Politiek

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e36297i20060710

volgende week gaat Klaus voor een 3 daags staatsbezoek naar Roemenie.
maandag 17 juli een ontmoeting met president Traian Basescu.
dinsdag 18 juli een gesprek met premier Calin Popescu Tariceanu. opent ook een zakelijk forum Tsjechisch-Roemeense handelsbetrekkingen. een meet-and-greet met tsjechen in roemenie.
woensdag 19 juli : bezoek van de grootste haven van roemenie, constanta
er wonen ongeveer 6000 tsjechen in roemenie.

er zal oa gesproken worden over de toetreding van roemenie in de EU.

mevrouw livia vaclav(ova) mag ook mee.

livia vaclav.jpg
 

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e36480i20060712

Klaus is geen groot voorstander van 1 groot Europa. althans, niet op de manier waarop dat nu gaat. (hij denkt het beter te weten) dat laat hij maar al te vaak merken.
nu laat hij weten op een congress dat de integratie binnen de EU een tragische vergissing is geweest en een verkeerd pad is ingeslagen/heeft gekozen.
hij is blij dat frankrijk en nederland vorig jaar de nieuwe EU Grondwet hebben afgewezen.
 

Macek

Geroyeerd Lid
PuNkEnStEiN schreef:
Dat eigen hoekje had hij toch al? Heb je topic daarom maar toegevoegd aan de bestaande. ;)
Kijk, ik ben het uiteraard ook niet eens met Klaus, maar hij heeft tenminste wel een duidelijke mening, als je dat nu wel of niet met hem eens bent, je weet wat je aan hem hebt. Onze JP Balkellende heeft in Indonesië de zaak van het homohuwelijk verraden de vuile achterbakse gluiperd, hij ouwehoert met twee monden, dan nog liever Klaus.
 

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e37115i20060720

de EU commissie heeft aan Tsjechie vragen gesteld over het lagere BTW tarief van luiers.
deze vraag is ook gesteld aan : Hongarije, Malta (is dit wel een EU lid ???), Polen en Portugal.
uiteraard steunt de EU gezinsvriendelijke maatregelen, maar wil toch weten waarom luiers een lager BTW tarief hebben gekregen.
want eea druist in tegen de 6de BTW nota.

NB : die lagere BTW, was dat nu een beslissing met of zonder luchtje eraan ???
 

Freddy2005

† In Memoriam
Moeder president Vaclav Klaus overleden

Zaterdagmorgen is de moeder van president Vaclav Klaus, op 91 - jarige leeftijd, na een langdurige ziekte overleden. Marie Klausova, die uit een eenvoudige Praagse familie afkomstig was, leefde de laatste jaren in het zomerverblijf van de president in Lany. Meer details werden niet vrijgegeven.

radio.cz
 

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e38269i20060807

de tsjechische wapen-exporten zijn geheel volgens de EU regels verlopen.
de bekritiseerde verkopen aan o.a. ethiopie + angola + nigeria + colombia + saudi arabie zijn geheel legaal en volgens het boekje.
maar de tsjechische afdeling van Amnesty International maakt zich toch zorgen. met deze wapens zijn in voornoemde landen ook burgers door gedood en verwond en onderdrukt zijn. of dat er wapens weer doorverkocht kunnen worden aan terroristische groeperingen.
volgens AI is het geen excuus van de verkopers dat zij niet verontwoordelijk gehouden kunnen worden met wat er met de wapens gedaan wordt en dat alles (nogmaals ja) volgens het boekje gaat.
af en toe weigert men ook wel een exportvergunning af te geven (in 2005 was dit 9x)
tsjechie verkocht in 2005 voor 88 miljoen euro aan wapentuig, in 1987 was dit 602 miljoen euro.

NB : als je maar vaak en hard genoeg roept dat alles via het boekje gaat, dan slapen de wapenfabrikanten vast wel beter ...
 

Marcel

Moderator
enige tijd geleden heb ik via internet een petitie ondertekend tegen de maandelijkse verhuizingen van het gehele Europarlement tussen Brussel en Straasburg.
miljoenen euro's worden op deze manier verspild.
ik kreeg vanmorgen onderstaande @mail. ik nodig jullie van harte uit om het ook te ondertekenen.


Hallo!
U ontvangt deze e-mail omdat u één van de meer dan 970.000 Europese burgers bent die www.oneseat.eu ondertekend hebben. De website kende een fantastische response over heel Europa en de kwestie werd breed behandeld in de pers en op blogs. Burgers van alle 25 landen van de EU hebben ondertekend. Ik heb bovendien duizenden aanmoedigingen per e-mail ontvangen.
Hartelijk dank daarvoor! Het toont aan dat de kwestie van de zetel van het Europees Parlement echt iets waarmee vele Europeanen bezig zijn. Wij zijn nu zeer dicht bij het bereiken van het doel van één miljoen handtekeningen maar er is nog heel wat werk te doen. Daarom vraag ik u vriendelijk om www.oneseat.eu naar al uw vrienden, familie en collega’s te sturen en hen te vragen om deze ook te ondertekenen. Als iedereen erin slaagt om één extra handtekening te krijgen, zal ons doel gemakkelijk bereikt worden en kunnen we de kwestie aan Commissaris Wallström voorleggen zodra de Commissie na de de zomeronderbreking zijn werkzaamheden hervat.
Hierbij dank ik iedereen van harte !

Cecilia Malmström
Lid van het Europees Parlement

PS: Dit is het enige bericht dat u zult ontvangen behalve de melding wanneer wij één miljoen handtekeningen bereikt hebben.
Bij www.oneseat.eu kunt u banners downloaden die u op uw websites, blogs en e-mail kunt plaatsen.

-----

Dear all!

You are receiving this email because you are one of the more than 970 000 European citizens who have signed on www.oneseat.eu. The response has been fantastic all over placeEurope and the issue has been widely covered in the press and on blogs. Citizens from all 25 EU countries have signed. I have received thousands of encouraging emails. Thank you all for that! It shows that the issue of the European Parliament's seat is truly something that many Europeans care about.
We are now very close to reaching the goal of one million signatures but there is still some more work to do. Therefore I kindly ask you all to send www.oneseat.eu to all your friends, family and colleagues, asking them to sign.
If all of you manage to get one extra signature our goal will easily be reached and we can take the issue to Commissioner Wallström as soon as the Commission resumes after the summer break.

My deepest thanks to all of you!
Cecilia Malmström
Member of the European Parliament

PS: This is the only mail you will receive apart from a notification when we have reached one million signatures.
At www.oneseat.eu you can download banners that you can put on your websites, blogs and emails.
 
Bovenaan