook naar haar prestaties op gravel wordt gekeken.


Zo reikte de Tsjechische in Parijs bij vijf optredens nooit verder dan de tweede ronde. Dit keer overleefde ze die wel, maar ze had drie sets nodig tegen de Russin Jekaterina Aleksandrova: 6-2, 4-6, 6-3.

Plísková was nauwelijks beter te noemen dan de Russin, maar bleek geduldig genoeg om op de fouten te wachten van haar tegenstandster, de nummer 86 van de wereldranglijst.

Overige Tsjechische dames zijn uitgeschakeld
In de 2e ronde van het toernooi waren nog drie Tsjechische vrouwen terug te vinden in het wedstrijdprogramma. Petra Kvitova, Marketa Vondrousova en Barbora Strycova verloren allen hun partij.

Nog een Tsjech in het herentoernooi
Na het verlies van Berdych in deze tweede ronde is er nog 1 Tsjech in het toernooi. Jiri Vesely gaat na zijn winst door naar de volgende ronde.
 

Ad Verschoor

Donateur
Unicum voor Pliskova op Roland Garros

Tennisster Karolina Pliskova heeft zich op Roland Garros geplaatst voor de achtste finales. Voor de 25-jarige Tsjechische, de nummer drie van de wereld, is dat een unicum, want verder dan de tweede ronde kwam ze nog nooit.


Zondag rekende Pliskova in Parijs af met de Duitse Carina Witthöft, de nummer 73 van de wereld. In de eerste set kon de Duitse goed mee, maar daarna was het klaar: 7-5, 6-1. Pliskova staat in de achtste finales tegenover de Paraguayaanse Veronica Cepede Royg, die de Colombiaanse Mariana Duque Marino opzij zette: 3-6, 7-6 (2), 6-3.

Bron: fok.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych verbreekt de samenwerking met Ivanisevic

Tomas Berdych heeft de samenwerking met de 45-jarige coach Goran Ivanisevic beëindigd. De Tsjech, de nummer veertien van de wereld, werkte nog geen jaar samen met de winnaar van Wimbledon in 2001.


Door zijn tegenvallende resultaten is de 31-jarige Berdych uit de toptien gevallen. Hij stelde teleur op Roland Garros en werd al in de tweede ronde uitgeschakeld door de Rus Karen Chatsjanov.

"Ik heb genoten van de weg die we samen hebben afgelegd en we zullen goede vrienden blijven", zei Berdych via een korte verklaring.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Roland Garros: Karolina Plisková wint weer

Karolína Plisková bereikte voor het eerst de laatste acht. Hoewel ze opnieuw weinig indruk maakte, won de Tsjechische (2) wel van de Paraguayaanse Verónica Cepede, met 2-6, 6-3, 6-4.

Cepede, de nummer 97 van de wereld, leek de onzeker ogende Plisková van de baan te gaan slaan. In amper een kwartier stond ze met 4-0 voor en op die stand was echt niets af te dingen. Ze bewoog beter op gravel, gleed beter op gravel en de wijze waarop Cepede de dropshots maskeerde, beloofde veel. Toch kantelde de wedstrijd na de eerste set. Plisková won vijf games op rij, pakte de tweede set en bleef rustig op de big points. En dat deed Cepede juist niet.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova slaat laatste Française uit toernooi en bereikt halve finale Garros

Karolina Pliskova heeft overtuigend de halve finale bereikt op Roland Garros. De Tsjechische, als tweede geplaatst, won met 7-6, 6-4 van Caroline Garcia (28). Daarmee valt ook voor de laatste Française het doek in Parijs.

Pliskova neemt het in de halve finales op tegen de Roemeense speelster Simona Halep.


imageName107165254_original-756x422.jpg
 

Ad Verschoor

Donateur
Karolina Pliskova mist finale Roland Garros

Pliskova heeft zojuist haar halve finale partij op Roland Garros verloren van de Roemeense Simona Halep.
De setstanden waren 6-4, 3-6 en 6-3.


Het was een enerverende partij dien de dames lieten zien met soms lange rally's. Pliskova moest uiteindelijk in de 3e set het onderspit delven.
 

Ad Verschoor

Donateur
Toch nog Tsjechische winnares op Roland Garros

De Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Tsjechische Lucia Safárovaá hebben het vrouwendubbelspel op Roland Garros gewonnen. Het duo, als eerste geplaatst in Parijs, klopte het Australische koppel Casey Dellacqua en Ashleigh Barton met duidelijke cijfers: 6-2, 6-1.


xxl.jpg

Lucie Sarárová en Bethanie Mattek-Sands zoenen de trofee in Parijs AFP

Mattek-Sands en Safárová wonnen voor de vijfde keer een grandslamtoernooi. Het duo is nu de regerend kampioen van de US Open, de Australian Open en Roland Garros.

Bron: nos.nl
 
Bovenaan