Sneeuw: winterseizoen 2006-2007

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Status
Niet open voor verdere reacties.

Maria

Geroyeerd Lid
even een snel berichtje:
de sneeuw op Studenov is bijna weg (vanochtend), boven op de Lisa Hora goed maar gaandeweg naar beneden enorme zand-grasvlaktes en grote bulten losse sneeuw gemengd met zand.
Volgens onze skiverhuurder komt er a.s. week helaas geen sneeuw, alleen nog maar hogere temperaturen. Wij waren dus erg blij dat we afgelopen week vakantie hadden, want wij konden nog prima skieën op de wel minimale sneeuw (waar nu dus nog weinig van over is). Temperaturen overdag rond 6-8 graden met zon! 's Nachts rond het vriespunt. Maar één keer heeft er een sneeuwkanon een nacht staan brullen onder onze kamer en daar was de volgende dag helemaal niets van te zien. Erg sneu wel.
groetjes, Maria
 
Er is hoop op sneeuw:
Via zoover.nl de 14 daagse weersverwachting in Harrachov. Daar wordt zondag maandag en dinsdag matige sneeuw verwacht en vanaf 2 maart voor een aantal dagen ook weer sneeuw. :)
 
jongelui,hoe vervelend het ook voor de wintersporters is:de winter is voorbij.aan het eind van het jaar en begin volgende jaar nieuwe kansen.Op naar de lente en de zomer!!!!!
 
lipno ALIEN

Hallo alien een paar dagen geleden had je een prachtig verhaal over de russiche beer enz, je zei toen ook dacht ik dat je een paar dagen later de situatie beter kon bekijken voor lipno, dat er nog winterweer komt in de periode van 03/03 tot 10-03, heb je al weer wat positieve berichten voormij, als een andere weer profeet mij wat kan vertellen dan ook graag.

Bedankt.
 
Wij gisteren terug gekomen uit Harrachov,we hebben lekker kunnen skieen,maar heb toch wel een beetje medelijden met de mensen die er gisteren naar toe zijn gegaan,want de sneeuw was inderdaad alleen maar pap.

Dus ik hoop dat er voor hun sneeuw gaat vallen de komende week.
 
:D dobry den, we zijn weer terug uit tsjechie, vanaf zaterdag tot en met donderdag hebben de jongens goed kunnen skien alleen zijn ze vrijdag niet meer de pistes op gegaan.De mensen die gisteren aankwamen toen wij weggingen hebben waarschijnlijk niet zo veel sneeuwplezier. De eigenaar van ons vakantiehuis zei dat er 2 dagen sneeuw zou komen maar niet veel.Dus het is te hopen dat ze nog wat vers sneeuw krijgen, maar verder ...wij hebben het naar ons zin gehad.;)
 
Hallo,
Ook wij zijn gisteren terug gekomen uit ZMROVKA
(hoe je het uitspreekt weet in na een week nog steeds niet, maar het was een prachtige omgeving en een mooi vakantiehuisje)

De hele week nog lekker kunnen skien in de directe omgeving, maar....afgelopen vrijdag werd het toch wel hard minder.
Toch weer een perfecte vakantie gehad !!

Laten we hopen dat er voor de vakantiegangers die er nu zijn toch nog wel een beetje sneeuw bij valt.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Nederlander en Duitser grootste risicopatiënten ski-hartinfarct

Nederlanders en Duitsers zijn maar beter voorzichtig als ze de skilatten aanbinden, want zij maken de meeste kans om getroffen te worden door een hartinfarct op de piste. Dat stellen Oostenrijkse artsen in De Telegraaf.
Het verhoogde risico zou niet enkel te maken hebben met de lichamelijke toestand en omgevingsfactoren, maar ook met de stress van een lange autorit richting het skigebied.

In het ziekenhuis van Innsbruck komen jaarlijks zo'n 250 mensen binnen die tijdens het skiën getroffen werden door een hartaanval. Een derde van de slachtoffers zou een buitenlander zijn. Een cardioloog vertelde aan de Nederlandse krant dat buitenlanders niet gewend zijn aan de hoogte en de lage temperaturen. De combinatie met een hoge bloeddruk, overgewicht of roken kan dan hartproblemen veroorzaken.

Voor Duitsers en Nederlanders komt daar nog een extra risicofactor bij, aldus de arts. De lange autorit veroorzaakt immers hopen stress. Wie daarna in de barre kou het uiterste van zijn lichaam vergt, wordt gemakkelijker getroffen door een hartinfarct.

hetvolk.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Momenteel is het licht aan het sneeuwen in Pec pod Snezkou en regent het in Trutnov, waar het ongeveer 4° C is.
 

Bijlagen

  • pecpod (Small).jpg
    pecpod (Small).jpg
    18,9 KB · Bekeken: 4

Maria

Geroyeerd Lid
soort pleister op de wonde:
we hadden dan wel geen sneeuw, maar zijn ook niet dood of gebroken...
 
Onze zoon belde net vanuit Spindlruv Mlyn, daar sneeuwt het al in ieder geval de hele morgen. Dus koud, maar wel fijn voor de pistes en skiers!!
 
kijk maar eens op holidayinfo.cz naar de beelden van de webcams, de mensen die er nu naar toe zijn, hebben mazzel er valt nog een dikke ;) laag sneeuw op het moment.
 
vanaf donderdag kouder

weie kan mij vertellen of de vooruitzichten voor volgende week zijn, ik heb vernomen dat er een kans bestaat dat er 50% kans is dat er winterkou komt, of is dit een fabeltje, wij zitten in lipno
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan