Atletiek

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Freddy2005, 28-03-2009.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Succesvolle Nederlandse atletiekploeg vijfde in medaillespiegel

  De Nederlandse atletiekploeg keert naar huis met vijf medailles van de EK indoor atletiek in Praag: twee gouden en drie bronzen. Oranje eindigde met die oogst op de vijfde plaats in het medailleklassement.

  [​IMG]
  De "gouden" dames met Krtek/molletje de mascotte van het European Athletics Indoor Championships.

  Voor Sifan Hassan een gouden medaille die ze veroverde op de 1500 meter. Dafne Schippers pakte goud op 60 meter met een persoonlijk record. De bronzen plakken waren voor Eelco Sintnicolaas op de zevenkamp, Thijmen Kupers op de 800 meter en Maureen Koster op de 3000 meter.
  Bronnen oa ad.nl.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  EK landenteams/Heraklion (Gri)

  Tsjechie, Griekenland en Nederland promoveren naar de Super League.

  First League,eindstand:

  1. Tsjechië * 351,0 pnt
  2. Griekenland * 327,0 "
  3. NEDERLAND * 299,5 "
  4. België 276,5 "
  5. Portugal 270,5 "
  6. Ierland 261,5 "
  7. Turkije 260,0 "
  8. Zwitserland 239,5 "
  9. Roemenië 226,5 "
  10. Estland 216,0 "
  11. Litouwen 214,5 "
  12. Letland 169,5 "
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische overwinningen bij Internationale wedstrijden Parijs

  Tijdens internationale wedstrijden in Parijs zijn overwinningen behaald door Tsjechische vrouwen.
  Zuzana Hejnova werd 1e op de 400 meter horden in een tijd van 53,76 seconden.
  Barbara Spotakova behaalde de 1e plaats bij het speerwerpen met een worp van 64,42 meter

  Verdere uitslagen:
  Jirina Ptacnikova-Svobodova, 9e bij polsstokhoog met 4,38 meter.

  Bij de heren waren er finaleplaatsen voor:
  Pavel Maslak, 7e bij 400 meter in 45.51 seconden.
  Jaroslav Baba, 7e bij hoogspringen met 2.29 meter.
  Jan Kudlicka, 7e bij polsstokhoog met 5.71 meter.
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische resultaten WK atletiek 2015

  Op dit moment worden in de Chinese hoofdstad Peking de wereldkampioenschappen atletiek 2015 gehouden. Tot nu hebben slechts twee Tsjechische mannen deelgenomen aan de finale van een onderdeel. Bij het polsstokhoogspringen was er een 7e plaats voor Michal Balmer met 5.65 meter en een 8e plaats was er voor Vitezslav Vesely bij het speerwerpen met een worp van 83.13 meter

  Gelet op de uitslagen die behaald zijn in Parijs (zie vorig stukje), zullen hier nog wel wat finaleplaatsen bijkomen.
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Eerste Tsjechische medaille is goud

  De eerste Tsjechische medaille tijdens het WK atletiek 2015 is binnen en werd meteen goud. Het was Zuzana Hejnova, die wereldkampioene is geworden op de 400 meter horden voor vrouwen. Zij deed dit in een tijd van 53.50 seconden, meteen goed voor de wereld beste seizoenprestatie.
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische 8e bij het snelwandelen

  Een 8e plaats was er weggelegd bij het 20 kilometer snelwandelen voor vrouwen. De Tsjechische Aneska Drahotova deed dit in een tijd van 1.30.32 uur
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Een laatste Tsjechisch resultaat op WK atletiek 2015

  Op de slotdag van het WK atletiek 2015 werd er nog hoog gesprongen door de heren. Bij dit hoogspringen werd een 7e plaats behaald door de Tsjech Jaroslav Baba, die een hoogte bereikte van 2.29 meter
   
 8. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjech Petr Pechek winnaar halve marathon Deurne

  Harrie van den Elsen

  DEURNE - De Tsjech Petr Pechek uit Praag heeft zondag de 30e Vescom Internationale Halve Marathon gewonnen in 1.08.49 uur. Michiel Vink van Eindhoven Atletiek eindigde als tweede met een dikke minuut achterstand op de winnaar. Timothy Karanu, eveneens atleet van Eindhoven Atletiek, legde beslag op de derde plaats.

  [​IMG]
  Petr Pechek won de halve marathon van Deurne voor de derde keer.

  De wedstrijd over 21 kilometer, 97 meter en 50 centimeter, had niet veel om het lijf. Pechek versnelde na 12 kilometer rennen. De andere lopers konden niet mee in het tempo van de man uit Praag. "Ik ben een week verkouden geweest", zegt Karanu bijna verontschuldigend. "Je mag dan blij zijn dat je een vlak tempo kúnt aanhouden."

