Criminaliteit

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Alberto, 12-09-2006.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Albanezen veroordeeld voor uitbuiting Tsjechische en Nederlandse prostituees

  Drie Albanese pooiers zijn in hoger beroep alsnog veroordeeld tot celstraffen tot vierenhalf jaar voor het uitbuiten van zes prostituees uit Tsjechië en Nederland. De rechtbank had ze in 2013 vrijgesproken. Een vierde verdachte is ook door het gerechtshof vrijgesproken.


  De Albanezen deden volgens het hof alsof ze verliefd waren op sommige van de vrouwen of haalden ze naar Nederland en maakten ze volledig afhankelijk van hen. Vervolgens werden ze volgens het Openbaar Ministerie 'als productiemachines' in de prostitutie ingezet met de opdracht dagelijks het streefbedrag van duizend euro te verdienen. Als ze niet deden wat was verlangd, gebruikten de Albanezen geweld.

  Hoofdverdachte D.S. (43) en zijn mededaders hebben de vrouwen volgens het hof tussen de zomer van 2007 en het voorjaar van 2012 in Amsterdam, Zwanenburg, Alkmaar, Goes en Groningen uitgebuit. De opbrengst hebben ze witgewassen.

  Justitie laat weten tevreden te zijn met de veroordelingen in hoger beroep. Het is nog onduidelijk of de verdachten in cassatie gaan bij de Hoge Raad.

  Bron: parool.nl
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  In Tsjechië worden 20 fietsen per dag gestolen!

  Vorig jaar werden 750 personen vervolgt voor fietsendiefstal.
  Bron novinky.cz.

  Snel rekensommetje kom je uit op 7300 gestolen fietsen per jaar.

  Moet wel lachen om de vele reacties van dat bericht.
  Wat zullen ze zeggen over NL waar in Amsterdam 20 per dag gestolen worden en landelijk 311 per dag.:D
   
  camyl en ave271 vinden dit leuk.
 3. Maar hoeveel fietsen zijn er in Tsjechië en hoeveel in Nederland? Dan zou het verhoudingsgewijs wel eens heel wat minder flatteus voor Tsjechië kunnen uitpakken.
   
  camyl en ave271 vinden dit leuk.
 4. ik denk 7301 fietsen ,dus de mijne is gekocht....
   
  kuurgast vindt dit leuk.
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  ....van een Oekraïner die de schuld krijgen van de fietsendiefstallen in Tsjechië.
   
 6. omdat de Tsjech wel weet wie hij de schuld moet geven, want zelf steelt een Tsjech niet!

  Mijn zitmaaier is óók gestolen en jullie raden nooit wie dát gedaan zou kunnen hebben.
   
 7. als alle andere mogeljkheden zijn uitgesloten, moet het een nederlander geweest zijn !
   
  hgmw en andrenel vinden dit leuk.
 8. Vast iemand van een bevolkingsgroep waarvan de naam begint met een R en eindigt op een a. :stout:
   
 9. "Rumondska"???? nooit aan gedacht!
   
  hgmw en zapalky vinden dit leuk.
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Een werknemer van T-Mobile Tsjechië heeft de gegevens van 1,5 miljoen klanten gestolen en die aan derde partijen verkocht, zo meldt de Tsjechische krant MF Dnes. De telecomaanbieder heeft de diefstal en verkoop van de data zowel bevestigd als ontkend.

  Een woordvoerder van T-Mobile bevestigt tegenover MF Dnes dat de gegevens zijn gestolen en verkocht, maar kan het aantal getroffen klanten niet noemen. Ook wil T-Mobile niet laten weten om wat voor soort gegevens het precies gaat. In een verklaring op de eigen website stelt de telecomaanbieder dat er een poging tot de diefstal en verkoop van gegevens was, maar er geen sprake van een echt datalek is.

  De persoon in kwestie was onderdeel van een klein team dat met klantgegevens werkte. De beveiligingssystemen van T-Mobile zouden de datadiefstal hebben opgemerkt, waarna de politie werd ingeschakeld. "Het gaat hier om een menselijke fout en niet om een systeem- of procedurele fout", aldus de verklaring. Verdere details worden niet gegeven, behalve dat de persoon in kwestie is ontslagen en het onderzoek nog loopt.

  Bron:security.nl
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische politie redt 31 Irakezen uit Britse bestelwagen

  De Tsjechische politie heeft 31 Irakezen uit een Britse bestelwagen gered. Dat maakte de politie vandaag bekend. De politie merkte de bestelwagen op op de snelweg ten westen van de stad Pilsen, in de richting van Duitsland.


