Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Parijs: Vaidisova blijft op de sukkel

Het gaat niet goed met Nicole Vaidisova. Ook in Parijs sneuvelde de Tsjechische in de eerste ronde. Emilie Loit haalde het in twee sets.

Vaidisova behoorde in 2006 en 2007 bij de wereldtop met onder meer halve finaleplaatsen op Roland Garros en de Australian Open. In 2008 ging het echter al bergaf met de Tsjechische en dit jaar kon ze nog maar één wedstrijd winnen.

Ook in Parijs kon Vaidisova niet schitteren. In de eerste ronde verloor ze vrijwel kansloos van de Française Emilie Loit. Vaidisova is ondertussen afgezakt naar de 71ste plaats op de wereldranglijst.

Emilie Loit (Fra) - Nicole Vaidisova (Tsj) 6-1, 6-4
 

Freddy2005

† In Memoriam
ABN AMRO Rotterdam

Teenager Dimitrov stunt met zege op Berdych

De Bulgaar Grigor Dimitrov is de jongste deelnemer aan het 36ste ABN AMRO World Tennis Tournament. Vanwege zijn prestaties in het juniorencircuit - hij won vorig jaar zowel Wimbledon als de US Open - kreeg hij een wildcard van directeur Richard Krajicek. Als dank schakelde hij dinsdag in de eerste ronde de voormalige Tsjechische toptienspeler Tomas Berdych uit. Dimitrov won de spannende wedstrijd met 4-6, 6-3, 6-4.

In Ahoy Rotterdam verbaasde hij het publiek op ‘Ladies Day’ door als nummer 482 van de wereld de ervaren Berdych, zes jaar ouder en nummer 23 op de ranglijst, in de beslissende fase af te troeven. Dimitrov sloeg tien aces, werkte negen van de tien breakpoints weg en benutte er twee van de vijf. Met tranen van vreugde in de ogen stapte hij van de baan.
 

Freddy2005

† In Memoriam
SAP San Jose USA

In de eerste ronde van het tornooi versloeg Radek Štěpánek de Duitser Dominik Meffert met 5-7, 6-3 en 6-1.

Dubbelspel:

Tommy Haas (Dui)/Radek Štěpánek - Paul Hanley(Aus)/Jordan Kerr (Aus): 7-5, 2-6 en 10-5.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Parijs

Iveta Benešová stond vandaag in de eerste ronde tegen Serena Williams. Ze verloor de wedstrijd met 6-1 en 6-4.

Petra Kvitova verloor haar wedstrijd van de Kroatische Karolina Sprem met 6-3 en 6-1.
 
Michaëlla Krajicek verliest bij rentree

Bron: ANP - 12 februari 2009

MIDLAND - Tennisster Michaëlla Krajicek heeft woensdag (lokale tijd) haar partij in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Midland verloren. De Nederlandse moest haar meerdere erkennen in Eleni Daniilidou uit Griekenland: 3-6 3-6.

Krajicek maakte in de Verenigde Staten haar rentree. De tennisster liep vorige maand een enkelblessure op bij het toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Ze moest zich vanwege die kwetsuur afmelden voor de kwalificaties van de Australian Open.
 

Freddy2005

† In Memoriam
SAP San Jose USA

Tommy Haas (Dui)/Radek Štěpánek winnen ook in het dubbelspel hun tweede wedstrijd.

Eric Butorac (USA)/Ashley Fisher (Aus) - Tommy Haas (Dui)/Radek Štěpánek: 6-4, 4-6 en 6-10.
 

Freddy2005

† In Memoriam
ABN AMRO Rotterdam

Tomas Berdych wel succesvol in dubbelspel.

Tomas Berdych veroverde vorig jaar tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn eerste dubbelspeltitel. Ook dit jaar heeft de 23-jarige Tsjech samen met de Oostenrijker Jürgen Melzer de smaak te pakken. Het gelegenheidsduo bereikte de halve eindstrijd in het dubbelspel na de zege op de Zuid-Afrikaanse dubbelspecialisten Jeff Coetzee/Wesley Moodie: 6-4, 7-6 (6).

Berdych, die in het enkelspel in de eerste ronde verrassend van het Bulgaarse Grigor Dimitrov verloor, behoort tot de vaste klanten in Ahoy. Dit is het vijfde achtereenvolgende jaar dat hij in Rotterdam speelt. De dubbelspeltitel met de Rus Dmitry Tursunov was vorig jaar een verrassing voor Berdych. “Ik was toen dolblij met mijn eerste dubbelspeltitel.”

