Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Politie bestormt woning Tsjechische schutter

Bron: www.ad.nl

De politie heeft de woning bestormd van de man die in het Tsjechische Uherksy Brod acht mensen en zichzelf om het leven bracht. De vrouw van de man had zich verschanst in het rijtjeshuis, zo berichtte het nieuwsagentschap CTK vannacht.

media_xll_2797956.jpg

De politie heeft het gebied rond de woning van de Tsjechische schutter afgezet. © reuters.

De duidelijk verwarde vrouw werd met een ziekenwagen weggebracht. De politie is in de woning op zoek naar meer wapens. De 62-jarige schutter richtte gisteren een bloedbad aan in een restaurant in de stad, 250 kilometer zuidoostelijk van Praag. Daarbij kwamen zeven mannen en één vrouw om het leven. Zijn motief is nog onduidelijk. Vermoedelijk gaat het om een geestesgestoorde man.
 

Ad Verschoor

Donateur
Wapenvergunning was net verlengd

De wapenvergunning van de dolle schutter die dinsdag in een restaurant in het Tsjechische Uherksy Brod zeven mannen en één vrouw doodschoot en daarna zelfmoord pleegde, werd een maand geleden verlengd. Dat heeft de politie meegedeeld.


Na een tip van zijn zwager dat de man psychisch labiel was, besliste de politie hem eerder deze maand toch aan een medisch onderzoek te onderwerpen, maar dat had dus nog niet plaatsgevonden.

Bron: hln.be
 
op prima tv een 2 uur durende info.
de man schijnt al jaren doodsbedreigingen te uiten naar mede dorpelingen.

De agenten ter plaatse gingen liever het verkeer regelen.
duurde 2 uur voordat er actie werd ondernomen.
Goed dat er politie is........
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
....De agenten ter plaatse gingen liever het verkeer regelen.
duurde 2 uur voordat er actie werd ondernomen....
Chronologie:
12.38 - De politie kreeg de eerste telefonische informatie over de schietpartij in het restaurant.
12.50 - De politie ging naar het restaurant ,maar de schutter schoot op hen.
12.56 - De schutter belde naar kort naar TV Prima.
12.56 - De politie heeft interventie-eenheid gevraagd van Brno.
14.23 - Speciale interventie-eenheid uit Brno ging naar binnen.
Bron:rozhlas.cz ,waar tevens filmpje staat met inval van het team uit Brno.
 
bijna iedere avond is er een debat over deze gebeurtenis.
de persverklaring van de politie chef ,de verklaringen van de getuigen met name degene die 2 uur lang op de wc zat.
als de politie zijn werk had gedaan waren er heel wat levens gered.
Daarom is er nu zoveel onvrede in dit dorpje.
 

Ad Verschoor

Donateur
Identiteitsfraude
Impala Fruit waarschuwt voor fraudeur

Impala Fruit heeft gisteren een akkefietje gehad waar iemand zich voordeed als een Tsjechische firma. Deze persoon nam willekeurig contact op via skype en deed zich voor als de firma Tekoo in Tsjechië. Hij had tekoo.eu geregistreerd, maar de originele website is te bezoeken onder tekoo.cz.

Door tekoo.eu te bezoeken word je doorgelinkt naar tekoo.cz, waardoor je de indruk krijgt de site van een GOED bedrijf te bezoeken. Hij probeert nu in te kopen van ons als zijnde Tekoo, met eigen vervoer. Op Tekoo krijgen we uiteraard een kredietlimiet. De rekening zal dus ook naar Tekoo gaan, maar de handel zelf komt nooit aan, want die wordt naar een ander adres gehaald.

Gelukkig is alle info waaronder iemand registreert openbaar te zien inclusief een correspondentie e-mailadres. De registrant gebruikt als correspondentie e-mailadres tutti-frutti@gmx.us.

Impala Fruit heeft opgezocht welke namen hij nog meer geregistreerd heeft en onder andere kwam naar boven: www.benvdwaal.com. Door deze site te bezoeken, word je doorgelinkt naar de bestaande website van Ben vd Waal. Hij is dus van plan om namens deze firma in te kopen en zal gaan corresponderen met een e-mailadres eindigend op @benvdwaal.com Hierdoor kan Ben vd Waal dus plots geconfronteerd worden met facturen voor zaken die ze NIET ingekocht hebben.

