Atletiek

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
WK-Atletiek 2013 in Moskou

Op dit moment wordt in Moskou het WK Atletiek gehouden. Voor Tsjechie zijn er tot nu 2 medailles behaald. Zo was er brons voor Lukas Melich bij het kogelslingeren met een afstand van 79.36 meter.
Vanavond was er GOUD bij de 400 meter horden voor dames door Zuzana Hejdova in een tijd van 52.83 sec.
 

Ad Verschoor

Donateur
Keniaan Terer en Ethiopische Dado winnen marathon van Praag

f43890fe-d8f8-11e3-897a-bd4f739ed091_web_scale_0.1171875_0.1171875__.jpg

Foto: AP

De Keniaan Patrick Terer en de Ethiopische Firehiwot Dado hebben zondag de marathon in het Tsjechische Praag op hun naam geschreven. Terer finishte in 2.08.07 met een voorsprong van 10 seconden op zijn landgenoot Evans Chebet. De Zimbabwaan Cuthbert Nyasango werd derde op 1m45s.

Bij de vrouwen klokte Dado af in 2.23.34. Daarmee was ze bijna vier minuten sneller dan haar landgenote Fantu Eticha. Ashete Bekere, derde op 4m29s, maakte het succes voor Ethiopië compleet.

Bron: standaard.be

Noot van mijzelf: Gisteren de mensen in Praag bezig gezien met de voorbereiding van deze marathon en vanmorgen een heel stuk live meegekeken op televisie. De marathon blijft toch puur spektakel.
 

Ad Verschoor

Donateur
Loopster haalt twee nationale podia binnen 48 uur

Kristiina Mäki, een 1.500 meter-loopster met de dubbele Tsjechisch-Finse nationaliteit, is op 48 uur tijd tweemaal op het podium van een nationaal kampioenschap atletiek geëindigd. Nadat ze vrijdag tweede was geworden op het Fins kampioenschap atletiek, mocht ze zondag in Tsjechië wel het hoogste trapje op.

De 22-jarige jongedame moest zaterdag een reis van 16 uur per trein, vliegtuig en wagen afleggen tussen Kuopio (Finland) en Ostrava (Tsjechië). ‘Het was niet makkelijk. Ik ben zaterdag pas om middernacht in Ostrava aangekomen’, aldus Mäki, die een Finse vader en een Tsjechische moeder heeft. Internationaal koos ze ervoor om uit te komen onder Tsjechische vlag. Voor dat land zal ze binnenkort ook strijden op het EK in het Zwitserse Zurich, van 12 tot 17 augustus. Ze zal er deelnemen aan de 5.000 meter.

Bron: nieuwsblad.be
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ad Verschoor

Donateur
EK atletiek 2014 in Zurich

Bij het EK atletiek zijn tot nu toe 2 medailles verdient door Tsjechische atleten.

Goud was er bij het speerwerpen voor dames. De Tsjechische routinier Barbora Spotakova had met de speer een echt goede worp van 64,41 meter. Die leverde haar de titel op.

Bij het snelwandelen voor dames was er brons voor Anezka Drahotova in een tijd van 1.28.08
 

Ad Verschoor

Donateur
Een derde plak voor Tsjechië

Bij het EK atletiek was er vandaag opnieuw een medaille. Jan Kudlicka behaalde met een hoogte van 5.70 meter een bronzen medaille bij het speerwerpen voor heren.
 

Ad Verschoor

Donateur
Toch een plak op speer

Op de slotdag van het EK Atletiek in Zurich heeft Tsjechië nog een medaille weten te winnen. Het was Vitezslav Vesely, die bij het speerwerpen voor heren 84.79 meter wist te werpen. Hij verdiende hiermee de 2e plaats en een zilveren plak.
In de medaillespiegel is Tsjechië op een 12e plaats geëindigd met 1x goud, 1x zilver en 2x brons.
 

Ad Verschoor

Donateur
Hoogspringster Rezkova overleden

Oud-hoogspringster Milena Rezkova is op 64-jarige leeftijd overleden. De Tsjechische, die in 1968 in Mexico-City de olympische titel behaalde, leed aan kanker.



Milena Rezkova tijdens de Spelen van 1968 (EPA)

Als 18-jarige werd de slechts 1,69 meter lange atlete destijds in die discipline de jongste olympisch kampioene. Een jaar later veroverde de Praagse in Athene de Europese titel.

