Verkeersongevallen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Studénka is een stad in Tsjechië en telt zo’n 10.298 inwoners. In juli van 2015 vond in deze stad een verschrikkelijke ongeluk plaats. Een Poolse vrachtwagenchauffeur dacht waarschijnlijk nog even snel een spoorwegovergang mee te kunnen pakken, maar de trein kwam een stuk sneller en doorboorde de vrachtwagen. De chauffeur kon zonder verder ernstige verwondingen uit zijn cabine stappen, maar drie andere mensen kunnen deze klap niet meer na vertellen. De machinist zag de vrachtwagen op afstand staan en trok aan de noodrem, waardoor de trein niet met van een gangetje van 160 kilometer per uur op de vrachtwagen klapte, maar met 142 kilometer per uur. Een klein verschil, maar het heeft waarschijnlijk ook een aantal levens gered.

Deze video werd in de rechtszaal getoond, waar het proces plaatsvindt tegen de chauffeur van de vrachtwagen.


Bron: vkmag.com
 

dennuzzz

Donateur
Begreep vandaag dat deze chauffeur altijd doorreed bij knipperende lichten, want dat zou geen gevaar opleveren. Denk dat de nabestaanden van de 3 overleden passagiers en de machinist die beide benen verloor er anders over denken....
 

Ad Verschoor

Donateur
Bron: www.ad.nl - 22 juli 2015

Bij een botsing tussen een hogesnelheidstrein en een vrachtwagen bij de Tsjechische plaats Studenka kwamen woensdagochtend twee mensen om het leven. Dertien mensen raakten gewond, waarvan drie er slecht aan toe zijn volgens een woordvoerder van de hulpdiensten. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.
Celstraf voor botsing met trein Tsjechië

PRAAG (AP) - Een Poolse vrachtwagenchauffeur is woensdag in Tsjechië tot 8,5 jaar cel veroordeeld voor de dodelijke crash tussen een trein en zijn truck vorig jaar. Bij de botsing kwamen drie passagiers om het leven en raakten zo'n twintig mensen gewond.


De botsing vond op 22 juli plaats op een spoorovergang in het oostelijke stadje Studenka. De chauffeur negeerde de rode waarschuwingsseinen en reed het spoor op. Hij kwam zelf met de schrik vrij. Naast de celstraf mag de man ook tien jaar niet op Tsjechisch grondgebied achter het stuur plaatsnemen.

Bron: nd.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Busongeluk in Panensky Tynec

Vanmorgen (9 maart 2016) raakten in Panensky Tynec 36 kinderen en vier volwassenen gewond. Meerdere personen zijn er slecht aan toe. Een bus raakte van de weg en kantelde.

Bron: telegraaf.nl
 

kuurgast

Donateur
Het busongeluk gebeurde nabij Louny. De vierde en vijfde klas leerlingen van een basisschool in Vejprty waren onderweg naar de Praagse Burcht. In mistig weer is de bus door ijzel van de weg geraakt. Ook een van de 14 ambulances heeft een kleine aanrijding gekregen door de gladheid. Van de 41 leerlingen zijn zo'n 8 kinderen voor een nachtje ter observatie opgenomen en ligt er een op intensive care, maar die is niet in levensgevaar.
Bron en foto's op rozhlas.cz.
 
PRAAG - Een dronken Tsjechische agent heeft met zijn terreinwagen voor een ravage in de binnenstad van Praag gezorgd. Met zijn bolide ramde de politieman maar liefst 51 geparkeerde auto’s, meldt de Tsjechische televisie. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

Wonder boven wonder raakte niemand gewond bij de dollemansrit in de straten van de luxewijk. De agent, die voorlopig geschorst was in verband met een andere incident, is opgepakt.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/25592976/__Dronken_agent_ramt_51_auto_s__.html
 

Ad Verschoor

Donateur
Gewonden door busongeluk Tsjechië
  • KADAŇ - Bij een busongeluk in het noordwesten van Tsjechië zijn vrijdagavond 27 mensen gewond geraakt. Dertien van hen liepen zware verwondingen op. Volgens het Tsjechische persbureau CTK kwam de touringcar op een provinciale weg bij Kadaň in botsing met een auto. De bus reed daarop in de berm en crashte tegen een verwarmingsbuis. De buis met hete stoom barstte door het ongeluk open.

    De bijna zestig passagiers, werknemers van een porseleinfabriek, waren op de terugweg van een bedrijfsuitje naar een brouwerij. Meerdere helikopters en een ambulance werden door de hulpdiensten ingezet om de gewonden naar het ziekenhuis te brengen.