  De Irakezen maakten deel uit van vier families en hadden geen geldige documenten bij zich. Zij werden overgebracht naar een politiebureau, zo zeggen de autoriteiten. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van mensenhandel. Het is niet de eerste keer dat de politie in Tsjechië dergelijke ontdekking doet. In april konden de ordediensten nog 26 mensen uit een overvolle bestelwagen redden.

  Bron: hln.be
   
 12. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Levenslang voor Amerikaan in Tsjechië

  Een rechtbank in de Tsjechische hoofdstad Praag heeft een Amerikaan tot levenslang veroordeeld voor de moord op vier leden van de familie waar hij bij verbleef. Het is de 24-jarige Kevin Dahlgren die de moorden in 2013 pleegde.


  De Amerikaan stak de moeder, vader en twee zoons dood. Daarna vluchtte hij naar de Verenigde Staten. Dat land zette hem uit naar Tsjechië.

  Bron: fok.nl
   
  A.Smit vindt dit leuk.
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië levert "grote cybercrimineel" uit aan Verenigde Staten

  De Tsjechische autoriteiten hebben een "grote cybercrimineel" aan de Verenigde Staten uitgeleverd, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige cyberroof die in 2008 plaatsvond en waarbij 9 miljoen dollar werd gestolen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van justitie.


  Eind 2008 wisten criminelen RBS WorldPay te kraken en zo toegang tot het netwerk van de betalingsverwerker te krijgen. Daar wisten ze vervolgens de encryptie te kraken die RBS WorldPay gebruikt voor het beveiligen van betaalkaarten. Het gaat om betaalkaarten die bedrijven als alternatief voor cheques gebruiken om hun personeel mee te betalen. De kaarten kan men steeds opnieuw opladen, zodat het personeel het salaris bij een geldautomaat kan opnemen.

  De criminelen wisten de kredietlimiet van de kaarten te verhogen en stuurden de gegevens naar een leger van katvangers door. Die gebruikten de gegevens voor het maken van vervalste betaalkaarten. In een periode van 12 uur werd erbij 2100 geldautomaten in tenminste 280 steden 9 miljoen dollar opgenomen. Vervolgens probeerde de bende de gegevens op het netwerk van WorldPay te vernietigen, om zo hun sporen te wissen.

  Hoewel het Amerikaanse ministerie van Justitie stelt dat de nu uitgeleverde man een "grote cybercrimineel" is, lijkt het eerder op een katvanger te gaan. De man wordt namelijk verdacht van het opnemen van 500.000 dollar met een gehackte betaalkaart. Hierop staat een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar en een boete van 1 miljoen dollar. Het meesterbrein achter de operatie werd eerder al tot een gevangenisstraf van 11 jaar veroordeeld.

  Bron: security.nl
   
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Voorwaardelijke celstraf voor verstoppen overleden moeder

  Een 57-jarige vrouw die in 2014 haar dode moeder meenam naar Tsjechië om het lichaam daar te verstoppen, is woensdag door het gerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van 367 dagen, waarvan driehonderd dagen voorwaardelijk.


  De demente moeder stierf in mei 2014 op tachtigjarige leeftijd in haar slaap. De vrouw reed met het lichaam in haar auto naar Tsjechië om het daar in de bossen te begraven. Volgens de rechter wilde zij het overlijden verhullen om de AOW- en pensioenuitkering van haar moeder op te strijken.

  Volgens haar advocaat had de vrouw uit Rijnsaterwoude, vlakbij Alphen aan den Rijn, echter helemaal geen financiële motieven. Hij bepleitte dat zij tot haar daad was gekomen omdat ze geen afscheid van haar moeder wilde nemen. Ze werd tevens veroordeeld voor de diefstal van kentekenplaten die ze voor haar rit op haar eigen auto schroefde.

  Het hof verklaarde haar verminderd toerekeningsvatbaar. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie en is gelijk aan de straf die de rechtbank haar eerder oplegde. Omdat zij de 67 dagen celstraf al uitzat, hoeft ze niet naar de gevangenis.

  ANP
   
  PuNkEnStEiN en ave271 vinden dit leuk.
 15. JCD

  JCD

  De politie in Tsjechië heeft samen met de Amerikaanse FBI een vermeende hacker uit Rusland opgespoord en gearresteerd.

