Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Plísková blijft indruk maken

Dat er bij de Australian Open serieus rekening gehouden moet worden met Karolína Plísková bevestigde de Tsjechische nog maar eens in de eerste ronde. Ze was in een uur klaar met Sara Sorribes uit Spanje: 6-2, 6-0.


864x486.jpg

Karolína Plísková EPA

Plísková, als vijfde geplaatst, verkeert in grootse vorm. Ze won een week geleden met overmacht het WTA-toernooi van Brisbane en haalde vorig seizoen de finale van de US Open. In Melbourne kwam ze nog nooit voorbij de derde ronde.

"Ik voel me goed op de baan. Ik train hier al een week en ben er helemaal klaar voor", zei ze na afloop.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková blijft titelkandidatuur kracht bijzetten

Karolína Plísková is vastbesloten om bij de Australian Open wél haar eerste grandslamtitel te veroveren en dat laat de verliezend finaliste van de afgelopen US Open duidelijk merken. Binnen het uur plaatste ze zich voor de derde ronde.


De als vijfde geplaatste Tsjechische, die anderhalve week geleden het WTA-toernooi van Brisbane won en nog ongeslagen is in 2017, won met 6-0, 6-2 van Anna Blinkova. De 18-jarige Russische qualifier kwam pas na tien games op het scorebord.

864x486.jpg

Karolína Plísková was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor Anna Blinkova AFP

Plísková sloeg simpelweg te hard en won liefst 86 procent van de punten op haar eerste opslag. Toch was ze niet tevreden. "Mijn eerste service moet vaker in (dat percentage lag op 61), maar ik word wedstrijd voor wedstrijd beter. En dat is ook de bedoeling."

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova uitgeschakeld in Australian Open

De huidige nummer één van de wereld, Angelique Kerber, heeft vrijdag in de derde ronde van de Australian Open in twee sets gewonnen van Kristyna Pliskova.


Met 6-0 en 6-4 had de 29-jarige Duitse titelverdedigster weinig moeite met haar opponent uit Tsjechië.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Karolina Plísková door naar 4e ronde

Karolína Plísková heeft met de hakken over de sloot de vierde ronde bereikt op de Australian Open. De verliezend finaliste van de US Open won ondanks een 5-2 achterstand in de derde set met 4-6, 6-0, 10-8 van Jelena Ostapenko.


864x486.jpg

Karolina Pliskova EPA

De Tsjechische Plísková had op weg naar de derde ronde maar vier games afgestaan, maar ditmaal werd ze stevig getest. De pas 19-jarige Letse Ostapenko had in de rally's vaak de overhand, vooral door de kwetsbare backhand van Plísková (5) op te zoeken.

Ostapenko kwam met een dubbele break op 5-2 in set drie, maar maakte het niet af. Plísková,die vooral op haar sterke service leunde, miste een matchpoint op 6-5, maar sloeg op 9-8 alsnog toe.

Bron: nos.nl

P.S. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen op het verkeerde been gezet te zijn door het eerder verlies van Pliskova. Nu blijkt dat Krystina Pliskova te zijn. Karolina Pliskova behoort daarentegen tot de favorieten.
 
Bertens uitgeschakeld in dubbelspel

Kiki Bertens en haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson zijn uitgeschakeld in het dubbelspel van de Australian Open.

Het als veertiende geplaatste duo strandde zaterdag in de tweede ronde tegen de Zwitserse Viktorija Golubic en de Tsjechische Kristyna Pliskova na twee sets: 6-1 en 6-4.
 

Ad Verschoor

Donateur
Strycova verliest van Williams

Serena Williams heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De als tweede geplaatste Amerikaanse was met 7-5, 6-3 Barbora Strýcová de baas.


De wisselvallig spelende Williams had aanvankelijk haar handen vol aan de als zestiende geplaatste Tsjechische. Strýcová vocht voor wat ze waard was en wist de opslag van de zesvoudig kampioene in de eerste set drie keer te breken. Williams maakte die wel steeds meteen weer goed.

Liefst zeven setpunten werkte Strýcová weg, maar op het achtste sloeg Williams ietwat fortuinlijk toe met een afzwaaier. En ook in het vervolg bleef de Tsjechische goed weerstand bieden. De topfavoriet in Melbourne gaf de partij echter niet meer uit handen.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková bereikt laatste acht van Australian Open

US Open-finaliste Karolína Plísková is voor het eerst doorgedrongen tot de kwartfinales van de Australian Open. De als vijfde geplaatste Tsjechische ontdeed zich met 6-3, 6-3 van thuisspeelster Daria Gavrilova.


864x486.jpg

Karolína Plísková EPA

Plísková had in haar eerste twee duels maar vier games verloren, maar ontsnapte vervolgens tegen Jelena Ostapenko aan uitschakeling met 10-8 in de derde set. Met Gavrilova had ze minder moeite. Ze sprong wel slordig met haar breekpunten om (ze verzilverde er vijf van de veertien), maakte veel onnodige fouten (dertig) en had drie matchpoints nodig.

