Criminaliteit

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Alberto, 12-09-2006.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Een werknemer van T-Mobile Tsjechië heeft de gegevens van 1,5 miljoen klanten gestolen en die aan derde partijen verkocht, zo meldt de Tsjechische krant MF Dnes. De telecomaanbieder heeft de diefstal en verkoop van de data zowel bevestigd als ontkend.

  Een woordvoerder van T-Mobile bevestigt tegenover MF Dnes dat de gegevens zijn gestolen en verkocht, maar kan het aantal getroffen klanten niet noemen. Ook wil T-Mobile niet laten weten om wat voor soort gegevens het precies gaat. In een verklaring op de eigen website stelt de telecomaanbieder dat er een poging tot de diefstal en verkoop van gegevens was, maar er geen sprake van een echt datalek is.

  De persoon in kwestie was onderdeel van een klein team dat met klantgegevens werkte. De beveiligingssystemen van T-Mobile zouden de datadiefstal hebben opgemerkt, waarna de politie werd ingeschakeld. "Het gaat hier om een menselijke fout en niet om een systeem- of procedurele fout", aldus de verklaring. Verdere details worden niet gegeven, behalve dat de persoon in kwestie is ontslagen en het onderzoek nog loopt.

  Bron:security.nl
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische politie redt 31 Irakezen uit Britse bestelwagen

  De Tsjechische politie heeft 31 Irakezen uit een Britse bestelwagen gered. Dat maakte de politie vandaag bekend. De politie merkte de bestelwagen op op de snelweg ten westen van de stad Pilsen, in de richting van Duitsland.


  De Irakezen maakten deel uit van vier families en hadden geen geldige documenten bij zich. Zij werden overgebracht naar een politiebureau, zo zeggen de autoriteiten. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van mensenhandel. Het is niet de eerste keer dat de politie in Tsjechië dergelijke ontdekking doet. In april konden de ordediensten nog 26 mensen uit een overvolle bestelwagen redden.

  Bron: hln.be
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Levenslang voor Amerikaan in Tsjechië

  Een rechtbank in de Tsjechische hoofdstad Praag heeft een Amerikaan tot levenslang veroordeeld voor de moord op vier leden van de familie waar hij bij verbleef. Het is de 24-jarige Kevin Dahlgren die de moorden in 2013 pleegde.


  De Amerikaan stak de moeder, vader en twee zoons dood. Daarna vluchtte hij naar de Verenigde Staten. Dat land zette hem uit naar Tsjechië.

  Bron: fok.nl
   
  A.Smit vindt dit leuk/interessant.
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië levert "grote cybercrimineel" uit aan Verenigde Staten

  De Tsjechische autoriteiten hebben een "grote cybercrimineel" aan de Verenigde Staten uitgeleverd, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige cyberroof die in 2008 plaatsvond en waarbij 9 miljoen dollar werd gestolen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van justitie.


  Eind 2008 wisten criminelen RBS WorldPay te kraken en zo toegang tot het netwerk van de betalingsverwerker te krijgen. Daar wisten ze vervolgens de encryptie te kraken die RBS WorldPay gebruikt voor het beveiligen van betaalkaarten. Het gaat om betaalkaarten die bedrijven als alternatief voor cheques gebruiken om hun personeel mee te betalen. De kaarten kan men steeds opnieuw opladen, zodat het personeel het salaris bij een geldautomaat kan opnemen.

  De criminelen wisten de kredietlimiet van de kaarten te verhogen en stuurden de gegevens naar een leger van katvangers door. Die gebruikten de gegevens voor het maken van vervalste betaalkaarten. In een periode van 12 uur werd erbij 2100 geldautomaten in tenminste 280 steden 9 miljoen dollar opgenomen. Vervolgens probeerde de bende de gegevens op het netwerk van WorldPay te vernietigen, om zo hun sporen te wissen.

