Vietnamese markten, winkels en bazars

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Moordaanslag op Vietnamezenmarkt in Svatá Katerina

Het winkelen op de Vietnamezenmarkt in Svatá Katerina heeft gisteren een 26-jarige Duitser bijna het leven gekost. De man was in een woordenwisseling geraakt met de Vietnamese handelaar en werd hierbij met een metalen steigerbuis neergeslagen. De zwaargewonde Duitser moest met een ziekenwagen naar het ziekenhuis overgebracht worden. De artsen vreesden voor een schedelbreuk aldus Právo in zijn krant van vandaag.

Volgens een woordvoerster van de politie is de aanvaller aangehouden. Zijn optreden wordt gekwalificeerd als poging tot moord. Het onderzoek is echter nog maar geopend. Wat tot de strijd heeft geleid is momenteel nog onklaar. Uit verklaringen blijkt dat de Duitser zijn wagen op de parkeerplaats van de bewuste handelaar zou hebben geplaatst zonder daar zijn inkopen te doen.

Na de feiten was de Vietnamees verdwenen maar hij melde zich later samen met zijn advocaat bij de politie. In geval van aanklacht tot moordpoging dreigen er tot 15 jaar gevangenisstraf.

Tschechien Online, 8.10.2008.
 
triest,waarom zouden ze doen?

Weet niet in wat voor pakket de verkopers zitten ,maar zie steeds legere plaatsen bij de grens.Als ik parkeer bij Zelezna Ruda komen ze al naar je toelopen met het doel je naar hun tent te lokken.Bij niet kopen word je onheus bejegend. Wat maakt het dat deze mensen zo wanhopig doen,Maffia,niet te eten?Ik stop hier niet meer,triest,Joep
 

Freddy2005

† In Memoriam
Velkoobchodní centrum se zbožím z Asie.
Libušská 319/126
142 00 Praha-Písnice

Hier is inderdaad een zeer groot "koopcentrum" met grote parkeerfaciliteiten ofwel zijn dit enkel de magazijnen van de"vietnamezenhandel".

Wie brengt uitsluitsel ? In mijn zoektocht kwam ik ook reeds de naam "Little Hanoi" of "klein Hanoi" tegen.
Brand op Vietnamese markt in Praag Libuš, ook bekend als Little Hanoi.

Vanmorgen, rond halféén, is er in de Aziatische groothandelshallen brand uitgebroken. Twee opslagplaatsen van textiel en schoeisel gingen in de vlammen op. Meer als dertig brandweerploegen gingen de strijd met vuurhaard aan. De rook en stank, als gevolg van de laaghangende wolken,wordt verspreid over gans Praag. "Wij zullen hier blijven zo lang als nodig is. Gewoon een paar dagen," zei een brandweerwoordvoerder. Volgens hem hebben de brandweerlieden de grootste problemen met het watertekort in de omgeving. De politie sloot de omgeving af en laat enkel brandweervoertuigen door via een speciale corridor.

idnes.cz
novinky.cz

VOT26ec5d_Pozar_trznice.JPG
 

Freddy2005

† In Memoriam
Na de grote brand van 2 weken terug is men vandaag opnieuw tot grootschalige kontrolle overgegaan. Meer dan duizend beambten van politie, vreemdelingenpolitie, douane en handelsinspectie doorzochten de enorme opslagplaatsen in stadsdeel Libuš. Meer dan 40 personen werden opgepakt. Tegen sommigen liep een opsporingsbevel anderen hebben verblijfsverbod. Douane en handelsinspectie zochten vooral naar valse waren, vooral merkkledij. De voorzitter van de Tsjechisch - Vietnamese gemeenschap, Marcel Winter, sprak van een ware machtsontplooing van de politie.

idnes.cz

novinky.cz

147737-article-dwstb.jpg
 

Ron

Geroyeerd Lid
Vietnamezen zijn altijd klein he, dus qua lengte valt het wel mee denk ik, echter maakt hij alles goed in de breedte ;). Wist niet trouwens dat er zoveel Vietnamezen in Tsjechie woonde.. apart..
 

char

† In Memoriam
Ron, in Tsjechie wonen ongeveer 56.000 Vietnamezen. Dat is in een land met 10.425000 inwoners niet echt veel.
Maar omdat er zoveel Vietnamezen in de (straat)-handel zitten, vallen ze gewoon wat meer op.
De meeste Vietnamezen zijn de nazaten van de, door het toenmalige communistische regiem binnengehaalde, goedkope arbeidskrachten.
Toen het wat minder ging met de economie, waren zij de eersten die ontslagen werden. Zo ontstond de straathandel, meestal door een soort Mafia gecontroleerd...Men stond/staat vaak met de zelfde handel, tegen dezelfde prijzen op de markten. In het begin voor een hap rijst en een schamel onderkomen. Het gaat nu, gelukkig, met veel Vietnamezen een stuk beter! Maar de Handel, is nog steeds onder controle van een beperkt aantal Topfiguren.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Vietnamese standhouder krijgt 12 jaar voor poging tot moord op de douanier

Een Vietnamese standhouder is schuldig bevonden aan poging tot moord op een douanier. Een rechter in Plzeň sprak een gevangenisstraf uit van 12 jaar tegen Minh Chien Toa, een 40-jarige Vietnamees, voor steken en schoppen in het gezicht van een douane-ambtenaar. Die probeerde bij een zoekactie, eind januari, zijn kraam te doorzoeken in de buurt van Cheb. De man zal worden verwijderd uit de Tsjechische Republiek na zijn straftijd.

radio.cz

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Opnieuw beslagname van vervalste waren

Tsjechische douanebeambten hebben op markten bij de Tsjechisch Oostenrijks grensovergang Hatě 28.000 stuks nagemaakte goederen in beslag genomen. De verkoop hiervan zou ongeveer 33 miljoen kronen schade hebben gemaakt. De controlles richten zich ook op de verkoop van vuurwerk. Voor twee jaar is het daar in het koopcentrum Excaliburcity tot een enorme brand gekomen nadat een verkoper het vuurwerk zou "gedemonstreerd" hebben.

novinky.cz
 
hallo

Weet iemand een Vietnamese markt of bazar waar je goedkoop nep-merkartikelen kan kopen zoals replay, diesel, g-star en in den buurt van Pocatcky, Zuid Bohemen?

Ik had gehoord dat ze in 2009 er niet meer waren. Maar kan iemand mij daar verder wat over schrijven en vertellen waar deze te vinden is?
 
Bovenaan