Op herhaling met Serena?
De volgende tegenstandster van Plísková is Mirjana Lucic-Baroni en daarna mogelijk Johanna Konta of Serena Williams, die ze op de US Open versloeg.

Bron: nos.nl
 
Karolina Pliskova uitgeschakeld in kwartfinale

Bron: nu.nl

Mirjana Lucic-Baroni zorgde in de kwartfinale voor een grote verassing door de Tsjechische Karolina Pliskova uit te schakelen: 6-4, 3-6, 6-4.


Het is voor haar de eerste keer dat ze in de halve finale in Melbourne staat. De 34-jarige Kroatische evenaart daarmee haar beste prestatie ooit in een Grand Slam. In 1999 speelde ze voor het laatst in een halve finale op een van de vier grote toernooien, toen op Wimbledon.

Lucic-Baroni, nummer 79 op de wereldranglijst, was tegen de als vijfde geplaatste Pliskova vooral in de rally's veel sterker.

Driesetter
In de eerste set pakte de Kroatische speelster in de tiende game de break die haar direct de set opleverde. Een set later hadden beide vrouwen moeite om de service-game te behouden. Door de laatste drie games op rij te pakken maakte Pliskova er een driesetter van.

In de beslissende set waren de laatste games weer beslissend. Lucic-Baroni brak de tien jaar jongere Tsjechische in de negende game en serveerde de wedstrijd uit.
 

Ad Verschoor

Donateur
Vierde grandslamtitel Mattek-Sands en Safarová

Op de Australian Open in Melbourne hebben Bethanie Mattek-Sands en Lucie Safarová de titel in het damesdubbelspel in de wacht gesleept. De Amerikaanse en de Tsjechische waren in de eindstrijd met 6-7 (4), 6-3, 6-3 te sterk voor de Tsjechische Andrea Hlavackova en de Chinese Peng Shuai.


864x486.jpg

Bethanie Mattek-Sands en Lucie Safarova AFP

Vierde grandslamtitel
Voor Mattek-Sands en Safarová is het de vierde keer dat ze samen de beste zijn op een grandslamtoernooi. Ze wonnen in 2015 de Australian Open en Wimbledon en vorig jaar de US Open.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië uitgeschakeld in Davis Cup

Australië trekt met 4-1-zege tegen Tsjechië naar kwartfinales
Australië heeft het Davis Cup-duel met Tsjechië in de eerste ronde van de Wereldgroep met 4-1 gewonnen. De Australiërs stonden na drie wedstrijden al op een onoverbrugbare 3-0-voorsprong en waren zaterdag al zeker van hun ticket voor de kwartfinales.
In de kwartfinales neemt Australië het op tegen de Verenigde Staten, die Zwitserland uitschakelden.

Uitslagen:

Vrijdag:
Jordan Thompson (Aus) - Jiri Vesely (Tsj) 6-3, 6-3, 6-4
Nick Kyrgios (Aus) - Jan Satral (Tsj) 6-2, 6-3, 6-2
Zaterdag:
Sam Groth/John Peers (Aus) - Jan Satral/Jiri Vesely (Tsj) 6-3, 6-2, 6-2
Zondag:
Jiri Vesely (Tsj) - Sam Groth (Aus) 3-6, 7-5, 6-3
Jordan Thompson (Aus) - Jan Satral (Tsj) 7-6 (7/5), 6-2
 

Ad Verschoor

Donateur
Titelverdediger Tsjechië stoot door naar halve finales Fed Cup

386

Deze Barbora Strycova trok de Tsjechische zege over de streep. ©AFP
Titelverdediger Tsjechië heeft zich vandaag in Ostrava verzekerd van een plaats in de halve finales van de Fed Cup. De Tsjechische vrouwen klopten Spanje met 3-1.

Barbora Strycova (WTA 17) bezorgde Tsjechië het beslissende punt door met tweemaal 6-4 de Spaanse Lara Arruabarrena (WTA 70) te verslaan. Eerder vandaag had topspeelster Karolina Pliskova (WTA 3) nog een makkelijke zege geboekt tegen Garbine Muguruza (WTA 7), de sterkhoudster van Spanje. Het werd 6-2 en 6-2.

Muguruza bracht Spanje zaterdag op voorsprong door Strycova in drie sets (6-0, 3-6, 6-1) te verslaan. Tegen Arruabarrena bracht Strycova (6-4, 7-5) de bordjes wel meteen in evenwicht.

Voor een plaats in de finale nemen de Tsjechen het op tegen Duitsland of de Verenigde Staten.

Bron: demorgen.be
 

Ad Verschoor

Donateur
berdych-winst-copil-tweede-ronde-in-rotterdam.jpg

Tennis
Berdych na winst naar tweede ronde in Rotterdam

Tomas Berdych heeft maandag de tweede ronde bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament. De winnaar van 2014 rekende in twee sets af met de Roemeen Marius Copil: 7-6 en 6-4.