    In de Tsjechische steden Klášterec nad Ohří en Chomutov was er geen warmte als gevolg van de gescheurde verwarmingsbuis.
Bron:telegraaf.nl
 

kuurgast

Donateur
Een dronken Tsjechische agent heeft met zijn terreinwagen voor een ravage in de binnenstad van Praag gezorgd. Met zijn bolide ramde de politieman maar liefst 51 geparkeerde auto’s,...
De agent, die voorlopig geschorst was in verband met een andere incident, is opgepakt.
De agent was werkzaam aan de politieacademie en is nu ontslagen.
Hij kan een gevangenisstraf verwachten van 3 jaar.
Bron radio.cz/en.
 
Dode en gewonde bij hoogwerker-ongeluk in Zevenaar

Bron: ad.nl - 12 mei 2016

Een slachtoffer is donderdagmiddag overleden aan de gevolgen van ongeval aan de Doesburgseweg in Zevenaar. Hij was aan het werk in een hoogwerker toen daar een vrachtwagen met buitenlands kenteken tegenaan reed.

media_xll_3798438.jpg

Politie is ter plaatse van het ongeluk in Zevenaar.
© De Gelderlander.


Twee mensen raakten daardoor gewond en werden op de grond behandeld. Ondanks de inzet van hulpdiensten overleed een van de slachtoffers ter plekke aan de verwondingen. Hoe het met de andere gewonde gaat, is onduidelijk. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De identiteit van beide slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

Tsjechisch kenteken
Het ongeval ontstond rond 11.20 uur en werd veroorzaakt door een vrachtwagenchauffeur met Tsjechisch kenteken. Vermoedelijk heeft de chauffeur de hoogwerker niet gezien en hem geschampt. De identiteit van de chauffeur is ook nog niet bekend.

Een traumaheli is naar de plek van het ongeval gevlogen. De politie en Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, doen onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk. Verschillende getuigen melden dat de slachtoffers niet gezekerd zaten in het bakje. Ook zeggen zij dat de rijstrook waarop de werkzaamheden plaatsvonden niet was afgesloten.

media_xll_3798466.jpg

Links is de vrachtwagen met Tsjechisch kenteken te zien die het ongeluk veroorzaakte.
© De Gelderlander.
 

kuurgast

Donateur
Een dronken Tsjechische agent heeft met zijn terreinwagen voor een ravage in de binnenstad van Praag gezorgd. Met zijn bolide ramde de politieman maar liefst 51 geparkeerde auto’s,
Deze voormalig agent Karel Kadlec heeft weer 2 auto's beschadigd in dezelfde omgeving. :stom:
Nav het vorige voorval had hij een rijontzegging van 8 maanden.
Nu wilde hij niet meewerken aan een blaastest en bloedproef, want hij was niet onder invloed maar werd verblind door de zon.
Bron zpravy.idnes.cz.

Zal hij de vorige schade al betaald hebben?
 

Ad Verschoor

Donateur
Gewonden door ongeval met pantservoertuigen in Tabor

Bij een ongeval met vijf pantservoertuigen van het Tsjechische leger zijn in Zuid-Bohemen 13 mensen gewond geraakt.

Het eerste troepentransport van de colonne botste vandaag in de stad Tabor op een remmende personenwagen. Ook de volgende pantservoertuigen konden niet meer tijdig stoppen en knalden tegen elkaar aan, aldus de politie.

Dertien gewonden met kneuzingen en schaafwonden moesten behandeld worden, onder hen de bestuurster van de personenwagen, haar kind en 11 soldaten. De materiële schade kon nog niet berekend worden.

Tsjechië beschikt over 107 pantservoertuigen van Oostenrijkse makelij, die elk rond de vijf miljoen euro kosten.

Bron: demorgen.be
 

Ad Verschoor

Donateur
56-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen na botsing op wegafzetting

WIESBADEN - Donderdagmiddag rond 12:35 uur is een 56-jarige Tsjechische vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Hij botste met zijn vrachtwagen op de Duitse A3 op een wegafzetting.

De wegafzetting was geplaatst vanwege een voertuigbrand van woensdag. De man was onderweg naar Groot-Brittannië met een lading auto-onderdelen.

Volgens de eerste onderzoeksresultaten is de man met volle snelheid op de afzetting gebotst. De man kwam bekneld te zitten in zijn cabine en stierf nog op de plaats van het ongeval.

De politie verwacht dat de bergingswerkzaamheden nog tot in de avond zullen voortduren.
 

