Verkeersongevallen

Topic in 'Vervoer' gestart door Freddy2005, 23-03-2008.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Vanmiddag heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden tussen een ziekenauto en een vrachtwagen.
  De in de ziekenauto aanwezige patient en de chauffeur zijn daarbij om het leven gekomen.
  Zie hier het persbericht.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  BRNO - Een dronken trucker van 35 heeft in Tsjechië voor een ware ravage gezorgd toen hij zin had in een avontuurtje met zijn 29-jarige vriendin.
  [​IMG]
  De twee rijden weg vanaf een parkeerplaats in Brno; beiden aardig onder invloed. Nauwelijks op de weg, besluit de vrouw haar kleren uit te trekken en gaat ze schrijlings op de schoot van de bestuurder zitten, haar handen op het stuur.
  De vrouw, die geen rijbewijs heeft, stuurt de truck richting vangrail. Ook de bestuurder kon een crash niet voorkomen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de trucker "geen goed zicht had, omdat de vrouw in de weg zat."
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

 4. Een 40-jarige dronken vrouw uit Praag is op de rails van de metro gevallen. Twee treinen reden over haar heen.
  De vrouw heeft ontzettend veel geluk gehad, want ze is er levend vanaf gekomen. Omstanders wisten haar van het spoor te trekken.

  de Telegraaf met videobeelden!
   
 5. Vodnik

  Vodnik † In Memoriam

  Dacht dat het een oud filmpje was dat door deT weer opgedoken is, echter het is inderdaad vandaag gebeurd. De 40 jarige vrouw komt uit Stary Jirikov en dat is waar ik m'n chalupa heb! (en stary Jirikov is niet groot dus . . . . )
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Gebeurde op station Hůrka rond half tien in de ochtend. "Ze klaagde over pijn in de rug, toen ze viel op de rail. Verder waren er echter geen zichtbare verwondingen."
  Bron: praha.idnes.cz.
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Bij het busongeluk is zeker één persoon om het leven gekomen
  [​IMG]

  Bij een ongeluk met een Franse bus in Tsjechië is zeker één persoon om het leven gekomen. Volgens diverse media gaat het om een meisje van 17 tot 20 jaar oud.
  Zo'n veertig andere tieners en begeleiders zijn volgens Franse media gewond geraakt. Ze zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. De chauffeur van de bus raakte zwaargewond.
  Het ongeluk gebeurde vanochtend vroeg op zo'n 80 kilometer ten westen van Praag. De bus zou om nog onbekende reden tegen een pijler van een brug zijn gebotst.
   
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Een ultralight vliegtuig met twee mensen is kort na de middag gecrasht nabij Vrchlabi Airport, Oost Bohemen. Het ultralight vliegtuigje crashte kort na het opstijgen, zei een woordvoerster van de lokale politie.

  [​IMG]

  Een ooggetuige meldde dat het toestel te weinig hoogte won en zijdelings op het dak van hotel Harmonie terechtkwam. De inzittenden, een 76-jarige man en 60-jarige vrouw uit Duitsland, hadden ernstige verwondingen en werden overgevlogen naar het ziekenhuis in Hradec Králové. In het hotel raakte niemand gewond. De man was een ervaren piloot.
  Het hotel was in het getroffen deel leeg omdat het toeristenseizoen nog niet helemaal is begonnen.
  Gelukkig beschikte het vliegtuig - type Socata - nog niet over de vereiste vliegsnelheid, anders zou het ongeval ernstiger zijn geweest.

  Bronnen: ceskenoviny.cz/news en hna.de
   
 9. We hebben de ravage idd gezien vorige week...
   
 10. Tsjech dood na aanrijding door tram op Erasmusbrug

  Een 25-jarige man uit Tsjechië is overleden nadat hij zaterdagavond laat op de Erasmusbrug in Rotterdam was aangereden door een tram. Wat de man op het tramspoor deed, dat midden op de brug ligt, is volgens de politie onduidelijk.

  Het ongeluk gebeurde rond middernacht. Hulpverleners konden het slachtoffer niet meer redden. De Erasmusbrug werd na de dodelijke aanrijding enige tijd afgesloten voor verkeer.

  AD.nl
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Een trein in het oosten van Tsjechië is vrijdagavond ingereden op een kudde koeien. Zeventien runderen lieten het leven. De inzittenden van de trein bleven ongedeerd, zei een woordvoerder van de spoorwegen zaterdag.
  Het ongeval vond plaats rond 22.00 uur tussen de steden Krnov en Olomouc. De schade aan de trein bedraagt zo'n 3800 euro. Het treinverkeer op het spoor lag zo'n vijf uur stil na het ongeluk.
  De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld om te achterhalen wat de koeien op het spoor deden.

  Bron: nieuws.nl
   
 12. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Drie doden bij busongeluk in Slowakije

  Een busongeluk in het oosten van Slowakije heeft zaterdag aan zeker drie mensen het leven gekost. 27 mensen raakten gewond, van wie er ongeveer zes in zorgwekkende toestand verkeren, aldus een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid in Bratislava.


