Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Op de website vd Telegraaf vandaag:

"Vrouw steekt leerling Tsjechische school dood
PRAAG -
Een vrouw heeft dinsdag een 16-jarige leerling van een middelbare school in Tsjechië doodgestoken en drie andere mensen verwond. Een van de gewonden ligt op de intensive care.
Een woordvoerster van de politie zei dat de 26-jarige vrouw de school in Zdar nad Sazavou, 160 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Praag, binnenging en op de 16-jarige jongen instak. De drie gewonden zijn een politieagent en twee vrouwelijke leerlingen van de school. Een bijzondere eenheid van de politie hield de vrouw aan.
Over het motief van de vrouw kon de woordvoerster nog niets zeggen. Vermoedelijk is zij psychisch gestoord. Zij heeft geen relatie met de school. Volgens getuigen schreeuwde zij luid en leek het alsof zij onder de drugs zat." :nee:
 

kuurgast

Donateur
2117675-img-zdar-vrazda-skola-silena.jpg


Schizofrene vrouw steekt leerlingen neer op school.


Vanmorgen omstreeks 7:30uur kwam een schizofrene vrouw de school onopgemerkt binnen.
De school heeft wel beveiliging maar in de morgen komen er honderden leerlingen in 30 minuten tijd de school binnen. In de garderobe viel de daderes een 17 jarige studente aan met een groot mes van 40 á 50 cm. De 16 jarige Petr Vejvoda wilde het meisje beschermen en kwam tussenbeide waarop de vrouw hem neerstak. De politie was snel ter plaatse en wist de vrouw met taser (een apparaat dat op afstand een elektrische schok vuurt) onschadelijk te maken.
Het was schijnbaar een willekeurig school en slachtoffer waar de vrouw haar slachtoffers maakte.

Het dodelijke slachtoffer is de 16 jarige Petr Vejvoda uit obce/dorp Nížkov bij Žďár nad Sázavou. Petr Vejvoda was door zijn vader naar school gebracht waarop de vader 10 minuten later al een telefoontje kreeg dat zijn zoon was neergestoken.
De vader van de vermoorde jongen wil graag dat foto's van zijn zoon gepubliceerd worden. Hij wil dat de hele wereld hem ziet als een held door het redden van het leven van zijn klasgenoten en daarbij zijn eigen leven op het spel zette.
De school is Střední škola obchodní a služeb SČMSD in Žďár nad Sázavou.

De schizofrene vrouw heeft eerder soortgelijke daad gedaan in Havířov:
22 mei 2012 kwam een vierentwintig jarige geestelijk gestoorde vrouw rond lunchtijd in de schoolkantine van lagere school in Havířov waar ze een lerares meerdere malen stak. Daarna had ze een zevenjarig meisje (Sára) bijna 2 uur lang gegijzeld. Het meisje kon bevrijdt worden door de politie en de lerares (Lenka Slavíková) werd met talrijke steek en snijwonden aan de buik, hoofd en rug in het ziekenhuis opgenomen.
De geestelijk gestoorde vrouw (Barbora Orlová) is na de aanval/gijzeling opgenomen in het Psychiatrisch Ziekenhuis van Opava.
Op 19 februari dit jaar werd de klinische behandeling omgezet in een poliklinische ,waardoor ze vrij kwam.
Minister van Volksgezondheid Svatopluk Němeček is boos en gaat onderzoeken hoe het mogelijk is dat deze vrouw zomaar vrij kon rondlopen na wat ze eerder had gedaan.
Bronnen diverse Tsjechische media: radio.cz/en ,ostrava.idnes.cz ,karvinsky.denik.cz ,ceskenoviny.cz.
 

Ad Verschoor

Donateur
Afpersers bedreigen Tsjechië met verspreiding ebola-virus

Afpersers bedreigen Tsjechië met de verspreiding van het ebola-virus. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Praag maandag laten weten.


afpersers-bedreigen-tsjechie-met-verspreiding-ebola-virus.jpg


De afpersers dreigen paniek te zaaien onder de bevolking. Zij eisen 1 miljoen euro. Premier Bohuslav Sobotka repte op de televisie over ''hyena's die gebruikmaken van begrijpelijke angsten van de bevolking''.

Een speciale politie-eenheid voor georganiseerde criminaliteit werkt intensief aan de zaak. Volgens de autoriteiten sluit het geavanceerde gezondheidssysteem van een Midden-Europese land een snelle verspreiding van ebola uit.

Ook zou het ''weinig realistisch'' zijn dat afpersers ebolavirussen kunnen vervoeren zonder zelf besmettingsgevaar te lopen.

