Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Tsjechië mist Rosicky........
Rosicky dreigt Euro 2016 te missen.

De Arsenal-middenvelder Tomás Rosicky (35) heeft zich opnieuw ziek gemeld. Hij heeft een dijbeenscheuring opgelopen, volgens de prognoses kan hij drie maanden niet spelen.
“Het enige goede nieuws op dit moment is dat ik niet opnieuw geopereerd moet worden”, laat de 35-jarige Tomas Rosicky weten op de Tsjechische site isport.cz. “Maar voor het EK deze zomer ziet het er niet zo goed uit. Om te spelen met je nationaal team moet je 100 procent fit zijn. Ik kan me niet voorstellen naar het EK te gaan zonder helemaal fit te zijn. Dat kan ik noch de bondscoach, noch mijn ploeggenoten, noch mezelf aandoen.”
Ro-sick-y doet zijn naam wel eer aan, want deze blessure liep hij in de eerste vier minuten van de wedstrijd op na acht maanden afwezigheid veroorzaakt door een knieblessure.
Bron oa nieuwsblad.be.
 

Ad Verschoor

Donateur
Club Brugge stalt spits in Tsjechië bij Pribram

Michel Preud'homme kan misschien wel over de breedste kern van de Belgische competitie. En dan heeft Club Brugge nog een flink aantal spelers onder contract die dit seizoen op huurbasis hun minuten elders maken. Niet iedereen kent daarbij evenveel succes.


valerijs-sabala%28club-brugge%29%2812-08-2014%29.jpg


Zo is er het verhaal van Valerijs Sabala, de Letse spits die in de zomer van 2014 neerstreek bij Club, maar geen plaats in de kern kon afdwingen. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Anorthosis Famagusta en Jablonec, dit seizoen stalde Club hem bij de Poolse tweedeklasser Miedz Legnica.

En nu is Sabala al aan zijn vierde club in anderhalf jaar toe, want hij verkast opnieuw naar Tsjechië. Hij gaat er tot het einde van het seizoen aan de slag bij Pribram, een middenmoter in de hoogste klasse. Dat kondigde die club aan op zijn website.

Bron: voetbalnieuws.be
 
Arsenal moet Petr Cech drie tot vier weken missen

Bron: Belga - 4 maart 2016

Petr Cech sukkelt met een blessure aan de kuit en is drie tot vier weken buiten strijd. Dat maakte Arsène Wenger, manager van Arsenal, vandaag bekend in zijn perspraatje voor de competitietopper tegen Tottenham.

De Tsjechische doelman liep de blessure woensdag op in de verloren competitiematch tegen Swansea (1-2).

De Gunners missen hun sluitstuk alvast op 16 maart tegen FC Barcelona. Arsenal moet dan in Camp Nou een 0-2 nederlaag uit de heenmatch goedmaken om zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League.

Cech wordt in doel vervangen door de Colombiaan David Ospina.
 
..... JOURE – De legendarische Tsjechische oud-voetballer Panenka doet dinsdag 7 juli mee in een oefenwedstrijd van een All Star elftal uit Tsjechië. .....
Ik was aanwezig als toeschouwer en groot fan van Panenka. Jaren geleden heb ik een foto gemaakt van een muurschildering op een muur van de oude fanshop van Bohemians. Het was een muurschildering van Panenka, helaas hebben ze de muurschildering overgeschilderd. Als bijlage stuur ik foto's mee waarop ik samen met de grote held sta. Op de onderste foto zet hij zijn handtekening op de foto.

image.jpg image.jpg
 

Ad Verschoor

Donateur
PSV legt jeugdinternational uit Tsjechië (16) vast

Michael Sadilek speelde sinds afgelopen zomer al op huurbasis voor PSV en de Eindhovense topclub heeft de Tsjechische jeugdinternational nu op permanente basis vastgelegd. De aanvallende middenvelder maakt de overstap van FC Slovácka en tekent een contract tot de zomer van 2019.