Berdych en Melzer treffen in de halve eindstrijd het als eerste geplaatste dubbel Nestor/Zimonjic. De andere halve finale gaat tussen de ervaren dubbels Knowle/Ram en Dlouhy/Paes.


abnamrowtt.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
ABN AMRO Rotterdam

De dubbelspelfinale van de 36ste van het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt een duel van de nummers één en twee van de plaatsingslijst. De Canadees Daniel Nestor en de Serviër Nenad Zimonjic moeten het vanaf 12.00 uur op de finaledag tegen de Tsjech Lukas Dlouhy en Leander Paes uit India opnemen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren wordt de eindstrijd in het dubbelspel voor de enkelspelfinale (tussen Rafael Nadal en Andy Murray) gespeeld.

Het als eerste geplaatste duo Nestor/Zimonjic, de nummers drie en vier van de wereldranglijst in het dubbelspel, kende in de halve eindstrijd weinig problemen met het gelegenheidsdubbel Tomas Berdych/Jürgen Melzer: 6-3, 6-2.

Lukas Dlouhy/Leander Paes rekende in de andere halve finale na vooral een spannende tweede set af met Julian Knowle en Andy Ram: 6-2, 7-6 (4).

abnamrowtt.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
SAP San Jose USA

SAP San Jose USA: twee finales voor Štěpánek


Niet topfavoriet Andy Roddick maar Radek Štěpánek staat in de finale van het ATP-toernooi van San Jose. De 30-jarige Tsjech verraste zijn Amerikaanse opponent met 3-6 7-6 en 6-4. In de finale ontmoet Štěpánek een andere Amerikaan in de persoon van Mardy Fish. Hij rekende opvallend eenvoudig af met landgenoot James Blake: 6-3 6-2.

Tommy Haas (Dui)/Radek Štěpánek spelen de dubbelfinale na het afzeggen van de Amerikanen Mardy Fish en James Blake. In de finale staan ze tegenover Rohan Bopanna (Ind) en Jarkko Nieminen (Fin).
 

Freddy2005

† In Memoriam
Krajicek in hoofdtoernooi van Memphis

Michaëlla Krajicek heeft het hoofdtoernooi in Memphis bereikt. In de kwalificaties won de Nederlandse zaterdagavond laat eenvoudig van de Canadese Stéphanie Dubois: 6-1, 6-1. In de eerste ronde van het WTA-toernooi is Krajicek gekoppeld aan de Russische Alla Koedrjavtseva, die 64ste staat op de WTA-wereldranglijst.

Krajicek speelde twee keer eerder tegen Koedrjavtseva. Beide keren won de Nederlandse vrij eenvoudig in twee sets.

sport1.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
ABN AMRO Rotterdam

Dubbeltitel voor Nestor/Zimonjic

Daniel Nestor en Nenad Zimonjic hebben het dubbeltoernooi gewonnen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Het Canadees/Servische koppel was in de finale te sterk voor de Tsjech Lukas Dlouhy en de Indiër Leander Paes: 6-2 en 7-5.
 

Freddy2005

† In Memoriam
SAP San Jose USA

Štěpánek treedt in de voetsporen van Lendl

Radek Štěpánek heeft in de VS het tennistoernooi van San José gewonnen. In de finale klopte hij thuisspeler Mardy Fish. Štěpánek is de eerste Tsjechische winnaar sinds Ivan Lendl (1983).

Net als in de halve finale tegen Andy Roddick moest Radek Štěpánek weer een set ophalen. Mardy Fish, die in totaal 16 aces afvuurde, ging op het einde van de tweede set in de fout.


Bij 5-4 ging Štěpánek door de opslag van Fish. De Tsjech hield vol en profiteerde van de vele missers van Fish in de derde set.

Štěpánek is de eerste Tsjech die het toernooi van San José wint na Ivan Lendl in 1983.

De vriend van Nicole Vaidisova vierde de zege met zijn gekende "wormdans" (foto). Het Amerikaanse publiek vond het geweldig.

Tijdens de tweede set had Štěpánek verzorging nodig. "Ik denk niet dat hij geblesseerd was. Hij speelt het vaak", gromde Fish.

Uitslag: 3-6, 6-4 en 6-2.

1990413427.jpg



Ook de dubbelfinale is door Tommy Haas (Dui)/Radek Štěpánek gewonnen.