Ad Verschoor

Donateur
Vrachtwagenchauffeur (44) komt uit Tsjechië en is nog steeds verdachte

De vrachtwagenchauffeur, die afgelopen vrijdag op het terrein van FrieslandCampina werd aangereden door een trein van Arriva, is een 44-jarige man uit Tsjechië. De chauffeur werd vorige week na het ongeluk al verhoord door de politie en is daarna vrijgelaten. Hij is volgens de politie nog steeds verdachte; waarvan de man precies wordt verdacht, is nog niet bekend.


Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Op videobeelden is te zien dat de man zijn vrachtwagen op de spoorwegovergang stilzette en daarna wegliep. Toen hij zag dat er een trein aankwam, rende hij terug en probeerde hij zijn vrachtwagen nog te verplaatsen. Dat lukte niet.

De trein, met enkele tientallen inzittenden, botste tegen de vrachtwagen. Zes mensen, onder wie de chauffeur van de vrachtwagen en de machinist, raakten lichtgewond.

Aangifte
Donderdag maakte spoorbeheerder ProRail bekend dat het bedrijf aangifte doet tegen de 44-jarige chauffeur van de vrachtwagen.

Bron: omropfryslan.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Meer dan twintig gewonden bij frontale treinbotsing
video_placeholder.png

Tijdens de ochtendspits zijn vandaag gewonden gevallen bij een treinbotsing in de buurt van het centraal station van Brno. Twee reizigerstreinen reden frontaal op elkaar in. 21 mensen raakten licht tot middelzwaar gewond. De helft van hen belandde in een ziekenhuis.

In het station van Brno zijn omvangrijke renovatiewerkzaamheden aan de gang. De politie onderzoekt of menselijk falen dan wel een defect het ongeval heeft veroorzaakt.

Tsjechie heeft één van de dichtste spoorwegnetten van Europa. Gisteren raakten bij een treinongeval tachtig kilometer ten oosten van Praag vijf mensen gewond.

Bron: hln.be

 

kuurgast

Donateur
Gevangenisbus brandt uit na ongeval ring Praag: een dode en 14 gewonden

746108-top_foto2-ze9vu.jpg


Op de ringweg van Praag bij Řeporyje vond een ernstig verkeersongeval plaats waarbij een lid van de gevangenisdienst stierf en 14 anderen gewond raakten, waarvan een zwaar gewonde.

Alle niet gewonde gevangenen werden met een reservebus naar de gevangenis vervoerd.
De deelnemers aan het verkeersongeval zijn twee vrachtwagens, waarvan één met militair materieel en een bus voor de gevangenisdienst, zei de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur bij de afslag Řeporyje, in de richting van de luchthaven. Negen gevangenen en tien leden van de gevangenisdienst reisden in de gecrashte bus, vertelde Petra Kučerová, een woordvoerster van de gevangenisdienst van Tsjechië, aan ČTK. De bus botste met een vrachtwagen met oplegger, waarna de bus en vrachtwagen in brand raakten.

De vrachtwagen met twee Amerikaanse historische tanks, was onderweg naar het Pilsen Liberation Festival, dat vrijdag begint. De originele Amerikaanse tanks, een M36 Jackson tank destroyer en M3 Stuart tank, zijn beschadigd.

Bronnen oa ceskenoviny.cz + novinky.cz. + tydenikpolicie.cz.
 

Ad Verschoor

Donateur
Vier doden bij botsing tussen trein en auto

In de Tsjechische gemeente Cernozice zijn zondag vier inzittenden van een auto om het leven gekomen toen een trein op het voertuig inreed. Het gaat om twee kinderen en twee volwassenen.

Het ongeval gebeurde op een spooroverweg in Cernozice, ten noorden van Hradec Kralove. De trein schepte de auto op en sleepte die zowat 300 meter mee vooraleer beide tot stilstand kwamen. De overweg heeft een waarschuwingslicht, maar geen slagbomen. De politie onderzoekt nu of de lichten op het moment van het ongeval goed werkten.

Vorig jaar kwamen in Tsjechië 33 mensen om het leven bij ongevallen aan een spooroverweg.


Bron: Belga
 
Bij mij de de buurt moet je 3 keer dezelfde spoorlijn passeren. Twee keer onbewaakt en een keer bewaakt met lichten. Bij de onbewaakten staat sinds enkele jaren een stopbord. In Tsjechië betekent dit dat je echt even stil moet staan. Zelfs een fietser is aangehouden omdat die rustig doorreed. Je hoort de trein echt wel aankomen.
 
Bovenaan