Heel makkelijk liep het allemaal niet voor de huidige nummer dertien van de wereld. De Roemeen, de mondiale nummer 130, had zich via de kwalificaties geplaatst voor het toernooi en leek zich goed thuis te voelen op het hardcourt in Ahoy.

Desondanks won Berdych de eerste set in een tiebreak. Daarna liep het echter moeizamer voor de Tsjech, die zich aan het begin van de tweede set aan zijn lies liet behandelen.

DIe kwetsuur leek Berdych ook in de rest van de partij parten te spelen, maar echt in de problemen kwam de Tsjech niet. Hij sloeg op 5-4 op de service van de Roemeen direct op zijn eerste matchpoint toe.

In de tweede ronde treft de nummer vier van de plaatsingslijst de winnaar van de partij tussen Viktor Troicki en Richard Gasquet.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych bereikt kwartfinale

Tomás Berdych bereikte eerder op de dag eenvoudig de kwartfinales. De Tsjech rekende in Rotterdam in twee sets af met de Fransman Richard Gasquet: 7-6 (4), 6-1.
Berdych, in 2014 al eens winnaar in Rotterdam, begon slecht aan de partij en leverde direct zijn servicegame in. Toch ontliepen beide tennissers elkaar niet veel en moest een tiebreak uiteindelijk de beslissing brengen. Met een mooie forehand trok Berdych de set naar zich toe.

Makkelijke tweede set
In de tweede set deed Berdych er een schepje bovenop en overklaste hij de Fransman. Een half uur later stond de eindstand op het scorebord.
Berdych treft in de kwartfinales de Slowaak Martin Klizan, die vorig jaar het ATP-toernooi in Rotterdam op zijn naam schreef.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
berdych-schakelt-titelverdediger-klizan-in-rotterdam.jpg


Berdych schakelt titelverdediger Klizan uit in Rotterdam

Titelverdediger Martin Klizan is er niet in geslaagd om de halve finales van het ABN Amro World Tennis Tournament te bereiken. Tomas Berdych was in twee sets te sterk voor de Slowaak: 6-3 en 6-3.

Klizan keek vrijdag in Ahoy al snel tegen een achterstand aan. Hij werd vroeg in de eerste set gebroken en kon niet meer terugkomen. Het tweede bedrijf had eenzelfde verloop. De als vierde ingeschaalde Berdych brak zijn opponent direct en bouwde zijn voorsprong gestaag uit.

De 27-jarige Klizan plaatste zich voor de kwartfinales door Fernando Verdasco en Philipp Kohlschreiber uit te schakelen. Berdych ontdeed zich al van Marius Copil en Richard Gasquet.

De 31-jarige Tsjech treft in de halve finales de winnaar van de partij tussen Marin Cilic en Jo-Wilfried Tsonga. De Kroaat Cilic is de nummer één van de plaatsingslijst in Rotterdam.

Berdych won het toernooi in Rotterdam in 2014. Een jaar later verloor hij in de finale van de Zwitser Stan Wawrinka.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsonga klopt Berdych en bereikt finale in Rotterdam

Jo-Wilfried Tsonga is voor de tweede keer doorgedrongen tot de finale van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De Fransman, die zes jaar geleden in de eindstrijd boog voor Robin Söderling, won met 6-3, 6-4 van Tomás Berdych.

Berdych had acht van de elf eerdere duels met Tsonga gewonnen, maar kon deze keer amper een vuist maken. Met name aan service was de Fransman superieur. Hij verloor op eigen opslag maar tien van de vijftig punten en stond Berdych geen enkel breakpoint toe.

Tsonga plaatste in de eenzijdige partij in beide sets een break en bereikte zo voor de 24ste keer de finale van een ATP-toernooi. Hij won er twaalf.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková grijpt titel in Doha

Het WTA-toernooi van Doha (Qat) is gewonnen door Karolína Plísková (2). De Tsjechische was in de finale te sterk voor Caroline Wozniacki: 6-3,6-4.

Plísková moest vrijdag twee wedstrijden spelen om de finale te halen. Een dag later hoefde ze zich een stuk minder in te spannen om de titel te grijpen, want al na 79 minuten was de zege binnen. Het is haar tweede WTA-titel dit jaar en haar achtste in totaal.

Wozniacki had de drie eerdere duels met Plísková gewonnen, al moest er toen wel telkens een derde set aan te pas komen.
Ditmaal werd ze driemaal gebroken in de eerste set en had Plísková in de tweede set genoeg aan een break op 5-4.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Karolína Plísková lijkt opmars voort te zetten.

De Tsjechische Karolina Pliskova lijkt na haar winst in het toernooi van Doha op weg naar weer een nieuw en goed resultaat. In het WTA toernooi van Indian Wells (VS) heeft zij inmiddels de halve finale bereikt. Zij won haar kwartfinale wedstrijd van de als 7e geplaatste Spaanse Garbine Muguruza in 2 sets met 7-6 en 7-6.
In de halve finale gaat zij het nu opnemen tegen de Russische Svetlana Koeznetsova, die geen gemakkelijke tegenstandster zal worden.
 
Bovenaan