Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
De doos met bananen is gevonden in de Lidl Zbraslav ,Praag19.
Er is sprake van dat ze komen uit Columbia en horen bij de partij waarvan ook een doos is aangetroffen in een andere supermarkt van Parijs enkele dagen later.
Bronnen oa radio.cz/en + tn.nova.cz.
1741884.jpg

Sociaal media gaat natuurlijk los met dit soort vondsten.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjech met wapens in auto bij De Lutte aangehouden

Het grensoverschrijdend politieteam heeft gisteren op de A1 bij De Lutte een 25-jarige automobilist uit Tsjechië aangehouden voor verboden wapenbezit. De man had een automatisch vuurwapen, een boksbeugel en een hamer in zijn auto.


Surveillerende agenten lieten de auto van de Tsjech voor een verkeerscontrole op de A1 stoppen. Vervolgens kwam de politie het wapentuig in de auto tegen en werd de 25-jarige bestuurder meegenomen naar het bureau. De wapens zijn in beslag genomen. Na het betalen van een boete is de autobestuurder weer vrijgelaten.

Bron: rtvoost.nl
 
Cel geëist tegen vrouw die dode moeder meenam naar Tsjechië

15 juni 2015

Tegen de 57-jarige vrouw uit Rijnsaterwoude die vorig jaar met haar overleden tachtigjarige moeder naar Tsjechië reed en haar lijk achterliet in een bos is maandag een gevangenisstraf geëist.

Het Openbaar Ministerie wil dat ze 367 dagen cel krijgt, waarvan driehonderd dagen voorwaardelijk. Ook moet de vrouw zich verplicht laten behandelen.

Volgens het OM had de dochter financiële problemen en was ze bang het huis van haar moeder kwijt te raken. Zo lang de oude vrouw niet dood was verklaard, hoopte ze dat de AOW en het pensioen zouden worden doorbetaald.

De politie haalde na de verdwijning van de twee vrouwen in mei alles uit de kast om ze te vinden. Het onderzoek strekte zich uit naar Duitsland, Polen en Tsjechië.

Dement
Toen de 57-jarige vrouw werd teruggevonden zei ze eerst niet te weten waar haar terminale en demente moeder was. Ze vertelde dat ze aan haar moeder had beloofd nog één keer naar het huis van haar grootouders in Duitsland te gaan. Daarna zouden ze zijn doorgereden naar Tsjechië.

Camper
Ze waren daar volgens de vrouw toevallig een Poolse man in een camper tegengekomen. Hij zou de oude vrouw tegen betaling naar Nederland brengen, waarna hij met moeder en al was verdwenen. Uiteindelijk gaf de vrouw toe dat haar moeder al in Nederland was overleden en in een bos lag in de buurt van het Tsjechische Harachov. Daar werd het lichaam in augustus inderdaad aangetroffen.

Door: ANP
 

Ad Verschoor

Donateur
Nadja B., vrouw die dode moeder meenam naar Tsjechië en daar achterliet, hoeft niet de cel in

RIJNSATERWOUDE - Nadja B. (56), de vrouw uit Rijnsaterwoude die haar demente moeder meenam naar Tsjechië en haar lichaam achterliet in een bos in Tsjechië, heeft maandag 367 dagen straf gekregen, waarvan 300 voorwaardelijk. Omdat ze al 67 dagen in voorarrest heeft gezeten hoeft ze niet terug de cel in. Volgens de rechtbank is ze verminderd toerekeningsvatbaar. Nadja moet zich wel verplicht laten behandelen aan een aantal stoornissen.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie van twee weken geleden. Dat gaf toen al aan behandeling van Nadja belangrijker te vinden dan celstraf. Nadja moet verplicht behandeld worden aan persoonlijkheidsstoornis, verzamelwoede en adhd.

De 80-jarige moeder van B. werd sinds 13 mei vorig jaar vermist. Op 6 augustus werd haar lichaam op aanwijzingen van haar dochter gevonden in een Tsjechisch bos. B. was twee maanden daarvoor aangehouden als verdachte.

Financiële motieven
Behalve het meenemen van haar overleden moeder, wordt Nadja ook verweten dat ze het lichaam heeft proberen te verbergen. De rechtbank gaat mee met het OM dat Nadja daar financiële motieven voor had: zij zou de AOW en het pensioen van haar moeder hebben willen opstrijken.

Bron: omroepwest.nl
 
Onbekende dode in Rozenburg krijgt gezicht
De onbekende man die afgelopen april dood werd aangetroffen in de Scheurhaven in Rozenburg, heeft eindelijk een gezicht. In opdracht van de politie hebben Schotse wetenschappers een reconstructie van het gelaat gemaakt, in een ultieme poging de identiteit van de vermoorde man te achterhalen.
Bron:ad.nl.