Sadilek speelt zijn wedstrijden bij PSV onder 17 en heeft het doel om over een aantal jaren in het eerste van de Eindhovense club te spelen. "De spelers die daar spelen zijn zó goed", bewondert de pas 16-jarige Tsjech in gesprek met PSV TV.

"Ik ben enorm blij en trots met deze stap, ik voel me hier echt thuis", zegt Sadilek verder over zijn contract. "Iedereen bij PSV is ontzettend aardig voor me. Mijn doel is om mezelf als mens en speler hier flink te ontwikkelen. En het volgende interview doe ik in het Nederlands", knipoogt hij.

Bron: fcupdate.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Sparta Praag vernedert Lazio in eigen huis

Sparta Praag heeft donderdagavond voor een verrassing gezorgd in de achtste finales van de Europa League. De Tsjechische vicekampioen won met 0-3 op het veld van SS Lazio en plaatste zich zo voor de kwartfinales.


BBqAzcn.img


Na een 1-1 gelijkspel in Praag leken de kaarten het meest gunstig te liggen voor Lazio, maar dat was buiten Sparta Praag gerekend. Dockal zette de Tsjechen na tien minuten al op voorsprong met een harde knal van net buiten de zestien. De Romeinen leken even het noorden kwijt, want nauwelijks twee minuten later vloerde Krejci met een geplaatst schot Lazio-doelman Marchetti een tweede keer. Kapitein Lucas Biglia (ex-Anderlecht) zag zijn team een minuut voor de pauze zelfs nog een derde tegentreffer incasseren. Julis devieerde in één tijd een voorzet van Frydek in doel.

Lazio kon niet meer reageren en ziet zijn Europees avontuur eindigen in de achtste finales. Lukas Marecek (ex-Anderlecht) speelde de hele partij bij Sparta Praag, Kehinde Fatai (ex-Club Brugge) mocht in het slot invallen en Ondrej Mazuch (ex-Anderlecht) bleef op de bank. Sergej Milinkovic-Savic (ex-Racing Genk) lag bij Lazio met een hamstringblessure in de lappenmand.

Bron: msn.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Cech voor achtste keer beste speler van Tsjechië

Petr Cech is voor de achtste keer in zijn carrière uitgeroepen tot beste voetballer van Tsjechië. De doelman van Arsenal kreeg de voorkeur boven David Lafata (Sparta Praag) en Vladimir Darida (Hertha BSC).


media_xll_3684383.jpg


Vorig jaar won Lafata de verkiezing nog. In 2005 won Cech de prijs voor het eerst en van 2008 tot en met 2013 won de 33-jarige doelman de award 6 keer op rij.

Cech pakte in zijn carrière 4 keer de landstitel met Chelsea. Daarnaast won hij in 2012 de Champions League met de Londense club.

Bron: ad.nl
 

kuurgast

Donateur
Černý valt ook in de prijzen in Tsjechië

Václav Černý is door de Tsjechische voetbalbond verkozen tot talent van het jaar. De vleugelaanvaller stond samen met Čech en Nedvěd op het podium: "Ik zal er alles aan doen om net zo goed te worden als deze heren", zei Černý.

Bronnen: ad.nl + radio.cz/de.

Petr Čech wil nadenken of hij verder gaat met internationaal voetbal na EURO 2016.
Bron: radio.cz/en.
 

Ad Verschoor

Donateur
Zlatan Ibrahimovic pakt Tomas Sivok bij zijn nek
'Zweed verklaarde tegenstander in oefeninterland de oorlog'

Zlatan Ibrahimovic was dinsdag duidelijk met zijn verkeerde been uit bed gestapt. De Zweedse stervoetballer ergerde zich tijdens de vriendschappelijke interland met Tsjechië groen en geel aan zijn tegenstanders en kon zijn handen niet thuis houden.




Zlatan greep de Tsjechische aanvoerder Tomas Sivok tijdens de wedstrijd stevig bij zijn nek. De verdediger van Bursaspor maakte zich niet al te druk over de het gedrag van de spits van Paris Saint-Germain.