Bron: nu.nl
 

kuurgast

Donateur
Reden dat dit openbaar is gemaakt komt doordat de afperser(s) een mail naar de media heeft gestuurd.
Dat miljoen zou in 3 termijnen betaald moeten worden in de virtuele valuta Bitcoin naar 3 verschillende elektronische adressen.
Voor afpersing staat een straf van 12 tot 13 jaar in Tsjechië.
Bronnen:radio.cz/en/section/news en de mail staat op tn.nova.cz.
 

kuurgast

Donateur
Signalement stoffelijk overschot Scheurhaven vrijgegeven.

De politie heeft dinsdag een signalement vrijgegeven van het lichaam dat op 11 april werd aangetroffen in de Scheurhaven in Rotterdam-Rozenburg.

Het slachtoffer heeft onder andere het woord Lenka met drie sterren op zijn linkerborst. De politie weet dat het een plaats in Slowakije is en een veel voorkomende vrouwennaam in Oost-Europa. Vandaar dat de politie denk dat het slachtoffer een link heeft met Oost-Europa.
Zie verder op politie.nl/gezocht.

Het kan mogelijk een Tsjech zijn die in Nederland verbleef.
Onbekende dode in Rozenburg krijgt gezicht.

media_xll_2572770.jpg


De onbekende man die afgelopen april dood werd aangetroffen in de Scheurhaven in Rozenburg, heeft eindelijk een gezicht. In opdracht van de politie hebben Schotse wetenschappers een reconstructie van het gelaat gemaakt, in een ultieme poging de identiteit van de vermoorde man te achterhalen.
Bron:ad.nl.
 

Ad Verschoor

Donateur
Drugsbende opgerold in Duitsland en Tsjechië

De autoriteiten in Duitsland hebben bijna drie ton chemicaliën in beslag genomen die gebruikt konden worden voor de productie van de drug methamfetamine. Bij de politieoperatie, die niet alleen in Duitsland, maar ook in Tsjechië plaatsvond, werden vijftien arrestaties verricht, zei de federale politie donderdag.

De in beslag genomen chemicaliën waren goed voor de productie van 2,3 ton methamfetamine, een hoeveelheid die een straatwaarde vertegenwoordigt van ruim 180 miljoen euro.

Vorige week werden in Leipzig al zeven vermoedelijke leden van de drugsbende en een vermoedelijke klant ingerekend. Daarbij werden geld, munitie en gestolen identiteitsbewijzen in beslag genomen. In Tsjechië volgden later nog zeven arrestaties.

De chemicaliën werden elders in Europa geproduceerd en vervolgens naar Duitsland gebracht. Vanuit Duitsland ging de partij in kleinere pakketjes de grens over naar Tsjechië om te worden verwerkt tot methamfetamine.

Bron: nd.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Armin-van-Buuren-opgelicht-in-Tsjechie_img700.jpg


Armin van Buuren opgelicht in Tsjechië

Het kan de beste overkomen. Armin van Buuren is belazerd door de lokale organisator van zijn show Armin Only in Ostrava, Tsjechië, aldus de Nederlandse ster-dj zelf.


Dat zegt Van Buuren in zijn maandag online gezette ‘road movie’. ‘Lang verhaal kort: de promotor heeft al het geld laten verdwijnen’, zegt hij in de video. De show was nagenoeg uitverkocht. Om zijn fans niet teleur te stellen, is Van Buuren toch per jet naar Ostrava gevlogen om een draaibeurt van drie uur weggegeven. Maar andere artiesten die waren geboekt voor de avond, traden niet op.

De promotor had financiële problemen, aldus betrokkene Milan, wiens rol verder niet wordt uitgelegd in de video.

 

kuurgast

Donateur
...Armin van Buuren....Om zijn fans niet teleur te stellen, is Van Buuren toch per jet naar Ostrava gevlogen om een draaibeurt van drie uur weggegeven.......
De promotor had financiële problemen.....
Armin van Buuren heeft dus 3 uur gratis gedraaid wat zeer gewaardeerd werd door zijn fans.
Ze zijn wel heel boos op de promotor, want ze willen geld terug omdat het nu alleen een show van Armin was en niet een hele avond/nacht een grote show met meer artiesten. Ticketportal betaalt niets terug omdat ze bij de promotor moeten zijn.
Die promotor heeft foto's van Armin zijn optreden in Ostrava op facebook gezet, waarbij die firma heel veel commentaar kreeg.
 