  De Tsjechische bus met ongeveer veertig passagiers was onderweg van Praag naar Oezjgorod in het zuidwesten van Oekraïne. Vermoedelijk is hij door de sneeuw geslipt en tegen de metalen constructie van een waarschuwingsbord gereden.

  De doden zijn de Tsjechische chauffeur en passagiers uit Tsjechië en Oekraïne. De Slowaakse minister van Binnenlandse Zaken, Robert Kalinak die zich naar de plaats van het ongeluk begaf, denkt dat de chauffeur de gevolgen van de sneeuwval heeft onderschat. De zware sneeuwval leidde zaterdag in Slowakije tot talrijke ongelukken.

  Bron: nu.nl
   
 13. Doden en gewonden bij treinongeluk in Tsjechië

  Bron: www.ad.nl - 22 juli 2015

  Bij een botsing tussen een hogesnelheidstrein en een vrachtwagen bij de Tsjechische plaats Studenka kwamen woensdagochtend twee mensen om het leven. Dertien mensen raakten gewond, waarvan drie er slecht aan toe zijn volgens een woordvoerder van de hulpdiensten. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

  [​IMG]
  Reddingswerkers op de plek des onheils. © epa.

  Het ongeluk gebeurde om 7:43 uur. De trein reisde van Bohumin naar Frantiskovy Lazne. Bij een spoorwegovergang in de plaats Studenka botste de trein op een vrachtwagen.

  Het treintraject dat de hoofdstad Praag met het oosten van Tsjechië verbindt, is voor onbepaalde tijd afgesloten.

  'Een ernstig, tragisch ongeval'
  Tsjechische overheidsmedewerkers reisden op het moment van de crash in tegengestelde richting voor een bijeenkomst in Ostrava. Ministerpresident Bohuslav Sobotka bezocht de rampplek en noemde het 'een ernstig, tragisch ongeval' en betuigde zijn deelneming aan de nabestaanden van de slachtoffers.

  De minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec, zei tegen AP dat de vrachtwagenchauffeur wordt vastgehouden.
   
 14. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Daar is nog een derde passagier overleden. Bron:praguepost.com.

  Botsing twee Tsjechische treinen bij station Horažďovice in West-Bohemen.
  4 Augustus 2015 Een sneltrein botste op een stilstaande trein waarschijnlijk is een wissel verkeerd omgezet.
  Zo'n 15 van ongeveer 200 passagiers raakten ernstig gewond. Bron:ceskenoviny.cz/news en plzen.idnes.cz.

  15 Juli was er nog een ongeluk met een trein die in Praag station Masarykovo nádraží doorreed en tot stilstand kwam tegen een kiosk. Daar raakten 3 mensen licht gewond.Bron:kolinsky.denik.cz en radio.cz/de.
   
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Opmerkelijk treinongeluk bij Fridek-Mistek

  Een Poolse vrachtwagenchauffeur is gisteren aan de dood ontsnapt in Tsjechië toen hij een aanstormende trein over het hoofd zag.


  Op onderstaande beelden lijkt het er sterk op dat de trucker niet goed zat op te letten. In de video zien we de chauffeur linksaf slaan in de buurt van het stadje Frýdek-Místek in Oost-Tsjechië. Terwijl de lichten op rood springen, rijdt de trucker gewoon door. Wat volgt is een harde botsing. Doordat de cabine niet geraakt wordt - de vracht wordt door de kracht ontkoppeld - komt de chauffeur goed weg. Ook in de trein raakte niemand gewond.

  Bekijk hier de opmerkelijke beelden:  Bron: rtlnieuws.nl
   
  bruinh en kuurgast vinden dit leuk/interessant.
 16. Een heel groot wonder dat hier geen doden en/of gewonden zijn gevallen.
  De chauffeur zat te bellen denk ik??
   
 17. Of hij zat z'n roodwitte stok te zoeken.
   
  dennuzzz en kukel vinden dit leuk/interessant.
 18. Volgens mij wilde hij gewoon snel zijn vrachtje kwijt...of het spoor bijster...
   
  Laatst bewerkt: 14-12-2015
 19. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Jongen op slee overleeft botsing met trein

  VELKE HAMRY - Een achtjarige jongen is zondag 17 januari 2016 in Tsjechië op een spoorwegovergang met zijn slee tegen een voorbij razende trein gebotst. Wonder boven wonder overleefde het kind het ongeval. Dat heeft de politie meegedeeld.


  De jongen was in het stadje Velke Hamry al sleeënd op de overweg terechtgekomen. Het is niet duidelijk of hij dat in de gaten had. Het afgelopen weekeinde viel in Tsjechië plaatselijk 37 centimeter sneeuw.

  Na het ongeval werd de jongen met een traumahelikopter naar een kliniek gebracht. In de loop van zondagavond werd duidelijk dat hij de botsing zal overleven.

  Bron: telegraaf.nl
   
  Bewerkt door een moderator: 18-01-2016

Deel deze pagina