De man die vorig jaar dood werd gevonden in de Scheurhaven bij Rozenburg is een 30-jarige Pool. De zus van het slachtoffer herkende hem na het zien van een gezichtsreconstructie. (zie #355)
meer....
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Verdachte van viervoudige moord in Tsjechië opgepakt in Washington
Maandag is de verdachte Kevin Dahlgren in Tsjechië aangekomen om berecht te worden.
Het is uniek dat Amerika een onderdaan naar een ander land laat gaan voor berechting.
Kevin Dahlgren is overgebracht naar een gevangenis in Brno en zal binnen enkele weken voor de rechter moeten verschijnen.
Hij kan een levenslange gevangenisstraf krijgen voor de viervoudige moord in 2013.
Bron radio.cz/en.
 

kuurgast

Donateur
ČEZ bouwt in Zuid-Bohemen grootste zonne-energiecentrale van Tsjechië

Energiereus ČEZ bouwt sinds kort aan de tot op heden grootste fotovoltaïsche centrale van de republiek. De installatie in de buurt van het dorp Ševětín bij České Budějovice, zal binnen het jaar operationeel zijn. Het zal een vermogen hebben van 30 Megawatt. Hiermee zal ze driemaal groter zijn dan de grootse vandaag in gebruik zijnde centrale. De nieuwe centrale zal 60 hectare groot zijn, dat is ongeveer 80 voetbalvelden.
idnes.cz
5 Jaar later.....
Er zijn diverse invallen gedaan en een ex-minister van Binnenlandse zaken wordt verdacht van corruptie en machtsmisbruik.
Een bedrag van 3,7 miljoen euro is verdwenen.
Bronnen ceskenoviny.cz/news, radio.cz/en + radio.cz/de.
 

kuurgast

Donateur
Europarlementarier Miloslav Ransdorf opgepakt in Zürich

De Tsjechische Europarlementarier Miloslav Ransdorf is donderdag in het Zwitserse Zürich aangehouden door de politie vanwege fraude. Er schijnt iets te zijn met 350 miljoen euro en valse documenten.

Naast de heer Ransdorf zijn ook 3 Slowaken opgepakt die bij de transactie aanwezig waren en problemen veroorzaakten toen het bankpersoneel de zaak niet vertrouwde en de politie ging bellen.

Bronnen: ceskenoviny.cz/news, tyden.cz.

Miloslav Ransdorf is bij het Nederlandse publiek bekend van het programma GeenStijl in 2013, waar Tom Staal hem achterna liep om te horen waarom hij om 18:00 uur tekende voor aanwezigheid in Brussel en 5 minuten later de deur uit liep naar zijn appartement. Voor die handtekening kreeg hij dan een dagvergoeding van €300,- .
 

kuurgast

Donateur
In Zwitserland heeft Miloslav Ransdorf geen immuniteit als lid van het Europees Parlement, want het is geen EU-lidstaat.
Twee van de gearresteerde Slowaken zijn al eens eerder gestraft in verband met belastingontduiking en fraude.
Miloslav Ransdorf is vrijdagavond vrijgelaten en zaterdag met zijn auto naar huis gereden in Tsjechië. ceskenoviny.cz/news.
Wordt vervolgd.
 

Ad Verschoor

Donateur
Brutale inbreker geniet van feestmaal in restaurant

De feestdagen zijn het ultieme excuus om je eens te buiten te gaan aan allerhande lekker eten. Dat geldt echter niet alleen voor rechtschapen burgers, maar ook voor inbrekers.


In Tsjechië heeft een inbreker namelijk flink huisgehouden tijdens een klus in een restaurant in Praag. De man verstopte zich net voor sluitingstijd in de toiletten van het etablissement en deed zich vervolgens tegoed aan de lekkernijen in de keuken.

d978ad5d767591593b4665ab9574e237-1450006122.jpg


Feestmaal
Volgens het politierapport dineerde het boefje dan ook als een koning. Er zouden zes gebakken ganzen, 13 pond ganzenvet, drie eenden, een pot augurken, boter en wat potten specerijen zijn opgepeuzeld. Niet alles werd opgegeten; van sommige schotels nam de inbrekers slechts een paar happen. Als dessert zou hij tevens wat flessen bier en een taart hebben mee gejat. In totaal maakte de dief voor een slordige 800 euro aan voer buit.

Bovendien vertrok de inbreker na zijn feestmaal met een volledig nieuwe tenue. Hij roofde namelijk ook wat kleding mee die normaliter wordt gedragen door het personeel.

Bron: metronieuws.nl
 

kuurgast

Donateur
De 38-jarige man heeft na het proeven van de gastronomische maaltijd enkele flessen dure wijn en andere drankjes genuttigd, waarna hij tot de ontdekking kwam dat hij het pand niet kon verlaten. Daarop wachtte hij geduldig tot de schoonmaakster om 9.00 uur kwam, die direct de politie belde. Nu mag hij waarschijnlijk 2 jaar zijn maaltijden achter tralies gebruiken.

Bron oa praha.idnes.cz.
 
Bovenaan