  Hoewel het Amerikaanse ministerie van Justitie stelt dat de nu uitgeleverde man een "grote cybercrimineel" is, lijkt het eerder op een katvanger te gaan. De man wordt namelijk verdacht van het opnemen van 500.000 dollar met een gehackte betaalkaart. Hierop staat een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar en een boete van 1 miljoen dollar. Het meesterbrein achter de operatie werd eerder al tot een gevangenisstraf van 11 jaar veroordeeld.

  Bron: security.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Voorwaardelijke celstraf voor verstoppen overleden moeder

  Een 57-jarige vrouw die in 2014 haar dode moeder meenam naar Tsjechië om het lichaam daar te verstoppen, is woensdag door het gerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van 367 dagen, waarvan driehonderd dagen voorwaardelijk.


  De demente moeder stierf in mei 2014 op tachtigjarige leeftijd in haar slaap. De vrouw reed met het lichaam in haar auto naar Tsjechië om het daar in de bossen te begraven. Volgens de rechter wilde zij het overlijden verhullen om de AOW- en pensioenuitkering van haar moeder op te strijken.

  Volgens haar advocaat had de vrouw uit Rijnsaterwoude, vlakbij Alphen aan den Rijn, echter helemaal geen financiële motieven. Hij bepleitte dat zij tot haar daad was gekomen omdat ze geen afscheid van haar moeder wilde nemen. Ze werd tevens veroordeeld voor de diefstal van kentekenplaten die ze voor haar rit op haar eigen auto schroefde.

  Het hof verklaarde haar verminderd toerekeningsvatbaar. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie en is gelijk aan de straf die de rechtbank haar eerder oplegde. Omdat zij de 67 dagen celstraf al uitzat, hoeft ze niet naar de gevangenis.

  ANP
   
  PuNkEnStEiN en ave271 vinden dit leuk/interessant.
 6. JCD

  JCD

  De politie in Tsjechië heeft samen met de Amerikaanse FBI een vermeende hacker uit Rusland opgespoord en gearresteerd.

  Dat heeft de Tsjechische politie bekendgemaakt. De vermoedelijke hacker werd binnen 12 uur gearresteerd, nadat de FBI contact had opgenomen.

  De man wordt verdacht van cyberaanvallen op meerdere Amerikaanse doelwitten. Het is nog niet duidelijk van welke hacks hij wordt verdacht.

  De verdachte viel kort na zijn arrestatie flauw, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Tsjechische rechter zal beslissen of hij aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd.

  De VS beschuldigde onlangs Rusland van hacks, waarmee de verkiezingen verstoord worden. Het land zou een tegenaanval plannen.

  Bron: Nu.nl
   
 7. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De hacker is al op 5 oktober gearresteerd.
  Deze hacker wordt in verband gebracht met een aanval op Linkedin in 2012.
  Bron zpravy.idnes.cz. + leidschdagblad.nl.
   
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tieners wagen leven door trein over zich te laten rijden voor extra likes.

  Twee jongens uit Tsjechië waagden afgelopen week hun leven om extra likes te halen op sociale media. Ze gingen op de treinsporen liggen, om daarna een aanstormde trein over zich te laten passeren. De huiveringwekkende stunt is ondertussen van de sociale netwerksites verwijderd en de autoriteiten waarschuwen om de stunt niet na te apen........
  Bron nieuwsblad.be.

  Dit bericht is wereldwijd viraal gegaan en mogelijk is het een fake-filmpje volgens ustecky.denik.cz , want de treinmachinist zou altijd melding moeten maken als hij onderweg iets op of rond de spoorlijn ziet. Er is geen enkele machinist die iets gezien heeft. Als de jongens gevonden worden kunnen ze een boete verwachten van 10.000 kronen = €369,62.
   
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Boete dreigt voor aankoop herstelbare wapens in Tsjechië

  Een 43-jarige man uit Opglabbeek heeft zich maandag in de Tongerse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de aankoop van twee alarm- en twee zogenaamde Flobertpistolen. Hij kocht de wapens via het internet bij een Tsjechische verkoper aan in 2010. De wapens waren onklaar gemaakt, maar niet voldoende volgens het parket.