"Ik ken hem, het hoort bij zijn spel", aldus Sivok tegenover Tsjechische media. "Hij had de kracht niet om te laten zien wat een geweldige voetballer hij is en dan reageert hij zo. Hij vertelde Ladislav Krejci dat het oorlog was. Het is mooi dat hij niet geeft gescoord."

Het duel eindigde overigens in 1-1.


Zlatan Ibrahimovic is niet blij met Tomas Sivok.

Bron: Telegraaf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Europa League spannend voor Sparta Praag
Villarreal - Sparta Praag 2-1

Sparta Praag maakte in de achtste finales indruk door Lazio uit te schakelen, maar begon het duel met Villarreal erg ongelukkig. Doelman David Bicík had wel erg veel tijd nodig bij een uittrap en schoot de bal vervolgens tegen de aanstormende Cédric Bakambu aan, waardoor de Tsjechen al binnen drie minuten tegen een achterstand aankeken.

1af94f0c-f7b8-4f98-a59c-89a9a95b8712_villarreal.jpg


Villarreal nam daarna geen gas terug in El Madrigal. De nummer vier van Spanje bleef aandringen en kreeg een aantal grote kansen, maar op slag van rust was het Sparta Praag dat gelijkmaakte. Jakub Brabec kopte de 1-1 uit een hoekschop tegen de touwen.

Bakambu bezorgde de Spanjaarden met zijn zevende goal in de Europa League dit seizoen alsnog de verdiende zege. De thuisploeg verzuimde vervolgens de voorsprong uit te bouwen, zo liet Bakambu een uitgelezen kans op zijn hattrick liggen, waardoor de return in Tsjechië nog spannend is.

Bron: vi.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Geen primeur voor Sparta Praag

Sparta Praag had gisteren voor een primeur kunnen zorgen door zich voor de halve finale van de Europa League te plaatsen. Nog nooit bereikte een Tsjechische club sinds de opsplitsing van Tsjechoslowakije in 1993 die fase van een Europees toernooi.


Door de nipte 2-1 nederlaag op bezoek bij Villarreal van vorige week, had Sparta Praag een prima uitgangspositie voor de return.

Als afvaardiging uit Tsjechoslowakije bereikte Sparta Praag zijn Europese hoogtepunt 43 jaar geleden, toen het de halve finale van de Europa Cup II bereikte. Sparta Praag kon die clubmijlpaal evenaren, en tegelijkertijd voor een nieuw hoogtepunt in de historie van het Tsjechische clubvoetbal zorgen.

Helaas, het is allemaal niet gelukt. Sparta Praag verloor in haar thuisstadion met 2-4 van Villarreal. Na met niet minder dan 0-4 achter gestaan te hebben.
 

Ad Verschoor

Donateur
Viktoria Plzen voetbalkampioen Tsjechië

Viktoria Plzen is opnieuw de beste club van Tsjechië. De titelverdediger is door een 2-0 overwinning op Banik Ostrava niet meer te achterhalen door nummer twee Sparta Praag.


97550.jpg


Patrik Hrosovsky hielp Viktoria voor eigen publiek na ruim een half uur spelen aan de openingstreffer. Daniel Kolar verdubbelde de voorsprong krot na de hervatting. Voor Viktoria is het de vierde landstitel in de clubhistorie.

De ploeg van trainer Karel Krejci heeft nu veertien punten meer dan Sparta Praag, al kan die marge later deze speelronde worden teruggebracht tot elf punten. Met nog slechts drie duels op het programma is het definitieve gat echter geslagen.