  Dat heeft de Tsjechische politie bekendgemaakt. De vermoedelijke hacker werd binnen 12 uur gearresteerd, nadat de FBI contact had opgenomen.

  De man wordt verdacht van cyberaanvallen op meerdere Amerikaanse doelwitten. Het is nog niet duidelijk van welke hacks hij wordt verdacht.

  De verdachte viel kort na zijn arrestatie flauw, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Tsjechische rechter zal beslissen of hij aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd.

  De VS beschuldigde onlangs Rusland van hacks, waarmee de verkiezingen verstoord worden. Het land zou een tegenaanval plannen.

  Bron: Nu.nl
   
 16. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De hacker is al op 5 oktober gearresteerd.
  Deze hacker wordt in verband gebracht met een aanval op Linkedin in 2012.
  Bron zpravy.idnes.cz. + leidschdagblad.nl.
   
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tieners wagen leven door trein over zich te laten rijden voor extra likes.

  Twee jongens uit Tsjechië waagden afgelopen week hun leven om extra likes te halen op sociale media. Ze gingen op de treinsporen liggen, om daarna een aanstormde trein over zich te laten passeren. De huiveringwekkende stunt is ondertussen van de sociale netwerksites verwijderd en de autoriteiten waarschuwen om de stunt niet na te apen........
  Bron nieuwsblad.be.

  Dit bericht is wereldwijd viraal gegaan en mogelijk is het een fake-filmpje volgens ustecky.denik.cz , want de treinmachinist zou altijd melding moeten maken als hij onderweg iets op of rond de spoorlijn ziet. Er is geen enkele machinist die iets gezien heeft. Als de jongens gevonden worden kunnen ze een boete verwachten van 10.000 kronen = €369,62.
   
 18. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Boete dreigt voor aankoop herstelbare wapens in Tsjechië

  Een 43-jarige man uit Opglabbeek heeft zich maandag in de Tongerse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de aankoop van twee alarm- en twee zogenaamde Flobertpistolen. Hij kocht de wapens via het internet bij een Tsjechische verkoper aan in 2010. De wapens waren onklaar gemaakt, maar niet voldoende volgens het parket.


  “Het is eenvoudig om ze weer in oorspronkelijke staat te herstellen. Het gebeurt wel meer dat criminele via deze weg wapens aankopen. Om ze te legaliseren moeten ze passeren langs de Proefbank voor wapens in Luik. Dat is hier niet gebeurd,” aldus het parket. De procureur vorderde 1.200 euro boete. Zijn advocate verklaarde dat de man zonder weten een stap overgeslagen had. “Ik had nooit de bedoeling iets illegaals te doen,” klonk zijn verweer. Vonnis op 19 december.

  Bron: nieuwsblad.be
   
 19. Tennisster Petra Kvitova aangevallen met mes bij inbraak

  Petra Kvitova is het slachtoffer geworden van een aanval met een mes bij een inbraak bij haar thuis. De Tsjechische tennisster, tweevoudig Wimbledon-winnares, liep een wond in haar linkerhand op. Ze wordt inmiddels behandeld door artsen, vertelt haar woordvoerder Peter Tejkal.


  ,,Het gaat om een willekeurig misdrijf. Ze is aangevallen in haar appartement. Haar verwondingen vormen geen levensgevaar. Ze is in goede handen bij de dokters," zegt Tejkal.

  De Tsjechische nummer elf van de wereld zei vandaag al af voor de Hopman Cup vanwege een stressfractuur in haar rechtervoet.
   
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Kvitova geopereerd na aanval met mes

  Tennisster Petra Kvitova heeft een operatie aan haar linkerhand moeten ondergaan. De tweevoudig winnares van Wimbledon (2011 en 2014) werd dinsdag in haar appartement in de Tsjechische stad Prostejov met een mes aangevallen door een inbreker.


  "In een poging om mezelf te verdedigen, heb ik mijn linkerhand lelijk beschadigd", meldde Kvitova eerder op de dag op Twitter. Een woordvoerster van de Tsjechische meldde de operatie dinsdag. De linkshandige tennisster is niet levensbedreigend gewond, maar had wel een operatie nodig om de schade aan haar 'tennishand' te verhelpen.

  Bron: msn.com

  Reactie: Lijkt me toch heel vervelend voor een linkshandige speelster. Afwachten hoe lang genezing gaat duren en of blijvende schade is ontstaan aan haar verdere loopbaan.
   
  ave271 vindt dit leuk.

Deel deze pagina