Een Griekse miljonair zou haar daarop een huwelijksaanzoek hebben gedaan door haar een eiland aan te bieden. In plaats daarvan huwde Rezkova met haar trainer Rudolph Hübner. Verdere grote successen bleven uit en in 1977 nam ze wegens heupproblemen afscheid van de sport.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
EK indoor atletiek 2015 in Praag

Het EK indoor atletiektoernooi is door de Europese Federatie toegewezen aan Praag. Het zal van 6 tot en met 8 maart gehouden worden in de O2 Arena. Aan de KNAU zijn 100 plaatsen toegewezen, die allemaal zijn verkocht en waarmee het Nederlandse vak vol met supporters zal zitten.


o2-arena-prague.jpg


Het EK atletiek indoor bestaat uit 15 onderdelen voor de mannen en de vrouwen. Het gaat om de 60 meter, 200 meter, 400 meter, 800 meter, 1500 meter, 3000 meter, 60 meter horden, hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stap-springen, kogelstoten, zevenkamp (mannen), vijfkamp (vrouwen), 5 kilometer snelwandelen (mannen), 3 kilometer snelwandelen (vrouwen) en 4x400 meter.
 

Ad Verschoor

Donateur
Zestien nederlandse atleten naar EK indoor in Praag

De Nederlandse atletiekploeg voor de Europese indoorkampioenschappen in Praag bestaat uit zestien atleten: zeven mannen en negen vrouwen. Het evenement wordt van 5 tot en met 8 maart in de Tsjechische hoofdstad gehouden.


Mogelijk wordt de ploeg nog uitgebreid naar zeventien atleten. De kans bestaat dat Pieter Braun op basis van zijn recente indoorresultaten op de zevenkamp nog een uitnodiging krijgt van de overkoepelende instantie European Athletics. Daarover wordt later in de week meer duidelijk.

Bij de mannen gaan Brian Mariano (60 m), Liemarvin Bonevacia (400 m), Bjorn Blauwhof (400 m), Terrence Agard (400 m), Thijmen Kupers (800 m), Gregory Sedoc (60 m horden) en Eelco Sintnicolaas (zevenkamp) naar Praag. De laatste is titelverdediger.

De vrouwenafvaardiging bestaat uit Jamile Samuel (60 m), Dafne Schippers (60 m), Madiea Ghafoor (400 m), Sifan Hassan (1.500/3.000 m), Maureen Koster (1.500/3.000 m), Nadine Visser (60 m horden), Femke Pluim (polsstokhoog), Nadine Broersen (vijfkamp) en Anouk Vetter (vijfkamp) naar de Europese titelstrijd.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
EK indoor 2015

Vandaag start het EK indoor Atletiek in de O2 Arena in Praag. Tot en met zondag zijn gouden, zilveren en bronzen medailles door de atleten te verdienen. We zullen u op dit forum zoveel mogelijk informeren over de resultaten.

img_30375_13312_17408_2304000_4538.jpg

De medailles die te verdienen zijn, met de Praagse Burcht als symbool.
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
De eerste medailles zijn behaald

Bij het heren kogelstoten was er brons voor de Tsjech Ladislav Prasil 20.66 meter.


Op de vijfkamp bij de dames was er eveneens brons voor Eliska Klucinova. Zij behaalde op de 5 onderdelen 4687 punten en dat is een nieuw nationaal record.
 

Ad Verschoor

Donateur
Goud voor Pavel Maslak

Pavel Maslak heeft op de 400 meter voor mannen een gouden plak behaald en is daarmee Europees kampioen geworden in een tijd van 45.33 seconden. Deze eindtijd betekent eveneens een kampioenschapsrecord.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië scoort met Goud en Brons

Ook vandaag zijn er weer mooie resultaten behaald door de Tsjechen.

Brons werd verdiend op de 4 x 400 meter estafette voor heren in een tijd van 3.04.09 minuten. De eindtijd betekende een nieuw nationaal record.

Goud werd gewonnen op de 1500 meter heren door Jakub Holusa. Zijn winnende tijd, in eveneens een nieuw nationaal record, was 3.37.68 minuten. Door deze resultaten staat Tsjechie nu op 2 keer Goud, 1 keer Zilver en 3 keer Brons.
 
Bovenaan