Tommy Haas (Dui)/Radek Štěpánek - Rohan Bopanna (Ind) /Jarkko Nieminen (Fin): 6-2 en 6-3.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Memphis

Krajicek verder in dubbel

Michaëlla Krajicek heeft zondag (plaatselijke tijd) met haar Oekraïense partner Joeliana Fedak een overwinning geboekt in de eerste ronde van het dubbelspel in Memphis. Het duo versloeg de Letse/Wit-Russische combinatie Liga Dekmeijere/Ekaterina Dzehalevitsj met 6-4 6-3.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Memphis

Misa start met zege in Memphis

Michaella Krajicek lijkt de weg omhoog ingeslagen te zijn. Na een probleemloze kwalificatie voor het hoofdtoernooi wist de tennisster in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Memphis korte metten te maken met Alla Kudryavtseva. Met 6-1 en 6-4 plaatste de Almeerse zich voor de tweede ronde. De 21-jarige Russin staat op de 64e plek op de mondiale ranglijst.

In hetzelfde tornooi won Lucie Safarova van Melanie South (Gbr) met 6-2 en 6-2.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Memphis

Krajicek blijft winnen in Memphis

Michaëlla Krajicek heeft dinsdag haar prima reeks bij het toernooi in Memphis voortgezet. De Nederlandse tennisster versloeg in de tweede ronde de Duitse Kristina Barrois met 6-3 3-6 7-6 (0). Ze bereikte door haar zege voor het eerst sinds juni vorig jaar de kwartfinales op de WTA Tour.

Krajicek speelde haar vierde wedstrijd op rij in Memphis. Ze plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. Afgelopen zomer stond Krajicek in Rosmalen voor het laatst op het hoogste niveau in de kwartfinales.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Memphis

Krajicek naar halve finales dubbel

Michaëlla Krajicek heeft woensdag (plaatselijke tijd) de halve finales van het dubbelspel bij het tennistoernooi in Memphis bereikt. Met haar Oekraïnse partner Joeliana Fedak won ze nipt van het Amerikaanse duo Jill Craybas en Mashona Washington, 6-7 (5) 6-4 1-0.
Krajicek en Fedak beslisten de wedstrijd in de supertiebreak in hun voordeel. In de halve eindstrijd nemen ze het op tegen de Amerikaanse Vania King en de Russische Alla Koedriavtseva, van wie Krajicek in de eerste ronde van het enkelspel won.
Krajicek speelt donderdag in de kwartfinales van het enkelspel. Ze neemt het daarin op tegen de als eerste geplaatste Deense Caroline Wozniacki.

sportwereld.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WTA Memphis

Krajicek strandt in kwartfinale

Michaëlla Krajicek is gestrand in de kwartfinale bij het WTA-toernooi in Memphis. De Almeerse tennisster moest haar meerdere erkennen in Caroline Wozniacki. Het Deense talent verloor nog wel de eerste set maar sloeg zich na ruim twee uur alsnog naar de halve finales: 2-6 6-3 6-3.

Een uitstekende eerste set ging met twee benutte breaks naar Misa, 6-2. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. De Deense wist Krajicek eenmaal te breken, 6-3.
In het derde bedrijf keek de 'kleine Kraai' al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Terwijl de eerste game door de Almeerse moeizaam werd binnengehaald. Op 4-3 liet Misa nog een kans op de gelijkmaker onbenut. De laatste servicebeurt van Krajicek ging op love naar de Deense, 6-3.

Krajicek wel in dubbelfinale

Michaëlla Krajicek strandde weliswaar in de kwartfinales van het enkelspel in Memphis, maar de Nederlandse tennisster wist zich snel te herpakken. Na een uurtje rust trad ze met Yuliana Fedak aan in het dubbelspel, waar ze in de halve finales het als eerste geplaatste koppel versloeg.

In de halve finale was het Nederlands/Oekraïense duo was te sterk voor Alla Kudryavtseva en Vania King met 7-6 (3) 4-6 10-5.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
ATP Memphis

Radek Štěpánek is tot de halve finale doorgedrongen van het toernooi van Memphis. Gisteren versloeg hij de Argentijn Juan Martin del Potro in twee sets: 7-6 en 6-4. In de halve finale treft hij de Israëliër Dudi Sela.

Stepanek naar finale Memphis

De Tsjechische tennisser Radek Stepanek heeft zaterdag de finale bereikt van het toernooi in Memphis. De als vijfde geplaatste Stepanek ondervond in de halve finales geen noemenswaardige tegenstand van de Israëliër Dudi Sela: 6-3 en 6-1.
 
Bovenaan