  “Het is eenvoudig om ze weer in oorspronkelijke staat te herstellen. Het gebeurt wel meer dat criminele via deze weg wapens aankopen. Om ze te legaliseren moeten ze passeren langs de Proefbank voor wapens in Luik. Dat is hier niet gebeurd,” aldus het parket. De procureur vorderde 1.200 euro boete. Zijn advocate verklaarde dat de man zonder weten een stap overgeslagen had. “Ik had nooit de bedoeling iets illegaals te doen,” klonk zijn verweer. Vonnis op 19 december.

  Bron: nieuwsblad.be
   
 10. Tennisster Petra Kvitova aangevallen met mes bij inbraak

  Petra Kvitova is het slachtoffer geworden van een aanval met een mes bij een inbraak bij haar thuis. De Tsjechische tennisster, tweevoudig Wimbledon-winnares, liep een wond in haar linkerhand op. Ze wordt inmiddels behandeld door artsen, vertelt haar woordvoerder Peter Tejkal.


  ,,Het gaat om een willekeurig misdrijf. Ze is aangevallen in haar appartement. Haar verwondingen vormen geen levensgevaar. Ze is in goede handen bij de dokters," zegt Tejkal.

  De Tsjechische nummer elf van de wereld zei vandaag al af voor de Hopman Cup vanwege een stressfractuur in haar rechtervoet.
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Kvitova geopereerd na aanval met mes

  Tennisster Petra Kvitova heeft een operatie aan haar linkerhand moeten ondergaan. De tweevoudig winnares van Wimbledon (2011 en 2014) werd dinsdag in haar appartement in de Tsjechische stad Prostejov met een mes aangevallen door een inbreker.


  "In een poging om mezelf te verdedigen, heb ik mijn linkerhand lelijk beschadigd", meldde Kvitova eerder op de dag op Twitter. Een woordvoerster van de Tsjechische meldde de operatie dinsdag. De linkshandige tennisster is niet levensbedreigend gewond, maar had wel een operatie nodig om de schade aan haar 'tennishand' te verhelpen.

  Bron: msn.com

  Reactie: Lijkt me toch heel vervelend voor een linkshandige speelster. Afwachten hoe lang genezing gaat duren en of blijvende schade is ontstaan aan haar verdere loopbaan.
   
  ave271 vindt dit leuk/interessant.
 12. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  vervelend maar tegelijkertijd ook logisch dat je je verdedigt met je sterkste hand. Laten we hopen dat het allemaal goed geneest en we haar weer op het hoogste niveau mogen terugzien!
   
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  'Kvitova zes maanden aan de kant'

  Petra Kvitova kan de komende zes maanden niet tennissen als gevolg van een aanval door een inbreker. Dat maakte een Tsjechische nieuwswebsite bekend.


  Kvitova kan de komende maanden niet te veel druk op haar hand verdragen. De Tsjechische onderging een operatie van bijna vier uur aan de vingers van haar linkerhand.

  Operatie
  "Gezien de omvang van de schade verliep de operatie heel goed. In alle vijf de vingers moesten pezen hersteld worden en ook twee zenuwen waren beschadigd", liet haar woordvoerder eerder weten.
  "Petra zal zes tot acht weken in het gips moeten en pas over drie maanden zal ze de hand weer kunnen belasten."
  Het duurt daarna volgens de arts nog drie maanden voordat de huidige nummer elf van de wereld weer tennis op het hoogste niveau kan spelen.

  Bron: nu.nl
   
 14. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Operatie duurde 4 uur zie haar interview op radio.cz/de + radio.cz/en.
   
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Compositietekening dader steekpartij Kvitova

  [​IMG]
  Dit is de man die tennisster Kvitova neerstak

  Petra Kvitova herstelt in het ziekenhuis van de langdurige operatie die nodig was nadat zij werd neergestoken, maar de dader loopt nog altijd vrij rond.