Ad Verschoor

Donateur
'Verpleegkundige doodde zes kankerpatiënten'

RUMBURK - Een verpleegkundige in Tsjechië zou zes patiënten hebben gedood door ze kaliumchloride in te spuiten. Daardoor stopte het hart van de kankerpatiënten, luidt de aanklacht die donderdag is bekendgemaakt.

Een arts alarmeerde in juni de politie na de dood van een van de patiënten op de oncologische afdeling van het ziekenhuis in Rumburk. Uit onderzoek bleek dat tussen 2010 en 2014 nog vijf mensen een onnatuurlijke dood zijn gestorven.

Het is onduidelijk wat het motief van de 50-jarige vrouw was. Als ze wordt veroordeeld kan ze levenslange gevangenisstraf krijgen.

Bron: Telegraaf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Bijna drie ton dure schoenen gestolen uit vrachtwagen
schoenen.jpg
WEIBERSBRUNN(D) - Dieven hebben in de vroege uren van de woensdagochtend een flinke slag geslagen. Zij roofden 450 dozen met dure schoenen uit een vrachtwagen terwijl de vrachtwagenchauffeur, volgens eigen zeggen, lag te slapen.

De uit Tsjechië afkomstige vrachtwagenchauffeur had zijn vrachtwagen dinsdagavond rond 19:00 uur bij het tankstation geparkeerd om zijn nachtrust te genieten. Rond vijf uur maakte hij een rondje om zijn vrachtwagen en kwam tot de ontdekking dat zijn trailer opengebroken was.

Uit de trailer werden 16 pallets met rond de 5.000 schoenen gestolen. Het totale gewicht van de diefstal moet zo rond de drie ton hebben gelegen.

Er zijn aanwijzingen dat de dieven ook andere geparkeerde trailers hebben opengesneden maar bij de politie zijn tot nog toe geen aangiftes binnengekomen.

Bron: transport-online.nl
 
En daarom versturen steeds meer fabrieken (van kwaliteitsschoenen) via aparte transporteurs, slechts linker of rechterschoenen die bij de distributeur weer worden samengesteld tot paren.
Kost een paar centen, maar toch!
 

kuurgast

Donateur
Praag wordt momenteel overspoeld door Scandinavische studenten.

Sinds enkele jaren brengen studenten uit Denemarken ,Zweden en Noorwegen hun voorjaarsvakantie door in Praag.
Drie jaar geleden waren er grote problemen met hen vanwege vernielingen in hotelkamers. Daarom zijn er vorig jaar en dit jaar enkele agenten uit deze landen aanwezig om taalproblemen te voorkomen. Toch moest de politie weer optreden bij diverse hotels. Een jongeman had geen paspoort maar wilde het feestje naar Praag niet missen en gebruikte daarom het paspoort van zijn broer. Beetje dom want die broer zit momenteel in de gevangenis en nu is hij zelf overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en mag hij 2 jaar niet terugkomen in Tsjechië.Bron:ceskenoviny.cz en praguepost.com.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Bijna drie ton dure schoenen gestolen uit vrachtwagen
WEIBERSBRUNN(D) - Dieven......Uit de trailer werden 16 pallets met rond de 5.000 schoenen gestolen. Het totale gewicht van de diefstal moet zo rond de drie ton hebben gelegen........
Bron: transport-online.nl
Drie ton dure of €350.000,- in 450 dozen waarin 12 paar per doos ,dan kom je uit op €65,- per paar schoenen.
De A3 in Duitsland gebeurt laatste tijd vaker dat vrachtauto's worden open gesneden en de lading gestolen. Zie bv primavera24.de.
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
Drie babylijkjes gevonden in Tsjechisch huis

MIKULOV - Agenten hebben in een woning in het zuidoosten van Tsjechië drie babylijkjes gevonden. De 25-jarige vermoedelijke moeder is aangehouden op verdenking van moord op de kinderen, zei een politiewoordvoerder maandag.

IMG_Crystal_meth__2_1_4V103OCQ2.jpg


De vrouw zou met haar vriend in het huis de drug crystal meth hebben gefabriceerd.

Bron: telegraaf.nl
 

dennuzzz

Donateur
Van rtlnieuws.nl

Bij een schietpartij in een restaurant in het oosten van Tsjechië zijn vanmiddag negen mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken bevestigd, meldt SkyNews.

Het incident deed zich voor in Uhersky Brod, een 18.000 inwoners tellende plaats vlak bij de grens met Slowakije en ongeveer 250 km ten oosten van de hoofdstad Praag. Onder de doden zou ook de schutter zijn.

Hij was volgens Tsjechische media een circa 60-jarige man uit Uhersky Brod die willekeurig het vuur opende op de circa 20 bezoekers van de horecagelegenheid.
 
Bovenaan