Bron: fcupdate.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische bondscoach optimistisch over terugkeer Rosicky

De Tsjechische bondscoach Pavel Vrba heeft er vertrouwen in dat zijn sterspeler Tomas Rosicky zal kunnen afreizen naar het EK in Frankrijk. De 35-jarige Arsenal-speler blesseerde zich begin dit jaar aan de dij, waardoor het niet zeker was of hij kon deelnemen aan Euro 2016.


media_xll_8633670.jpg


"Thomas voelt zich op dit moment zeer goed", zegt Vrba. "Het ziet er naar uit dat hij zal kunnen spelen op het EK. Dat is erg goed nieuws. Hopelijk kan hij dit seizoenseinde nog wat ritme opdoen bij Arsenal, zodat hij fit naar onze oefenstage kan afzakken."

Rosicky, die zich in januari blesseerde tijdens een wedstrijd in de FA Cup, hervatte begin april de trainingen. Ondertussen speelde de Tsjechische international, die in 2000 debuteerde voor de nationale ploeg en 100 caps en 22 doelpunten op de teller heeft staan, drie matchen met de beloften van Arsenal.

Tsjechië neemt het op het EK in groep D op tegen Spanje (op 13 juni in Toulouse), Kroatië (op 17 juni in Saint-Etienne) en Turkije (op 21 juni in Lens).

Bron: hln.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië schorst scheidsrechters: ‘Ze waren niet aangeschoten, maar dronken’

Donderdag, 12 mei 2016 om 17:20

De Tsjechische voetbalbond heeft twee scheidsrechters voor het leven geschorst omdat ze woensdagavond dronken waren tijdens de competitiewedstrijd tussen FK Pribram en Slavia Praag, die in een 1-3 zege voor de hoofdstedelingen eindigde.

Vierde official Marka Pilného probeerde aan de zijlijn steevast de grensrechter na te doen en viel zelfs een keer over zijn eigen benen heen. Hij stribbelde tegen, maar werd uiteindelijk afgevoerd door een beveiligingsmedewerker. Naast Pilného is ook Jiri Jech geschorst; hij stond als official naast een van de doelen en zou zelfs op het veld hebben geplast.

“Deze personen bestaan voor ons niet meer”, zei bondsvoorzitter Miroslaw Pelka op een persconferentie. “We hebben direct maatregelen genomen, want dit slaat alles. Normaal gesproken willen we problemen op een diplomatieke manier oplossen, maar nu niet. Ze waren niet aangeschoten, maar dronken! Deze mannen hebben met hun roekeloze gedrag duizenden spelers, officials en scheidsrechters beschadigd.”

Bron: voetbalzone.nl

VIDEO: Dronken arbiters geschorst


Bron: telegraaf.nl
 

kuurgast

Donateur
Cie4J37XAAAcZcn.jpg:large

Afbeelding dailycannon.com.

Honderdvoudig international Tomáš Rosický heeft na 10 jaar Arsenal verlaten. Hij nam afscheid bij de ruime 4-0 zege tegen Aston Villa.
De 35-jarige middenvelder kwam dit seizoen door een dijbeenblessure pas tot negentien minuten in het eerste elftal en kan zijn aflopende contract niet verlengen. Rosický kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Londen, zegt zaakwaarnemer Pavel Paska.
Lees verder bij bron voetbalzone.nl.

De Tsjechische middenvelder was een echte clubspeler, maar kende de laatste jaren heel wat blessures.
Zie afbeelding met blessures van metro.co.uk.
CaT3bwLW0AAPuCE.png
 

Ad Verschoor

Donateur
Mlada Boleslav wint de Tsjechische beker

FK Mlada Boleslav heeft woensdag in Teplice de Tsjechische beker veroverd. In de finale klopte Mlada Boleslav tegenstander Jablonec met 2-0.


Voor Mlada Boleslav is het de tweede keer in de clubgeschiedenis dat het de beker wint. Dat gebeurde voor het eerst in 2011. De club volgt Slovan Liberec op op de erelijst. Eerder werd de club ook één keer kampioen van Tsjechië (in 2006).

De bekerfinale was een heruitgave van de finale van 2013. Toen trok Jablonec aan het langste eind. Winst in de Tsjechische beker levert deelname aan de derde kwalificatieronde van de Europa League op.

Bron: nieuwsblad.be
 
Bovenaan