  Kvitova werd dinsdag door een inbreker met een mes aangevallen in haar appartement in de Tsjechische stad Prostejov. In een poging zichzelf te verdedigen, verwondde ze haar hand ernstig. De Tsjechische tweevoudig winnares van Wimbledon (2011 en 2014) werd urenlang geopereerd en staat vermoedelijk zes maanden aan de kant.

  Donderdag verspreidde de politie een compositietekening van de dader in de hoop op tips van burgers die de man herkennen.

  Kvitova (26) mag het ziekenhuis vrijdag verlaten. Op dezelfde dag zal de nummer 11 van de wereld een persconferentie geven.

  Bron: telegraaf.nl
   
 16. Kvitova vastberaden om terug te keren op tennisbaan

  Bron: nu.nl

  Petra Kvitova is vastberaden om weer terug te keren op de tennisbaan. De Tsjechische ligt in ieder geval het komende halfjaar uit de roulatie nadat haar linkerhand dinsdag werd verwond door een agressieve inbreker met een mes.

  Een operatie van bijna vier uur was nodig om de beschadigde zenuwen en pezen van haar linkerhand te herstellen.

  "Het mooiste kerstcadeau was dat ik na de operatie de vingers van mijn linkerhand kon bewegen'', zei de linkshandige Kvitova vrijdag op een persconferentie.

  "Wat me is overkomen was bijzonder angstig, maar ik zie mezelf niet als slachtoffer. Ik heb geen medelijden met mezelf. Ik wil vooruitkijken en niet achterom."
   
 17. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Vrouw deed jarenlang laxeermiddel in water bazin

  PRAAG - Een 55-jarige Tsjechische vrouw heeft jarenlang laxeermiddel in het water van haar bazin gegooid. Maandag werd ze veroordeeld tot drie jaar cel. Daarnaast moet ze haar slachtoffer een schadevergoeding betalen van een miljoen kronen (38.000 euro).

  In mei 2013 klopte het slachtoffer aan bij haar huisarts omdat ze onverklaarbare gezondheidsproblemen had, zo schrijft de Tsjechische nieuwssite Bravo. Ze had last van diarree, moest overgeven en kampte met hevige buikpijnen. Daarnaast was ze ook vaak duizelig en vermoeid.

  Jarenlang konden doktoren de oorzaak niet vinden, totdat de vrouw in 2016 merkte dat haar water wat vreemd smaakte. Ze vermoedde dat er iets mis was en vertelde dat aan haar baas en haar man. Aanvankelijk geloofden die haar niet, totdat ze zelf van het water dronken en een hele nacht op de wc doorbrachten. Uiteindelijk stapte ze met het flesje naar de politie.
  In het laboratorium bleek dat er inderdaad laxeermiddel in het water zat. Dertien keer meer dan de aanbevolen hoeveelheid zelfs.
  De dader werd vervolgens opgespoord met een verborgen camera in het kantoor van de juristen. Op de beelden was te zien dat de 55-jarige medewerker Věra Kubíčková het flesje van haar bazin opendeed en er een flinke scheut laxeermiddel bij deed.

  Enkele dagen later werd de vrouw op haar kantoor opgepakt. Ze had twee flessen van het laxeermiddel Laxigal bij zich. Over haar motief is tot nu toe niets duidelijk, mogelijk aasde ze op de baan van haar bazin. De vrouw weigert zichzelf te verklaren.
  In de rechtszaal bleek maandag dat de vrouw het laxeermiddel vaak vlak voor belangrijke vergaderingen in het water deed.

  Bron: telegraaf.nl
   
 18. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Pfff. Hoe bedenk je het....gelukkig is ze gepakt en kan het slachtoffer weer proberen haar normale leven op te pakken
   
  ave271 vindt dit leuk/interessant.
 19. Het gerucht gaat, dat Tom Dumoulin daar óók gezwommen heeft!
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 20. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Volgens mij brengt camyl het gerucht in de wereld ;)
   
  camyl vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina