Marcel
Moderator
en esther zei geruststellend : Het komt allemaal goed met Marcelletje ... ooit?
Esthertje schreef:Freddy wat ben je toch een held !
Maar wij doen wel lekkere saus over de knedliky, dit vind ik er een beetje droog uitzien.
Maar geen appelmoes Marcel !! Je kan knedliky krijgen en een lach en een slinger en een vino en dan mag je nooit meer zeuren !
gist voor brood i melk indoen,laten 10minut staan,dan blum ,ticke zaut,en het melk met gist indoen en goed samen mengen,zo lang,dat uw dieg nietmeer plakt,dan laten gisten,je zie dat in uw pot,als het klaar is,,prober maar,sorry voor schrijven,ik ben Tsjechische en het gaat slechtKvetinka schreef:Weet iemand hoe je die gewone Tsjechische knedliky kan maken??? Bramborove knedliky kan ik wel maken maar ik mis gewone knedliky.
bramborak of bramborove knedliky, twee verschilende zaaken,,Corrie schreef:Volgens mij zijn knedliky in Tsjechie nooit van aardappels gemaakt, die komen uit Oostenrijk en Duitsland. De aardappelkoekjes in Tsjechie heten Bramborak en die zijn gebakken en dus zwaarder op de maag.
Gek genoeg krijg ik er, hoe hard ik ook probeer, nooit 20 plakjes uit! Ik kom met moeite tot 6 (en dat zijn geen overdreven hompen hoor!)Vašek schreef:Snijd de knoedels in ongeveer 20 plakjes.
Sandra schreef:Gek genoeg krijg ik er, hoe hard ik ook probeer, nooit 20 plakjes uit! Ik kom met moeite tot 6 (en dat zijn geen overdreven hompen hoor!)
Als je ze lang genoeg maakt, dan krijg je er zelfs meer dan 20 uit !Vasek schreef:Maak er twee langwerpige knoedels van het deeg en laat het nog eens 10 minuten rusten.
pihy schreef:Ik vind ze heerlijk! :lekker: