Een "Blob"?

Topic in 'Flora & Fauna' gestart door mayca, 04-09-2006.

 1. Ja!!!! Onder andere. Lijkt er toch verdacht veel op!:ja: :ja: :ja:
   
 2. Nou, Idur, dit is toch niet te geloven, is het dan eindelijk opgelost;

  bryozoa1.jpgblob.jpg

  HIJ LIJKT ECHT OP MIJN "BLOB".

  Heet het nou echt Blob:deuk:
   
 3. Volgens mij kan het niet anders. Als ik het lees, is het toch een beest. En Mariaan zat er 1 letter naast, er staat moss. animals

  Hartstikke gefeliciteerd Idur, je hebt hem gewonnen, volgens mij!!
  :yess::clap::top::cheer::yeah::yeah::dank::dank::zwaai:
  :clap::yeah: Is trouwens iedereen het ermee eens:ja:
   
 4. Alwine

  Alwine Geroyeerd Lid

  Er zijn maar 3 zoetwatersponsen bekend
  Plumatella
  Ephydatia
  Spongilla Lacutris

  Waarschijnlijk is het toch de derde.
   
 5. Geweldig Rudi, dat je het gevonden hebt!!! :shake:
   
 6. Door een zoektocht op zoetwatersponzen en dit in het engels in te typen(freshwater sponge)ben ik op een website terecht gekomen waar deze uitleg stond onder deze van de sponzen.Uit deze uitleg herkende ik wel het beeld van de "blobs".Ben dan gaan zoeken op de naam van het artikel en had algauw de opgegeven website en foto te pakken.Wat heb ik nu gewonnen??:D
   
 7. De "Blob" natuurlijk:deuk: IK vind het echt geweldig van je, 20 bladzijde zoeken.

  Krulletje had dan toch ook gelijk:clap::yess:
   
 8. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Proficiat Rudi, ik heb ook al alles afgezocht maar dit niet gevonden. Nu wel natuurlijk, als je "Pectinatella magnifica" intikt en wat verderzoekt kan je zelfs dit hier vinden in het Nederlands. bryozoans.nl Er wordt zelfs een Nederlandse naam vooropgesteld "Schitterende bryozo of mosdier". Die Tsjechische jongen zal het uiteindelijk wel geweten hebben, maar onze Nederlandse vrienden zullen het niet goed begrepen hebben waarschijnlijk.


  Dit staat er oa te lezen: "Vormt zeer grote kolonies, tot 2 m doorsnede
  Kolonies zijn altijd uit duidelijk herkenbare rosetten van zoöiden gevormd
  Nooit in (snel) stromend water of bij temperaturen beneden 16° C
  Onder water overheersen de poliepen - het lijkt een lobbig grasveld van relatief grote poliepen; alsof er veel C. mucedo kolonies tegen elkaar aan groeien "
   
 9. Hier vindt je ook nog foto's genomen door,om de site trouw te blijven,een tsjechische fotograaf genaamd Josef Hlasek:D
   
 10. :top: :yess: joepie:yess:
  wat goed zeg,het is opgelost,mijn complimenten aan de speurneuzen dat verdiend een :bloem: :bloem: :bloem:
  groet Rika
   
 11. Ja, Freddie, dat was ook het eerste wat ik dacht en ook opschreef, hij zei;"mos" en het was moss animals. Hij moest eens weten, jammer genoeg heeft hij geen msn. of E-mail, dat hadden de kinderen al bij vertrek gevraagd, anders hadden we het hem nog even kunnen vertellen. We moeten dus nog een keer terug.
   
 12. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  gefeliciteerd !!!
   
 13. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Neem alvast de adressen van de gegeven links mee zodat je daar alles nog eens samen kunt bekijken.:lees: Al bij al was het een heel leuke zoekopdracht waar ik ook wat tijd aan besteed heb en weeral een en ander heb bijgeleerd.
   
 14. Ja, het was een leuk project hè Freddie. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan beleeft. Goed wat je zegt, ik neem in ieder geval kopieën mee om het te laten zien. Ik ga wat site's uitprinten. We zijn toch van plan om er nog langs te gaan.:)
   
 15. Ik moet zeggen dat ik ook met heel veel plezier meegewerkt heb aan het zoeken naar de oplossing.Ik ben ook heel wat dingen tegengekomen op het net waar ik het bestaan ervan niet wist.De tijd die ik eraan besteed heb zie ik zeker niet als verloren tijd.:) ;)
   
 16. Daar ben ik heel blij om Rudi:)Ik ben alleen nog steeds verbaast dat het dus een dier is. Ik heb daar dus opgestaan en tussen gezwommen, denkend dat het een plant was. Als ik toen had geweten dat het dier was geweest......Maar goed, ik leef nog en vind mezelf heel dapper dat ik er gewoon om heen ben blijven zwemmen:D
   
 17. Maysa dat was niet één dier dit waren er wellicht duizenden:)
   
 18. Ik kom nu waarschijnlijk heel stom over:bloos2:, maar bedoel je hiermee dat 1 "blob" samengesteld is uit meerdere dieren.
   
 19. Yep:

   
 20. :fool::fool::oeps::oeps::?::bloos2: Stomme vraag hè, maar ik moest het even zeker weten. Bedankt.
   

Deel deze pagina