Verder heeft de persoon nog meer geregistreerd staan (wij weten niet of dit een "eigen" bedrijf is, maar het lijkt erop dat hij hiermee het ingekochte fruit vermarkt):

andezejnosal.com
Het adres van de registrant is:

Registrant Name: Andezej Nogal
Registrant Organization: Andezej Nosal
Registrant Street: Rzymowskiego 31
Registrant City: Warszawa
Registrant State/Province: Warszawa
Registrant Postal Code: 02-697
Registrant Country: PL
Registrant Phone: +79261784255 (uiteraard geen Pools nummer)

Impala Fruit waarschuwt voor dit bedrijf en verklaart zich bereid hier verdere informatie over te geven. Agf.nl draagt geen enkele aansprakelijkheid t.a.v. de hierboven vermelde gegevens. Deze berichten worden geplaatst buiten de verantwoordelijkheid van www.agf.nl en daarom wordt de afzender van het bericht er altijd bij vermeld.

Publicatiedatum: 12-3-2015

Bron: agf.nl
 
Voor zo ver ik kan zien is dit een verzonnen naam, domeinen worden geregistreerd in Rusland, ook nummers linken naar Rusland, op het adres waar hij mee registreerd in Polen zullen ze hem ook niet kennen denk ik. Verder kan ik geen andere mail adressen vinden van deze clown.

Benvdwaal moet even een klacht indienen bij ICANN of de PDR, Public Domain Registry. Als iemand een domein naam kaapt wat lijkt op je Eigen domein en deze gebruikt voor dubieuze doeleinden zal deze persoon hoogst waarschijnlijk ook niet zijn Eigen info in de Whois zetten. Bij inaccurate Whois gegevens kan het domein worden ingetrokken mits je een klacht erover indiend, de beheerder van het domein zal zich dan moeten identificeren om te bewijzen dat hij de eigenaar van het domein is, kan hij dat niet nemen ze het domein van hem af. Jammer dat zijn site offline is nu anders had ik hem erover ingelicht.

Edit:
Ik heb nog even nagezocht en dacht even dat degene in het echt Agata Nosal heette, maar na verder uitzoeken ben ik er gewoon over uit; dit person heft een valse naam gebruikt, dat domein is geregistreerd op een bedrijfs verzamel pand waar ook een advocaat zit met de naam Agata Nosal. A. Nosal dus. Verder is er echt niets over het persoon te vinden die dit domein gekocht heeft, alleen dat hij de domeinen allemaal in Rusland besteld en de servers staan ook in Rusland, denk dus dat het om een drunken Rus gaat. :)
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Dit heeft weinig met Tsjechië te maken ,alleen de toevoeging .cz.
Het gaat om Poolse personen en daar komt de naam Andrzej Nosal in Warszawy/Warschau wel voor.
Agata Nosal-Ikonowicz is kandidaat daar voor de verkiezingen.
...Agf.nl draagt geen enkele aansprakelijkheid t.a.v. de hierboven vermelde gegevens...
Het is dus geen geverifieerde informatie.
*Edit* mogelijk wil deze persoon illegaal importeren naar Rusland.
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
Vrouwen veroordeeld voor 10 jaar stalking

Twee vrouwen in Tsjechië zijn veroordeeld tot psychiatrische behandeling omdat ze tien jaar lang een man hadden gestalkt. Een gerechtshof in Praag bevestigde vandaag een uitspraak van een lagere rechtbank.

Een nu dertigjarige vrouw had het gemunt op een vroegere medeleerling en achtervolgde hem. Dagelijks stuurde ze haar slachtoffer tientallen sms'jes en e-mails. Ze werd daarbij ondersteund door haar moeder. "Deze tien jaar waren vermoeiend'', vertelde het slachtoffer tegen de krant MF Dnes.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische ex-agenten opgepakt voor miljoenenoverval

In Tsjechië zijn drie voormalige politieagenten opgepakt die verantwoordelijk zouden voor een overval met een miljoenenbuit. Dat deelde de politie vandaag mee in Praag.


De drie mannen zouden in augustus 2006 in politieuniform een geldtransport overvallen hebben met een raketwerper. Ze maakten daarbij 77 miljoen kronen (ongeveer 2,8 miljoen euro volgens de huidige wisselkoers) buit. Een van de daders zou vier jaar na de overval de bestuurder van het geldtransport omgebracht hebben. Volgens de speurders zat die laatste mogelijk mee in het complot.

