Winterseizoen 2020 - 2021

Topic in 'Wintersport' gestart door kuurgast, 26-09-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechië beleefde weer een arctisch koude nacht

  Tsjechië beleefde opnieuw een arctische koude nacht. Het kwik zonk het laagst op het Perla-meetpunt bij Kvilda in het Boheemse Woud, waar op maandagochtend vroeg min 31,4 graden Celsius werd gemeten. Dit was de laagste meetwaarde tot dusver in Tsjechië deze winter, zoals het Hydrometeorologisch Instituut aankondigde.
  De vroege temperaturen waren ook erg ijzig in de laaglanden. In de wijk Kbely in Praag stond de thermometer om zes uur 's ochtends op min 18,3 graden Celsius. Volgens de huidige weersvoorspelling had dit in de nabije toekomst de laatste poolnacht in Tsjechië moeten zijn. Vanaf dinsdag zouden de dagtemperaturen in de laaglanden naar positieve waarden moeten stijgen.

  ---------------------------------------

  Lawine-ongeval in Reuzengebergte: één dode en één gewonde

  Bij een lawine-ongeluk in het Reuzengebergte is maandag een persoon omgekomen en een ander gewond geraakt. Beiden waren toerskiërs uit Trutnov. De lawine deed zich voor in de buurt van Sněžka, de hoogste berg van Tsjechië. De jongere skiër (17 jaar oud) werd dodelijk bedolven, de oudere (45 jaar) liep verschillende breuken en een hersenschudding op, maar werd levend gered.
  Fatale lawine-ongelukken zijn vrij zeldzaam in het Reuzengebergte. De laatste keer dat een skiër omkwam in de sneeuwmassa's was in februari 2015.
  In het Reuzengebergte is de tweede graad van lawinegevaar van de vijfdelige internationale schaal van toepassing in lawinekadasters. Op de ruggen ligt 80 tot 130 centimeter sneeuw.

  Bronnen deutsch.radio.cz/nachrichten + seznamzpravy.cz.
   
  petra vindt dit leuk/interessant.
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Deštné sluit skiseizoen af

  Volgens de exploitanten sloot het resort Deštné in het Adelaarsgebergte het seizoen af, dat nog niet eens was begonnen. Skiën kon in december slechts negen dagen vanwege de coronavirus-epidemie.
  "De kans dat ze ons weer laten gaan, is nihil. Wanneer de gebouwen volledig in bedrijf zijn, veroorzaken ze bovendien ongelukken en belasten ze ziekenhuizen. En je bent er nu niet zo goed in. We willen de situatie ondersteunen, zodat mensen zich aan de maatregelen houden en de gevolgen zo klein mogelijk zijn”, aldus Prouza.
  Elders hopen ze daarentegen nog dat de liften in de huidige winter van start gaan.
  Massa's toeristen gaan nog steeds naar het Adelaarsgebergte. De sneeuwcondities zijn goed voor langlaufen en, vooral in het weekend, moeten politieagenten het verkeer op de meest bezochte locaties regelen.

  Bron ceskenoviny.cz. + idnes.cz.

  Momenteel dooit het, maar over een week gaan de temperaturen weer omlaag en wordt er wederom sneeuw verwacht.

  Zie chmi.cz + weer-webcams chmi.cz.
   

Deel deze pagina