Ja hoor, bijvoorbeeld met Goulash, zuurkool met varkensvlees of, en dat vind ik het allerlekkerste, de kip in roomsaus, recept van onze overleden tante Gina uit Hradec Kralove. Ik weet niet of het een echt Tsjechisch recept is maar het is zalig!!!!
Inderdaad, kan ik aanbevelen, met een beetje jus erg lekker, maar wel met Pivo erbij.jan h schreef:Knedliky, heerlijk bij goulash. ( en min. 1/2 pivo !)
glutenvrij brood is erg moeilijk. Maismeel heeft geen binding en valt daarom uitelkaar. Dus moet je een binding zoeken. Bijv. kikkererwtenmeel, rijstenbloem, aardappelmeel. Je zou knedlik van mais samen met aard. kunnen proberen. Krijg een soort van bramborove knedlickypihy schreef:ik mag geen room, maar heb er wel een vervanger voor gevonden. Ik ga denise's recept daarmee proberen.
En dan ga ik de knedlik maken met maismeel. Heeft iemand dat misschien ooit geprobeerd? Ik mag namelijk ook geen tarwe
Ik heb dadelijk een heel nieuwe variant uitgevonden van knedlik met saus, hahahaha.
Ik ben zeer benieuwd of dat allemaal gaat lukken....
elisev schreef:Wat kan je in godsnaam wel verdragen? Aan de hand daarvan kan ik je misschien tips geven.
Hoi!monique+jeroen schreef:..... wie kan het voor me vertalen aub???
Ja hoor dat kan.....alleen, het is niet als in Tsjechie. Je koopt de vis dood en hij had (iig toen wij het kochten) een grondsmaak (die je er normaal met spoelen in bad uit krijgt). Plus dattie behoorlijk aan de prijs is.monique+jeroen schreef:en weet ook iemand of ik Karper in nederland bij de visboer kan bestellen?