Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Primark zet Centraal-Europese ambities kracht bij

Primark heeft zijn allereerste winkel in Tsjechië geopend en zet zo zijn Centraal-Europese ambities kracht bij. De Ierse budgetmodeketen betreedt zo haar veertiende markt en telt nu 396 vestigingen.


shutterstock_1884694747.jpg


Uitbreiding naar Centraal- en Oost-Europa
De winkel op het bekende Wenceslasplein in Praag omvat drie verdiepingen, goed voor een totale winkeloppervlakte van 4600 m². Er zijn meer dan 300 banen gecreëerd, schrijft Retail Gazette. "We zijn erg blij dat we Primark eindelijk naar Tsjechië kunnen brengen en waar kunnen we dat beter doen dan in het hart van Praag", aldus CEO Paul Marchant. "Dit is een andere belangrijke markt voor ons nu we onze uitbreiding naar Centraal- en Oost-Europa voortzetten en onze pijplijn van nieuwe winkels in de hele regio aanleggen."

De Centraal- en Oost-Europese expansie van Primark begon met een winkel in Slovenië (Ljubljana) en twee in Polen (Warschau en Poznan). Verder zijn er concrete plannen voor een eerste vestiging in Slovakije, twee bijkomende filialen in Polen (Krakow en Katowice) en een tweede Tsjechische winkel in Brno.

Bron: retaildetail.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechen verhogen rente

Bron: ABM Financial News, 23 juni 2021

De centrale bank van Tsjechië heeft woensdagmiddag de rente verhoogd. Dit maakte de Ceska Narodni Banka zojuist bekend.
De rente ging met 0,25 procentpunt omhoog naar 0,50 procent. Het nieuwe rentetarief geldt per 24 juni.
Dinsdag verhoogde de Hongaarse centrale bank, als eerste in de Europese Unie, de rente van 0,6 naar 0,9 procent.
 
Bovenaan