Van het gestolen geld is trouwens nog steeds geen spoor teruggevonden.

Bron: hln.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Verdachte deep web-oplichter loopt tegen de lamp

In Tsjechië is een man aangehouden die wordt verdacht een van de grootste oplichters op het deep web te zijn. Als eigenaar van de Silk Road-variant Sheep Marketplace ging hij er twee jaar geleden vermoedelijk vandoor met 40.000 dollar aan gestolen bitcoin-transacties.


Sheep Marketplace werd in 2013 opgericht, kort nadat Silk Road door de FBI uit de lucht werd gehaald. Op de nieuwe marktplaats bleven bezoekers handelen in illegale waren, zoals drugs en wapens.

Transacties tussen criminelen vonden plaats in bitcoin. De oprichter van de site sloot de website echter alweer na enkele weken en ging er met al dat geld vandoor. Naar eigen zeggen zou de site toen zijn gehackt, maar daar werden destijds al vraagtekens bij gezet.

'Waar komt al dat geld ineens vandaan?'
Thomas J. loopt nu tegen de lamp omdat hij van zijn gestolen fortuin een huis probeerde te kopen. Daarvoor stortte hij het geld op de bankrekening van zijn vriendin. Dat er uit het niets honderdduizenden kronen op haar rekening stonden bijgeschreven, was reden genoeg voor de bank om een onderzoek te starten.

Volgens Tsjechische media kon de vriendin van Thomas geen logische verklaring geven over de origine van het geld. Lokale autoriteiten legden vervolgens al snel het verband met de Sheep Marketplace-zaak. De man zit momenteel vast voor verhoor.

Bron: The Daily Dot
 

kuurgast

Donateur
Bovenstaande artikelen toch even geverifieerd want het kwam me onbekend voor.
Originele artikel met foto's van het optrekje op archiv.ihned.cz.
Het begin van de story staat op e-svet.e15.cz.
Daily dot linkt naar hun Bron deepdotweb.com met meer foto's van het stel.
Zij doet iets met kaarten maken en verkopen.

Vrouwen veroordeeld voor 10 jaar stalking
Dit is de beroemdste zaak in Tsjechië over stalking. Het speelt al jaren maar voor 2010 kon er niets aan gedaan worden. In 2010 is stalking wettelijk een misdrijf en zijn de eerste rechtszaken begonnen over deze vrouw met haar moeder. Eerste artikel is al van 2008 en daarna zijn er rechtszaken geweest in 2012 en afgelopen maand.
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
Zuster doodde 6 patiënten, want 'teveel werk'

Een voormalig verpleegkundige uit Tsjechië heeft toegegeven dat ze zes van haar patiënten heeft vermoord, om zichzelf werk uit handen te nemen. De 50-jarige Vera Maresova gaf in vier jaar tijd vijf vrouwen en een man een dodelijke dosis kalium.


Ze was afgelopen augustus in eerste instantie gearresteerd vanwege de dood van een 70-jarige patiënt die stierf door een kaliumvergiftiging. Nu heeft ze toegegeven ook verantwoordelijk te zijn voor de dood van de vijf anderen. Dat meldt Metro.

Alle patiënten waren van hoge leeftijd en hadden veel zorg nodig, wat zij blijkbaar teveel tijd vond kosten. De slachtoffers lagen allemaal op de intensive care en zijn om het leven gebracht door het middel rechtstreeks in de bloedbaan te injecteren.

Bron: spitsnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië: Recordvondst cocaïne in een lading bananen

De Tsjechische politie heeft een recordhoeveelheid cocaïne in beslag genomen. De cocaïne was verborgen in een lading bananen, bestemd voor een supermarkt. Barbora Kudlackova, woordvoerster van de anti-narcotica-eenheid van de politie, zegt dat er meer dan 100 kg cocaïne was verpakt onder de bananen.

De inbeslagneming heeft een straatwaarde van ongeveer 37 miljoen euro. Door de aard van het onderzoek wilde de politie niet meer informatie bekendmaken. In de afgelopen jaren zijn soortgelijke acties gepleegd in Denemarken en Duitsland.

Bron: agf.nl
 
Bovenaan