  Of de wedstrijd ook zwaar was voor Pechek? "Nee", zegt hij. "De omstandigheden waren zelfs prima. Ik had ook goede benen." Hij won eerder in 2009 en 2010 in Deurne. "We komen altijd graag naar hier", aldus Pechek. "Mijn coach Bohdan Muller kent de organisatoren heel lang. Hij is voor de achttiende keer hier aanwezig."

  Bron: ed.nl
   
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Bolt aan de start in Ostrava

  [​IMG]

  Usain Bolt verschijnt op 20 mei aan de start bij de Golden Spike in Ostrava. De 29-jarige topsprinter uit Jamaica loopt in Tsjechië de 100 meter.

  Het wordt zijn tweede optreden van het seizoen in de aanloop naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De eigenaar van het wereldrecord (9,58 seconden) loopt een week eerder op 14 mei voor eigen publiek in Georgetown. ,,Daar kan ik me aan mijn grootste supporters uit Jamaica laten zien,'' zegt hij.

  Bron:ad.nl
   
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische dames winnen Drenthe marathon in Klazienaveen

  Bij de dames ging de overwinning op de marathon naar de Tsjechische Tereza Zuzankova in een tijd van 2 uur, 56 minuten en 25 seconden. Haar landgenote Radka Churanova kwam aan de streep 1 minuut en 58 seconden tekort en werd tweede.

  Bij de halve marathon ging de winst naar de Keniaanse Faith Kipkemoi. Zij noteerde een tijd van 1 uur, 25 minuten en 27 seconden. De Tsjechische Lenka Sibravova finishte 4 minuten en 11 seconden later als tweede.
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische atleten op EK Atletiek in Amsterdam
  [​IMG]
  Van 6 t/m 10 juli vinden in Amsterdam de Europese Kampioenschappen Atletiek plaats. Een mooie gelegenheid om enkele Tsjechische atleten van dichtbij te bewonderen.

  Onder hen bijvoorbeeld Rebeka Šilhanová (polsstokhoogspringen), Vít Müller (400 meter), Kristiina Mäki (5000 meter), Michal Brož (400 meter horden) en de sprinter Jan Veleba.

  Kijk voor meer informatie over het EK op: www.amsterdam2016.org  Bron: czechcentres.cz
   
 12. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  De resultaten: Twee keer zilver

  Het EK atletiek in Amsterdam is inmiddels in volle gang en de Tsjechische heren hebben gezorgd voor twee zilveren medailles.

  Een 4e plaats was er weggelegd voor Radek Juska bij het verspringen. Hij overbrugde een afstand van 7.93 meter en mistte op een haar de bronzen medaille.
  Zilver was er bij het speerwerpen voor Vitezslav Vesely, die 83.59 meter wierp en zilver ook op de tienkamp voor Adam Helcelet.
   
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  En weer twee keer zilver

  De Tsjechische heren hebben het ook vandaag weer goed gedaan op de EK atletiek. Weer was er twee keer zilver.


  Op de 400 meter was er de tweede plaats voor Pavel Maslak in een tijd van 45.36 seconden. Bij het polsstokhoogspringen was er een tweede plaats voor Jan Kudlicka met een hoogte van 5.60 meter.
   
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Geen medailles op de derde dag van het EK

  Zaterdag waren er slechts finaleplaatsen voor Tsjechen op enkele onderdelen. Op de zevenkamp, waar de Nederlandse Anouk Vetter goud behaalde, was er Katerina Cachova met een 10e plaats. Barbara Spotakova werd 5e bij het speerwerpen in 62.66 meter en er was een 8e plaats voor Filip Sasinek. Hij liep 3.47.76 minuten over 1500 meter.
   
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  EK halve marathon

  Vanmorgen is de halve marathon voor dames en heren gelopen voor het Europees kampioenschap in Amsterdam. De route liep langs de bekende grachten in het centrum, door het Vondelpark naar het Rijksmuseum.


