Wat te doen omgeving Liberec

Topic in 'Noord Bohemen' gestart door simone, 17-07-2004.

 1. Wie kan mij wat tips geven over leuke dingen om te zien, bezichtigen ook voor kinderen in en om Liberec?
   
 2. De berg Jested is ook een leuke belevenis. Vooral op een mooie dag is het leuk omdat er dan ook vaak mensen aan het zweefvliegen en paragliden zijn. Je loopt dan boven de vliegtuigen. Bovendien is het uitzicht erg mooi en kan je ook nog met een kabelbaan naar boven.
  Verder heeft Liberec een mooi centrum waar ook nog eens een behoorlijk winkelcentrum is. Ook altijd aardig om eens te doen omdat je al doende ook het mooie centrum ziet.
  In de omgeving tref je verder ook behoorlijk wat glas aan (bijvoorbeeld in Jablonec) terwijl de omgeving richting Reuzengebergte ook erg mooi is (mooie route die door het Reuzengebergte loopt).
  Tenslotte zit je ook dicht bij Cesky Raj (Boheems paradijs). Dit gebied is buitengewoon mooi en dus eigenlijk een must om te bezoeken (bijvoorbeeld bij Hruba Skala).
   
 3. Wij willen graag op vakantie naar Tsjechië. Een keer wat anders dan Turkije of Tenerife.
  We willen graag naar Janov, dat ligt vlakbij Liberec? Heeft iemand nog leuke suggesties? We willen wel een leuke "doe" vakantie.
   
 4. Mocht je nog niets gevonden hebben, kijk even op de site van Liberec. Site is meertalig, een gedeelte zelfs in het Nederlands.
   
 5. was daar ook geen grot in de buurt? ik meen daarvan gehoord te hebben, maar ik ben het kwijt...
   
 6. Ja, en die zijn zeer de moeite waard, ben er geweest. Erg mooi met een ondergronds meer en grote stalagmieten en stalagtieten. En mooie gesteentes in de hele omgeving, te zien in musea en verkooppuntjes.
   
 7. Vasek, ik heb de site gezien en het was super. bedankt, ik ga er zeker heen in februari.
  en Athur ook bedankt, we waren al wel vaker in die buurt geweest en nooit die grot gezien. dus dat kan dan mooi in die vakantie...
   
 8. amyvanv

  amyvanv Guest

  We gaan met jongeren op kamp naar Liberec. We willen graag een gaaf en uitdagend programma doen.
  Heb jij nog tips?
   
 9. Om te beginnen is een tripje naar de Jested (de toren), liefst bij avond, een echte must. Verder heeft Liberec een dierentuin en een echt leuk museum. Het gaat om jeugd, dus een bezoekje aan een geweldige wijnkelder zal ik maar even overslaan. Verder vind ik het treinreisje van Liberec naar Tanvald en terug erg leuk. Je kunt ook nog overstappen naar een treintje naar Harrachov of een combinatie maken met een wandeling om bij een ander stationnetje uit te komen.
  Misschien kom ik nog op meer tips, maar voorlopig is het dat. O ja, ik heb me ook erg verbaasd en geamuseerd met het boodschappen doen bij de Hypernova met ongeveer 35 kassa's.
   
 10. Ik kan niet anders dan me bij het bovenstaande aansluiten, ik weet niet hoe jong/oud deze jongeren zijn, maar Liberec heeft ook een leuk centrum om te winkelen.

  groetje, Yootje
   
 11. G

  G Berichten van gasten...

  In liberec is ook een heel leuk binnenzwembad.
  Centrum Babylon (wel westerse entreeprijs). [​IMG]
  Verder nog een botanische tuin en een zoo.
  Winkelen is ook leuk.
  Kijk eens op: stad Liberec (ook in engels en duits, links bovenaan de website)
   
 12. iemand foto's van Jested (de toren)??? ben erg nieuwsgierig geraakt, of ik er nou wel of niet ben geweest hahaha
   
 13. als je in Liberec bent moet je vantevoren ff kieke of Skupina Honoris toevallig langskomt!!als er iets de moeite waard is om te zien dan is dat het wel!
  check: www.honoris-rytiri.cz !! gr sunny!
   
 14. wij hebben een reis gereserveerd voor 14 dagen naar liberic als dorp korenov kan iemand ons tips geven wat we zeker moeten bezichtigen het is voor ons de eerste keer naar tsjechie.
  groetjes moederke
   
 15. Raspenava en Liberec

  Wie kan mij wat meer info geven over dit gebied. Wij willen in 2006 met ECEAT hier een app. huren.
   
 16. liberec is mooi, dierentuin met witte tijgers, de hokken werden afgelopen zomer verplaatst, mooie markt en winkelstraat, omgeving ook mooi, maar het valt mij wel op dat het vaak eind van de middag gaat regenen. bij het stadhuis is het een komen en gaan van trouwlustigen!! voor meer info andries.

  en vergeet de rotsen van prachov niet
   

Deel deze pagina