Verkeersongevallen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Niet alleen Midden-Bohemen is donderdag getroffen door een winterstorm, dus sneeuwval die gepaard gaat met een storm.

Op veel plaatsen heeft het weer aanzienlijk bijgedragen tot meer ongevallen. Helaas was dit het geval op de snelweg D5 in de regio Beroun, waar een kettingbotsing plaatsvond. In totaal kwamen 36 voertuigen met elkaar in botsing, waarvan 14 vrachtwagens en 22 auto's.
Het ongeval gebeurde op de 33e kilometer van de snelweg richting Praag, ter hoogte van Chlustina. Volgens de getuigenissen van enkele automobilisten was de zogenaamde witte duisternis in een oogwenk ontstaan en zagen de chauffeurs de verkeersborden naast de snelweg niet eens.

Bij een daaropvolgend kettingbotsing kwamen 14 vrachtwagens en 22 auto's met elkaar in aanrijding. Midden-Boheemse reddingswerkers stuurden een groot aantal bemanningsleden naar de plaats, versterkt door reddingswerkers uit de regio Pilsen en ook door de bemanning van de helikopter LZS Kryštof 01. Vanwege het ongeval kondigde de redding een traumaplan aan.
11 eenheden van professionele en vrijwillige brandweerlieden, zowel uit de regio Midden-Bohemen als uit Pilsen, vertrokken gelijktijdig naar de locatie. Ook de Reddingsdienst uit Zbiroh werd gebeld.

De politie stuurde de dichtstbijzijnde beschikbare patrouilles naar de plaats, naast de wegpolitieagenten waren het ook Beroun-verkeerspolitieagenten of politieagenten van de districtsafdeling.

Het was duidelijk dat de snelweg naar Praag in ieder geval tot de avond onberijdbaar zou zijn. Politieagenten begonnen het verkeer om te leiden, maar vrijwel onmiddellijk werd de parallelle districtsweg geblokkeerd. Ondertussen hebben brandweerlieden, samen met reddingswerkers, het 200 meter lange gedeelte doorzocht op gewonden. Het waren er uiteindelijk zes.
Reddingswerkers behandelden een gewonde man ter plaatse. Drie lichtgewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en twee lichtgewonden zijn per helikopter naar het ziekenhuis in Praag vervoerd, die twee keer na elkaar naar de plaats van het ongeval is gevlogen.

Brandweerlieden hebben de plaats van het ongeval beveiligd, de lekkage van bedrijfsvloeistoffen geliquideerd en, na het ongeval te hebben gedocumenteerd, deelgenomen aan het verwijderen van wrakstukken en gecrashte auto's. Het ongeval werd onder meer gedocumenteerd door politieagenten met behulp van een helikopter van de Czech Police Air Service, die ook ter plaatse opsteeg en die naast het ongeval ook de konvooien en het verkeer in het gebied in de gaten hield.

De omstandigheden van het ongeval zijn onderwerp van nader onderzoek. Voor niet-gewonde bestuurders stuurden brandweerlieden een evacuatie bus naar de site, die hen van thermisch comfort voorzag.

Na 11 uur kon het verkeer weer door

bron: tydenikpolicie.cz
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
40 gewonden bij ongevallen op de snelweg D6 op maandag

Op de D6 raakten zo'n 40 mensen gewond, van wie ongeveer vijf ernstig. De snelweg blijft in beide richtingen afgesloten, daar kwamen 14 voertuigen met elkaar in botsing. Het drie kilometer lange traject tussen Praag en Karlovy Vary werd in de vroege avond afgesloten door verschillende verkeersongevallen die plaatsvonden nabij Lubnec, district Louny, regio Ústí nad Labem. De Ústí-regio was één grote ijsberg geworden.
De weg I/62 tussen Děčín en Ústí nad Labem is ook afgesloten. Acht auto's en een vrachtwagen kwamen daar met elkaar in botsing.
Andere ongevallen worden gemeld in Děčín, Litoměřice en Mosteck.

Bronnen seznamzpravy.cz + novinky.cz.
 

kuurgast

Donateur
De ijzel zal zelfs woensdag niet verdwijnen, waarschuwden meteorologen.

Ook de komende dagen krijgt Tsjechië te maken met de grillen van het winterweer. Meteorologen hebben daarom de ijzel-waarschuwing, die zich woensdag in de meeste gebieden zal blijven vormen, aangepast en uitgebreid. Waarschuwingen voor zware ijsvorming en harde wind blijven van kracht voor dinsdag.

"In het noordwesten van Bohemen verwachten we op dinsdag af en toe regen of motregen, waarbij zich af en toe zwak ijs kan vormen. In de nacht van woensdag zal de neerslag geleidelijk toenemen in het noordwesten van Bohemen en woensdag zal de neerslag zich vanuit het westen naar het grootste deel van ons grondgebied verspreiden", aldus het Tsjechisch Hydrometeorologisch Instituut (ČHMÚ).

In het noorden en noordwesten van Bohemen kan de ijzel weer sterk zijn met een dikte van meer dan twee millimeter.
De ijzel waarschuwing van woensdag geldt voor alle regio's met uitzondering van Zuid-Bohemen, het zuidoosten van de regio Midden-Bohemen en het noorden van de regio's Olomouc en Moravië-Silezië.

Afgelopen nacht waren de snelwegen D6 en D1 enkele uren afgesloten vanwege massale ongevallen door ijzel.
Dinsdagochtend hadden tientallen buslijnen last van de ijzel, naast bijvoorbeeld de regio's Praag, Midden-Bohemen, Ústí en Liberec waren er ook die in Zuid-Moravië.
Niet alleen gladde wegen, maar ijzige trottoirs zorgen ook voor veel ongevallen met letsel.

Bronnen novinky.cz + irozhlas.cz.
 
Vandaag, woensdag, ligt er weer ijzel op de stoep. Gisteravond om ruim 10 uur kwam er nog een auto langs om zand op de weg te strooien en dat op een plek die ik aanduid met 'in the middle of nowhere'. Prima!!
 
Bovenaan