  Bij de dames was er een 8e plaats voor Eva Vrabcova Nyvltova, die een tijd liep van 1.12.01 uur.
  Deze Tsjechische nam eerder deel aan drie Olympische winterspelen als cross-country specialist en dit jaar richt zij zich op deelname aan de marathon tijdens de Olympische Zomerspelen van Rio 2016. Zij is geboren op 6 februari 1986 in Trutnov, ze is met 1.62 meter niet groot en weegt slechts 47 kilo. Voor wie haar deze zomer wil blijven volgen heeft zij een website: www.evavrabcovanyvltova.cz
   
 16. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Slotdag EK Atletiek 2016

  Zojuist is een einde gekomen aan het Europees Kampioenschap Atletiek. Nog enkele uitslagen van Tsjechen in finales zijn te vermelden. Bij het hoogspringen was er een 7e plaats voor Jaroslav Baba met een hoogte van 2.24 meter Het laatste onderdeel betrof de 4 x 400 meter bij de heren. Tsjechie behaalde een 4e plaats in een tijd van 3.03.86 minuten.

  Tsjechie heeft het toernooi uiteindelijk afgesloten met in totaal 4 zilveren medailles.
   
 17. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische deelname aan Acht van Apeldoorn

  Op de Asselronde ging Dominik Fabionowski uit Duitsland als eerste over de streep (1:19:37)
  Bij de dames ging de eerste plek naar de Belgische Manuela Soccol. (1:33:26), de Wageningse Mireille Baart werd tweede met 1:36:28 en derde Radka Churanova uit Tsjechië met 1:37:45.

  Een recordaantal van 14.635 deelnemers had zich ingeschreven voor het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Voorzitter Frans Mulderij: “Waar we vandaag absoluut niet over konden klagen was het weer, dat was werkelijk ideaal. Er zijn diverse parcoursrecords gesneuveld en dat maakt het helemaal tot een ongekend bijzondere dag. En dan hadden we ook nog Petra Kaminkova, onze topper uit Tsjechië. Ook nu won zij weer, dit keer op de Mini Marathon 10EM. Deze vrouw is niet te stoppen!”
   
 18. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  upload_2017-4-1_12-50-21.png

  Joyciline Jepkosgei heeft in Praag het wereldrecord op de halve marathon verbeterd. De Keniaanse kwam in 1.04.52 over de finish.
  Jepkosgei liep pas haar vijfde halve marathon. Op weg naar haar recordtijd verbeterde ze en passant ook de records op de 10 km (30.05) en de incourante 15 km (45.37) en 20 km (1.01.25).

  Jepkosgei (23) was met 1.04.52 veertien seconden sneller dan Peres Jepchirchir, die slechts zeven weken van haar record heeft kunnen genieten. Jepchirchir liep in de Verenigde Arabische Emiraten de toptijd van Florence Kiplagat (1.05.09 in 2015 in Barcelona) uit de boeken.

  Bron: nos.nl
   
 19. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Ethiopische vrouwen favoriet in Praag-marathon

  Voor diverse atleten is de Praag-marathon komende zondag 7 mei 2017 nog een van de laatste kansen om zich te plaatsen voor de WK in augustus. De favorieten komen echter uit Ethiopië en Kenia. Vier Ethiopische atletes hebben beste tijden onder de 2.24 u. gelopen. Feyse Tadese en Amane Teriso worden door de organisatie als belangrijkste podiumkandidaten genoemd. Valary Aiyabei uit Kenia is in vorm met haar 1.07.50 u. op de halve marathon eerder dit jaar. Ze is winnares van de Valencia-marathon. Het parcoursrecord staat met 2.22.34 u. op naam van Lydia Cheromei (2011). Vijf mannen hebben persoonlijke records onder 2.07 u. Dat zijn: Lani Rutto, Frankline Chepkwony, Stephan Chemlany, Bazu Worku en Gebresadik Abraha. Ook de bekende Japanse marathonloper Yuki Kawauchi komt naar de Praag-marathon.

  Bron: hardloopnieuws.nl
   
  ave271 vindt dit leuk.
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Keniaanse Aiyabei loopt parcoursrecord Praag-marathon

  In de Praag-marathon start de Keniaanse Valary Aiyabei zeer snel. De 26-jarige atlete heeft halverwege een tussentijd van 1.08.24 u. Dat tempo kan ze niet volhouden, maar haar voorsprong is uiteindelijk groot genoeg voor de winst met 2.21.57 u., een verbetering van haar beste tijd met bijna drie minuten. Het is ook een parcoursrecord in de Tsjechische hoofdstad. Aiyabei heeft eerder marathons in Barcelona en Valencia gewonnen.

  Bij de mannen lijkt Bazu Worku op de winst af te gaan als hij toch nog vlak voor de finish wordt gepasseerd door zijn Ethiopische landgenoot Gebretsadik Abraha (24). Dan wordt het nog spannend, want Worku zet ook nog een keer aan, maar hij strandt op één seconde van Abraha (2.08.47).

  Bron:hardloopnieuws.nl
   

Deel deze pagina